X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie używałam żadnych dodatkowych środków do kąpieli.

Wiecie co, możemy słuchać, czytać, korzystać z własnego doświadczenia, a tak naprawdę każde dziecko ma swoje indywidualne potrzeby i będziemy się dostosowywać do Naszych Nowych Dzieci, do niczego więcej :)

Napisałam swoją własną listę, ciekawe co mąż na to, hahaha :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo rzeczy też na pewno wypróbujemy metodą prób i błędów bo jednemu pasuje to innemuu tamto. Albo jedno uczula a inne nie. Ale to najpiękniejsze chwile przed nami.
    Jak ja bym chciała mieć to dziecko na rękach i wiedzieć, że wszystko jest dobrze..

Shibuya, perelka89, Galaretka lubią tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:22

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę musimy poczekać na te nasze maleństwa. U nas od wczoraj kuzynka męża i już wiem, że w niedzielę cała rodzina ze strony męża będzie wiedzieć o ciąży. O ile Aldi nie wygasa, to jej matka i owszem. Cały czas nie wie o ciąży siostra teścia, co zmarło im maleństwo. Jakoś nie mówili teściowie jej.
    Ja od rana w biegu, młodą do szkoły, Aldonke do szpitala na konsultacje,szybkie zakupy, ciasto upiekłam, drugie w trakcie. Ziemniaki do obiadu obrane, mięso czeka na patelnię :-D ogórki czekają. Teść powiedział,ze kolacja to grill i on już wszystko z organizuje. Ja muszę na 16 do pracy do 20 .

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka ja z Rybia od urodzenia, po ślubie Okęcie, a teraz wracam :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos nie moge odnalezc sie na tej stronie smyka jak wchodze w -50 to sa wszystkie. Siedze teraz w ogromnej kolejce w rwe i tylko moje dziecko dobrze sie bawi :-) ale te jego wyglupy sprawiaja , ze nie stresuje sie w kolejce hihihi

Znowu nie zdaze ugptowac obiadu panom remonciakom ...kupie im kurczaka z rozna w biedronie.

Izzy lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka podziwiam, że gotujesz panom remonciakom;) ja chyba nigdy tego nie robilam;)

ja dzis piekne przejrzalam polke z papierami, rachunkami, no dumna jestem z siebie, niestety zostala mi jeszcze jedna duza koperta, ale to sobie po poludniu przejrze:)

perelka89 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy obiadu nie gotowałam, no chyba, że robotnikiem był kolega :P
    Ale nie czuję się nie w porządku, jeden mi opowiadał kiedyś, że gdzieś tam remont robił, codziennie dostał obiad, a jak przyszło do płacenia, to właściciele odliczyli sobie te wszystkie obiady haha.

Haen co takiego masz w tej tajemniczej kopercie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 12:24

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podziwiam, że gotujesz :P Mnie tam do biura Klienci z obiadkami nie przychodzą. ;)

Oglądam położne na YT.. Polskie odcinki już dwa razy zaliczyłam, więc zostały mi po angielsku.. oglądam ze słownikiem w ręce :D

perelka89, haen lubią tę wiadomość

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:59

klz920mm8wuzprdr.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Ja też nigdy obiadu nie gotowałam, no chyba, że robotnikiem był kolega :P
    Ale nie czuję się nie w porządku, jeden mi opowiadał kiedyś, że gdzieś tam remont robił, codziennie dostał obiad, a jak przyszło do płacenia, to właściciele odliczyli sobie te wszystkie obiady haha.

Haen co takiego masz w tej tajemniczej kopercie? ;)

same skarby: paragony, rachunki, informacje ze spoldzielni mieszkaniowej, papiery i inne takie;D mialam taka magiczna polke, gdzie odkladalam wszystkie wazne papiery i potem jak ich szukalam, to musialam wywalac wszystko i szukac do skutku. Do dzis:D lub najblizszego kolejnego balaganu hehe:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. coś Wam opowiem..
    Wczoraj po kolacji stwierdziłam, że się wreszcie ładnie ubiorę do spania a nie ciągle porozciągane dresy. No i założyłam taką czarną koronkową koszule na ramiączkach, wypasiona ;) ale jak się w niej przejrzałam.. to oboje z mężem stwierdziliśmy, że z tym brzuchem to wyglądam jak foka zaplątana w sieci rybackie :D Popłakaliśmy się ze śmiechu i tyle było z romantycznego wieczoru :D

Little Frog, Micia, haen, olcia88 lubią tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Czytając ten blog sroki, który jedna z Was wkeiła zgłupiałam do reszty.
    Moje plany dotychczasowe wzięły w łeb.
    - oilatum - gówniany skład,
    - husteczki pampers sensitive - jeszcze bardziej gówniany skład.

