Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez.. ciągle tylko dawke zmieniają.. a przez te ciążę to juz w ogóle.. przy każdej ciąży (w trakcie) miałam za wysokie tsh wiec dawka wyżej i po poronieniu znów wysokie.. no to znow.. przy jakiej dawce jesteś?

km5supjy0xczfwah.png
  • kicia1985 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    Ja tez.. ciągle tylko dawke zmieniają.. a przez te ciążę to juz w ogóle.. przy każdej ciąży (w trakcie) miałam za wysokie tsh wiec dawka wyżej i po poronieniu znów wysokie.. no to znow.. przy jakiej dawce jesteś?
    ja jestem przy dawce euthyroxu 75 , przy TSH na początku ciązy kolo 1.

kicia1985
    f2w3skjov8c1st58.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, a ten pierwszy nowy lekarz, u którego dzisiaj byłaś to przypadkiem też nie był prywatny?

w pierwszej ciąży wyjściowo miałam 49kg przy 162cm. Przytyłam do 66kg (17kg), po ciąży samo mi zeszło do 48kg. Teraz zaczynałam z 52kg i już mam kilo do przodu na dwóch niezależnych wagach :)

Narobiłam się dzisiaj w domu i padam.. z poczuciem dobrze wypełnionych obowiązków.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od kad beta była 1000 i założył gin kartę ciazy jestem na zwolnieniu lekarskim...bo nawet jak bym chciała pracować to nie ma opcji bo pracuję na bloku gin gdzie sa gazy zwiotczające mięśnie,pole magnetyczne rtg itp a i pare dyżurów miałam na Intensywnej terapii a tam sepsa i inne i dźwiganie...

f2w3rjjgoazwsz8x.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy, a ten pierwszy nowy lekarz, u którego dzisiaj byłaś to przypadkiem też nie był prywatny?

w pierwszej ciąży wyjściowo miałam 49kg przy 162cm. Przytyłam do 66kg (17kg), po ciąży samo mi zeszło do 48kg. Teraz zaczynałam z 52kg i już mam kilo do przodu na dwóch niezależnych wagach :)

Narobiłam się dzisiaj w domu i padam.. z poczuciem dobrze wypełnionych obowiązków.

Widzę ze ty jak ja tez się napracowałam w domu, sprzątałam itp...a teraz zmęczona jestem..

• ewel87 Nowa

Wysłany: 18 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GIANNA mam tez termin na 19 listopada jak Ty:))))

Czesc dziewczyny czy przyjmiecie mnie do swojego grona?:)

Kasia Kraków, Nuffeq, Giannaa lubią tę wiadomość

ewel87
  • Izik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja leniuchuje w domk;-) i juz strasznie mi się nudzi, powiedzcie mi czy odstawiłyście kawę ja jakoś nie potrafię;-)

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chętnie bo też jestem nowa :) to obie prośmy o przyjęcie :)

Miu95 lubi tę wiadomość

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ja tez !!! Jeszcze raz sie witam :)

Miu95 lubi tę wiadomość

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Kraków o niedaleko
    Ja okolice Tarnów

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Hej dziewczynki, ja leniuchuje w domk;-) i juz strasznie mi się nudzi, powiedzcie mi czy odstawiłyście kawę ja jakoś nie potrafię;-)

Kawę hmmm no jedną dziennie muszę wypić ale staram się nie pić więcej :)

Wysłany: 18 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, ale nas się nazbierało, super :)

Madziara i jak znosisz siedzenie w domu? Mi się już nudzi (tyle, że ja już 3 miesiąc). Ale tak czy siak też w ciąży nie mogłabym pracować.

Izik naczytałam się o tej kawie, bo moja teściowa stwierdziła, że kategorycznie nie mogę. I ponoć nikt nie udowodnił, że kawa szkodzi dziecku. Oczywiście z umiarem ;) osobiście przerzuciłam się na rozpuszczalną, jedną dziennie.
    A co sądzicie o piwie? Sama doiłam przed ciążą na równi z mężem, myślałam, że będzie mi brakowało, a o dziwo nie. Kupiłam co prawda bawarię i warkę, ale kompletne 0% ale stoją w lodówce. Nawet karmi mnie nie przekonuje, zawsze to jakiś alkohol, nawet że podobno wyparowuje, zanim się wchłonie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewel87, Kasia, hiacynta gratuluję! :) Jak dobrze widzieć tu kolejne znane mordki :DD!

Eh ja mam ciągle stresa przez pracę, niestety mam taką, że dużo stresu, czasami okropne ciężary, wszystko na szybko etc a nie mogę sobie wziąć L4 czy wolnego :(.

Nie mam problemu z kawa, bo nie lubię... ale jak dzisiaj przeczytałam jakich herbat nie mogę pić to mnie szlag trafił! Jestem herbatomaniaczką, szczególnie zielonej herbaty... mam dosłownie tonę różnych rodzajów w domu. A teraz prawie nic nie mogę pić... to co pić? Wodę z cytryną? ;).

