Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Masakra im wiecej sie siedzi w domu i zyje ciaza tym wiecej pytan i watpliwosci
Cebulka, no wlasnie nie wiem mam taki wstret do publicznych toalet,ze nie wiadomo kto z tego korzysta,ze szokWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 18:38
Jestes juz z nami -
nick nieaktualnyRozmarzona - damy radę ;p Zobacz, nasze mamy poradziły sobie z nami, więc jak my w dobie internetu mamy nie dać rady :p
Ja się doczekać rozwiązania nie mogęDziś wszystkie ubranka posegregowałam: na później, szpital i "wyjściowe"
Oglądam teraz łóżeczka i inne takie by mniej więcej wiedzieć w co celuję
Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość
-
Buffy, masz racje my mamy wiecej mozliwosci,a jak panikujemy
Tez sie doczekac nie moge Malenstwa,ale powiem Ci szczerze,ze naprawde sie boje czy sobie poradze. Tym bardziej,ze mame mam kawalek poza miastem i wiesz pierwsze dziecko troche strach czy bede wiedziala co i jak.. :)Taki dzien mnie chyba dorwal rozmyslen .Jak wlasnie czytam Was i widze ile rzeczy powinno sie wiedziec to zastanawiam sie czy podolam.
Wiesz chyba tez zaczne niedlugo powoli po troszke kompletowac choc szczerze mowiac nie wiem od czego zaczacJeszcze niewiadoma plec to dobra unisex,a rozmiar? Najmniejszego na pewno nie bo wiadomo jak dziecko sie wieksze urodzi to moze byc problem
Jestes juz z nami -
Ja trochę polezalam w szpitalu. Generalnie jesteś w pokoju z babkami w ciąży które zazwyczaj dbają o higienę. Poza tym dwa razy dziennie przychodzi pani i czyści i odkaza łazienkę...przynajmniej tam gdzie leżałam była łazienka w każdym pokoju i tak to wyglądało...nie martw się na zapas...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
nick nieaktualnyRozmarzona moja mama jest ode mnie 350km ;p także będę sama wszystko ogarniać bo mama wciąż pracuje więc też nie będzie jak za często przyjeżdżać i pomagać
Ale zobaczysz, instynkt zadziała i będziesz wiedziała co i jak
Ja kupuję 62 rozmiar, kupiłam w kilku sklepach i w każdym rozmiarówka inna, jednego 62 to jak 68 drugiego :p Ale lepiej by było ciut większe niż za małe wg mnie.
Na początku kupiłam parę unisex ubranek, ale teraz jak mi inna pani dr bez konsultacji z poprzednią powiedziała "ewidentnie facet" to coś niebieskiego zakupiłam :p A nawet jak będzie jakimś cudem dziewczynka to myślę, że nie obrazi się za niebieskie śpioszki :pRozmarzona, Micia lubią tę wiadomość
-
Cebulka wrote:Ja trochę polezalam w szpitalu. Generalnie jesteś w pokoju z babkami w ciąży które zazwyczaj dbają o higienę. Poza tym dwa razy dziennie przychodzi pani i czyści i odkaza łazienkę...przynajmniej tam gdzie leżałam była łazienka w każdym pokoju i tak to wyglądało...nie martw się na zapas...
Ja mam zle wspomnienia jak ostatnio lezalam w spzitalu. Cieszylam sie,ze jestem w izolatce i mam osobna toalete bo jak szlab brac prysznic to makrabra jak te babki syfiaNormalnie na desce i na podlodze jakiejs krew pociekla, widac tylko to zatarla i zostawila az tak zaschlo nikt tym widzialam sie nie przejal. Dlatego taka odraza moze
Jestem przeczulona na wszelkie chorobska jakie mozna w taki sposob zalapac. Jednak jakos trzeba bedzie sobie dac rade
Jestes juz z nami -
Miałam to samo co Cebulka- Laura 57cm a w 56 było luzno, baaa 48 było nawet za duże. wiec podejrzewam ze w 62 dopiero może się topic.
Generalnie do szpitala miałam dwa zestawy ubranek: jedne malutkie, drugie trochę wiekszeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:03
-
Ja też powoli kompletuję wyprawkę. Kupuję rozmiar 56 na początek. Póki co same unisexy
Rozmarzona, nie jesteś sama. Ja od dziecka mam awersję do publicznych toalet... Zawsze jak jedziemy na wakacje to biorę ze sobą jednorazowe rękawiczki i płyn dezynfekcyjny. Dopiero jak sama posprzątam to odważę się skorzystać
Spotkała mnie dzisiaj śmieszna sytuacja. Byłam w sklepie i jakaś babeczka przeciskając się między regałami przywaliła mi koszykiem. Spojrzała tylko kątem oka, odeszła dwa kroki. Po chwili odwróciła się, spojrzała na moj brzuch i się zaczęło "ojejjjja, przepraszam panią bardzo. Naprawdę, to było niechcący!!!". Rozbawiło mnie to,że wcześniej nie odezwała się słowem, dopiero jak zorientowała się,że jestem w ciąży to przeprosiła... EhhhhhhRozmarzona, Izzy lubią tę wiadomość
Synuś
-
Buffy to faktycznie masz do mamy kawal
! Pelen podziw,ze taka mialas odwage bo ja jestem tak z mama zwiazana,ze sobie nie wyobrazam mieszkac na az taka odleglosc :)No wlasnie tez myslalam o rozmiarze 62 bo lepiej moze troszke wieksze niz za male lub na styk na chwile
W sumie zawsze mozna sprobowac troche takiego rozmiaru i troche takiego w razie czego
Jestes juz z nami -
No to teraz zgupialam z tymi rozmiarami
Zorro ciesze sie,ze nie tylko ja mam takie schizyCo do ludzi to i tak cieszyc sie trzeba,ze wgl raczyla potem przeprosic bo zdarza sie tacy co maja to kompletnie gdzies,ze ktos w ciazy (jak np kolejki gdzies, nie zawsze przepuszcza)
Zorro lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
nick nieaktualnyPewnie dla spokoju ducha ze 3 zestawy 44-48 kupię
Ale czytałam już kilkanaście blogów mam i one odradzały za duże ilości rozmiarów poniżej 62. Zresztą, dokupić to nie problem
Tesco jest 24h, wysyłam męża i za 10 minut ubranka są
Moja koleżanka urodziła synka - wcześniak, 7 miesiąc, a ubranka 56 były na styk. Nie ma recepty, trzeba znać wymiar dziecka z trzeciego trymestru. Teraz mimo wszystko wolę mieć kupione większe a dokupić w razie czego mniejsze, niż kupić a nigdy nie użyć. Dla ciekawostki - moja dalsza kuzynka urodziła też chłopca - mały gigant: ważył prawie 5 kg
A mój szkrab od początku spory, nie wiem czy nie największy na forum póki co :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:17
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
A do tych toalet to zrażam się praktycznie na każdym kroku. Nawet u mnie w pracy- niby ludzie na poziomie, a wiecznie obsikana deska, albo jakieś mega dłgaśne łonowce. Coś ohydnego
Niby każdy komentuje, ale jeszcze nie udało nam się dorwać tej osoby. Obstawiamy,że to jakiś facet
Z rozmiarami ubranek faktycznie jest ciężko trafić. Podoba mi się, że w Tesco mają w ofercie ubranka tiny (rozmiar 44chyba), newborn (50). Jak komuś urodzi się maleństwo to przynajmniej można je ubrać w coś o odpowiednim rozmiarze.
Rozmarzona lubi tę wiadomość
Synuś