Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
No to jestem ! Szału oczywiście nie było... siedziało 6 nawalonych osób. 2 laski i 4 facetów z czego jeden jak mnie zobaczył to poszedł rzygać. Po 20 min chceli wyjść, więc poszliśmy na deptak i te 6 osób szło zygzakiem. Mnie oczywiście zaczął boleć na maxa brzuch. Mój mąż się nawalił a bylam pewna że jako jedyny utrzyma fason. Oczywicie wszystkim zaproponował, że przecież Ola ich odwiezie ( co z tego, że byli na skraju rzygu i mieszkali w ogóle nie po drodze) zazwyczaj nie umiem odmawiać, ale tym razem powiedziałam, że mnie boli brzuh, jestem zmęczona a to zupełnie nie po drodze. Myślę, że dziś nie będą tego pamiętać. Na koniec mąż miał świetną zabawę i trąbił klaksonem na inne samochody ;/
Oprócz tego, że mamy 3 wesela latem to to na pewno było moje ostatnie wyjście..
Mąż w domu walnął się na łóżku nawet zębów nie umył, zawsze śpi z otwartą buzią więc capiło strasznie. O 2 w nocy zaczął się mecz Polska- USA w stanach w siatę więc się przeniosłam na kanapę. Trwał do 5 więc to ja się dziś czuję jak na kacu a moja mama robi dziś urodzinowego grila.
Kichnęłam i zabolało jak cholera, nie tylko po bokach ale w piczce, normalnie przy ujściu brrrr, oby to nie szyjka, mam schizy bo 2 dziewczynom z bliźniaczą w tych tygodniach zaczęły się problemy z szyjką, u jednej zakończyło się tragicznie w 24 tyg(((( chyba przyspieszę wizytę. Bo martwi mnie,że nie czuję ruchów tylko te kłucia...
-
Natalii czyli taka sama sytuacja jak u mnie we wtorek: wizyta w toalecie i sie polalo...przyczyna nie stwierdzona. Lez i odpoczywaj, na pewno wszystko bedzie juz ok. Wiem co czujesz, tyle ze ja jestem tydzien-poltora so przodu wzgledem Ciebie.
Bedzie dobrze!natali101 lubi tę wiadomość
-
Agulla ale stresu Ci przysporzył! Czy przynajmniej jest świadom tego i usłyszałaś szczere przepraszam?
Wiece co, nie życzę nikomu czy w ciąży czy bez niej takich czy innych sytuacji!
Ja często narzekam na swojego męża, a on mi mówi że koledzy się z niego śmieją że jest pod obcasem a nie pantoflem. Ale to nie jest tak, on po prostu jest dobrym człowiekiemI na szczęście po alko nie robi dużych głupot, idzie spać albo jest duszą towarzystwa, ale to też bywa wkur... ;/
Shibuya ja bym chyba padła na zawał jak bym chrabąszcza w majtkach znalazła-więc absolutnie Cie rozumiem!!
Korzystajcie z wolnego, ja mam weekend pracujący
Wczoraj poinformowałam przełożonego, że popracuję jeszcze z miesiąc, na co on mnie poinformował że wystawił już ogłoszenie na zastępstwo
Lubię pracę, ale też już bym chciała się zając wyprawką dla dzidziusia, a pracując nie mam na to tyle czasu i siły. Wszystko dobrze się złoży pójde na usg połówkowe wtedy dowiem się na 100% kto tam siedzi, pójdę na zwolnienie, pomogę przed weselem brata i biorę się za wyprawkę... a do tego wczoraj byłam na spacerze przy naszym nowym mieszkaniu i zagadałam z pracownikami kiedy kończą i jak myślą kiedy będzie oddanie mieszkań. Powiedzieli że do końca czerwca się wynoszą, yupi !!! Wiec na L4 będę miałą ręce pełne roboty heheh
natali101 lubi tę wiadomość
-
izulkaa wrote:Ale wiecie jaki plus, ze od ciśnienia jakie dostałam przez niego, ucho mi się odetkało
Nie przejmujcie się facetami bo od dzisiaj wiadomo ze to gorsza plec
Szacun za to :* -
Mała Czarna nie aż tak zalatana. Fakt pracuje 6 dni w tygodniu ale 5 dni po 4 godziny i jeden 7 godzin. Leżę, tylko Nati zrobiłam śniadanie. Udało mi się właśnie Was nadrobic.
