X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez.. ciągle tylko dawke zmieniają.. a przez te ciążę to juz w ogóle.. przy każdej ciąży (w trakcie) miałam za wysokie tsh wiec dawka wyżej i po poronieniu znów wysokie.. no to znow.. przy jakiej dawce jesteś?

km5supjy0xczfwah.png
  • kicia1985 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    Ja tez.. ciągle tylko dawke zmieniają.. a przez te ciążę to juz w ogóle.. przy każdej ciąży (w trakcie) miałam za wysokie tsh wiec dawka wyżej i po poronieniu znów wysokie.. no to znow.. przy jakiej dawce jesteś?
    ja jestem przy dawce euthyroxu 75 , przy TSH na początku ciązy kolo 1.

kicia1985
    f2w3skjov8c1st58.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, a ten pierwszy nowy lekarz, u którego dzisiaj byłaś to przypadkiem też nie był prywatny?

w pierwszej ciąży wyjściowo miałam 49kg przy 162cm. Przytyłam do 66kg (17kg), po ciąży samo mi zeszło do 48kg. Teraz zaczynałam z 52kg i już mam kilo do przodu na dwóch niezależnych wagach :)

Narobiłam się dzisiaj w domu i padam.. z poczuciem dobrze wypełnionych obowiązków.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od kad beta była 1000 i założył gin kartę ciazy jestem na zwolnieniu lekarskim...bo nawet jak bym chciała pracować to nie ma opcji bo pracuję na bloku gin gdzie sa gazy zwiotczające mięśnie,pole magnetyczne rtg itp a i pare dyżurów miałam na Intensywnej terapii a tam sepsa i inne i dźwiganie...

f2w3rjjgoazwsz8x.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy, a ten pierwszy nowy lekarz, u którego dzisiaj byłaś to przypadkiem też nie był prywatny?

w pierwszej ciąży wyjściowo miałam 49kg przy 162cm. Przytyłam do 66kg (17kg), po ciąży samo mi zeszło do 48kg. Teraz zaczynałam z 52kg i już mam kilo do przodu na dwóch niezależnych wagach :)

Narobiłam się dzisiaj w domu i padam.. z poczuciem dobrze wypełnionych obowiązków.

Widzę ze ty jak ja tez się napracowałam w domu, sprzątałam itp...a teraz zmęczona jestem..

• ewel87 Nowa

Wysłany: 18 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GIANNA mam tez termin na 19 listopada jak Ty:))))

Czesc dziewczyny czy przyjmiecie mnie do swojego grona?:)

Kasia Kraków, Nuffeq, Giannaa lubią tę wiadomość

ewel87
  • Izik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja leniuchuje w domk;-) i juz strasznie mi się nudzi, powiedzcie mi czy odstawiłyście kawę ja jakoś nie potrafię;-)

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chętnie bo też jestem nowa :) to obie prośmy o przyjęcie :)

Miu95 lubi tę wiadomość

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ja tez !!! Jeszcze raz sie witam :)

Miu95 lubi tę wiadomość

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Kraków o niedaleko
    Ja okolice Tarnów

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Hej dziewczynki, ja leniuchuje w domk;-) i juz strasznie mi się nudzi, powiedzcie mi czy odstawiłyście kawę ja jakoś nie potrafię;-)

Kawę hmmm no jedną dziennie muszę wypić ale staram się nie pić więcej :)

Wysłany: 18 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, ale nas się nazbierało, super :)

Madziara i jak znosisz siedzenie w domu? Mi się już nudzi (tyle, że ja już 3 miesiąc). Ale tak czy siak też w ciąży nie mogłabym pracować.

Izik naczytałam się o tej kawie, bo moja teściowa stwierdziła, że kategorycznie nie mogę. I ponoć nikt nie udowodnił, że kawa szkodzi dziecku. Oczywiście z umiarem ;) osobiście przerzuciłam się na rozpuszczalną, jedną dziennie.
    A co sądzicie o piwie? Sama doiłam przed ciążą na równi z mężem, myślałam, że będzie mi brakowało, a o dziwo nie. Kupiłam co prawda bawarię i warkę, ale kompletne 0% ale stoją w lodówce. Nawet karmi mnie nie przekonuje, zawsze to jakiś alkohol, nawet że podobno wyparowuje, zanim się wchłonie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewel87, Kasia, hiacynta gratuluję! :) Jak dobrze widzieć tu kolejne znane mordki :DD!

Eh ja mam ciągle stresa przez pracę, niestety mam taką, że dużo stresu, czasami okropne ciężary, wszystko na szybko etc a nie mogę sobie wziąć L4 czy wolnego :(.

Nie mam problemu z kawa, bo nie lubię... ale jak dzisiaj przeczytałam jakich herbat nie mogę pić to mnie szlag trafił! Jestem herbatomaniaczką, szczególnie zielonej herbaty... mam dosłownie tonę różnych rodzajów w domu. A teraz prawie nic nie mogę pić... to co pić? Wodę z cytryną? ;).

