X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zimie to zawsze u mnie problemy z pecherzem,a raz nawet zapalenie nerek i to kiedy sie grubo i cieplo ubieralam. Nie wiem skad nawet sie to bralo,ale masakra to byla jakas :)

Ginger, lepiej juz troszke :)?

Wiecie co wczoraj sie skusilam i kupilam tak drogie czeresnie (14zl! za kg) i zjadlam prawie wszystkie naraz :D Normalnie bym sie nie skusila bo za drogie,ale wczoraj jak je zobaczylam w warzywniaku jak kupowalam kapuste na lazanki to musialam je miec :)

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, to gratulacje dziewczynki jak slodko :D! tez sie nie moge doczekac :)

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Powiem wam ze chyba lepiej z brzuszkiem chodzic w zimę nic na loto na takie upały .. Tak czlowiek się dołuje ze wyjść nie może nigdzie a tak jak by zimno na zewnątrz bylo to o by się wyjść nie chciało :P
    Izek co ty mówisz... ja uważam że to jest najlepszy okres, słońce swieci to i żyć się chce. Fakt że czasami gorąco, duszno, ale wtedy można w jakimś chłodnym miejscu się skryć w cieniu z lodzikiem hehe :) A do tego nasze dzidzie na następną wiosnę lato, będą już takie fajne większe bardziej kumate :)

A jak by było szaro zimno buro i deszczowo, to nie dość że nie mogłabyś sie nigdzie ruszyć, napewno by ci się nic nie chciało a do tego miałabyś depresję pogodową.
    Więc nie marudź załóż przewiewną kieckę i tyle!

Fakt gorzej by było jak by to był 35-40 tydz - to ciężej mogło by być ale zaraz rozwiązanie by było :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena myślę ze na 4d lepiej będzie teraz widać niż potem jak dziecko będzie miało bardzo ciasno.

Ginger tulam cię mocno wiem co czujesz. Masz mądrego synka i pewnie cieszy się po prostu ze ma mamę przy sobie.

Ja bym nie przesadzala z tymi lodami tyle osób dziennie jest i nic im nie jest a salmonelle i ze zwykłego jajka można złapać a jakoś żadna z nas nie ma. Na forach babki się nakręcają a potem maja pretensje do siebie ze coś zjadły itd. Tak naprawdę nahwieksza krzywdę jaka my robimy dzieciom to właśnie zamartwianie się.

Ja się szarpnelam na przycięcie żywopłotu, efekt bajkowy, mi tam słońce nie przeszkadza i jako ze byłam juz w ciąży w zimę to zdecydowanie wole eksponować brzuszek przy ładnej pogodzie :) przynajmniej narazie :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mówisz, że drogie hmm. Ja jak miałam smaka na czereśnie dwa tygodnie temu to cena była kosmiczna 28zł - bardzo szybko mi przeszło ;)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana drogie, drogie w porownaniu do truskawek,ktore sa juz po 5zl :) Jednak one wolaly, wrecz krzyczaly kup nas :D! No jak ja moglam odmowic Dzidziusiowi takiej przyjemnosci hihi :D Ooo 28 to juz wgl przesada :O

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małą czarna ty to jesteś HarD Work Women ( in pregnant :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 13:19

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to gratuluje :)

Przyszłe mamusie córek, odczuwacie wieksza ochotę na słodkie niż na kwaśne ?
    Wyczytałam gdzies ze kobieta spodziewajaca sie córki sklonna jest do słodkiego, a mamy chłopców bardziej do kwaśnych potraw. Ciekawe czy sprawdza sie to u was..
    U mnie tak :) kapustę czy ogórki jadlam moze ze 3 razy :P tak preferuje slodsze rzeczy :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy jak się kto czuje :P na mnie takie upały zle wpływają i zdecydowanie wolałabym tak max 20 stopni :P
    Przeraza mnie trochę to ze urodzi sie w listopadzie kiedy jest zimno, często śnieg, ludzie będą przylazic oglądać a wtedy wiadomo wiece chorób jest...wyjsc tez się nie będzie dali nigdzie z takim bąblem przez zime :P