Jutro idę na pierwsze USG, zobaczymy czy coś widać :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:46

hiacynta99 lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png

Wysłany: 18 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Eh ja mam ciągle stresa przez pracę, niestety mam taką, że dużo stresu, czasami okropne ciężary, wszystko na szybko etc a nie mogę sobie wziąć L4 czy wolnego :(. !
    dlaczego?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe koleżanki po fioletowej stronie :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    dlaczego?
    Praca w mediach ;).
    Żeby było śmieszniej - 1 kwietnia otwieram działalność (co było w planach jeszcze długo przed zaciążeniem), aby mieć jakąkolwiek kontrolę, cokolwiek na przyszłość (chociaż wątpię, aby emerytury przetrwały :P). Więc pozostaje mi zacisnąć pięści i pracować, bo po 5 latach pracy na umowach o dzieło, nawet takich stałych to ten kraj mi jedynie środkowego palca może pokazać :).

Na razie boli mnie brzuch, jak jutro usłyszę że mam leżeć to nie wiem jak sobie z tym poradzę, pewnie oleję zalecenia lekarza ehh :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:49

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale sie rozpisalyscie, w ciagu jednego dnia tyle stron ze dopiero sie naczytalam :)
    mnie dzis juz brzuch tak nie boli - moze mniej o tym mysle :) nie mam za to apetytu wcale, jem bo musze. a co do wagi to przy 164 cm waże 74kg, mam nadzieje ze duzo nie przytyje bo bedzie ciezko, bede sie starac ograniczac jedzenie, jesc zeby zyc a nie zyc aby jesc.
    Juz w sobote wizyta, nie moge sie doczekac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Praca w mediach ;).
    Żeby było śmieszniej - 1 kwietnia otwieram działalność (co było w planach jeszcze długo przed zaciążeniem), aby mieć jakąkolwiek kontrolę, cokolwiek na przyszłość (chociaż wątpię, aby emerytury przetrwały :P). Więc pozostaje mi zacisnąć pięści i pracować, bo po 5 latach pracy na umowach o dzieło, nawet takich stałych to ten kraj mi jedynie środkowego palca może pokazać :).

Na razie boli mnie brzuch, jak jutro usłyszę że mam leżeć to nie wiem jak sobie z tym poradzę, pewnie oleję zalecenia lekarza ehh :/.

WITAJ
    KOCHANA NO NIE MYŚLAŁAM ZE ZOBACZYMY SIE TU PO TEJ STRONIE :)

U MNIE LEKARKA NIE DAWAŁA SZANS NA ZAJŚCIE TERAZ WOGÓLE W SZOKU BYŁA :) MNIE TEŻ BRZUCH POBOLEWA ALE NASZCZĘCIE MAM l4 JUŻ NA DRUGI DZIEN PO ZGŁOSZENIU W PRACY BO UMOWE MAM O PRACE . SZKODA ŻE MUSISZ SIĘ TAK MĘCZYĆ JA JUTR IDE DO GIN TEZ PIERWSZA WIZYTA

psNIE WIESZ JAK USUNĄC NIE POTRZEBNE WĄTKI BO MI SIĘ KOMP ZAWIESIŁ I DODAŁZ 5 WĄTKÓW TAKICH SAMYCH :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    ewel87, Kasia, hiacynta gratuluję! :) Jak dobrze widzieć tu kolejne znane mordki :DD!

Eh ja mam ciągle stresa przez pracę, niestety mam taką, że dużo stresu, czasami okropne ciężary, wszystko na szybko etc a nie mogę sobie wziąć L4 czy wolnego :(.

Nie mam problemu z kawa, bo nie lubię... ale jak dzisiaj przeczytałam jakich herbat nie mogę pić to mnie szlag trafił! Jestem herbatomaniaczką, szczególnie zielonej herbaty... mam dosłownie tonę różnych rodzajów w domu. A teraz prawie nic nie mogę pić... to co pić? Wodę z cytryną? ;).

Jutro idę na pierwsze USG, zobaczymy czy coś widać :)!
    A WIESZ KTÓRY TYDZ? BO MOJA LEK MOZE TO STWIERDZIĆ NA PODSTAWIE bETY hcg BO JA MAM 225 CYKL OD ŚIERPNIA :p

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewel87 wrote:
    GIANNA mam tez termin na 19 listopada jak Ty:))))

Czesc dziewczyny czy przyjmiecie mnie do swojego grona?:)

Witam, oczywiście, że przymniemy ;-) Bardzo miło, że masz termin również na 19- go ;-)

Czy któraś z dziewczyn ma dyskopatię? Może ktoś mi podpowie jak sobie radzić z tym cholernym bólem kręgosłupa skoro wszystkie prochy trzeba było odstawić ?

a.png
    a.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