Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmarzona to czujesz chyba to co ja
mi też gin mówił ze to normalne i w necie czytam ze to normalne, ale do diaska kobietom którym działo się coś złego też może wydawało się ze to normalne. Pocieszam się jednak tym ze jak miałam skurcze przepowiadają e i porodowe to bolało mnie tak jakby w środku bardziej, tam gdzie jest szyjka macicy. A teraz to tak bliżej skory.
Co do szkoły rodzenia to też tym razem nie widzę potrzeby żeby iść. Ostatnio dostałam propozycje spotkań z położna (ciocia mojego m jest pielęgniarka i u niej w ośrodku są takie spotkania) ale stwierdziłam ze mi to niepotrzebne. Wole tu popytać w razie wątpliwościa może to lenistwo bo kawałek na nogach tam mam..
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Słuchając opowieści z porodowek świeżych mam.,to różnica z przed 11 lat duża. Ciężko będzie, ale będziemy musieli ustalić rytm dnia pod Natke. Na szczęście szkoła zawsze na 8
Ja dla Nati miałam ubranka na 56 i 62 ,a miała 56 jak się urodziła.na usg podali mi wagę i wzrost córki, jedynie co do wagi powiedzieli, że różnica może być 0,5 kg. -
Mala Czarna, rozumiem Twoje watpliwosci w koncu chcemy jak najbardziej chronic nasze Dzidzie,a nie do konca jestemy w stanie
Pewnie mamy prawo do lenistwa w ciazy hihi tez tak sobie tlumacze ta szkole rodzenia
Skarb, wynalazlam, a wiec to moj szkrabek na pierwszych badaniach prenatalnych w 3d
http://imageshack.com/a/img538/8003/Gu2BI8.jpg
a tu zwykle:
http://imageshack.com/a/img537/5906/BL6n0q.jpg
Ps. Bylam w szoku,ze istotka majaca 8cm ma juz tak wszystko rozwiniete!
perelka89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
haen :Ja ci powiem po sobie jak mi ginka odstawila luteine na wizycie w 13 tygodniu : mowila ze mam brac do konca opakowania i tyle - no ale mam odstawione nie na dlugo teraz ponownie biore podjezykowa .
Aniu : Haha nie bede go szokowac damskimi pogaduszkami bo on jak to facet nie wie wszystkiego o ciazy tylko co ja mu opowiadamNie chce mi tak szybko moj M na zawal padl
Kochana widze ze nie mam tak jedyna myslalam ze ze mna cos nie takJakos nie czuje radosci z powrotu do domu tam mialam wszystko pod reka lezalam pachnialam i bylo z kim pogadac a tu jestem sama i smutno tak - ale dzidzia mamusie pociesza ruchami slodkimi
Najwazniejsze ze z dzidziusiem dobrze przy badaniu ginekologicznym do wypisu tez dobrze , ale mam odpoczywac jak najwiecej lezec i tak robie
Fizycznie nawet i lepiej ale jak troche sie poruszam to brzuszek mnie boli z tego lezenia
Jejku ja tez nie wiem jakie to te bole ktorymi sie martwic a ktorymi nie moze zadzwon do gina i powiedz jakie masz bole? .
Rozmarzona : aaa myslalam ze z usgnajwazniejsze ze przy badaniu wszystko dobrze kochana
jak bd miala czas to powstawiaj nam maluszka
I dobrze myslisz to tylko i wylacznie nasza decyzjaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:46
-
Skarb, ja ze szpitala uciekalam az sie kopcilo za mna tak mi zbrzydl
Dobrze,ze Ty pozytywniej bardziej odbieralas pobyt w szpitalu bo tak przy tylu dniach lezenia w innej sytuacji moglo by byc kiepsko
Edit: wstawilam dwa z wczesniejszych wlasnie tygodniWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:49
skarb15 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Ja w tamtym roku rodzilam chodzilam w ciazy czuje sie jak bym miala déjà vu.
Tak boje sie o nasze malenstwo , wiem ze bedzie dobrze na pewno :* !
Co do kapania nie boje sie nawet bo mialam doswiadczenia z noworodkami nawet uczylam jedna mame jak ma kapac dzidziusia - wiec mysle ze sobie poradze tym bardziej przy swoim kochanym malenstwie
Rozmarzona : Jejku jaki cudo :* Sliczny maluszek
Kochana chyba jak bym miala do czego wracac mialabym inne odczucia hmm ? sama nie wiem az balam sie wrocic.
Ta do listopada to bede siwulka jak sie patrzy , teraz 16 tydz a do rozwiazania jeszcze trocheRozmarzona lubi tę wiadomość
-
Kupiłam tą koszule do karmienia w biedrze.
bardzo fajny materiał.
Z tymi chusteczkami antybakteryjnymi do przetarcia toalety to dobry pomysł, dopisze do listy.i chyba o ręczniku zapomniałam..
Fajnie, że też powoli robicie wyprawkiNa te pierwsze miesiące to ciuszków już nie kupuje bo tyle tego dostałam, że szkoda kasy bo dziecko nawet nie zdąży wszystkiego założyć. Nawet takie newborn z tesco mam bo koleżanka jedna ma wcześniaka. Także zakupy zaczynam od rozmiaru 70 i większe ale to znowu trzeba pomyśleć jaka pora roku będzie..
