WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja muszę pochwalić swojego najdrozszego <3 otóż mój kochany nie tyka wogóle alkoholu :-D nie pije nawet kropelki bo jak twierdzi nie ma takiej potrzeby :-D także cieszę się że mam taki skarb :-D

Ona_89', haen lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie jaki plus, ze od ciśnienia jakie dostałam przez niego, ucho mi się odetkało :)
    Nie przejmujcie się facetami bo od dzisiaj wiadomo ze to gorsza plec ;)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem ! Szału oczywiście nie było... siedziało 6 nawalonych osób. 2 laski i 4 facetów z czego jeden jak mnie zobaczył to poszedł rzygać. Po 20 min chceli wyjść, więc poszliśmy na deptak i te 6 osób szło zygzakiem. Mnie oczywiście zaczął boleć na maxa brzuch. Mój mąż się nawalił a bylam pewna że jako jedyny utrzyma fason. Oczywicie wszystkim zaproponował, że przecież Ola ich odwiezie ( co z tego, że byli na skraju rzygu i mieszkali w ogóle nie po drodze) zazwyczaj nie umiem odmawiać, ale tym razem powiedziałam, że mnie boli brzuh, jestem zmęczona a to zupełnie nie po drodze. Myślę, że dziś nie będą tego pamiętać. Na koniec mąż miał świetną zabawę i trąbił klaksonem na inne samochody ;/

Oprócz tego, że mamy 3 wesela latem to to na pewno było moje ostatnie wyjście..

Mąż w domu walnął się na łóżku nawet zębów nie umył, zawsze śpi z otwartą buzią więc capiło strasznie. O 2 w nocy zaczął się mecz Polska- USA w stanach w siatę więc się przeniosłam na kanapę. Trwał do 5 więc to ja się dziś czuję jak na kacu a moja mama robi dziś urodzinowego grila.

Kichnęłam i zabolało jak cholera, nie tylko po bokach ale w piczce, normalnie przy ujściu brrrr, oby to nie szyjka, mam schizy bo 2 dziewczynom z bliźniaczą w tych tygodniach zaczęły się problemy z szyjką, u jednej zakończyło się tragicznie w 24 tyg :((((( chyba przyspieszę wizytę. Bo martwi mnie,że nie czuję ruchów tylko te kłucia...

• haen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii czyli taka sama sytuacja jak u mnie we wtorek: wizyta w toalecie i sie polalo...przyczyna nie stwierdzona. Lez i odpoczywaj, na pewno wszystko bedzie juz ok. Wiem co czujesz, tyle ze ja jestem tydzien-poltora so przodu wzgledem Ciebie.
    Bedzie dobrze!

natali101 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulla ale stresu Ci przysporzył! Czy przynajmniej jest świadom tego i usłyszałaś szczere przepraszam?

Wiece co, nie życzę nikomu czy w ciąży czy bez niej takich czy innych sytuacji!

Ja często narzekam na swojego męża, a on mi mówi że koledzy się z niego śmieją że jest pod obcasem a nie pantoflem. Ale to nie jest tak, on po prostu jest dobrym człowiekiem :) I na szczęście po alko nie robi dużych głupot, idzie spać albo jest duszą towarzystwa, ale to też bywa wkur... ;/

Shibuya ja bym chyba padła na zawał jak bym chrabąszcza w majtkach znalazła-więc absolutnie Cie rozumiem!!

Korzystajcie z wolnego, ja mam weekend pracujący :(
    Wczoraj poinformowałam przełożonego, że popracuję jeszcze z miesiąc, na co on mnie poinformował że wystawił już ogłoszenie na zastępstwo :)
    Lubię pracę, ale też już bym chciała się zając wyprawką dla dzidziusia, a pracując nie mam na to tyle czasu i siły. Wszystko dobrze się złoży pójde na usg połówkowe wtedy dowiem się na 100% kto tam siedzi, pójdę na zwolnienie, pomogę przed weselem brata i biorę się za wyprawkę... a do tego wczoraj byłam na spacerze przy naszym nowym mieszkaniu i zagadałam z pracownikami kiedy kończą i jak myślą kiedy będzie oddanie mieszkań. Powiedzieli że do końca czerwca się wynoszą, yupi !!! Wiec na L4 będę miałą ręce pełne roboty heheh :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ty taka zalatana jesteś to pewnie zezmeczenia. Lez dużo i odpocznij sobie w koncu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 11:07

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Ale wiecie jaki plus, ze od ciśnienia jakie dostałam przez niego, ucho mi się odetkało :)
    Nie przejmujcie się facetami bo od dzisiaj wiadomo ze to gorsza plec ;)
    Izulla - grunt to znaleźć w każdej sytuacji dobrą stronę :)
    Szacun za to :*

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia a kiedy masz wizyte?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boziu to już 16sty tydzień......a jak ten czas leci a niby wczoraj się dowiedziałam że będzie Dzidziulek :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna nie aż tak zalatana. Fakt pracuje 6 dni w tygodniu ale 5 dni po 4 godziny i jeden 7 godzin. Leżę, tylko Nati zrobiłam śniadanie. Udało mi się właśnie Was nadrobic.

