Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitamy nowe koleżanki...troche mi brakuje pracy ale dla dziecka zrobię wszystko..czekałam tyle lat zeby wreszcie bylo dobrze...
Co do kawy piłam czarne mocne ale teraz mi nie smakują... Sporadycznie pije late z ekspresu bardziej mleko plus mini kawy ...a z wolnym czasem mam 2 przyjaciolki w ciazy akurat i tak spędzamy razem czas!!
Generalnie po maly sprzątam dom ..gotuje obiadki i teraz jestem bardziej zona w domu niż przed ciaza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:12
-
hiacynta99 wrote:WITAJ
KOCHANA NO NIE MYŚLAŁAM ZE ZOBACZYMY SIE TU PO TEJ STRONIE
U MNIE LEKARKA NIE DAWAŁA SZANS NA ZAJŚCIE TERAZ WOGÓLE W SZOKU BYŁA MNIE TEŻ BRZUCH POBOLEWA ALE NASZCZĘCIE MAM l4 JUŻ NA DRUGI DZIEN PO ZGŁOSZENIU W PRACY BO UMOWE MAM O PRACE . SZKODA ŻE MUSISZ SIĘ TAK MĘCZYĆ JA JUTR IDE DO GIN TEZ PIERWSZA WIZYTA
hiacynta99 wrote:psNIE WIESZ JAK USUNĄC NIE POTRZEBNE WĄTKI BO MI SIĘ KOMP ZAWIESIŁ I DODAŁZ 5 WĄTKÓW TAKICH SAMYCH :p
hiacynta99 wrote:A WIESZ KTÓRY TYDZ? BO MOJA LEK MOZE TO STWIERDZIĆ NA PODSTAWIE bETY hcg BO JA MAM 225 CYKL OD ŚIERPNIA :pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:12
-
nick nieaktualny
-
Miu95 wrote:Praca w mediach .
Żeby było śmieszniej - 1 kwietnia otwieram działalność (co było w planach jeszcze długo przed zaciążeniem), aby mieć jakąkolwiek kontrolę, cokolwiek na przyszłość (chociaż wątpię, aby emerytury przetrwały ). Więc pozostaje mi zacisnąć pięści i pracować, bo po 5 latach pracy na umowach o dzieło, nawet takich stałych to ten kraj mi jedynie środkowego palca może pokazać .
Na razie boli mnie brzuch, jak jutro usłyszę że mam leżeć to nie wiem jak sobie z tym poradzę, pewnie oleję zalecenia lekarza ehh .
Mam podobny problem.. W listopadzie zrezygnowałam z umowy o prace na czas nieokreślony na rzecz własnej działalności. Nie spodziewałam się, że tak szybko zaciąże i teraz codziennie się zastanawiam co ja zrobie! -
nick nieaktualnyI tez miałam we wrześniu podejść do in vitro...wiec dalam sobie spokój a tu bach ... Nawet nie wiem kiedy ... a test zrobilam bo kol mnie w pracy zamknęły w kiblu bo kawa mi nie smakowała...a tak mowilam stres bo obrona mgr ...a tu Cud;-)
olimama, ewulek lubią tę wiadomość
-
U nas tez w tym cyklu z przypadku wlasciwie po rezygnacji juz ze cokolwiek sie uda. Staralismy sie lrawie 2 lata po wielu badaniach okazao sie ze mam niedroznosc jednego jajowodu. Lekarz aby zwiekszyc szanse wprowadzil mi Clo ktore mialo spowodowac ze pojawi sie szansa po 2 stronie. Moj organizm tak entuzjastycznie na to zareagowal ze wogole zatrzymal owulacje na kilka miesiecy. Dostalam kolejne leki mocniejsze ale niezdecydowalam sie ich wziasc balam sie. Wyznaczono mi trrmin na laparoskopie na za dwa miesiace. Powiedzielismy sobie ze bedzie co ma byc ze tak czy inaczej bedziemy mieli dziecko abo in vitro albo adopcja. I prosze odstawilam wszystkie leki przestalam sie badac i wlasnie w tym miesiacu sie udalo
olimama lubi tę wiadomość
-
A mówią, że to jest dla tych którzy nie chcą. Jak się odpuści, to ponoć łatwiej, bez stresu
Ja inaczej: brałam tabletki antykoncepcyjne przez kilka lat, w styczniu przestałam (ciężko było mi się wybrać do lekarza po receptę) i stosowaliśmy prezerwatywy. Do dziś nie wiem kiedy i jak to się stało -
Cieżko mi sobie to wyobrazić, tym bardziej się cieszę, że jesteście tutaj ze mna Mi towarzyszy cały czas taka głupia myśl: i moja mama i babcia poroniły przy drugiej ciąży, pierwsza i trzecia były ok. Niby wiem, że nie ma reguły, jednak gdy jeszcze nie wiedziałam to brałam i gripex i ketonal i jakaś impreza zakrapiana się trafiła, nie mówiąc już o papierosach. I mimo, że staram się myśleć pozytywnie, to to wszystko ciągle we mnie siedzi
-
Izzy wrote:Mam podobny problem.. W listopadzie zrezygnowałam z umowy o prace na czas nieokreślony na rzecz własnej działalności. Nie spodziewałam się, że tak szybko zaciąże i teraz codziennie się zastanawiam co ja zrobie!