Jutro idę na pierwsze USG, zobaczymy czy coś widać :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:46

hiacynta99 lubi tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png

Wysłany: 18 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Eh ja mam ciągle stresa przez pracę, niestety mam taką, że dużo stresu, czasami okropne ciężary, wszystko na szybko etc a nie mogę sobie wziąć L4 czy wolnego :(. !
    dlaczego?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe koleżanki po fioletowej stronie :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    dlaczego?
    Praca w mediach ;).
    Żeby było śmieszniej - 1 kwietnia otwieram działalność (co było w planach jeszcze długo przed zaciążeniem), aby mieć jakąkolwiek kontrolę, cokolwiek na przyszłość (chociaż wątpię, aby emerytury przetrwały :P). Więc pozostaje mi zacisnąć pięści i pracować, bo po 5 latach pracy na umowach o dzieło, nawet takich stałych to ten kraj mi jedynie środkowego palca może pokazać :).

Na razie boli mnie brzuch, jak jutro usłyszę że mam leżeć to nie wiem jak sobie z tym poradzę, pewnie oleję zalecenia lekarza ehh :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:49

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale sie rozpisalyscie, w ciagu jednego dnia tyle stron ze dopiero sie naczytalam :)
    mnie dzis juz brzuch tak nie boli - moze mniej o tym mysle :) nie mam za to apetytu wcale, jem bo musze. a co do wagi to przy 164 cm waże 74kg, mam nadzieje ze duzo nie przytyje bo bedzie ciezko, bede sie starac ograniczac jedzenie, jesc zeby zyc a nie zyc aby jesc.
    Juz w sobote wizyta, nie moge sie doczekac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Praca w mediach ;).
    Żeby było śmieszniej - 1 kwietnia otwieram działalność (co było w planach jeszcze długo przed zaciążeniem), aby mieć jakąkolwiek kontrolę, cokolwiek na przyszłość (chociaż wątpię, aby emerytury przetrwały :P). Więc pozostaje mi zacisnąć pięści i pracować, bo po 5 latach pracy na umowach o dzieło, nawet takich stałych to ten kraj mi jedynie środkowego palca może pokazać :).

Na razie boli mnie brzuch, jak jutro usłyszę że mam leżeć to nie wiem jak sobie z tym poradzę, pewnie oleję zalecenia lekarza ehh :/.

WITAJ
    KOCHANA NO NIE MYŚLAŁAM ZE ZOBACZYMY SIE TU PO TEJ STRONIE :)

U MNIE LEKARKA NIE DAWAŁA SZANS NA ZAJŚCIE TERAZ WOGÓLE W SZOKU BYŁA :) MNIE TEŻ BRZUCH POBOLEWA ALE NASZCZĘCIE MAM l4 JUŻ NA DRUGI DZIEN PO ZGŁOSZENIU W PRACY BO UMOWE MAM O PRACE . SZKODA ŻE MUSISZ SIĘ TAK MĘCZYĆ JA JUTR IDE DO GIN TEZ PIERWSZA WIZYTA

psNIE WIESZ JAK USUNĄC NIE POTRZEBNE WĄTKI BO MI SIĘ KOMP ZAWIESIŁ I DODAŁZ 5 WĄTKÓW TAKICH SAMYCH :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    ewel87, Kasia, hiacynta gratuluję! :) Jak dobrze widzieć tu kolejne znane mordki :DD!

Eh ja mam ciągle stresa przez pracę, niestety mam taką, że dużo stresu, czasami okropne ciężary, wszystko na szybko etc a nie mogę sobie wziąć L4 czy wolnego :(.

Nie mam problemu z kawa, bo nie lubię... ale jak dzisiaj przeczytałam jakich herbat nie mogę pić to mnie szlag trafił! Jestem herbatomaniaczką, szczególnie zielonej herbaty... mam dosłownie tonę różnych rodzajów w domu. A teraz prawie nic nie mogę pić... to co pić? Wodę z cytryną? ;).

Jutro idę na pierwsze USG, zobaczymy czy coś widać :)!
    A WIESZ KTÓRY TYDZ? BO MOJA LEK MOZE TO STWIERDZIĆ NA PODSTAWIE bETY hcg BO JA MAM 225 CYKL OD ŚIERPNIA :p

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewel87 wrote:
    GIANNA mam tez termin na 19 listopada jak Ty:))))

Czesc dziewczyny czy przyjmiecie mnie do swojego grona?:)

Witam, oczywiście, że przymniemy ;-) Bardzo miło, że masz termin również na 19- go ;-)

Czy któraś z dziewczyn ma dyskopatię? Może ktoś mi podpowie jak sobie radzić z tym cholernym bólem kręgosłupa skoro wszystkie prochy trzeba było odstawić ?

a.png
    a.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