Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moim zdaniem warto mieć też kilka malutkich. Kupujemy niepotrzebne głupoty bo takie mamy widzimisię a ubranka są ważne. Wiadomo ze niektóre będą na 2 tygodnie ale tak to juz jest z dziećmi. Nawet starsze potrafi nową bluzkę zajechać farbkami na pierwszym wyjsciu- no cóż, przy dzieciach przydałby się worek pieniędzy bez dna
haen, Rozmarzona, Kitaja, Micia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI tak każda z nas skompletuje sobie wyprawkę wg własnego uznania
coś co dla jednej będzie zbędnym widzimisię, dla innej jest ważne, ot co.
Ostatnio Antkowi kupiłam spodnie, poszedł na plac - wrócił z placu zabaw z tyłkiem w farbie, bo nie zauważył, że było świeżo malowanetakże ja wiem, że starsze dzieci też szybko potrafią ubrania "wykończyć".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:38
Rozmarzona, Kitaja, Micia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny patrzcie jaki fajny zestaw w przystepnej cenie znalazlam
http://allegro.pl/20-elemen-zestaw-do-kapieli-dziecka-wanna-wanienka-i5351791631.html
Nie wiem czy dobrze mi sie wydaje,ze przystepna bo dopiero zaczynam w sumie bawic sie w te rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 19:49
Jestes juz z nami -
Kurcze faktycznie musi cos w tym byc,ze jak sie wiecej chodzi to boli bo dzisiaj mam to samo.. Czytalam tez w sumie,ze w drugim trymestrze czesto sa wlasnie bole od pachwin w gore co moze nie pokoic mamy,ale ze jest to naturalne. Jakos,ze wiazadla musza duzy ciezar utrzymac rosnacej macicy itp przez co bol moze wydawac sie wlasnie niepokojacy
Fajne,ze macie juz doswiadczenie z dziecmi zawsze to jakos latwiej i smielejJestes juz z nami -
Rozmarzona : ciesze sie ze na wizycie wszystko dobrze
masz moze zdjecie bobaska ?
Jak nie chcesz isc do szkoly rodzenia nie idz to Twoja decyzja nie lekarzaja jak bym mogla to bym poszla tam raczej odetchnac od szarej codziennosci
Pierwsze urodzilam i z drugim tez sobie poradze
Co do publicznych toalet to dla mnie zmora ! siku sikaniem jeszcze pupa do gory nogi mi sie uginaja az telepia ale daje rade gorzej z tym drugim... no przeciez
To jest straszne w szpitalu bylo jeszcze ok ale inne to olane wszedzie po podlodze nawet i tak dalej nie ma co wymieniac bo mi sie zbiera
Zorro : to sie nazwywa kultura w dzisiejszych czasach- wazne ze chociaz zauwazywszy przeprosila.
Lista na pewno przyda mi sie pozniejRozmarzona lubi tę wiadomość
-
A ty jaki masz bol? Takie rozciąganie?
Niby wiem ze to normalne ale bardzo się boje ze to może zwiastować coś złego, nie wiem czy umialabym rozpoznać ewentualne skurcze.
Uwierz ze ja też jestem przerażona jak poradzę sobie z dzidziusiem, minęło juz 7 lat -
nick nieaktualnyPasierba
Mieszka z nami na stałe, długa historia, ale w skrócie jego biologiczna matka w pewnym momencie zapałała chęcią nadrobienia straconej młodości i syna zostawiła mojemu mężowi
I w zasadzie można powiedzieć, że na swój sposób mam syna
haen, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jaki ja mam dzisiaj wielki brzuch.. I widzę ze juz mięśnie brzucha na bok mi się rozchodza- kiedy wstaje z pozycji leżącej lub polsiedzacej to mi się robi taka gorka powyżej pępka. Jak ja nacisne to jest pusta (nie mam tłuszczu w tym miejscu) a po prawej i lewej stronie czuje pod palcami mięśnie. W poprzedniej ciąży ginka nastraszyla mnie ze to przepuklina, ale chirurg stwierdził właśnie rozejście się mięśni. Po ciąży wróciły na miejsce.