Ale fajnie mnie kopie dzidzia dzisiaj :) pierwszy raz tak mocno, aż się wzruszyłam ;)...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku zawsze miałam w lodówce ogórki kiszone, kapustę kiszoną i kefir... a teraz kefir tak długo leżał w lodówce ze stracił datę ważności, za to wczoraj zabiłabym za coś słodkiego, a że znalazłam 1 cukierka w czekoladzie to zrobiłam pudding jaglany z musem truskawkowym :)

Na usg prenatalnym lekarz powiedział że na 80% girl, więc zobaczymy czy potwierdzi się teoria słodkie kwaśne :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na na na poczatku miałam fazę na ogórki ale dosłownie przez chwile, teraz juz nie jadłam ze 2 miesiące ogórka :P
    U mnie 2 razy mówili ze dziewczynka wiec zobaczymy :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę ciągle i na wszystko a bliźniaków nie mam :)

Zorro lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka-U nas będzie córeczka,a ja mam ochotę na kwaśne i ostre ;) w pierwszej ciąży było tak samo i są dwie córeczki ;)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak już trochę lepiej Patryk leży obok i właśnie skutecznie mnie rozwesela:)

Ja miałam całe drzewo czereśni więc się objadłam:)
    Truskawki czekam aż spadną do3/4 zł bo czeka mnie zaprawianie kompotów.

Mała ty jesteś szalona:) a ja mam drzewka do obcięcia przydałabyś mi się tu:)

Co do smaków to tak w obu ciążach odrzuciło mnie od słodkiego a wcinam właśnie kwaśne rzeczy:)

Aga gratuluje córeczki:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Ginger bo teraz Ty mi smaka narobisz na czeresnie nieladnie tak <nono> :)
    Ciesze sie bardzo,ze jest Ci juz troszke lepiej :)))

Ginger84 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tylko ty mi możesz non stop smaki robić:) nie ma lekko:p
    właśnie zjadłam spaghetti carbonara czekam na męża i zmykam na ogródek :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od początku smaka na wszystko co słone, kwaśne i pikantne. Obecnie kończę trzeci słój ogórków małosolnych. Czasami zdarza mi się chrupnąć chipsy mega pikantne, których wcześniej bym nie tknęła. A ostatnio do wszystkiego musi być sos meksykański ;) Właśnie połknęłam pół arbuza i idę zagryść małosolnym ;)
    Od jakiś dwóch tygodni odrzuciło mnie od nabiału, serki, jogurty są ble - mam mega mdłości i zgage.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, oj niedobra ti ti ti :)

U mnie to jest w sumie ciekawe bo uwielbialam przed ciaza slodycze i czekolade w roznych postaciach. Na poczatku ciazy mnie od czekolady na maksa odrzucilo az schoco bonsy,ktore mialam na czarna godzine zjadl Maz (po miesiacu mojego zwlekania bo moze akurat by mi sie zachcialo :D) tak samo z krolikiem z kindera wielkanocnym tylko glowe mu zjadlam i lezakowal az przeszedl zapachami z lodowki,ale Maz i tak nie pogardzil :) Na kwasne tez mnie za bardzo nie bralo ogolnie odrzut byl na wiele rzeczy i malo co jadlam. Nawet kawa mi nie smakowala na poczatku. Teraz natomiast wrocila chetka na slodkie,ale w wybrednej postaci zalezy co mi sie zachce (czekolade nadal mniej). Ciekawe wiec te moje smaki bo np owoce bym jadla tonami :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Aga u mnie takie mieszanki od czasu ciazy przechodzi moj Maz :) Takie dziwne polaczenia robi, gorzej jak ja :O No nic to prawda,ze ciaze sie przechodzi we dwoje hihhi :)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzilam Nati w grudniu i wychodząc ze szpitala było 6 stopni na plusie. Dwa tygodnie później było -18 i jechaliśmy na wigilię do moich rodziców. Gości mieliśmy od pierwszego dnia,powrotu ze szpitala i nikt chory nie przyszedł. Zresztą ja nie pozwalałam każdemu brać małej na ręce. Nie chorowała. Uważam,ze to najlepszy moment na ciążę. Pomysl sobie, że za rok o tej porze będziemy w cieniu układać kocyki i maleństwa będę na nich szaleć.

haen lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