Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja myślałam że to 4d to że widać normalnie cżłowieczka i tyle, ale przypominam sobie ze gin mówić coś o morfologi, przepływie krwi itd..
Ja jak byłam na usg genetycznym to lekarz przełączył nam na 4d i chwilkę było widać dzidzie, mhh troszkę wygladała jak by z plasteliny ją ulepiono
Marta słyszałam że rożek albo śpiworek, kołderka nie zda egzaminu, dzidzia ściagnie rozkryje się albo na kryje... pozatym chyba trzeba jeszcze zapewnić takie troszkę ściślejsze warunki- podobnie jak w brzuszku.izulkaa, Marta1986 lubią tę wiadomość
-
Laski mam mega doła:( inaczej sobie to moje l4 wyobrażalam. Szkoda mi Patryka bo nic z nim porobić nie mogę pojechać. Jeszcze przed chwila szwagier wysłał zdjęcie znad wody pojechali z teściami. I oczywiście nawet nikt nie pomyślał że Patryk by chętnie pojechał bo siedzi w domu cały czas:( no kurwa mac. Nic by się im nie stało jak raz na 6 lat by go wzięli:(
Szwagierka jest jego chrzestna. Nie powiem bo zawsze jak poproszę to mi pomoże. Ale nigdy ani ona ani teście nie wzięli go sami od siebie. Maja do nas 5 min samochodem. Tym bardziej teraz w sytuacji jak ja nic nie mogę. Mąż w pracy pogoda pięknasiedzę i becze bo szkoda mi Patryka.
-
Ginger a daleko oni pojechali?? Jeśli nie, to możesz zadzwoń do nich i delikatnie im powiedź czy może by wpadli po Patryka, on z chęcią by spędził dzień nad wodą zamiast siedzieć z mama ciężarną ... tak delikatnie ale dajac do zrozumienia.
-
Moim zdaniem takie zwrócenie uwagi to nie Twoje proszenie, tylko że szwagier może nawet nie zrozumieć o co Ci chodzi skoro nie pomyślał, żeby zabrać ze sobą Patryka.
A jak Ty mu się odwdzięczysz w przyszłym roku to już na pewno nie wpadnie o co chodzi...
-
Magdalena, no wlasnie naczytalam sie o tych lodach z automatow i na galke,ze sobie odmowilam choc na poczatku ciazy nim przeczytalam troszke ich zjadlam w grycanie badz na szarlotce
Nie wiem chyba za duzo czytam po tych forach,a pozniej jak kaleka boje sie cokolwiek
Ktos pytal o picie kawy to ja rowniez na poczatku mialam odrzut,a teraz od jakos 3 miesiaca pije po jednej slabej rozpuszczalnej z mlekiem
Bez kawy to juz wgl chyba bym sie zalamala 0.0
Ginger moje Ty Sloneczko :* Nie szmutaj mi tak SkarbieWiem,ze Ci przykro bo bys chciala jak najlepiej dla Synka,a rodzina zachowala sie jak zachowala i jeszcze wrednie zdjecia przeslala.. Pomysl jednak,ze nie ma sensu sie denerwowac przez takich ludzi,a Synkowi na pewno to jeszcze wynagrodzisz. Buziaczek do gory jeszcze troszke musisz przecierpiec, tak bardzo bym chciala Cie pocieszyc..
Jestes juz z nami -
MadaLena30 wrote:
Co myślicie? Co te 4d na tym etapie da wiecej-bo się oto gina nie dopytałam. Może byśmy chcieli zrobić 4d ale jak coś to myślałam że lepiej trochę później.
MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Co do spania Dzieciatka to ostatnio ogladalam program chwile o porodach i tam polozne pakowaly Malca w rozek i tlumaczyly to wlasnie,ze na poczatku On tego potrzebuje by czuc sie bezpiecznie jak w brzuszku ciasniutko
Wgl to chyba przedwczoraj jakos lecial program o okrutnym sierocincu w jakims tam kraju. Masakra same Maluszki jeszcze bobaski,a opiekowaly sie nimi laski,ktore zaszly i nie chcialy by rodzina sie dowiedziala,wiec tam pracowaly. Masakra.. rzucaly nimi o ziemie, bily po plecach, poily piwem by szybciej padly spac.. Szarpaly lozeczkami i przewracaly do poziomu masakra.. Chwile obejrzalam i nie dalam dalej rady bo mi sie serce krajalo. Jak moga sie tak zachowywac ludzie i miec na to pozwolenie..Jestes juz z nami -
Izulka, z jednej str dobrze prawisz z drugiej str ile trzeba by bylo sie ubierac by bylo cieplo i w spodniach grrr
Ginger, no wlasnie pisza,ze powinno sie unikac z automatow bo mozna sie nabawic nawet salmonelli. Nie wiem na ile powaznie to traktowac,ale jadam takie kupne pakowane jak narazie. Z grycana tez sie troche boje bo kiedys mi kolega opowiadal jak pracowal przy lodach na galke jak je tworza jakimis szmatkami to sie przerazilamNie wiem wlasnie w jaki sposob w grycanie powstaja.Glupie to wszystko
Edit: i nie wiem na ile w tym prawdy,ale czytalam na kilku stronach.Chyba,ze sprawdzona budka taka gdzie zachowuja scisle higiene,a w takich malych to nie jestem pewna ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 13:02
Jestes juz z nami -
Ona_89' wrote:Ponoc teraz to najlepszy okres na 4d bo potem dziecko jest juz duze, ledwo sie miesci i jest skręcone a teraz będzie można zrobić ładniejsze zdjecia
-
Rozmarzona, sa plusy i minusy kazdej sytuacji niestety
Co do tych lodów to powiem wam ze uważam ze nie tylko te z automatów mogą wywolac salmonelle..ja słyszałam ze trzeba po prostu nie kupować rozmrożonych i zamrożonych ponownie, bo tak właśnie można sie zarazić..
Ja bez lodów nie dam rady wiec trzymam się tego by patrzeć na daty i na to w jakim stanie sa te lody...czy swierze czy z zeszłego roku... -
Hmm i po co ja pytałam;)
W zimie super sprawa Patryka rodziłam w lutym. Kurtkę miałam od męża;) zresztą mi bylo tak ciepło ze mogłam chodzić w krótkim rękawku. Spałam w majtkach przy otwartym oknie i zakręconym kaloryferze. Mąż się już potem przeniósł do innego pokoju bo zamarzal;)Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Tez czuje,ze w Grycanie sie w koncu skusze bo za czesto tamtedy przechodzimy jak jestesmy w galerii,a jak ktos je to ja musze jakies ciasta jesc,ktore mi sie przejadly ;/ Na upartego na wszystko powinno sie uwazac,ale jakos kupe kobiet je np lody i nic. Ja sie poprostu przejelam bo moja pierwsza ciaza,kolezanka mowila lepiej nie jedz tych lodow i sie przestraszylam u mnie to bardzo latwe..Jestes juz z nami
-
MagdaLena zostało mi pracy 2 tygodnie i już koniec. Teraz siostra na weekend poszła za mnie, w poniedziałek mąż pójdzie. Później na 4 dni ja i na weekend pewnie siostra. Ostatnie pięć dni ja. Wiem, że dzidzia najważniejsza.
Ginger, a ja bym powiedziała przy najbliższej okazji,ze następnym razem mogliby Patryka zabrać.
U mnie teść zmienia plany urlopowe, bo koniecznie chce zabrać Nati nad morze. Moja siostra jak tylko może, to ja zabiera. Chrzestna niestety z racji wykonywanej pracy mniej czasu jej poświęca ale zawsze dzwoni i jest na bieżąco. Wspiera przed zawodami,egzaminami. Jak przyjeżdża to razem grają. Jak jest potrzeba aby z nią została, to zostanie.MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami w ten piękny upalny dzień
Byłam dzisiaj na usg połówkowym i trafiłam na bardzo fajnego lekarza. Dzidzia ma się dobrze, wymiary zgodne z tygodniem ciąży. Nasze maleństwo waży 313g.
A i najważniejsze nasza niespodzianka się ujawniła i... będzie dziewczynka
Co do usg 4d to czytałam, że najlepiej robić ok 25tc wtedy najlepiej widać.
Rozmarzona, MadaLena30, izulkaa, Mala_Czarna_89, haen, Zorro, natali101, Ona_89', Micia, agulla03, Shibuya, Molcia, perelka89, olcia88, justa1234, Cebulka lubią tę wiadomość