I weź tu człowieku bądź mądry..
    Też byłam w szoku jak czytałam tego bloga pierwszy raz. Ale o ile mądrzejsze teraz będziemy! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny gotuje bo chłopcy to znajomi a jest z nimi mój tato to głupio mi ,ze ojcu dam a im nie :) Ale to takie obiady, schabowe, mielone , udka pieczone już mi się kończą pomysły na jedzenie na wynos :D Bo gotuje w jednym mieszkaniu i szybko na autobus do drugiego póki ciepłe :D

Załatwiłam dziś urzędy z różnym skutkiem ale nogi mi wchodzą doskonale wiecie gdzie...

Haen też to musze zrobić...ale tak bardzo mi się nie chce!

Izzy ważne ,ze próbowałaś:D

• Izzy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Oj dziewczyny gotuje bo chłopcy to znajomi a jest z nimi mój tato to głupio mi ,ze ojcu dam a im nie :) Ale to takie obiady, schabowe, mielone , udka pieczone już mi się kończą pomysły na jedzenie na wynos :D Bo gotuje w jednym mieszkaniu i szybko na autobus do drugiego póki ciepłe :D

Załatwiłam dziś urzędy z różnym skutkiem ale nogi mi wchodzą doskonale wiecie gdzie...

Haen też to musze zrobić...ale tak bardzo mi się nie chce!

Izzy ważne ,ze próbowałaś:D
    Aaaa to co innego. :) Spagetti im zrób :) Z mięskiem to pojedzą i łatwo przetransportujesz. :)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Daj spokój, teraz już zupełnie nie wiem co będzie najlepsze dla malucha. Naprawdę porażka i normalnie jestem w szoku.

Obstawiam serię kosmetyków z Hipp albo BabyDream z Rossmana, bo jakoś tak jak czytam to one mają najdelikatniejszy skład bez tych wszystkich toksycznych substancji...

Im bardziej wnikam i chcę się czegoś dowiedzieć tym głupsza się robię...
    Też miałam takie wrażenie ale będziemy miały duuużo czasu na wypróbowanie tych kosmetyków :P Ciężko mi było też tak wszystko naraz ogarnąć, dlatego np. jak czytałam o kremach to wybierałam jeden i go kupowałam. Dzisiaj czytałam o płynach do prania i też pojadę kupić. Później chusteczki, płyny do kąpieli itd, itd.. Do listopada uzbieramy :)

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wróciłam z biedronki, kupiłam koszulę nocną dla ciężarnych taką rozpinaną na biuście wiec wygodnie karmić będzie polecam. Są jeszcze pidżamy, leginsy (ale nie fajne), spodnie dresowe, bodziaki dla dzidzi...

Micia lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya też chyba zacznę się douczać. ;/

Ach dziś boli mnie podbrzusze...trudno , przecierpię niech rośnie zdrowo:)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Dziewczyny właśnie wróciłam z biedronki, kupiłam koszulę nocną dla ciężarnych taką rozpinaną na biuście wiec wygodnie karmić będzie polecam. Są jeszcze pidżamy, leginsy (ale nie fajne), spodnie dresowe, bodziaki dla dzidzi...
    Od kiedy?? Właśnie siedzę na allegro i miałam zamawiać koszulę! Ile dałaś?

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyn,
    Ja dzis jestem po przegranej walce z urzędem, niestety samochód zarejestruje później. Ale taka byłam zła jak wyszlam i mówię jadę do domu. Ale sobie myślę że taka nabuzowana pojadę, lepiej nie, idę oglądać wózki. Wchodzę do sklepu w którym pierwszy raz jestem, a tam WSZYSTKO jest. Jesu ale musiałam się hamować żeby nie kupić jakiś niepotrzebnych rzeczy :-P w każdym razie obejrzałam sobie wózek który mi się podobał i coś mi nie pasuje w zamykaniu budy w spacerowce i muszę pooglądać jeszcze inne podobne :-D

201511211678.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