X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka- co za typ!!!! Zmieniaj go raz,dwa.

Ewulek-to usg międzi 11-14tc,obowiązkowe ;)
    "Celem badania jest wstępna ocena wszystkich narządów płodu, ocena ryzyka wystąpienia u płodu najczęstszych chorób będących skutkiem wad chromosomalnych (zespoły Downa, Edwardsa i Pataua) oraz ocena wieku ciążowego. Każda nieprawidłowość lub wątpliwość powinna stanowić wskazanie do badania płodu"

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was była na diecie ciążowej? jakieś sugestie?
    Pytam poniewaz moj gin ten zalecal nie przytyc zbyt duzo poniewaz waga wyjsciowa nie byla jakas rewelacyjna:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:03

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chce do was dołączyć nie mam jeszcze terminu dopiero jutro bee znać ale przypuszczam że będzie to listopad :)

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie.. Ciągle mi to po głowie chodzi.. ze przytyje ze 30 kg.. jak to było z wami dziewczyny? Ile przybralyscie w poprzednich ciążach? Przeraża mnie to.. gruba nie jestem ale szczuplutka tez nie:/ przy wzroście 167cm waze 66 kg.. przez ta niedoczynność tak mnie wydeło.. :(

km5supjy0xczfwah.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara, gratulacje! :)

Galaretka, lekarz ma Cię uspokajać a nie wyprowadzać z równowagi! Jest dopiero po 15, leć do jakiegoś gina prywatnie i weź zwolnienie. Biedna jeszcze się musi stresować takim dupkiem :(

Dziewczyny, ja się dzisiaj zważyłam i przy wzroście 164 cm 70 kg. Niby tego po mnie nie widać, ale już się boję co będzie dalej..

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie nie jestem jakas postrzelona wariatka zeby sie glodzic w ciazy ( nie robilam teho nawet przed :) ) ale o to aby dostarczac tylko potrzebnych kropce skladnikow a nie objadac sie nie wiadomo jak. Widze ze jest juz tutaj troszke mam bardziej doswiadczonych wiec podzielcie sie prosze swoimi obserwacjami.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Ja też wróciłam z wizyty i dalej chyba będę szukać lekarza;( Nie dał mi zwolnienia za dzisiejszy dzień więc nie wiem co powiem w pracy ;( ;( mam nadwagę i powiedział ,że jak dobiję do 100 w ciąży to przestanie prowadzić moją ciąże bo on nie podejmie się takiego ryzyka więc mam iść na dietę a o zwolnieniu w ciąży nie mam co marzyć chyba ,ze pracuje z chemikaliami...sam przyjmuje 9-15 usg do 13 to jak ja mam chodzić bez zwolnienia na ten jeden głupi dzień!!!! dodam ,ze to dr n. med. a pomylił niedoczynność z nadczynnością - cała drogę do domu jechałam w autobusie i płakałam a miał być taki piękny dzień.

Witam jestem tutaj nowa tak właśnie czytam wasze wypowiedzi współczuje że nie możesz dostać zwolnienia ;/ ja dopiero zgłosiłam w poniedziałek że jestem gdzieś w 3 tyg ciązy i na drugi dzień już zwolnienie bo pracuje w szpitalu gdzie pełno chemii .

Może warto zmienić lek. Nie zawsze tytuł świadczy o tym czy lek jest dobry ja chodzę do lekarki bez tytułu i naprawdę mi pomogła bo 2 lata się starałam

Jak zadzwoniłam do niej w poniedziałek że jestem w ciąży to pytała się czy juz dziś L4 chce a dopiero do niej ide jutro

Pozdrawiam Trzymaj się :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta jak się ma takiego lekarza to od razu nastawienie inne, nie? :) Ja mojemu też ufam i czuje się o wiele bezpieczniej dzięki temu.

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 165 i ważę 52 kg więc sie ciekawa jestem ile przytyje :) i dlatego ja chodze prywatnie do lekarza bo nie wyobrazam sobie zeby tylkoz robic 3 razy usg w trakcie ciazy i prosic sie o zwolnienie porazka :) mnie tez pyatala dzis gin czyu chce zwolnienie ale mi nie potrzebne;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do jedzenia w ciąży ja w pierwszej przytyłam 25 kg też sobie nie odmawiałam według mnie lekarz powinien poradzić jak się odżywiać a nie wytykać palcem beznadziejny szkoda czasu i nerwów na takiego !!!!

ja jestem w 3-4 tyg. tak z bety wychodzi bo ja mam 225 cykl bo leczyłam się na endometriozę 6 miesięcy i po odstawieniu nie dostałam już okresu i zaszłam w tym cyklu !.

