Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba pozamawiam dzisiaj jakieś ciuszki przez neta. Trochę się cykam bo nigdy tak nie zamawiałam.. Ale najwyższa pora
Aaaa.. i zarejestrowałam się na stronach pampersa, hippa i coś tam jeszcze. Koleżanka mówiła że co jakiś czas przysyłają paczuszki z próbkami. -
shibuya my zabieramy dzieci do parku rozrywki na cały dzień. Jedzie nasza trojka, kuzyn m, jego zona w ciąży, corka, szwagier i szwagierka. W Boże ciało skoczymy do domku w górach, a w piątek dziewczyny będą miały atrakcje. Potem wracamy wszyscy na weekend w góry.
Z doświadczenia wiemy ze dzieci maja wszystko (a i tak babcie kupią duperele), wiec jeździmy do bawilandii, parków rozrywki, wesołych miasteczek czy kina.Shibuya lubi tę wiadomość
-
Ja na razie nic nie kupuję, ale powiedziałam już mężowi że wracając z dzisiejszego badania zajedziemy do Tesco i się na coś skuszę
Wiem, że się powtarzam ale naprawdę zastanawiam się jak ja to wszystko ogarnę skoro nie wiem co to dziecię potrzebuje,,,, chciałabym powoli robić listę itd.. ale co z czym się je...Może kiedy pójdę na L4 będę miała więcej czasu i zagłębię się w literaturze, bo póki co mam czas na podczytywanie was- a to równie dobry poradnik
Staram się nie myśleć o badaniu i mam ambitny plan posprzątania i upieczenia szarlotki orkiszowej z budyniem.... ale jakoś nie ruszyłam jeszcze z praca
Izzy dzięki za listę do wydrukowania
-
MagdaLena tak czy siak kupisz niepotrzebne rzeczy
chyba łatwo popaść w paranoję, bo jest tego multum. Tylko ja od kilku dni się zastanawiam, czy rzeczywiście potrzebne mi to wszystko, co chciałam kupić- chyba nie. A kosztuje wszystko baaardzo dużo. Muszę na spokojnie podejść do tych list i przepisać je "pod siebie". Przecież nie wszystko musimy mieć.
A w smyku on-line ile biorą za przesyłkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:34
-
Izzy wrote:MagdaLena mam te same dylematy. Pewnie przyjdzie wszystko z czasem
Ale jak już kiedyś pisałam, dobrze, że ciąża trwa 40 tygodni a nie 20 bo nie ma szans, żebym to wszystko ogarneła
Oj wiem, że pewnie nie jestem sama w tej niewiedzy, ale jak czytam wypowiedzi to czasami buzia mi się sama otwiera
Oj dobrze, że to 40 tyg... a ten czas uciekaaaaa, przecież niedawno się dowiedziałam i był to 5 tg a jutro jest 13 czyli DWA miesiące ... kiedy to minęło?? -
Shibuya - o ile dziecko nie ma atopowej skóry niepotrzebne są emolienty do kąpieli czy smarowania, wystarczą delikatne kosmetyki o fajnym składzie, np. Baby Dream. Oczywiście to tylko sugestia. Tak samo do pupki kremu sięużywa wtedy kiedy się zaczerwieni, a nie przy każdej zmianie, z pudrem to samo.
http://www.srokao.pl/search/label/Analiza%20dla%20dzieciIzzy, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Shibuya poradzisz sobie. Jak pojawi się maleństwo wiele rzeczy instynkt Ci podpowie. Będzie wielu doradców tych dobrych,jak i tych złych. Pamiętaj, że to Ty matka i masz prawo sama decydować. Nauczysz się wszystkiego szybko. U mnie różnica 11 lat będzie i też zastanawiam się jak to będzie. Podjęliśmy decyzję z mężem, że Natki nie będziemy angażować w opiekę nad młodym. Chyba, że sama będzie chciała. Nie chcemy jej skrzywdzić jak koleżanka swoją córkę, która musi opiekować się rodzeństwem
Shibuya lubi tę wiadomość
-
Shibuya wrote:
I wiecie co, chociaż myślałam, że dużo wiem, to zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę nie wiem nic.
Zaczyna mnie przerażać to, że sobie nie poradzę i jaka to odpowiedzialność za takiego szkrabka
Bo to właśnie Twoje wypowiedzi są najbardziej doświadczone jako jeszcze niedoświadczonej matkiShibuya lubi tę wiadomość
-
Wrrr zaraz mnie szlak trafi...
Zdecydowaliśmy się z mężem wyjechać na krótki urlop w Boże.. bo później nie będzie jak w lipcu wesele brata, w sierpniu przyjaciółki we wrześniu odbiór mieszkania... wiec zjedzą nas wydatki.
Mi się ubzdurało jechać nad morze troszkę się najodować.. dołączył do nas mój brat z dziewczyną.....Tylko, że oni mają chyba inny plan, jechać do domku ( bez ogrzewania) a nie na pokoje, hotel itd i raczej wolą nad jezioro bo można rybki połowić...
Jasne oni się zaprawią, rozgrzeją rybki połowią, a ja będę siedzieć i się nudzić ... :]
-
Mad. wrote:Shibuya - o ile dziecko nie ma atopowej skóry niepotrzebne są emolienty do kąpieli czy smarowania, wystarczą delikatne kosmetyki o fajnym składzie, np. Baby Dream. Oczywiście to tylko sugestia. Tak samo do pupki kremu sięużywa wtedy kiedy się zaczerwieni, a nie przy każdej zmianie, z pudrem to samo.
http://www.srokao.pl/search/label/Analiza%20dla%20dzieci
Właśnie weszłam na stronę srokao i miała ją tu wkleićBardzo mi się ten blog podoba i korzystam z niego
Wybrałam już krem dla malucha, teraz szukam reszty i powoli kupuję