Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć
Jak tam gorące dni mijają??
Ja mam dość normalnie jestem nie do życia:(
Kupilismy dzieciakom basenik taki mały na balkon zeby mogły nóżki pomoczyć i co sąsiedzi z awantura ze im kilka kropli pomecialo na kafle. Mówie ze jest tak goraco ze zaraz wyschnie a jak nie to przyjde i im to wytre. Nawrzeszczeli na mnie jak na jakas smarkule wiec im powiedzialam ze poki nie beda mieli dzieci to nie zrozumieja i ze mi jakos nocne lozkowe krzyki nie przeszkadzaja ich.
Jak wogóle u Was z imieniem dla maluszka??? U nas kłótnia ma byc 3 dziewczynka wiec nic nam sie nie podoba jak ja cos wymysle to moj neguje jak on wymysli to znowu mi sie nie podoba i tak wkolko -
Aparatka, nie przejmuj się takimi ludźmi. Tak jak mówisz, niektórzy jak nie mają dzieci, to nie rozumieją niektórych sytuacji i nie zmienisz takich ludzi.
Co do imienia, to ma być u nas Michał, po długich bojach, bo musiałam się dostosować do męża i to było jedyne imię na które mogłam się zgodzić, bo podobało się i jemu i mi nawet tez, i co? Wczoraj wieczorem mąż siedział przy kompie, pytam go co robi, a on, że czyta i szuka imienia dla Małego. No cholera...perelka89 lubi tę wiadomość
-
skarb15 wrote:szczesciara : i co tam wiecej sie dowiedzialas jak masz czas to opisz
czujemy się dobrze wczoraj w krk cały dzień była jak wróciła do domu to novi mialan takie spuchniete że dramat mam pytanie do dziewczyn które pracują do kiedy postanowilyscie pracować ? Bo ją bym chciała koniec września polowa października
Molcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wlasnie wrocilam z krwi. Kolejka tak ok 5 osob zapytalam kto ostatni, facet sie odezwal... za chwile przyszedl 2gi i pyta sie kto ostatni mowie ze ja. Na to taka kobitka mowi "nie nie ten Pan jest ostatni ta Pani jest w ciazy i wchodzi pierwsza"
Sa mili ludzie...
Pytalam sie pielegniarek czy do glukozy mozna cytryny powiedzialy ze nie bo moze wyjsc wynik nie poprawny. Cytryna tez zawiera cukry..... w sumie fakt prawie wszedzie sa tylko czy to az taki ma wplyw?haen, Micia, perelka89, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Mhhhh Modliszka moze to jest pomysl
A pytalas sie czy taka glukoza jest ok?
Bo jesli mialabym powtarzac badanie to wole raz sie przemeczyc
Szczesciara ja planuje za tydzien poprosic o L4. To kto kiedy idzie na L4 to kwestia indywidualna, ja przy charakterze swojej pracy nie wyobrazam sobie ze bym dlugo jeszcze pracowala(praca do 22, nie przestrzeganie 8h pracy) jesli u ciebie jest ok i doobrze sie czujesz to Twoja decyzja...chodz moje doswiadczone kolezanki powtrzaja mi ze to jest jedyny taki spokojny czas dla mnie
Aparatka ja zawsze chcialam miec Hanie, ale dla mojego m chyba nie dokonca pasuje to imie... proponowal imiona ktore mi wogole nie pasuja(Patrycja,Julia-tu jeszxze jeszcze) ewentualnie jesli z mualnie jesli mojej Hani uroslo cos miedzy nozkami to bedzie Aleksander.
A wy jakie macie propozycje ? Jak wasze coreczki maja na imie? -
Witam :*
Nie dawno wstalam czlapie po jogurt bo tak mi nie dobrze ze ojej . Dzis z brzuszkiem troszke lepiej ale poobserwuje sie dzis dalej.
Co do glukozy to ja sie boje w pierwszej ciazy mialam robiona w szpitalu .. I powiem Wam ze ledwo co tego nie zwrocilam , teraz mam duzo duzo wieksze sklonnsci do wymiotow i sie bojeperelka89 lubi tę wiadomość
-
Natali skoro masz juz doswiadczenie ze znieczulenem przy porodzie to jakie jest Twoje nastawienie tym razem. Bedziesz chciala skorzystac z niego? Jaka jest twoja opinia? Bo z czytaniem ksiazki to lekka przesada nie oszukujmy sie
-
Witam was
Wyspane ? Ja w ogóle.. Co godzinę praktycznie wstawałam na siusiu ...
Jeszcze mnie mój zezłościł wczoraj bo mieliśmy razem wybrac i zamówić cos dla malutkiej a ten siedzial przed kompem od kiedy wróciliśmy...eh.. Niby napisal sms z przeprosinami ale pf.. Jadę dzisiaj chyba do koleżanki bo jestem zla na niego..
Szczesciara tez wczoraj jak wróciłam z Krk to miałam nogi jak sloniki
Co do imienia to u mnie dalej bez zmian..albo Natalia albo Amelia..Natalie mąż wymyślił a mnie bardziej Amelia sie podobado brzuszka mówi częściej Amelia wiec może uda się żeby tak zostalo
Moodliszka twój przynajmniej siedzi przed kompem i szuka czegos dla małegochoćby imienia ale juz jest jakieś zainteresowanie...
-
Skarb moze to po prostu wiazadla ? Tez mnie nie nie raz ciągnie z boku.. Kolo pępka ..ale mysle ze to normalne w ciąży.. Z reszta jak zmienia pozycje to tez czuje taki brzuch jakby rozdęty..
Mala jak pod biutem i po bokach ti tez tak mam. Ja miałam i przed duże gruczoly. Bo,jak robiłam USG piersi to mi mówili.. A teraz tez czuje grudki, nawet większe..
Wiesz.. Zmiany sa i w naszym biuście
Nie wydaje mi się żeby groźne to bylo.gdybyś czuła jedna krostke wieksza to by mozna myśleć, ale jak masz w miare równomiernie to mowie ci ze to gruczoly.. zwlaszcza jak masz juz siareWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 09:22
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Madalena jeśli chodzi o imię dla dziewczynki ja miałabym mnóstwo. Amelia, Aurelia, Anastazja, Lilianna, Lena, Anika, stanęło na Nadii, bo tylko to podoba się też mężowi. Więc mamy Laurę i Nadię, choć m liczy ciągle, że może jej jeszcze urośnie ptaszek
Wczorajsza sytuacja:
Siedzimy sobie w ogródku, mąż i same baby- ja, Laurka, teściowa, szwagierka i babcia. Mówię mu: ale sobie harem skompletowałeś, do wyboru, do koloru. A mąż na to: za rok będę tak siedział z moim synem i psem
Co do znieczulenia: nie w każdym szpitalu dają, więc radzę się nie nastawiaćA np ja rodziłam bez, a kuzynka na tym samym oddziale dostała coś.. Nie wiem od czego to zależy.
Shibuya ja wydałam na malucha około 100zł...
Wstępnie umówiliśmy się, że będziemy kupować koniec sierpnia-wrzesień
Natali oj to długo córki nie będzie, ale masz już dużą dziewczynęi co zamierzasz robić w tym czasie?
No i nie nosi cię bez pracy?perelka89 lubi tę wiadomość
-
Izulka właśnie nie pod biustem a w piersiach, w różnych miejscach. Jedno mam takie miejsce, gdzie bardzo czuję (wczoraj aż mnie bolało bo ciągle to dotykałam, dlatego teraz daję sobie spokój). Ale w innych miejscach też jest i to mnie trochę uspakaja. Wyczuwalne nabardziej, gdy leżę na plecach z jedną ręką pod głową.
Ciężkie mam te cycki.. -
Mala_Czarna_89 wrote:Madalena jeśli chodzi o imię dla dziewczynki ja miałabym mnóstwo. Amelia, Aurelia, Anastazja, Lilianna, Lena, Anika, stanęło na Nadii, bo tylko to podoba się też mężowi. Więc mamy Laurę i Nadię, choć m liczy ciągle, że może jej jeszcze urośnie ptaszek
Wczorajsza sytuacja:
Siedzimy sobie w ogródku, mąż i same baby- ja, Laurka, teściowa, szwagierka i babcia. Mówię mu: ale sobie harem skompletowałeś, do wyboru, do koloru. A mąż na to: za rok będę tak siedział z moim synem i psem
Co do znieczulenia: nie w każdym szpitalu dają, więc radzę się nie nastawiaćA np ja rodziłam bez, a kuzynka na tym samym oddziale dostała coś.. Nie wiem od czego to zależy.
Shibuya ja wydałam na malucha około 100zł...
Wstępnie umówiliśmy się, że będziemy kupować koniec sierpnia-wrzesień
Natali oj to długo córki nie będzie, ale masz już dużą dziewczynęi co zamierzasz robić w tym czasie?
No i nie nosi cię bez pracy?
perelka89, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Molcia o, dobrze wiedzieć. Jak sobie przypominam tamten ból, to nie pogardziłabym
Czy to ma związek z tym planem porodu o którym kiedyś tu pisałyście?
Pamiętam, że obiecałam sobie, że nie będę krzyczeć, a po wszystkim najbardziej bolało mnie gardło od krzyku -
Mala tzn chodzi mi na biuście alr tak jakby pod ja mam i po bokach
Z reszta zyly mi sie tez,straszne zrobily
Nie, plan porodu to co innego alr możesz tam zaznaczyć ze chcesz znieczulenie..
Jak by mi nie dali znieczulenia to chce chociaż gaz rozweselający
Plan porodu zrobię, alr czy to zrobia to mysle ze zalezy od przebiegu porodu.. Bo jednak dziecko ważniejsze niż moje widzi mi sie...
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Mala ja tez bralam pod uwage imie Amelka ale moj m od razu ze beda na nia wolali "Mela" a mu to sie zle kojarzy
no i jeszcze Marysia...
M mowi ze bedziem wiedziec jak nazwac dzidzie jak ja zobaczymy
Ale ja i tak mowie do brzuszka "Hanulka"
A co do synusia... slysze to samo ze roznica miedzy dziecmi bedzie roczek i koniec kropka.... ciekawe czy bedzie mowil to samo tak 2-3mce po porodzie hihi
haen, perelka89 lubią tę wiadomość