Mój jak wypije to idzie spać. Nigdy nie mówię mu,ze ma już przestać. Sam zna swoje możliwości.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali mi się wydaje, że chyba powinnaś zwolnić mimo że to tylko 4 h... oczywiście jeśli tylko możesz to bym na Twoim miejscu to zrobiła, może nie na zawsze do porodu ale chodź na chwilę. Oczywiście każda sytuacja w pracy jest inna ale rozważ to. Zdrowie Twoje i maluszka jest najważniejsze, a do tego Nati będzie Ci towarzyszyła ty jej i nie będzie tak nudno ;)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, calym serduchem jestem z Toba by wszystko bylo dobrze.
    Kochana oszczedzaj sie i duuuuzo wypoczywaj :*

Agulla, przezylas na pewno traume przez ta cala sytuacje Biedna :( Nie dziwie Ci sie,ze jestes zla.Miejmy nadzieje,ze porzadnie przeprosi i ze wiecej Ci takiego nr nie wywinie choc o takim czyms ciezko zapomniec..

Olcia, tylko Ci glowe zawrocili ;/

Moj na szczescie tez tak nie pije. Raz na jakis czas piwko i to naprawde na jakis czas.Ostatnio natomiast jak chrapal to zamykalam mu usta jak spal,a rano stwierdzil,ze mu sie snilo,ze sie topi przeze mnie :D

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank bedziesz miala juz polowkowe robione ;)

Jestes juz z nami :)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, przypomniało mis się :)
    Pisałaś ostatnio o wyprawie do Grycana i Twoim poświęceniu.
    Ja mam fazę lodową od początku ciąży i na początku zawsze musiałam mieć pudełko lodów w zamrażarce, a teraz często kuszę się na kręcone i gałkowane... myślę że nie powinno się nic złego dziać.

A Ciebie podziwiam, że odmówiłaś sobie czegoś na co miałaś ochotę :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz dokładnie muerzy obwod główki, długość kończyn, bada serduszko, generalnie sprawdza, czy dziecko rozwija się prawidłowo :) o ile na większości wizyt nie musi robić usg to połówkowe w tym czasie jest obowiązkowe

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo połówkowego, mój gin powiedział żebym je wykonała po 20 stym ty. i daje mi skiero na usg 4d, nie wiem czemu zalezy mu na tym żeby było to 4d ??
    Ze skiero w lux medzie mam zniżkę i kosztuje 220 zł, polecił mi również konkretnego lekarza.

Co myślicie? Co te 4d na tym etapie da wiecej-bo się oto gina nie dopytałam. Może byśmy chcieli zrobić 4d ale jak coś to myślałam że lepiej trochę później.

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Izulla - grunt to znaleźć w każdej sytuacji dobrą stronę :)
    Szacun za to :*
    Dzieki :) wyjątkowy stan to i podejscie musi takie byc ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen 1 czerwca powiedziała mi żebym przyszła za 3 tyg, czyli teorytycznie 21, ale 24 mam u swojej na NFZ a 1 lipca mam połówkowe, więc się wszystko nakłada ;/ do tej na abonament są wolne terminy codziennie, więc mogę się wpisać z dnia na dzień jak mnie coś niepokoi. Tylko, że ja jej nie lubie :P

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miała robione juz jedne prenatalne w 13tc i właśnie w 4d, na prawdę polecam ! Widac tak jak normalnego bobaska.. Nie umiem tutaj dodawać zdjęć to bym wam pokazala jak super widac :)
    Ja mam polowkowe ( prenatalne ) w lipcu.. Tez chodzę prywatnie i co wizytę bada mnie usg, ale polowkowe/prenatalne to zupełnie co innego, ja musiałam do innego lekarza się zapisać na to bo to wymaga innego sprzętu..
    Jak bylam w 13tc to nadal obwód glowki, czy komory serca sie zamykają, nerki,budowę glowy,mózgu, jelita, odlglosc karku i ułożenie, wymiar czola do nosa ( bo tal sprawdza się czy nie ma np zespołu downa), ogólnie to badanie jak i to polowkowe polega na zbadaniu rozwoju dziecka, czy nie ma wad rozwojowych.. Mój gin, choc prywatny to ma obraz 2d, a potrzebne jest bardziej szczegółowe

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a mam pytanko czy od początku będziecie używać pościeli czy śpiworki ? Czytałam że lepiej na początku albo w rożku albo właśnie śpiworek..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