No i taka wczesna ciąża a już głodna chodzę, hamburgery mi chodzą po głowie kotleciki ... bo na słodkie narazie nie mam ochoty :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara25 wrote:
    ja mam 165 i ważę 52 kg więc sie ciekawa jestem ile przytyje :) i dlatego ja chodze prywatnie do lekarza bo nie wyobrazam sobie zeby tylkoz robic 3 razy usg w trakcie ciazy i prosic sie o zwolnienie porazka :) mnie tez pyatala dzis gin czyu chce zwolnienie ale mi nie potrzebne;)

No to mamy podobnie ja mam 168 i 54-55 ważę :)
    E nie będzie źle wszystko się później zwali (kg) przy pierwszym to jak przytyłam 25 kg to po samym porodzie z 10 spadło :)

NIE ODMAWIAJMY SOBIE JEDZENIA BYLE ZDROWO DLA DZIECKA :)

Powiem że w moim przypadku to co jadałam w ciąży teraz mój Filip lubi np płatki z mlekiem jadłam całą ciaze on tez ma 6 lat i codziennie musi jesć jabłka kilogramami jadłam on też:)

niestety mało jadłam warzyw typu ogórki zielone pomidory paprykę i mój filip nie wie jak to smakuje bo nie będzie tego jadł ;/

i teraz w drugiej ciąży same warzywa sałaty zupy itp staram sie jesc :)

• ewulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agnike tu to sie wpisuje w standardowe usg i polozna bedzie mi robic dlatego myslalam ze to cos extra.

Ja na swojej diecie generalnie na saladkach zylam i od razu w ciazy mnie odrzucilo. Ja schudlam z 10kg po tym jak zaczelam diete i mysle ze jezeli uda mi sie ja utrzymac to nie przytyje za wiele mimo iz jem caly czas. Tyle ze nie jem zadnych weglowodanow i nic co sie do cukrow rozklada w zoladku bo inaczej od razu mi brzuch rozsadza. Czasem mnie nosi na cos ale wizja zarazenia dziecka mnie przeraza wiec sobie odpuszczam.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 174cm i 64 kg i córką przytyłam 18kg, mam nadzieję że teraz będzie mniej :P

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    No właśnie.. Ciągle mi to po głowie chodzi.. ze przytyje ze 30 kg.. jak to było z wami dziewczyny? Ile przybralyscie w poprzednich ciążach? Przeraża mnie to.. gruba nie jestem ale szczuplutka tez nie:/ przy wzroście 167cm waze 66 kg.. przez ta niedoczynność tak mnie wydeło.. :(

U mnie była masakra koło 30 kg Ale teraz od samego początku biorę się za siebie ;-) Co prawda po pierwszej ciąży po około 10 m-cach miałam 40kg mniej ;-)

a.png
    a.png
  • monia35 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w kazdej z 3 ciaz przytylam do 10kg tylko wiec mysle ze i tym razem nie przekrocze 10kg

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgfcf3a7od.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdlosci opracowalam u siebie sposób zeby ich nie miec ...musze zjeść jak tylko wstane chodź przez cale życie nie jadłam śniadań tak wczesnie...a teraz nie mdli.

f2w3rjjgoazwsz8x.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 16:33

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.. mam w domu ROLLMASAŻ, jak myślicie mogłabym w dalszym ciągu masowac nogi?

km5supjy0xczfwah.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu by nie?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby ciąża to przeciwwskazanie to tego masażu.. ale wydaje mi się ze dlatego tylko ze duzo czasu poświęca się na brzuch i boczki. A ja robiłabym tylko łydki i udka:)

km5supjy0xczfwah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, pojechałam prywatnie dostałam zwolnienie do końca tygodnia. I dalej szukam lekarza...

Co do diety ja mam 166 i 80 kg przez cholerną niedoczynność, zawsze wszyscy obiecują ,ze przy lekach się chudnie a ja z roku na rok jestem coraz grubsza.

Izzy lubi tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