Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moodliszka jak mpgl tak powiedzieć?! Rany jak mnie to wkurza! Tak samo jak babcia mojego m "zmiencie koniecznie to imię na jakieś ładne" wrrr a mi się nie podobają imiona jej dzieci i co z tego?
Anitko a może faktycznie podjedz wieczorem na IP? Przynajmniej po to by się uspokoića samopoczucie nie tylko ty masz dziwne pogoda robi swoje.
Przenioslysmy się do domu chociaż na godzinę bo się nie da...
UWAGA MAMY NA DZIALALNOSCI:
prezydent jednak podpisał ustawę. Nowe przepisy wchodzą w życie od 1 listopada
-
tak mi sie dzisiaj nudzilo ze zrobiłam okładke na ksiazeczke zdrowia dla córci:) Jutro zrobie dla drugiej a potem dla najmniejszej jak sie dogadamy co do imienia:P:P:P:P
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4963f8070437.jpgnatali101, Rozmarzona, Micia, izulkaa, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
Mała, no mógł mógł... taki on już jest bezpośredni
tylko szkoda, że nie pomyśli o tym, że mogło się mi zrobić przykro. Jeszcze, żeby mój jakoś zareagował odpowiednio w stylu: wiesz, Tobie nie musi się podobać, ale my takie chcemy", to nie, to mój jak usłyszał tamtego reakcję, to z takim zmieszanym uśmieszkiem: nie no jeszcze nic nie jest pewne, pewnie się jeszcze zmieni.
No kuźwa...no ale cóż, tacy są ludzie i tego nie zmienimy. Ja wszystko rozumiem i wiele jestem w stanie zignorować, olać, ale są momenty, kiedy człowiekowi ręce opadają. Ja nie potrafię taka być. Nawet jeśli mi się coś nie podoba, to mówię to w taki sposób, żeby nikogo nie urazić, a najczęściej po prostu przemilczę, bo przecież każdy ma prawo do swoich wyborów czy decyzji. Cóż, widocznie bycie taktownym nie popłaca
P.S. Cotygodniowe wiercenie sąsiada z dołu czas startja nie wiem, ileż można
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 14:14
-
Skarb a ma Ci kto podać śniadanie, obiad do łóżka? Bo skoro czujesz się niepewnie to najlepiej żebyś wstawala tylko do wc. Pamiętaj że masz passar i teraz jesteś bezpieczniejsza. W sumue to chyba najbezpieczniej czula byś sie w szpitalu pod ciągła kontrolą ale teraz póki nie masz skurczy a dobrze wiesz jak to wyglada to wypoczywaj.
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Izulka, to moze zapisz sie do endokrynologa i On Ci powie jaka dawka powinnas brac itp.
Nie martw sie na zapas bo skoro mowilas,ze wczesniej mialas w porzadku ,a teraz Ci takie wyniki wyszly to spokojnie
W ciazy tsh ma prawo rosnac dlatego jest wtedy czesciej monitorowane tak aby zareagowac zmiana dawki leku, badz jesli wczesniej sie nie mialo z tym problemu to by dobrac lek
Zobaczysz na pewno bedzie wszystko dobrze, tylko trzeba wybrac sie do lekarza:)
Modliszka, mialas prawo sie zdenerwowac bo w koncu Michal to nie jest brzydkie imie,a Ci zareagowali tak jakby to conajmniej jakies przedpotopowe imie bylo..Reakcja Twojego byla tez nie na miejscu bo tak jakby sie czegos wstydzil i sluchal kogos z boku zamiast swojej kobiety. Mysle jednak,ze jeszcze przemysli to co zrobil szczegolnie,ze sie nie odzywalas do konca wieczoru.
Dzisiaj na obiad szybka chinszczyzna, nie chce mi sie pierniczyc w kuchni
Wieczorem moze cukinia badz kalafior do wyboru i bedziemy zadowolone
Jestes juz z nami -
no zobaczymy co mi jutro powie gin jutro na wizycie.. każe do zapisze się do endo...
Skarb albo jedz do szpitala .. tam mają obowiązek cię przyjąć!
no właśnie, ma ci kto obiad zrobić albo przywieźć?
moodliszka imienia też nei będziecie zmieniać non stop;P Marcin, Michał kurde niech się zdecyduje ten twój chlop;P
ja nawet nie słucham jak komuś się nei podobają nasze wybrane..
Mówie że to nasz wybór i moda przemija a nam ma się podobać ;P
-
ja mam dzisiaj zupke z kalarepki, fasolki, ziemniaczków, marchwki, kalafiorka z małymi pulpecikami z mięska mielonego zaciągnięte śmietanką. Nie chciąło mi się iść do sklepu więc wymyśliłam coś swojego i kurcze nawet dobre wyszło:)
perelka89 lubi tę wiadomość
-
MadaLena30 wrote:Skarbus trzymam mocno kciuki :*
Ale napewno nic zlego sie nie dzieje, Nikola rosnie i rozpycha sie zgrabnymi nozkami!