Myślicie, że w 5tyg już coś na USG będzie widoczne? Bo najbardziej chciałabym potwierdzić, że to nie pozamaciczna
Mala_Czarna_89 wrote:Cieżko mi sobie to wyobrazić, tym bardziej się cieszę, że jesteście tutaj ze mna Mi towarzyszy cały czas taka głupia myśl: i moja mama i babcia poroniły przy drugiej ciąży, pierwsza i trzecia były ok. Niby wiem, że nie ma reguły, jednak gdy jeszcze nie wiedziałam to brałam i gripex i ketonal i jakaś impreza zakrapiana się trafiła, nie mówiąc już o papierosach. I mimo, że staram się myśleć pozytywnie, to to wszystko ciągle we mnie siedzi
Bądź dobrej myśli! Było jeszcze wcześnie . Dopiero po jakimś czasie zarodek "ciągnie" substancje od matkiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:55
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Ja mam termin wg. Belly Best friend na 19 listopada .
No i patrząc po was to w zasadzie wszystkie już doświadczone i dzieciate! Ja mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża! Głowa mi pęka jak próbuję się na szybko dowiedzieć co i jak! ) A z dziećmi za dużo też nie miałam do czynienia.
Wczoraj maglowałam nazwy ubranek... masakra -
Kasia Kraków wrote:Mala Czarna ja mam dokladnie tak samo akurat tydzien przed testem zlapalam wirus i oczywiscie bez lekow sie nie obylo w miedzy czasie impreza tez zakrapiana i palenie masakra. A jak z twoim paleniem?
-
Miu95 wrote:Ja mam termin wg. Belly Best friend na 19 listopada .
No i patrząc po was to w zasadzie wszystkie już doświadczone i dzieciate! Ja mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża! Głowa mi pęka jak próbuję się na szybko dowiedzieć co i jak! ) A z dziećmi za dużo też nie miałam do czynienia.
Wczoraj maglowałam nazwy ubranek... masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 22:04
-
Mała czarna a kiedy byłas u lekarza? i co było widac?
Miu95- nie zapomne kiedy pierwszy raz weszlam do sklepu z mama..stwierdzila- kupmy juz cos... i jak weszlam tak po 2 minutach z przerażeniem wyszlam... tyle tego bylo ze myslalam ze umre..teraz wszystko juz mam od starszego:)tym bardziej jak bedzie drugi chłopak:)Miu95 lubi tę wiadomość
-
Miu95 wrote:Myślicie, że w 5tyg już coś na USG będzie widoczne? Bo najbardziej chciałabym potwierdzić, że to nie pozamaciczna
liri wrote:Mała czarna a kiedy byłas u lekarza? i co było widac?
Miu95- nie zapomne kiedy pierwszy raz weszlam do sklepu z mama..stwierdzila- kupmy juz cos... i jak weszlam tak po 2 minutach z przerażeniem wyszlam... tyle tego bylo ze myslalam ze umre..teraz wszystko juz mam od starszego:)tym bardziej jak bedzie drugi chłopak:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 22:11