Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Izzy wrote:Od kiedy?? Właśnie siedzę na allegro i miałam zamawiać koszulę! Ile dałaś?
Właśnie nie wiem od kiedy, bo ostatnio przeglądałam gazetkę i nawet nie widziałam tych rzeczy.
Zapłaciłam 39,99 zł Szara z napisem Good morning my little loveIzzy lubi tę wiadomość
-
Haen miałam ten sam problem z papierami, aż nie trafiłam na wyprzedaże segregatorów, kupiłam 5 takich grubych, podrukowałam na kolorowych kartkach: PRĄD, CZYNSZ, WODA, FAKTURY itd. i teraz jak tylko zapłacę rachunki, to od razu dziurkuję i daję na swoje miejsce. A tak, to i paragony z 2009 roku niepotrzebnie trzymałam
-
Oglądałam Amelis Pro. I jeszcze pare x landerow, chicco i jeszcze jeden nie pamietam nazwy. Ale inne mi sie nie podobały bo były albo mega duże, albo koła jak dla niepełnosprawnych, albo poprostu brzydkie. Ten co mi sie podobał jest ładny, z tego co widzialam to inne tez sie tak te budki otwieraja, ale jeszcze mam czas popatrze co u innych, bo masa tych wózków podobnych jest.
perelka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już z ubranek na wyprawkę mam wszystko :p Jedynie dwa kaftaniki dokupię i już
Zaszalałam :p
a wózek baby design huskyjak z mężem oglądaliśmy to dużo lepsze wykonanie niż maxi cosi czy x-lander
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:12
Izzy, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie i wiem tyle co i przed
Rozczarowała mnie dzisiejsza wizyta na NFZ. Lekarz sprawdził wyniki, zmierzył ciśnienie i zrobił bardzo szybkie USG - ale go nie omówił jak zawsze. Kolejna wizyta u niego za miesiąc.
Może w środę dowiem się więcej u prywatnego lekarza.perelka89 lubi tę wiadomość
-
Mój gin też specjalnie nie omawia- pokazuje serduszko, puszcza głośnik, pokazuje dzidzię, coś tam mierzy dla siebie i to wszystko
Odpowiada grzecznie na wszystkie moje pytania, ale sam specjalnie nie komplikuje. Wychodzę z założenia, że jakby coś było nie tak, to zleciłby dodatkowe badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:55
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:21
haen, Micia, Mala_Czarna_89, Nymeria, Buffy, maia1991, Izzy, agulla03, justa1234, Rozmarzona, Galaretka, Cebulka, Marta1986, Kitaja, moodliszka, Ona_89', olcia88, Shibuya, monia35 lubią tę wiadomość
-
Perelka fajnie:) a lekarz juz z pelnym przekonaniem powiedzial, ze dziewczynka?
Odnosnie papierow: tez mam piekne segregatory, skoroszyty i koszulki, tylko przez rok nie wrzucalam tam nic na biezaco i taka piekna polka sie uzbieralaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 16:18
Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Perelka, ja coś czulam, że u ciebie będzie dziewczynka
Ja też chcę już wiedzieć! Tak sobie myślę, czy mi zrobi usg połówkowe na nast wizycie. Wg @ będzie to pierwszy dzień 18 tygodnia, wg usg- 5 dzień 18 tygodnia. No chyba nie każe mi przyjść znów np po 2 tygodniach na to połówkowe, jak myślicie?perelka89 lubi tę wiadomość
-
jeśli robisz w tinypic to tam możesz ustawić rozdzielczość, a odwróć w jakimś programie w którym otwierasz na swoim komputerze.
