Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
madzi4aam wrote:Ja tez.. ciągle tylko dawke zmieniają.. a przez te ciążę to juz w ogóle.. przy każdej ciąży (w trakcie) miałam za wysokie tsh wiec dawka wyżej i po poronieniu znów wysokie.. no to znow.. przy jakiej dawce jesteś?
-
Buffy, a ten pierwszy nowy lekarz, u którego dzisiaj byłaś to przypadkiem też nie był prywatny?
w pierwszej ciąży wyjściowo miałam 49kg przy 162cm. Przytyłam do 66kg (17kg), po ciąży samo mi zeszło do 48kg. Teraz zaczynałam z 52kg i już mam kilo do przodu na dwóch niezależnych wagach
Narobiłam się dzisiaj w domu i padam.. z poczuciem dobrze wypełnionych obowiązków. -
nick nieaktualnyJa tez od kad beta była 1000 i założył gin kartę ciazy jestem na zwolnieniu lekarskim...bo nawet jak bym chciała pracować to nie ma opcji bo pracuję na bloku gin gdzie sa gazy zwiotczające mięśnie,pole magnetyczne rtg itp a i pare dyżurów miałam na Intensywnej terapii a tam sepsa i inne i dźwiganie...
-
nick nieaktualnyMala_Czarna_89 wrote:Buffy, a ten pierwszy nowy lekarz, u którego dzisiaj byłaś to przypadkiem też nie był prywatny?
w pierwszej ciąży wyjściowo miałam 49kg przy 162cm. Przytyłam do 66kg (17kg), po ciąży samo mi zeszło do 48kg. Teraz zaczynałam z 52kg i już mam kilo do przodu na dwóch niezależnych wagach
Narobiłam się dzisiaj w domu i padam.. z poczuciem dobrze wypełnionych obowiązków.
Widzę ze ty jak ja tez się napracowałam w domu, sprzątałam itp...a teraz zmęczona jestem.. -
Hej dziewczynki, ja leniuchuje w domk;-) i juz strasznie mi się nudzi, powiedzcie mi czy odstawiłyście kawę ja jakoś nie potrafię4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane, ale nas się nazbierało, super
Madziara i jak znosisz siedzenie w domu? Mi się już nudzi (tyle, że ja już 3 miesiąc). Ale tak czy siak też w ciąży nie mogłabym pracować.
Izik naczytałam się o tej kawie, bo moja teściowa stwierdziła, że kategorycznie nie mogę. I ponoć nikt nie udowodnił, że kawa szkodzi dziecku. Oczywiście z umiarem osobiście przerzuciłam się na rozpuszczalną, jedną dziennie.
A co sądzicie o piwie? Sama doiłam przed ciążą na równi z mężem, myślałam, że będzie mi brakowało, a o dziwo nie. Kupiłam co prawda bawarię i warkę, ale kompletne 0% ale stoją w lodówce. Nawet karmi mnie nie przekonuje, zawsze to jakiś alkohol, nawet że podobno wyparowuje, zanim się wchłonieKasia Kraków lubi tę wiadomość
-
ewel87, Kasia, hiacynta gratuluję! Jak dobrze widzieć tu kolejne znane mordki :DD!
Eh ja mam ciągle stresa przez pracę, niestety mam taką, że dużo stresu, czasami okropne ciężary, wszystko na szybko etc a nie mogę sobie wziąć L4 czy wolnego .
Nie mam problemu z kawa, bo nie lubię... ale jak dzisiaj przeczytałam jakich herbat nie mogę pić to mnie szlag trafił! Jestem herbatomaniaczką, szczególnie zielonej herbaty... mam dosłownie tonę różnych rodzajów w domu. A teraz prawie nic nie mogę pić... to co pić? Wodę z cytryną? .
Jutro idę na pierwsze USG, zobaczymy czy coś widać !Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:46
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:dlaczego?
