X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też ciężar i wielkość nie ma znaczenia, ważne jest by był łatwo składany, duży, z amortyzatorami, przekładany, regulowany no i ładny :p

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, lepiej kupić chusteczki antybakteryjne i przetrzeć przed użyciem. Z tym na Małysza masz rację...nie ma opcji..

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy,to polecam Adamex do obejrzenia

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali oglądałam i mnie i mężowi Adamex nie przypadł do gustu :) Wózek dopiero będę w sierpniu/wrześniu kupowała więc czas na zmianę mam, ale póki co dla nas faworytem jest husky :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra im wiecej sie siedzi w domu i zyje ciaza tym wiecej pytan i watpliwosci :D

Cebulka, no wlasnie nie wiem mam taki wstret do publicznych toalet,ze nie wiadomo kto z tego korzysta,ze szok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 18:38

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona - damy radę ;p Zobacz, nasze mamy poradziły sobie z nami, więc jak my w dobie internetu mamy nie dać rady :p
    Ja się doczekać rozwiązania nie mogę :) Dziś wszystkie ubranka posegregowałam: na później, szpital i "wyjściowe" :) Oglądam teraz łóżeczka i inne takie by mniej więcej wiedzieć w co celuję :)

Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, masz racje my mamy wiecej mozliwosci,a jak panikujemy :D Tez sie doczekac nie moge Malenstwa,ale powiem Ci szczerze,ze naprawde sie boje czy sobie poradze. Tym bardziej,ze mame mam kawalek poza miastem i wiesz pierwsze dziecko troche strach czy bede wiedziala co i jak.. :)Taki dzien mnie chyba dorwal rozmyslen .Jak wlasnie czytam Was i widze ile rzeczy powinno sie wiedziec to zastanawiam sie czy podolam.

Wiesz chyba tez zaczne niedlugo powoli po troszke kompletowac choc szczerze mowiac nie wiem od czego zaczac :D Jeszcze niewiadoma plec to dobra unisex,a rozmiar? Najmniejszego na pewno nie bo wiadomo jak dziecko sie wieksze urodzi to moze byc problem :)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę polezalam w szpitalu. Generalnie jesteś w pokoju z babkami w ciąży które zazwyczaj dbają o higienę. Poza tym dwa razy dziennie przychodzi pani i czyści i odkaza łazienkę...przynajmniej tam gdzie leżałam była łazienka w każdym pokoju i tak to wyglądało...nie martw się na zapas...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazałam mężowi listę, powiedział ze wyjdzie 10 tysiecy :P tyle raczej nie, ale niech się tak nastawia, nie zaszkodzi ;)

A co z Ginger? Udzielała się sporo a teraz cisza

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona moja mama jest ode mnie 350km ;p także będę sama wszystko ogarniać bo mama wciąż pracuje więc też nie będzie jak za często przyjeżdżać i pomagać :) Ale zobaczysz, instynkt zadziała i będziesz wiedziała co i jak :)

Ja kupuję 62 rozmiar, kupiłam w kilku sklepach i w każdym rozmiarówka inna, jednego 62 to jak 68 drugiego :p Ale lepiej by było ciut większe niż za małe wg mnie.

Na początku kupiłam parę unisex ubranek, ale teraz jak mi inna pani dr bez konsultacji z poprzednią powiedziała "ewidentnie facet" to coś niebieskiego zakupiłam :p A nawet jak będzie jakimś cudem dziewczynka to myślę, że nie obrazi się za niebieskie śpioszki :p

Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:31

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Ja trochę polezalam w szpitalu. Generalnie jesteś w pokoju z babkami w ciąży które zazwyczaj dbają o higienę. Poza tym dwa razy dziennie przychodzi pani i czyści i odkaza łazienkę...przynajmniej tam gdzie leżałam była łazienka w każdym pokoju i tak to wyglądało...nie martw się na zapas...

Ja mam zle wspomnienia jak ostatnio lezalam w spzitalu. Cieszylam sie,ze jestem w izolatce i mam osobna toalete bo jak szlab brac prysznic to makrabra jak te babki syfia :O Normalnie na desce i na podlodze jakiejs krew pociekla, widac tylko to zatarla i zostawila az tak zaschlo nikt tym widzialam sie nie przejal. Dlatego taka odraza moze :D Jestem przeczulona na wszelkie chorobska jakie mozna w taki sposob zalapac. Jednak jakos trzeba bedzie sobie dac rade :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo co Cebulka- Laura 57cm a w 56 było luzno, baaa 48 było nawet za duże. wiec podejrzewam ze w 62 dopiero może się topic.
    Generalnie do szpitala miałam dwa zestawy ubranek: jedne malutkie, drugie trochę wieksze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:03

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powoli kompletuję wyprawkę. Kupuję rozmiar 56 na początek. Póki co same unisexy :-)

Rozmarzona, nie jesteś sama. Ja od dziecka mam awersję do publicznych toalet... Zawsze jak jedziemy na wakacje to biorę ze sobą jednorazowe rękawiczki i płyn dezynfekcyjny. Dopiero jak sama posprzątam to odważę się skorzystać ;-)

Spotkała mnie dzisiaj śmieszna sytuacja. Byłam w sklepie i jakaś babeczka przeciskając się między regałami przywaliła mi koszykiem. Spojrzała tylko kątem oka, odeszła dwa kroki. Po chwili odwróciła się, spojrzała na moj brzuch i się zaczęło "ojejjjja, przepraszam panią bardzo. Naprawdę, to było niechcący!!!". Rozbawiło mnie to,że wcześniej nie odezwała się słowem, dopiero jak zorientowała się,że jestem w ciąży to przeprosiła... Ehhhhhh

Rozmarzona, Izzy lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy to faktycznie masz do mamy kawal :)! Pelen podziw,ze taka mialas odwage bo ja jestem tak z mama zwiazana,ze sobie nie wyobrazam mieszkac na az taka odleglosc :)No wlasnie tez myslalam o rozmiarze 62 bo lepiej moze troszke wieksze niz za male lub na styk na chwile :) W sumie zawsze mozna sprobowac troche takiego rozmiaru i troche takiego w razie czego :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz zgupialam z tymi rozmiarami :D

Zorro ciesze sie,ze nie tylko ja mam takie schizy :D Co do ludzi to i tak cieszyc sie trzeba,ze wgl raczyla potem przeprosic bo zdarza sie tacy co maja to kompletnie gdzies,ze ktos w ciazy (jak np kolejki gdzies, nie zawsze przepuszcza) :)

Zorro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dla spokoju ducha ze 3 zestawy 44-48 kupię :) Ale czytałam już kilkanaście blogów mam i one odradzały za duże ilości rozmiarów poniżej 62. Zresztą, dokupić to nie problem :) Tesco jest 24h, wysyłam męża i za 10 minut ubranka są :)

Moja koleżanka urodziła synka - wcześniak, 7 miesiąc, a ubranka 56 były na styk. Nie ma recepty, trzeba znać wymiar dziecka z trzeciego trymestru. Teraz mimo wszystko wolę mieć kupione większe a dokupić w razie czego mniejsze, niż kupić a nigdy nie użyć. Dla ciekawostki - moja dalsza kuzynka urodziła też chłopca - mały gigant: ważył prawie 5 kg ;)
    A mój szkrab od początku spory, nie wiem czy nie największy na forum póki co :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:17

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tych toalet to zrażam się praktycznie na każdym kroku. Nawet u mnie w pracy- niby ludzie na poziomie, a wiecznie obsikana deska, albo jakieś mega dłgaśne łonowce. Coś ohydnego :-\ Niby każdy komentuje, ale jeszcze nie udało nam się dorwać tej osoby. Obstawiamy,że to jakiś facet ;-)

Z rozmiarami ubranek faktycznie jest ciężko trafić. Podoba mi się, że w Tesco mają w ofercie ubranka tiny (rozmiar 44chyba), newborn (50). Jak komuś urodzi się maleństwo to przynajmniej można je ubrać w coś o odpowiednim rozmiarze.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole Zorro, Twoj nick mi sie spodobal, tak po prostu chociaz jak patrze na zdjecie to mam rozwidlenie jazni Zorro, a tu bocian:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:34

Zorro lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, cieszę się :-)

haen lubi tę wiadomość

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