No więc ewentualnie się upomnę
Czytałam córce listę rzeczy dla malucha, a ona mi mówi: zapomniałaś dopisać kaczuszki do kąpieliWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 16:50
perelka89, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Mala czarna ja juz tez spisuje wyprawke dla dziecka i nie wiem co mi brakuje Moze dodacie tutaj swoje listy i mi sie przypomni
od nast miesiaca bd przeznaczala po 150zl na wyprawke musze juz kupowac bo nic nie mam
no a wozek tak sierpien wrzesien dopiero
teraz chce kupic dwa rozki pampersy zwykle pieluchy tetrowe 1flanelowa i jak poznam plec to ubranka
a mam juz spiochy I czapeczke w sh nowe z metka za 4zl dodam zdj jak na kompie bd
warto za ta cene bo to ff
-
Maia skomponowałam swoją listę w oparciu o listę Shibui z pierwszej strony. A to rzeczy, które dopisałam pod siebie:
-krem na mróz
-krem pielęgnacyjny do pupki
-sudocrem
-leki (na gorączkę, na kolkę, na afty)
-kołderka + poduszka (do łóżeczka i do wózka)
-płyn do płukania tkanin dla dzieci
-termoopakowanie do butelek
-glukoza/ herbatka do picia
-mleko modyfikowane (w razie w)
do szpitala dodatkowo:
-dokumenty, badania, karta ciąży
-podkłady
-grube podpaski
-majtki jednorazowe
-woda do picia
-kosmetyczka, przybory toaletowe
-lewatywa
-koszule, szlafrok, kapcie, ręcznik (nie wiem ,czy byly na liscie)
do ubranek dopisałam:
-rampersy
-półśpiochy
-spodnie
-rękawiczki
-ew. sukienkimaia1991 lubi tę wiadomość
-
Nie moge Was za cholere dzisiaj nadrobic czytam i czytam konca nie ma
Powiem Wam,ze to czytanie wciaga czasem lepiej niz dobra ksiazka hihih
Zaczal mi sie dzisiaj ciekawie dzien od "okropnej" reakcji na mietowa paste do zebow,a myslalam ze az z takimi mdlosciami nie mam problemuPozniej zle samopoczucie oraz wizyta u lekarza:) Narazie jest wszystko dobrze,lekarz mnie uspokoil pokierowal co dalej. Co do polowkowych powiedzial,ze mam sie wybrac miedzy 20-22 tygodniem
Eh tyle czekania i nieswiadomosci jaka plec oszalejeeee
! Nie naleze do cierpliwych ludzi
Nastepnie zalatwianie spraw na miescie z mama i zwiedzenie h&m. Chcialam upolowac jakies spodnie praktyczne na brzydsza pogode,ale albo cienki szajs i drogi, albo dziwny fason. Juz mi sie tak nawet mierzyc nie chcialo i dalam sobie sianaPozniej nastapily bole brzucha i tak lezalam odpoczywajac bo przy chodzeniu tez zaczely mi pachwiny i uda cos bolec.
Widze wyprawki ida pelna para,a ja jakos nie moge sie przekonac tak wczesnie i nie znam tez plci . Mam dylemat
Edit: Lekarz namawial mnie na szkole rodzenia,ale jakos nie jestem zainteresowana to zaczal sie smiac,ze przy pierwszej ciazy obowiazkowo i bedzie mnie meczyl. Eh to kobietom w ciazy sie nie odmawia,a nie lekarzom -.-Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 17:54
Jestes juz z nami -
Dziewczyny mam tez moze i glupie pytanie,ale troche mnie trapi
Otoz zastanawiam sie jak to bedzie jak bede miala wielki brzuszek i bedzie pobyt w szpitalu. A dokladniej chodzi mi o korzystanie z toalety. Na publicznej przeciez nie siade,a ze tak brzydko powiem "na Malysza" moze byc potem ciezko
Czytalam cos o nakladkach jednorazowych na Wc,ale pisalo ze one minimalizuja wyeliminowanie bakterii,ale jakos sie przekonac nie moge
Jestes juz z nami -
Buffy wrote:Ja już z ubranek na wyprawkę mam wszystko :p Jedynie dwa kaftaniki dokupię i już
Zaszalałam :p
a wózek baby design huskyjak z mężem oglądaliśmy to dużo lepsze wykonanie niż maxi cosi czy x-lander
Hej a widziałas wózek riko nano? Bardzo podobny i tańszy bo u mnie w Olsztynie 1350 3 in 1polecam
-
Nie widzę amortyzatora górnego - jest w tym wózku? Ja chcę wózek firmy Adamex model Barletta. Wczoraj oglądałam i jest idealny dla mnie. Prowadzi się jedną ręką, mięciutki,łatwy w składaniu. Fakt, że dla mnie ciężar i wielkość po złożeniu nie ma znaczenia. Nosić go nie będę, a auta mamy duże.