No i zaiwazylysmy z córka ze mam płytszy pępek niż zwyklemoże tym razem doczekam się sterczacego pepuszka
-
nick nieaktualnyRozmarzona wrote:Dziewczyny patrzcie jaki fajny zestaw w przystepnej cenie znalazlam
http://allegro.pl/20-elemen-zestaw-do-kapieli-dziecka-wanna-wanienka-i5351791631.html
Nie wiem czy dobrze mi sie wydaje,ze przystepna bo dopiero zaczynam w sumie bawic sie w te rzeczy
A mi się wydają te rzeczy trochę słabe - nie wiem czemu takie wrażenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:11
-
Perelka : pierwsza noc po szpitalu pospalam gdzies do 8 nawet po 8
w sumie jakos nie czulam sie lepiej w swoim lozku bo sama
Wiec dziwne mieszane uczucia .
Aniu : zupe warzywna zrobilam na szybko i leze sobie caly dzien , w jakis dolek popadam bedac sama powaznie
A pytalas o te bole lekarza , przechodza po nospie ?
Ostatnio tez mysle sobie jak to bedzie jak pojawi sie dzidzius jejku nie moge sie doczekac szkrabka kochanego
Mojemu ostatnio opowiadalam ze jestem na takiej grupie dla mamusiek i wgl a on do mnie ze tez chce poczytac a ja mu mowie ze nie ogarna by hahaperelka89 lubi tę wiadomość
-
Anita lepiej niech nie czyta bo pomysli ze tu siedzi banda histeryczek pod wpływem hormonów
Przyznam ze też zamiast cieszyć się z powrotu do domu czułam się bardzo samotna. Maz w pracy, córka po szkole u babci, cel gdy wstawalam- przenieś się z sypialni na kanape. Nawet obiadu nie miał kto podać. No ale nic, trzeba się trzymać myśli ze jesteś w domu bo jest z Toba dobrze i dzidzi nic nie zagrażaa jak się czujesz tak fizycznie?
A co do bólu brzucha to on jest bardzo delikatny, mało kiedy nospe biorę bo nie jestem pewna czy nie szkodzi dzidzi. Z jednej strony myślę ze to fizjologiczne rozciąganie lub zmęczenie materiału i kompletnie mi ten bol nie przeszkadza, a z drugiej martwię się ze to może być coś złego. Odpukać jednak ostatnio zdarza się rzadziej. -
Skarb Slonce, teraz nie robil mi usg,ale mam gdzies zdjecie 3d z prenatalnego jak robili:) Tylko bede musiala w ktorys dzien na spokojnie tym sie zajac poprzerzucac
Dokladnie nie kazda z kobiet decyduje sie na szkole rodzenia to indywidualna sprawa mi sie wydaje:)
Mala Czarna, takie wlasnie niby to ciagnace bole, czasem zakluje i praktycznie caly czas dzisiaj utrzymuje sie to ciagniecie . Dzisiaj dla wlasnego spokoju pytalam lekarza o bole i mowi,ze tak to naturalne rozne bole mozna odczuwac jesli to troszke Cie moze uspokoiWlasnie tez nie wiem czy bym potrafila rozroznic skurcze,ale mysle,ze roznice bysmy pewnie poczuly
Tez pewnie nie bierzesz nospy tylko "walczysz" na zywca z bolem
?
Buffy, jestes przykladem tego, ze kobiety maja wielkie serca i potrafia w nich przyjac kazda istotke
Galaretka, no wlasnie moze dlatego nigdy nie zamawialam zbytnio na allegro bo nie mam jak widzisz do tego wyczuciaWidocznie musze namacalnie cos widziec, dotknac bo nie rozpoznam chyba na necie szajsu
Alez sie rozpisalam , dziewczyny wolniej!
Buffy lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Agnike, czyli nakladki do wanny nie sa praktyczne? Wlasnie zastanawialam sie czy to nie jest pomocne tak by dzidzia w reku nam sie nie odwrocila w tyl, ze ma sie nad nia wieksza kontrole. Kurcze noi wlasnie to sie nazywa niedoswiadczenie ;/
Mala Czarna, to na pewno naturalne sprawy i nic zlego sie nie dziejeRozrastamy sie, dzidzie przypominaja nam o sobie
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami