X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka- co za typ!!!! Zmieniaj go raz,dwa.

Ewulek-to usg międzi 11-14tc,obowiązkowe ;)
    "Celem badania jest wstępna ocena wszystkich narządów płodu, ocena ryzyka wystąpienia u płodu najczęstszych chorób będących skutkiem wad chromosomalnych (zespoły Downa, Edwardsa i Pataua) oraz ocena wieku ciążowego. Każda nieprawidłowość lub wątpliwość powinna stanowić wskazanie do badania płodu"

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was była na diecie ciążowej? jakieś sugestie?
    Pytam poniewaz moj gin ten zalecal nie przytyc zbyt duzo poniewaz waga wyjsciowa nie byla jakas rewelacyjna:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:03

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chce do was dołączyć nie mam jeszcze terminu dopiero jutro bee znać ale przypuszczam że będzie to listopad :)

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie.. Ciągle mi to po głowie chodzi.. ze przytyje ze 30 kg.. jak to było z wami dziewczyny? Ile przybralyscie w poprzednich ciążach? Przeraża mnie to.. gruba nie jestem ale szczuplutka tez nie:/ przy wzroście 167cm waze 66 kg.. przez ta niedoczynność tak mnie wydeło.. :(

km5supjy0xczfwah.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara, gratulacje! :)

Galaretka, lekarz ma Cię uspokajać a nie wyprowadzać z równowagi! Jest dopiero po 15, leć do jakiegoś gina prywatnie i weź zwolnienie. Biedna jeszcze się musi stresować takim dupkiem :(

Dziewczyny, ja się dzisiaj zważyłam i przy wzroście 164 cm 70 kg. Niby tego po mnie nie widać, ale już się boję co będzie dalej..

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie nie jestem jakas postrzelona wariatka zeby sie glodzic w ciazy ( nie robilam teho nawet przed :) ) ale o to aby dostarczac tylko potrzebnych kropce skladnikow a nie objadac sie nie wiadomo jak. Widze ze jest juz tutaj troszke mam bardziej doswiadczonych wiec podzielcie sie prosze swoimi obserwacjami.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Ja też wróciłam z wizyty i dalej chyba będę szukać lekarza;( Nie dał mi zwolnienia za dzisiejszy dzień więc nie wiem co powiem w pracy ;( ;( mam nadwagę i powiedział ,że jak dobiję do 100 w ciąży to przestanie prowadzić moją ciąże bo on nie podejmie się takiego ryzyka więc mam iść na dietę a o zwolnieniu w ciąży nie mam co marzyć chyba ,ze pracuje z chemikaliami...sam przyjmuje 9-15 usg do 13 to jak ja mam chodzić bez zwolnienia na ten jeden głupi dzień!!!! dodam ,ze to dr n. med. a pomylił niedoczynność z nadczynnością - cała drogę do domu jechałam w autobusie i płakałam a miał być taki piękny dzień.

Witam jestem tutaj nowa tak właśnie czytam wasze wypowiedzi współczuje że nie możesz dostać zwolnienia ;/ ja dopiero zgłosiłam w poniedziałek że jestem gdzieś w 3 tyg ciązy i na drugi dzień już zwolnienie bo pracuje w szpitalu gdzie pełno chemii .

Może warto zmienić lek. Nie zawsze tytuł świadczy o tym czy lek jest dobry ja chodzę do lekarki bez tytułu i naprawdę mi pomogła bo 2 lata się starałam

Jak zadzwoniłam do niej w poniedziałek że jestem w ciąży to pytała się czy juz dziś L4 chce a dopiero do niej ide jutro

Pozdrawiam Trzymaj się :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta jak się ma takiego lekarza to od razu nastawienie inne, nie? :) Ja mojemu też ufam i czuje się o wiele bezpieczniej dzięki temu.

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 165 i ważę 52 kg więc sie ciekawa jestem ile przytyje :) i dlatego ja chodze prywatnie do lekarza bo nie wyobrazam sobie zeby tylkoz robic 3 razy usg w trakcie ciazy i prosic sie o zwolnienie porazka :) mnie tez pyatala dzis gin czyu chce zwolnienie ale mi nie potrzebne;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do jedzenia w ciąży ja w pierwszej przytyłam 25 kg też sobie nie odmawiałam według mnie lekarz powinien poradzić jak się odżywiać a nie wytykać palcem beznadziejny szkoda czasu i nerwów na takiego !!!!

ja jestem w 3-4 tyg. tak z bety wychodzi bo ja mam 225 cykl bo leczyłam się na endometriozę 6 miesięcy i po odstawieniu nie dostałam już okresu i zaszłam w tym cyklu !.

No i taka wczesna ciąża a już głodna chodzę, hamburgery mi chodzą po głowie kotleciki ... bo na słodkie narazie nie mam ochoty :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    ja mam 165 i ważę 52 kg więc sie ciekawa jestem ile przytyje :) i dlatego ja chodze prywatnie do lekarza bo nie wyobrazam sobie zeby tylkoz robic 3 razy usg w trakcie ciazy i prosic sie o zwolnienie porazka :) mnie tez pyatala dzis gin czyu chce zwolnienie ale mi nie potrzebne;)

No to mamy podobnie ja mam 168 i 54-55 ważę :)
    E nie będzie źle wszystko się później zwali (kg) przy pierwszym to jak przytyłam 25 kg to po samym porodzie z 10 spadło :)

NIE ODMAWIAJMY SOBIE JEDZENIA BYLE ZDROWO DLA DZIECKA :)

Powiem że w moim przypadku to co jadałam w ciąży teraz mój Filip lubi np płatki z mlekiem jadłam całą ciaze on tez ma 6 lat i codziennie musi jesć jabłka kilogramami jadłam on też:)

niestety mało jadłam warzyw typu ogórki zielone pomidory paprykę i mój filip nie wie jak to smakuje bo nie będzie tego jadł ;/

i teraz w drugiej ciąży same warzywa sałaty zupy itp staram sie jesc :)

• ewulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agnike tu to sie wpisuje w standardowe usg i polozna bedzie mi robic dlatego myslalam ze to cos extra.

Ja na swojej diecie generalnie na saladkach zylam i od razu w ciazy mnie odrzucilo. Ja schudlam z 10kg po tym jak zaczelam diete i mysle ze jezeli uda mi sie ja utrzymac to nie przytyje za wiele mimo iz jem caly czas. Tyle ze nie jem zadnych weglowodanow i nic co sie do cukrow rozklada w zoladku bo inaczej od razu mi brzuch rozsadza. Czasem mnie nosi na cos ale wizja zarazenia dziecka mnie przeraza wiec sobie odpuszczam.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 174cm i 64 kg i córką przytyłam 18kg, mam nadzieję że teraz będzie mniej :P

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    No właśnie.. Ciągle mi to po głowie chodzi.. ze przytyje ze 30 kg.. jak to było z wami dziewczyny? Ile przybralyscie w poprzednich ciążach? Przeraża mnie to.. gruba nie jestem ale szczuplutka tez nie:/ przy wzroście 167cm waze 66 kg.. przez ta niedoczynność tak mnie wydeło.. :(

U mnie była masakra koło 30 kg Ale teraz od samego początku biorę się za siebie ;-) Co prawda po pierwszej ciąży po około 10 m-cach miałam 40kg mniej ;-)

a.png
    a.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w kazdej z 3 ciaz przytylam do 10kg tylko wiec mysle ze i tym razem nie przekrocze 10kg

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdlosci opracowalam u siebie sposób zeby ich nie miec ...musze zjeść jak tylko wstane chodź przez cale życie nie jadłam śniadań tak wczesnie...a teraz nie mdli.

f2w3rjjgoazwsz8x.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 16:33

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.. mam w domu ROLLMASAŻ, jak myślicie mogłabym w dalszym ciągu masowac nogi?

km5supjy0xczfwah.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu by nie?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby ciąża to przeciwwskazanie to tego masażu.. ale wydaje mi się ze dlatego tylko ze duzo czasu poświęca się na brzuch i boczki. A ja robiłabym tylko łydki i udka:)

km5supjy0xczfwah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, pojechałam prywatnie dostałam zwolnienie do końca tygodnia. I dalej szukam lekarza...

Co do diety ja mam 166 i 80 kg przez cholerną niedoczynność, zawsze wszyscy obiecują ,ze przy lekach się chudnie a ja z roku na rok jestem coraz grubsza.

Izzy lubi tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