Mój jak wypije to idzie spać. Nigdy nie mówię mu,ze ma już przestać. Sam zna swoje możliwości.
-
Natali mi się wydaje, że chyba powinnaś zwolnić mimo że to tylko 4 h... oczywiście jeśli tylko możesz to bym na Twoim miejscu to zrobiła, może nie na zawsze do porodu ale chodź na chwilę. Oczywiście każda sytuacja w pracy jest inna ale rozważ to. Zdrowie Twoje i maluszka jest najważniejsze, a do tego Nati będzie Ci towarzyszyła ty jej i nie będzie tak nudno
natali101 lubi tę wiadomość
-
Natali, calym serduchem jestem z Toba by wszystko bylo dobrze.
Kochana oszczedzaj sie i duuuuzo wypoczywaj :*
Agulla, przezylas na pewno traume przez ta cala sytuacje BiednaNie dziwie Ci sie,ze jestes zla.Miejmy nadzieje,ze porzadnie przeprosi i ze wiecej Ci takiego nr nie wywinie choc o takim czyms ciezko zapomniec..
Olcia, tylko Ci glowe zawrocili ;/
Moj na szczescie tez tak nie pije. Raz na jakis czas piwko i to naprawde na jakis czas.Ostatnio natomiast jak chrapal to zamykalam mu usta jak spal,a rano stwierdzil,ze mu sie snilo,ze sie topi przeze mnie
Jestes juz z nami -
Rozmarzona, przypomniało mis się
Pisałaś ostatnio o wyprawie do Grycana i Twoim poświęceniu.
Ja mam fazę lodową od początku ciąży i na początku zawsze musiałam mieć pudełko lodów w zamrażarce, a teraz często kuszę się na kręcone i gałkowane... myślę że nie powinno się nic złego dziać.
A Ciebie podziwiam, że odmówiłaś sobie czegoś na co miałaś ochotęRozmarzona lubi tę wiadomość
-
A propo połówkowego, mój gin powiedział żebym je wykonała po 20 stym ty. i daje mi skiero na usg 4d, nie wiem czemu zalezy mu na tym żeby było to 4d ??
Ze skiero w lux medzie mam zniżkę i kosztuje 220 zł, polecił mi również konkretnego lekarza.
Co myślicie? Co te 4d na tym etapie da wiecej-bo się oto gina nie dopytałam. Może byśmy chcieli zrobić 4d ale jak coś to myślałam że lepiej trochę później. -
Haen 1 czerwca powiedziała mi żebym przyszła za 3 tyg, czyli teorytycznie 21, ale 24 mam u swojej na NFZ a 1 lipca mam połówkowe, więc się wszystko nakłada ;/ do tej na abonament są wolne terminy codziennie, więc mogę się wpisać z dnia na dzień jak mnie coś niepokoi. Tylko, że ja jej nie lubie
-
Ja miała robione juz jedne prenatalne w 13tc i właśnie w 4d, na prawdę polecam ! Widac tak jak normalnego bobaska.. Nie umiem tutaj dodawać zdjęć to bym wam pokazala jak super widac
Ja mam polowkowe ( prenatalne ) w lipcu.. Tez chodzę prywatnie i co wizytę bada mnie usg, ale polowkowe/prenatalne to zupełnie co innego, ja musiałam do innego lekarza się zapisać na to bo to wymaga innego sprzętu..
Jak bylam w 13tc to nadal obwód glowki, czy komory serca sie zamykają, nerki,budowę glowy,mózgu, jelita, odlglosc karku i ułożenie, wymiar czola do nosa ( bo tal sprawdza się czy nie ma np zespołu downa), ogólnie to badanie jak i to polowkowe polega na zbadaniu rozwoju dziecka, czy nie ma wad rozwojowych.. Mój gin, choc prywatny to ma obraz 2d, a potrzebne jest bardziej szczegółowe