Żeby było śmieszniej - 1 kwietnia otwieram działalność (co było w planach jeszcze długo przed zaciążeniem), aby mieć jakąkolwiek kontrolę, cokolwiek na przyszłość (chociaż wątpię, aby emerytury przetrwały ). Więc pozostaje mi zacisnąć pięści i pracować, bo po 5 latach pracy na umowach o dzieło, nawet takich stałych to ten kraj mi jedynie środkowego palca może pokazać .
Na razie boli mnie brzuch, jak jutro usłyszę że mam leżeć to nie wiem jak sobie z tym poradzę, pewnie oleję zalecenia lekarza ehh .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 20:49
-
dziewczyny ale sie rozpisalyscie, w ciagu jednego dnia tyle stron ze dopiero sie naczytalam
mnie dzis juz brzuch tak nie boli - moze mniej o tym mysle nie mam za to apetytu wcale, jem bo musze. a co do wagi to przy 164 cm waże 74kg, mam nadzieje ze duzo nie przytyje bo bedzie ciezko, bede sie starac ograniczac jedzenie, jesc zeby zyc a nie zyc aby jesc.
Juz w sobote wizyta, nie moge sie doczekac... -
nick nieaktualnyMiu95 wrote:Praca w mediach .
Żeby było śmieszniej - 1 kwietnia otwieram działalność (co było w planach jeszcze długo przed zaciążeniem), aby mieć jakąkolwiek kontrolę, cokolwiek na przyszłość (chociaż wątpię, aby emerytury przetrwały ). Więc pozostaje mi zacisnąć pięści i pracować, bo po 5 latach pracy na umowach o dzieło, nawet takich stałych to ten kraj mi jedynie środkowego palca może pokazać .
Na razie boli mnie brzuch, jak jutro usłyszę że mam leżeć to nie wiem jak sobie z tym poradzę, pewnie oleję zalecenia lekarza ehh .
WITAJ
KOCHANA NO NIE MYŚLAŁAM ZE ZOBACZYMY SIE TU PO TEJ STRONIE
U MNIE LEKARKA NIE DAWAŁA SZANS NA ZAJŚCIE TERAZ WOGÓLE W SZOKU BYŁA MNIE TEŻ BRZUCH POBOLEWA ALE NASZCZĘCIE MAM l4 JUŻ NA DRUGI DZIEN PO ZGŁOSZENIU W PRACY BO UMOWE MAM O PRACE . SZKODA ŻE MUSISZ SIĘ TAK MĘCZYĆ JA JUTR IDE DO GIN TEZ PIERWSZA WIZYTA
psNIE WIESZ JAK USUNĄC NIE POTRZEBNE WĄTKI BO MI SIĘ KOMP ZAWIESIŁ I DODAŁZ 5 WĄTKÓW TAKICH SAMYCH :p -
nick nieaktualnyMiu95 wrote:ewel87, Kasia, hiacynta gratuluję! Jak dobrze widzieć tu kolejne znane mordki :DD!
Eh ja mam ciągle stresa przez pracę, niestety mam taką, że dużo stresu, czasami okropne ciężary, wszystko na szybko etc a nie mogę sobie wziąć L4 czy wolnego .
Nie mam problemu z kawa, bo nie lubię... ale jak dzisiaj przeczytałam jakich herbat nie mogę pić to mnie szlag trafił! Jestem herbatomaniaczką, szczególnie zielonej herbaty... mam dosłownie tonę różnych rodzajów w domu. A teraz prawie nic nie mogę pić... to co pić? Wodę z cytryną? .
Jutro idę na pierwsze USG, zobaczymy czy coś widać ! -
ewel87 wrote:GIANNA mam tez termin na 19 listopada jak Ty:))))
Czesc dziewczyny czy przyjmiecie mnie do swojego grona?
Witam, oczywiście, że przymniemy Bardzo miło, że masz termin również na 19- go
Czy któraś z dziewczyn ma dyskopatię? Może ktoś mi podpowie jak sobie radzić z tym cholernym bólem kręgosłupa skoro wszystkie prochy trzeba było odstawić ?