Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Galaretka- co za typ!!!! Zmieniaj go raz,dwa.
Ewulek-to usg międzi 11-14tc,obowiązkowe
"Celem badania jest wstępna ocena wszystkich narządów płodu, ocena ryzyka wystąpienia u płodu najczęstszych chorób będących skutkiem wad chromosomalnych (zespoły Downa, Edwardsa i Pataua) oraz ocena wieku ciążowego. Każda nieprawidłowość lub wątpliwość powinna stanowić wskazanie do badania płodu"
-
nick nieaktualny
-
No właśnie.. Ciągle mi to po głowie chodzi.. ze przytyje ze 30 kg.. jak to było z wami dziewczyny? Ile przybralyscie w poprzednich ciążach? Przeraża mnie to.. gruba nie jestem ale szczuplutka tez nie:/ przy wzroście 167cm waze 66 kg.. przez ta niedoczynność tak mnie wydeło..
-
Szczesciara, gratulacje!
Galaretka, lekarz ma Cię uspokajać a nie wyprowadzać z równowagi! Jest dopiero po 15, leć do jakiegoś gina prywatnie i weź zwolnienie. Biedna jeszcze się musi stresować takim dupkiem
Dziewczyny, ja się dzisiaj zważyłam i przy wzroście 164 cm 70 kg. Niby tego po mnie nie widać, ale już się boję co będzie dalej.. -
Oczywiscie nie jestem jakas postrzelona wariatka zeby sie glodzic w ciazy ( nie robilam teho nawet przed ) ale o to aby dostarczac tylko potrzebnych kropce skladnikow a nie objadac sie nie wiadomo jak. Widze ze jest juz tutaj troszke mam bardziej doswiadczonych wiec podzielcie sie prosze swoimi obserwacjami.
-
nick nieaktualnyGalaretka wrote:Ja też wróciłam z wizyty i dalej chyba będę szukać lekarza;( Nie dał mi zwolnienia za dzisiejszy dzień więc nie wiem co powiem w pracy ;( ;( mam nadwagę i powiedział ,że jak dobiję do 100 w ciąży to przestanie prowadzić moją ciąże bo on nie podejmie się takiego ryzyka więc mam iść na dietę a o zwolnieniu w ciąży nie mam co marzyć chyba ,ze pracuje z chemikaliami...sam przyjmuje 9-15 usg do 13 to jak ja mam chodzić bez zwolnienia na ten jeden głupi dzień!!!! dodam ,ze to dr n. med. a pomylił niedoczynność z nadczynnością - cała drogę do domu jechałam w autobusie i płakałam a miał być taki piękny dzień.
Witam jestem tutaj nowa tak właśnie czytam wasze wypowiedzi współczuje że nie możesz dostać zwolnienia ;/ ja dopiero zgłosiłam w poniedziałek że jestem gdzieś w 3 tyg ciązy i na drugi dzień już zwolnienie bo pracuje w szpitalu gdzie pełno chemii .
Może warto zmienić lek. Nie zawsze tytuł świadczy o tym czy lek jest dobry ja chodzę do lekarki bez tytułu i naprawdę mi pomogła bo 2 lata się starałam
Jak zadzwoniłam do niej w poniedziałek że jestem w ciąży to pytała się czy juz dziś L4 chce a dopiero do niej ide jutro
Pozdrawiam Trzymaj się -
ja mam 165 i ważę 52 kg więc sie ciekawa jestem ile przytyje i dlatego ja chodze prywatnie do lekarza bo nie wyobrazam sobie zeby tylkoz robic 3 razy usg w trakcie ciazy i prosic sie o zwolnienie porazka mnie tez pyatala dzis gin czyu chce zwolnienie ale mi nie potrzebne;)
-
nick nieaktualnyA co do jedzenia w ciąży ja w pierwszej przytyłam 25 kg też sobie nie odmawiałam według mnie lekarz powinien poradzić jak się odżywiać a nie wytykać palcem beznadziejny szkoda czasu i nerwów na takiego !!!!
ja jestem w 3-4 tyg. tak z bety wychodzi bo ja mam 225 cykl bo leczyłam się na endometriozę 6 miesięcy i po odstawieniu nie dostałam już okresu i zaszłam w tym cyklu !.
No i taka wczesna ciąża a już głodna chodzę, hamburgery mi chodzą po głowie kotleciki ... bo na słodkie narazie nie mam ochoty -
nick nieaktualnyszczesciara25 wrote:ja mam 165 i ważę 52 kg więc sie ciekawa jestem ile przytyje i dlatego ja chodze prywatnie do lekarza bo nie wyobrazam sobie zeby tylkoz robic 3 razy usg w trakcie ciazy i prosic sie o zwolnienie porazka mnie tez pyatala dzis gin czyu chce zwolnienie ale mi nie potrzebne;)
No to mamy podobnie ja mam 168 i 54-55 ważę
E nie będzie źle wszystko się później zwali (kg) przy pierwszym to jak przytyłam 25 kg to po samym porodzie z 10 spadło
NIE ODMAWIAJMY SOBIE JEDZENIA BYLE ZDROWO DLA DZIECKA
Powiem że w moim przypadku to co jadałam w ciąży teraz mój Filip lubi np płatki z mlekiem jadłam całą ciaze on tez ma 6 lat i codziennie musi jesć jabłka kilogramami jadłam on też
niestety mało jadłam warzyw typu ogórki zielone pomidory paprykę i mój filip nie wie jak to smakuje bo nie będzie tego jadł ;/
i teraz w drugiej ciąży same warzywa sałaty zupy itp staram sie jesc -
Dzieki Agnike tu to sie wpisuje w standardowe usg i polozna bedzie mi robic dlatego myslalam ze to cos extra.
Ja na swojej diecie generalnie na saladkach zylam i od razu w ciazy mnie odrzucilo. Ja schudlam z 10kg po tym jak zaczelam diete i mysle ze jezeli uda mi sie ja utrzymac to nie przytyje za wiele mimo iz jem caly czas. Tyle ze nie jem zadnych weglowodanow i nic co sie do cukrow rozklada w zoladku bo inaczej od razu mi brzuch rozsadza. Czasem mnie nosi na cos ale wizja zarazenia dziecka mnie przeraza wiec sobie odpuszczam. -
madzi4aam wrote:No właśnie.. Ciągle mi to po głowie chodzi.. ze przytyje ze 30 kg.. jak to było z wami dziewczyny? Ile przybralyscie w poprzednich ciążach? Przeraża mnie to.. gruba nie jestem ale szczuplutka tez nie:/ przy wzroście 167cm waze 66 kg.. przez ta niedoczynność tak mnie wydeło..
U mnie była masakra koło 30 kg Ale teraz od samego początku biorę się za siebie Co prawda po pierwszej ciąży po około 10 m-cach miałam 40kg mniej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWróciłam, pojechałam prywatnie dostałam zwolnienie do końca tygodnia. I dalej szukam lekarza...
Co do diety ja mam 166 i 80 kg przez cholerną niedoczynność, zawsze wszyscy obiecują ,ze przy lekach się chudnie a ja z roku na rok jestem coraz grubsza.
Izzy lubi tę wiadomość