Lez i odpoczywaj i mocno sie ne stresuj.... chodz wiem ze nie latwo!!! Tule mocno!!!
Izulek ja mialam mc temu tsh 3,5 ale ft3i4 w normie a to jest wazne. Lecze sie od 10 lat. Skonsultuj sie zz lekarzem najlepeij endo... moj gin mimo ze wie o mojej tarczycy to nic mi nie zaleca kaze konsultowac sie z endo.. ktorego slucham jak ojca
Agulek a masz jakies wskazania zeby robic echo serca dzidzi?
Mi moj gin zalecil zrobic polowkowe 4d i tez sie zastanawiam czy warto bo datkowo... ale wiem ze w 4d mozna wykryc jak cos wiecej wiec idziemy ... nic nie jest drozsze od pniedzy!!
A wy robilyscie polowkowe w 4d?
Perelka dzieki ze pytasz:)
Wlasnie jade do pracy... oprocz dzis to jeszcze 4 dni i weekend wolny wiec luzik
Obym dostala to l4 ....
Aparatka to ja bym sie dogarala z twoim m a ty z moim co do imionJa bardziej tradycyjnie a o
wymyslnie :)Dla chlopaka jeszcze Ignacy mi sie podoba ... -
Mamusie co do jedzenia jak wiecie jestem sama i sama musze cos zrobic chociazby na szybko .
Faktycznie moze jej tak wygladalam bo czuje sie sama jak zbity pies .
Leze mamusie i obserwuje sie z kazdej strony nie jest ani gorzej ani lepiej , a papier toaletowy tak sprawdzam ze o matko jezeli co zaobserwuje czy bol brzuszka bedzie wiekszy pojade na IP.
Trudno mi rozroznic skurcze przepowiadajace porod .. bo w 1 ciazy ja ich wcale nie czulam mialam kropke krwi na bieliznie po czym zadzwonilam odrazu na pogotowie .. Skurcze porodowe to odrazu bym poznala.
Czemu moj pojechal w tym najtrudniejszym czasie
izulka : jutro masz wizyte nie stesuj sie :* -
Skarb trzymaj sie tam i staraj się myśleć pozytywnie, chociaż. wiem, że to dla Ciebie trudne :* Tym razem będzie wszystko dobrze zobaczysz.
Co do imion to Mój na początku ciąży wziął kalendarz i zaczął. na głos czytać imiona i trafiliśmy na Przemka spodobalo Nam sie i od tamtej pory mówił. do brzuszka Przemcio mimo, że nie znaliśmy płci. I tak pozostanie Nasz Przemcio
. Nikomu nie zdradzamy póki co imienia po co mają gadać, że. nieladne czy coś. w tym stylu. To Nasz dzidziuś i Nasza wspólna decyzja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 15:59
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Izulkaa tsh w ciąży niestety lubi szalec ja sie zdziwilam bo ostatnio mialam bardzo. niskie 0,2. W ciąży od tsh wazniejsze jest ft 3 i ft4 wg mnie to tez powinno byc zbadane , ale lekarz jutro zadecyduje spokojnie.
izulkaa lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Agula no właśnie jak masz cos nie tak z sercem to,lepiej przebadać maluszka...
Ja mówiłam ze nie mam wad alr tak na prawdę to nawet nie wiem... Nigdy nur miałam badanego serca.. Chociaz nie raz zaboli alr czlowiek tak jakos nie miał weny iść do lekarza z tym..
Mój tez ma jakies nerwobóle chyba ale ja wiem czy to dziedziczne albo groźne ? Wiem tylko ze z oddechem przy porodzie miał mówiłam o tym na polowkowym alr ona mówi zf tego mmogly byc różne przyczyny...
Jak cie wyslala to,idź lepiej.. To tylko 200a będziesz spokojniejsza.. Tez bym pewnie poszla gdyby tak zalecila..
-
Micia wiem właśnie ale wiesz boje sie ze juz wczesniej miałam podwyższone a nie zbadane bo,ostatnie badanie miałam jakos 2miesiace temu robione tsh cale..co innego jakby bylo leczone..
A ja dzisiaj niezdrowo pizze zamówilam. Mój miał obiad robic alr mięsa nie wyjaljak baba w ciąży
-
Skarb trzymaj się dzielnie. I wyrzuć z głowy te wszystkie brzydkie myśli. Wiem ze to siedzi z tyłu głowy i jest ciężko myśleć pozytywnie ale pamiętaj pozytywne myślenie przyciąga pozytywne zdarzenia. Ja wierzę że tym razem będzie wszystko dobrze. Mnie też cały czas brzuch ciągnie ale wiem ze musi być dobrze MUSI!