X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa2 ja mam podobniem troche erytrocytow i 11-18 leukocytow. Nie wiadomo skad. W posiewie czysto. CRP niepodwyzszone wiec to nie zapalenie zadne. W morfologii tez leukocytoza. Podobno w ciazy tak sie zdarza. Nic w tym kierunku wiecej nie zrobilam. Teraz dostalam zlecenie na wszystkie badania takze zobaczymy jak teraz wyjda.

Nie chcialam Wam mowic wczesniej ale jednak chyba sie wyzale. U mnie niestety nieciekawie w cytologii. Dzis odebralam wynik i znow gr3 tylko tym razem zammiast " obraz nieprawidlowy" jest " obraz patologiczny" i mam skierowanie do wojewodzkiego centrum onkologicznego :( w rejeestracji pani oznajmila mi ze terminy na przyszly rok. Zobaczyla wynik i ciaze, poszla, wrocila i powiedziala ze ta doktorka przyjmie mnie juz jutro. Boje sie :(((

natali101 lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Juz 3 raz zaczynam pisać tego posta. Mam za sobą bardzo trudne chwile. Nie dość, że macica mi się stawia to jeszcze moje kochane dziecko postanowiło pobawić się w kaskadera. W poprzedni piątek Michalina wychylila się za smokiem z łóżeczka i wypadła na głowę. Myślałam, że zawału dostane. Nie straciła przytomności, ale mimo wszystko pojechaliśmy do szpitala. Zrobili prześwietlenie i okazało się, że czaszka peknieta. Trzeba było tomografie robić w narkozie. Nie mogłam być z nią. Maz cały czas był przy niej. Tomografia wykazała, że doszło do pęknięcia podstawy czaszki. Trzy dni trzymali nas, a raczej męża i Misie w szpitalu. Wypisali warunkowo bo nie było krwiaka. Dziecko chodzi teraz w kasku ochronnym i przez 2 miesiące trzeba uważać na każdy wstrzas i nawet lekkie uderzenie bo może zrobić się ktwiak i trzeba będzie trepanowac czaszke. Żeby tego było mało Misia wyszła ze szpitala z wirusem trzydniowki, a my wszyscy z rotawirusem. Mnie tak zaatakowalo, że musiałam jechać do szpitala bo ledwo żyłam.
    To tak w skrócie...mam nadzieje, że zaczynamy wychodzić na prosta. Jutro wizyta u mojego gina. Staram się dużo leżeć bo na razie mąż na zwolnieniu to macica spokojniejsza. Cóż zobaczymy jutro...trzymajcie kciuki. Szczęście mi się przyda...

A już miałam pisać gdzie jesteś.
    Coś strasznego. Mam nadzieję,że wszystko zakończy się dobrze i żaden krwiak nie zrobi się.
    Życzę zdrowia i już bez takich atrakcji.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwilkę bo jeszcze do domu nie zajechałam a chciałam się pochwalić - byłam u lekarza i wszystki ok
    Szyjka zamknięta, skróciła się z 39 na 35 mm ale lekarz mówi, że jest ok. Mimo wszystko troche mnie nastraszył bo zdjęcie szyjki wpiął w kartę ciąży i powiedział, że gdyby coś się działo to mam nie zwlekać i przyhechać do szpitala.. Zapytałam ale gdyby co się działo, na co zwracać uwagę?? To powiedział tylko że gdyby jakieś dolegliwości się nasilały.

Nadrobie Was w domku na spokojnie :*

Micia lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Serducho bije, infekcje grzybkowa wyleczylam, wiec generalnie jest ok. Z wizyty nie jestem zadowolona, ale to jak siade do kompa to moze opisze.

Olcia trzymaj sie dzielnie jutro. Beda pobierac probke czy jutro dowiesz sie wszystkiego?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:32

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt ;-)
    Mala czarna gratuluje 2 cory ty juz wiesz a ja nie hehe ;-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia pozytywne myślenie włącz. Poprostu musisz, dla dzieci. Na pewno będzie wszystko dobrze. Już za dużo los złego Ci przyniósł...nasza choroba naprawdę wystarczy...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia kurcze nie wiem, nie wierze mu do końca bo niewiele było widać. No siusiaka nie było :D szczerze mówiąc ciężko oswoić mi się z myślą ze to dziewczynka ;)
    Najważniejsze ze wszystko jest w normie. Przypomnisz twoje pomiary z poprzedniej wizyty?

maia1991 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga 220gram i z wyprostrowanymi nogami mialo ok 17.5cm mam tez pomiary glowy klatki piersiowej i brzuszka ;-) to pozniej opisze jak mala zasnie ;-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia nie nakręcaj się. Najważniejsze, że jutro wizyta. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Trzymam kciuki

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia swoim optymizmem odgonisz wszystko co zle, będzie dobrze, zobaczysz!

Maia ja mam właśnie jakiś wymiar napisany 15cm ale nie ma obok crl to sama nie wiem co to może być, jak dla mnie tylko do dzidzi. Nie porownam reszty bo nie mam tego u siebie, najważniejsze ze powiedział ze wszystko w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 17:40

maia1991 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skoro już znacie co niektóre płeć dzidziusiow to napiszcie czy sprawdziło się z waszymi odczuciami lub zachciankami :-) mój maluszek się ciągle zasłania wiec nic nie widać chociaż od początku czuje ze będzie do dziewczynka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa2 ja wcinałam od początku słodycze, owoce :) a rokowania są na chłopca

• natali101 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzucilo od kawy. Na początku były soki ze świeżych owoców,później fanta,po czekoladzie mam mdłości więc nie jem., słodycze mogą nieistniec. Teraz owoce w każdej postaci, ogórki małosolne i pomidory malinowe. Ma być niby syn q

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia-będzie dobrze !!!:)

Pa2-ja miałam mega bóle głowy,ciągnęło mnie do nabiału,owoców i przeczucie na synka a na 80% córa ;)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na owoce i ogorki i wszystko co nie slodkie chociaz czasem zjem ciastko cukierka ale za ogory malosolne dam sie pokroic hehe uwielbiam kto tam siedzi nie wiem ale mam nadzieje ze 25.06 sie dowiem ;-)
    Mala czarna mi tez mowila ze wszystko w normie dzidzia ladnie sie rozwija pmomimo mego braku apetytu ona ladnie rosnie ;-)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie paradoksalnie im później tym ciężej ginekologom płeć określić ;p

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ze ja plec corki poznalam w 21tc i to od razu mi powiedzial ze corka ladnie rosnie a ja sie ucieszylam bo wkoncu wiedzialam kogo tam mam ;-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Zu to w 19tc poznałam,liczę że w poniedziałek już na 100% się dowiemy ;)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 29.06. połówkowe, ginekolog renomowana więc liczę na 100% :)

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