Czujecie też takie napięcie w dole brzucha? Szczególnie jak się schylam albo długo siedzę.. -
Ja jak sie denerwuje czy wszystko jest ok, to wlaczam w glowie przycisk: racjonalizacja. Po prostu zdaje sobie sprawe, ze mimo, ze jestem w 15 tygodniu, to nic wiecej oprocz zestawu: luteina, no spa, lezenie i odpoczywanie nie moge zrobic...moze okrutne, ale jeszcze przez iles tygodni prawdziwe. Oczywiscie inna sytuacja, kiedy lekArz pidczas wizyty wykryje cos niepokojacego. Nie chce byc zle zrozumiana, ale takie myslenie zazwyczaj mi pomaga + wiara w to, ze wszystko jest ok. Jechanie na IP jest dla mnie przerazajace, bo nigdy nie bylam w takim miejscu, nawet w szpitalu (no ok jako gosc) i to chyba tylko potegowaloby stres.
-
Izzy ja czasem czuje
Skarb nie mam nr do gina ale teraz jest ok mówiłam mu ostatnio powiedział żeby nospe brać jak będzie mocniej bolało.
Damy rade za tydzień zaczynamy 5 miesiąc
Chyba wracam do zywych- porzadna kąpiel, depilacja, peeling i algi na twarz. Odzywka we włosy i balsam do ciała. Po 1,5 miesiąca czuje się kobietaale szlafrok muszę juz wiązać nad brzuchem bo mi sznurka brakuje
haen, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Ja mam narazie jeden pajac i czapke kupilam zeby bylo cos hehe:-) jutro ide do biedry bo moj jedzie do rodzicow wiec bd musiala zrobic zakupy na 2dni bo nd zamkniete i sb te leginsy zobacze koszul do karmienia mam 4 hehe po porodzie z victoria wiec to mi wystarczy
najbardziej martwi mnie wyprawka ubranko nowe do szpitala kupie u nas w dziececym sklepie pamietam vicia urodzila sie 58cm dluga i to ubranko na wyjscie na 56 bylo jej na styk bo prawie 4kg miala ubrana w nie byla tylko raz
wiec jesli to dzieciatko tez urodzi sie duze to bd klopot bo juz kupuje na 56 hehe
Pamietam jak robili mi usg 5h przed porodem i gin mowil ze mala 4kg ma a ja oczy jak 5zl i mowie oj to ja jej nie urodze a on zaczal sie smiac i mowil urodzisz mama bo ty dzielna jestes 3dni z bolami chodzisz to cud bo nie jedna juz o cc by prosila a ty rade dajesz tak mnie pocieszal i mi sie lzej zrobilo ale co sie nacierpialam to tylko ja wiemRozmarzona lubi tę wiadomość
-
Pyt do mam ktore czuja juz ruchy czy wasze malenstwa tez tak kopia jak macie pelen pecherz? Bo moje wtedy jest najbardziej aktywne chyba dlatego bym poszla do wc ale biegac co 15min nie chce mi sie bo mam lenia jestem leniwa i senna brak energii hehe za to pola jak to vicia mowi ma jej wiele kopie jak pilkarz
Tak a propo moja corka jak widzi na forum tu i na fb wasze zdj z usg to mowi pac mama pola jest hehe dla niej wszystkie dzieci z usg to jej siostrj polakochana mam core
perelka89, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Mała czarna dokładnie tak samo rozchodzą mi się mieśnie brzucha. Taka wnęka nad pępkiem
Śmiejsznie to wygląda. I pępek mi wystaje. Nie tak jak na końcówce ciąży, ale jest zupełnie nie mój.
No i bolą mnie lędźwia.. boje się, że się zaczyna przepowiednia ortopedów z przed 5 lat, że będę wyła z bólu jak kiedyś będę w ciąży, przez moje potworne skrzywienie. Kurcze, mogłam więcej ćwiczyć przed ciążą... Teraz kupiłam matę, piłkę, jakieś gumy no i będę ćwiczyć, ale codziennie źle się czuję.
Brzuch nadal twardy napuchnięty, a doszedł teraz ból w dole brzucha, ja obstawiam pęcherz. Chodzę trochę zgięta w pół. No i zmęczenie chroniczne... budzę się już zmęczona i cały dzień dętka... Ten nowy ból brzucha mnie przejmuje, ale detektor mówi, że boją 2 serducha. Na szczęście w poniedziałek wizyta. Trochę się napalam na poznanie płci, a pewnie nic z tego bo mam na NFZ u mojej kochanej Pani a ona ma średni sprzęt.
Idę luli bo jutro studia 9-16 i niedziela też. Ehh... Chcę już odpoczywać(
-
Nie, raczej bym wiedziała
Chociaż to moja pierwsza ciąża i może nie umiem rozpoznać. Mam nadzieję,że niebawem poczuję
Detektora używam sporadycznie. Podobno to okropny hałas dla maluszka. Zresztą coś w tym musi być, bo nasz daje się posłuchać tylko przez chwilkę,a później ucieka w inne miejsceSynuś