Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia moze i tak, jeszcze dodala, ze nie da sie dziecka non stop monitorowac i ja sie z nia zgadzam, ale jednak dla mnie wystarczajace jest jak przylozy glowice, zobacze, ze serce bije (zwlaszcza po dzisiejszej porannej lekturze pamietnika sue...) i nie prosze o nic wiecej
a i jeszcze spytalamm sie czy uwaza, ze powinnam lykac witaminy (mam dobre wyniki krwi, ale trzeba cos suplementowac), wiec mowi, chyba nie... ze jod powinnam brac(wiec jej dodalam, ze biore, podobnie jak witamine d)
Mala Czarna: ona podlaczyla sie do detektora (chyba?) i byly same szumy, jezdzi mi po tym brzuchu, a raczej wzgorku i ja slyszalam tylko szmery (no i dosc dlugo i mialam wrazenie ze nie moze znalezc tego serca), ale dalej leze spokojnie, nie pytalam sie o nic wtedy, zeby nie przeszkadzac. Potem na chwile przelaczyla sie na usg i dopiero wtedy zobaczylam pulsujace serducho.
I mam zakupic aparat do mierzenia cisnienia i kontrolowac, dzis mialam 135/85, ale mam monitorowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 20:24
-
a zmieniajac lekarskie tematy: pytanie do mam, ktore juz maja dzieci lub pierworodek, ktore sa obeznane: w lipcu bedziemy remontowac czesc mieszkania i pytanie: co z mebli czy takiego "duzego wyposazenia" potrzebne jest noworodkowi i do kiedy mniej wiecej lozeczko stoi w sypialni rodzicow (moje wyobrazenie to rok? 1.5?
to co mi przychodzi do glowy, to lozeczko, komoda (chyba najczesciej wystepuje jako mebel na ubrania)? i cos jeszcze ? nie wiem, na ile musimy zagospodarować nasz pokoj na potrzeby dziecka (to nie jest problem, tylko nasze lozko zajmuje tak duzo miejsca, ze nie wiem co oprocz ww. rzeczy co da sie jeszcze upchnac:)), bo nie wyobrazam sobie, zeby do pol roku dziecko spalo samo w swoim pokoju, a nas rodzicow by czekaly dzienne i nocne wedrowki do karmienia, usypiania itd. no i zeby w ogole bylo tam same -
Jestem juz po. Potwierdziło się z poprzednim USG - będzie synuś
Uśmiech nie schodzi mi z twarzy.
Buffy, Mala_Czarna_89, olcia88, haen, monia35, Ona_89', Shibuya, Galaretka, madzi4aam, Nymeria, Izzy, Mandi :), Molcia, MadaLena30, Nala85 lubią tę wiadomość
Synuś
-
haen ja będę mieć w sypialni szafkę na ubrania dziecka, łóżeczko i polke na której postawie rzeczy potrEbne do przebierania dzidzi (kosmetyki itd). Przewijak kupie nakładany na łóżeczko. I to wszystko bo więcej do naszej sypialni się nie zmieści.
Nie wiem jak długo, Laura spala z nami w jednym pokoju ze wzgl na warunki mieszkaniowe. Fajnie mieć dziecko długo na oku, ale niefajnie jak dziecko ma na oku nas w sypialni -
Pisałam wam ze serca nie było dziś słychać na badaniu.. Niby wiedziałam ze jest ok ale MUSIALAM teraz posłuchać detektorem, no musiałam. Na szczęście znalazłam od razu
Jestem dziś szczęśliwa... Czy wszystkie mamy po wizytach się zameldowaly? Chyba tak.
Anita!!!!! Zaczynam się nartwic -
Aniu nie martw sie ja mam dola po dzisiejszej akcji mojej matki wiem ze nigdy nie da mi spokojnie zyc tak mnie z rownowagi wyprowadzila az jak sie na wizyte przepisywalam to mnie polozne pocieszaly jaki wstyd
.. Ale akurat to nie wazne .. Nie chce Wam tu opowiadac i swoimi zmartwieniami obarczac .
Powiem w skrucie : jestem w domu mam juz 1 bakterie poprzepisywali mi leki , przy badaniu wszystko dobrze .
Przepisalam sie na 11 czerwca na wizyte by z moim pojsc .. chyba tyle .
Aniu gratuluje dziewczynki :*
Zorro : gratuluje synusia.:*
Olcia : cichutkie gratulacje parki :*
Ii tak ogolem gratuluje wszystkim wizyt :*
sliczne brzuchali :*
Jak nie pisze to przewaznie.mam fest dola ze mam ochote kogos udusic .
