Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Izzy: Kochana to na poczatku nie boli, jak pierwszy raz mnie córeczka kopneła to tak jakby musniecie motyla , takie cudowne uczucie - bylo to w 15 tyg
Ale wiem ze jak pozniej gdzies przed 30 tc badz po 30 to potrafi nie zlego kopniaka zasadzic ze zaboli
Micia : Popieram w zupelnosci slowa Kitaji . Bedzie kochana dobrze musimy być silne dla naszych malenstw :*
Mala czarna : A Ty gdzies sie zapodziala ? Coś sie dzieje ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 12:01
Izzy, Micia, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Dziękuje Kitaja od wczoraj mnie te czarne myśli trzymają. Mój tego nie rozumiem i nawet staram się mu za wiele nie mówić o moich obawach. Cała moja ciąża od początku jest jakaś raz objawowa a raz bezobjawowa. Za każdym razem jak szłam na wizytę to już myślałam, że koniec bo zero objawów i 3 razy na USG dzidziuś miał się dobrze i biło serduszko
.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia mnie piersi bolały może 2-3 tygodnie. Nie martw się, każda ciąża jest inna. Jesteś po prostu szczęściarą, że piersi Cię tak nie bolą
A na pewno jeszcze dadzą Ci popalić!
Ja mam aniołka z 10tc bo wtedy się z nim rozstałam ale serce przestało bić w 7,5-8tc. Także nie martw się, u Ciebie na pewno jest wszystko dobrze. Na tym etapie jest już dużo mniejsze ryzyko. Tym bardziej jeśli serduszko biło prawidłowo a dzieciątko było prawidłowych rozmiarów. -
Micia: ja też mojemu za dużo nie mówie bo zaczyna panikować gorzej ode mnie albo zabiera mi telefon żebym internetów nie czytała
Skarb: już w 15tc poczułaś? Czyli jest nadzieja, że nie będę czekać do 20tc. Bo chyba jajo zniose tyle czasu jeszcze..Micia, skarb15 lubią tę wiadomość
-
Izzy tak serduszko ładnie pulsowało, a lekarz mówił, że jest pozytywnie nastawiony co do tej ciąży dzidzia miała 2,45 cm czyli skończony 9tc. Pocieszam się tym, że była już dość duża
i nadrobiła o 2 dni. Widocznie mam gorsze dni
. Bo ostatnio brzuch mi się wydawał większy ale to chyba były wzdęcia
. A teraz jakiś mniejszy. Straszna ze mnie panikara już Wam nie marudzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 12:06
Izzy lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia, przecież po to tu jesteśmy, żeby się wygadać
Mój brzuch też pojawia się i znika. Wczoraj to aż się przeraziłam rano bo był prawie całkiem płaski. Ale za kilka godzin już nadrobił. Także spokojnie :*
Zobaczysz jak odetchniesz po prenatalnych.Micia lubi tę wiadomość
-
Micia: kochana marudz marudz , my Cie tu podniesiemy na duchu :*
Izzy: tak jest w 15 tc i to jeszcze w pierwszej ciązy spodziewalam sie pozniej a tu taka nie spodziankaTeraz tez pewnie tak w ok 15 mysle
Micia, Izzy lubią tę wiadomość
-
To jest mój króliczekNie wiadomo kim jest, bo raczej nie lubi się badać
ale serduszko bije 155 razy na minutę, a jak oglądam filmik ( bo nagraliśmy), to między nóżkami nic chyba nie ma, więc może jednak dziewczynką?
Jestem już troszkę spokojniejsza, ryzyko wad jest do iluś tam tysięcy. Ciekawe co wyjdzie z pappy. Gdyby nie to, że wczoraj byłam na usg, to bym panikowała, bo piersi dzisiaj mnie już wcale nie bolą. Ale z usg wychodzi termin na 5 listopada, czyli to 13t1d (II trymestr aaaaaskarb15, Micia, Kitaja, perelka89, olcia88, monia35, ciasteczkowa, Izzy, Mala_Czarna_89, haen, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Nala : sukienki uwielbiam nosic a w ciazy z brzuszkiem to juz wgl
MW26: kochana to udzielaj sie razem z nami . Razem zawsze razniejNala85 lubi tę wiadomość
-
Micia wrote:Cześć Dziewczyny, Wy już tak daleko z ciążą i po wizytach. A mnie ostatnio łapią czarne scenariusze do piątku jeszcze tyle dni. Piersi jak nie bolały tak nie bolą, a brzuch nie rośnie a u Was już takie brzuszki
. Wg USG dziś u mnie 11 tc + 0 dni
. Bo dzidzia młodsza o 4 dni od OM.
Niechcący kliknęłam lubię to - przepraszam -
Marta1986: zawsze mozna kliknac jna to jeszcze raz i sie " odlubi " .
MW26: a tak wgl jak sie czujesz masz plamienia lezysz w domu ? -
Dzień dobry,
Ja dziś jak na kacu. Zesztą żadna nowośćwstaliśmy o 11.30 bo tak jak mówiłam, mąż zaprosił kilku znajomych. 2 parki ( hokejowe- czyli hardkorowe) To jego jeżdżenie na szmacie nie do końca mu wyszło, więc trochę syf, a zakupy też takie, że goście po chwili wszystko już zjedli. Wypili strasznie dużo, na czele z moim mężem , więc poziom rozmów był bardzo specyficzny. Ogólnie było sympatycznie, graliśmy w PS a potem w jakąś karcianą grę na wyobraźnie, super.
Ale... siedzieć na kanapie i pić i pić pić bez sesnu. Byłam już zmęczona ( przyszli tak o 20.15) jedzenie się skończyło, więc szukałam co tu podać, w nocy popcorn robiłam bo mi głupio było ( bez sensu bo im jakoś nie było głupio, że nic nie przynieśli a mąż jeszcze alko whisky i browary stawiał) Uwaga: wyszli o 2:35 !!
Jestem trochę zła, że mąż nie zwrócił uwagi, że jestem zmęczona i że nikt tego nie uszanował ani nie zapytał ( tak wiem, mogłam iść do sypialni i spać) i po drugie jestem zła bo równo za tydz w pt chciałam wyprawić swoje urodziny bo od 2 lat spędzałam je w szpitalu. Chciałam, żeby mąż wyszedł z inicjatywą i to zaproponował i zaprosił bo ja już 2 lata z rzędu mu urządzam, szykuje, pichce. A on woli z dupy zaprosić znajomych z godziny na godzinę i im nastawiać jedzenia i picia a w urodziny już nie będzie taki chętny.,,
Odwiozłam pozostałą rodzinkę na lotnisko bo na dziś mieliśmy bilety do Holandii na majówkę. Chlip
Co do tsh to 3 mc temu było 2,6, 2 mc temu 1,6 miesiac temu 0,6 a wczoraj 2,1 także spadało sobie i siups. Ale nie wiedziałam, że przed badaniem nie można, zażyłam jak normalnie. Tak mi kiedyś ktoś powiedział. Wizyta u endo 6 czerwca takie kolejki, Mi nikt nie kazał zwiększyć dawki. Mówili że ft4 ważniejsze a to mam na stałym poziomie 15.
Izzy do łądowania detektora służy micro usb które z drugiej str ma zwykłe USB, możliwe, że masz taki kabelek w domu bo ładuje się nim wiele rzeczy, zwłaszcza kiedyś. Większość aparatów to miała. Ja znalazłam przy padzie od PS i wczoraj ładowałam, ale nic się nie świeciło. Dziś nadal nie mogłam znaleźć serduszek