-
Skarbie, jak masz dola to my tu jesteśmy po to żeby cię uśmiechnąć
co to zrobiła twoja mama? Cieszę sie ze jesteś w domu
myślę ze bardzo potrzebujesz juz powrotu swojego męża. Dobrze ze mniej bakterii wszystko idzie w dobra stronę
Ja myślałam że we dwie będziemy miały synówskarb15 lubi tę wiadomość
-
A wiesz zrobila mi taki cyrk w szpitalu ze szkoda slow .. ze jak o tym pomysle to mna telepie
Byly 4 teraz jest jedna czyli wszystko idzie w lepszym kierunku.
Widzisz nie sprawdzilo we dwie bedziemy mialy corusie -
nick nieaktualny
-
haen wrote:a zmieniajac lekarskie tematy: pytanie do mam, ktore juz maja dzieci lub pierworodek, ktore sa obeznane: w lipcu bedziemy remontowac czesc mieszkania i pytanie: co z mebli czy takiego "duzego wyposazenia" potrzebne jest noworodkowi i do kiedy mniej wiecej lozeczko stoi w sypialni rodzicow (moje wyobrazenie to rok? 1.5?
to co mi przychodzi do glowy, to lozeczko, komoda (chyba najczesciej wystepuje jako mebel na ubrania)? i cos jeszcze ? nie wiem, na ile musimy zagospodarować nasz pokoj na potrzeby dziecka (to nie jest problem, tylko nasze lozko zajmuje tak duzo miejsca, ze nie wiem co oprocz ww. rzeczy co da sie jeszcze upchnac:)), bo nie wyobrazam sobie, zeby do pol roku dziecko spalo samo w swoim pokoju, a nas rodzicow by czekaly dzienne i nocne wedrowki do karmienia, usypiania itd. no i zeby w ogole bylo tam sameWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 08:05
-
Shibuya dlaczego ty jeszcze nie spisz?
trzymam kciuki
A ja wczoraj pokazywałam teściowej i szwagierce te komplety pościeli które wam wklejalam wczoraj. Powiedziałam też ze mam juz wszystko wybrane dla maluszka, ale miały minymam nadzieję ze nie pokusza się żeby kupić coś innego
-
mala : prubuje i probowalam ale mi takim tekstem pojechala mimo ze wszystko robie dla maluszka ze do konca zycia jej tego nie zapomne..
Shibuya: no to kochana zaciskam wciuki i za inne wizytujace dzis i czekam na wiesci :*
hehe ten tydzien a.mnie nadal mdlosci takie porzadne mecza jakie mialam na poczatku ciazy -
Skarb ja też mam mdłości, a już zdarzało się, że nie miałam.. za to obudziłam się z energią do życia, od 7 sprzątam, piorę i gotuję, jak za starych, dobrych czasów
Ja się też kiedyś przejmowałam moimi rodzicami, ale zauważyłam, że to się odbija na mojej rodzinie (czyt. mąż i córka) i jakoś nauczyłam się nie przejmować. Nie jesteś sama, nie jesteś na nią skazana
Dziewczyny, zmieniają się wasze pępki? Mój się zrobił jakiś płytki -
Kochana zazdroszcze ze mnie zrobil sie taki zdechlaczek ze ojej
- moj M chyba mnie nie pozna
wiem o tym ale jakos tak sie przejelam
mi sie pepus zrobil taki smieszny plytki
wiecie co moze i to glupio zabrzmi ale nie pamietam jak.moje sutki wygladaly przed ciazami , mam od roku duze na pol cycka i za chiny nie moge sobie przypomniec moich dawnych piersi -
Shibuya, miałaś się w końcu porządnie wyspać, a ty na forum o 8
Dziwnie we wtorek w domu, co?
Daj nam koniecznie znac po wizycie co u maluszka
Czy ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje?
Ciekawe kiedy pępki robią się takie fajne, wypukłe. W poprzedniej ciąży mój nie wyszedl na wierzch.. teraz liczę na to, że będzie wystawał -
Gratuluje udanych wizyt z wczoraj i trzymam kciuki za dzisiejsze
Nadrabiałam Was wczoraj koło 23 i narobiłyście smaka na lody, pączki i kilka innych rzeczy.Ale już nie chciał na noc jeść.
Mała Czarna pewnie Tobie też się serce na kilka sekund 'zatrzymało'.. Ale nasze skarby są już duze i silne, wszystko będzie dobrze.Mojemu już ładnie serducho bije. Tylko mało się rusza..
Za dwa tygodnie mam usg połówkowe. Odliczam..