Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginger, tez Cie dzisiaj tak brzuch pobolewa?
Bo mnie tak i wgl Malutka tak nisko kopie,ze jakbym ja w szyjce gdzies czula, dziwne uczucie.
Musze sie przyzwyczaic do ruchow w roznych okolicach bo zaraz oczywiscie sie zastanawiam czy to normalne.Jestes juz z nami -
Rozmarzona ja nie raz tak czuje nisko..
Ale wczoraj na usg miała glowke kolo pępka a nóżki niziutko wiec pewnie dlatego..
Jakas rzecz tez mi praktycznie na spojeniu lonowym mierzyła wczoraj lekarka, aż bolalo.. Wiec raczej normalne za nisko czujeszRozmarzona lubi tę wiadomość
-
Moja też czasem tak nisko przywali śmiejemy się wtedy ze chce korek wyciągnąć i wodę spuscic.
Wskoczylam w sukienkę i jednak ogródek teraz jest temperatura dla mniemęża jeszcze nie ma, Laura jeździ na rowerze, to gazetka i odplywam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 19:08
-
Ja dzisiaj jak wstałam w pewnym momencie z kanapy, to aż się zgięłam w pół, bo tak mnie zakuło z dwóch stron, że masakra. Aż mi się ciepło zrobiło. Ale wzięłam kilka głębokich wdechów i powolutku się wyprostowałam. Na szczęście jednorazowy incydent dzisiaj i mam nadzieję, że już mnie to nie dopadnie.
Mój Wiercipiętek za to buszuje po całym brzuchu. Od podbrzusza do okolic nieco ponad pępek. Wywija chyba breka, bo mam wrażenie, że jest w kilku miejscach jednocześnie -
No właśnie dzisiaj juz brzuch daje o sobie znać a praktycznie tylko leżę
jakieś 3 dni temu kopal mnie tak nisko ze się martwiłam bo wydawało mi się niemożliwe żeby tak nisko siedział ale na następny dzień już nad pępkiem tez go czułam tak wiec chyba normalne że tak wszędzie czujemy ruchy.
-
Aparatka na l4 i tak nie założysz
ale zawsze możesz spróbować najpierw bez firmy dla znajomych np.. Zobaczysz czy ci to pójdzie
Tez mam w planach swoja firmęminelo mnie tez dobre zlecenie ale wole w ciąży odpuścić sobie dla dobra dziecka i swojego
z reszta moja przyszla firma byla by mobilna wiec nie chce komuś obiecać a potem np będę sie zle czuć i kogos zawiodę ...
Z reszta własna firmma to tez mniejsza wygodda bo jednak na ten zus trzeba zapracować -
Ginger, Izulka to dobrze,ze nie tylko ja tak nisko czuje bo juz sie zastanawialam az takie dziwne uczucie
Izulka powiem Ci,ze swiruje troche bo czasem mnie z lewej str troche pobolewa..
Tak sie zazwyczaj zaczynalo jak mnie mial atak brac,ale wtedy szybko nospe biore,przybieram pozycje na kotka i w miare wszystko mija.
Wczoraj np sie strasznie balam bo troche znowu zaczynalo dziwnie uwierac po lewej str,ale na szczescie nic sie nie dzialo.
Rano zreszta zanim do Urzedu poszlam to tez takie uczucie mialam i tez nospe wzielam.
Staram sie szybko reagowac by nic wiecej nie rozbolalo.
Cholerny problem powiem Ci mamy z tymi nerkami co ;/
Majeczka, ciesze sie,ze na polowkowych wszystko dobrze
Ginger, wiec lezymy obie,a brzuch i tak czuc widocznie taki dzien cholernymajeczka8 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
izulkaa ja na macierzyńskim jestem:P:P:P Bede miała dzieci rok po roku...
Ginger84 troszke mam swoich rzeczy gównie pościele, ozdoby do pokoju dzieciecego i jakies ciuszki poszyte ale to narazie szyłam dla siebie i dla swoich przyjaciółDzisiaj wpadłam na okładke do ksiązeczki zdrowia dla jednej z córek bo chciałam coś orginalenego miec.
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Dołączam do tych które mają dziś słabe samopoczucie
Po oddaniu krwi rano, uciełam sobie drzemkę bo czułam sie bez sił. Wstałam z bólem głowy i wypiłam kawkę troszkę sie poprawiło.
A teraz jak jestem w pracy brzucho mnie pobolewa, jest jakiś twardszy...
Co do położnej, to niestety "komfort psychiczny, pomoc itd" kosztuje! Koszt w Wawie to cena 1500-2000złGdyby kosztowało to 600 zł chyba bym sie nie zastanawiała.
Wiecie co sama już nie wiem o co chodzi z tym 4d połówkowym... mhh szkoda że dziś odwołałam to usg normalne z 16.07 bo to u tego samego lekarza... Jutro zadzwonie jeszcze do położnej-dopytam jej!
Jak byliśmy na prenatalnym to też było badanie w 2d a lekarz później przełączył nam w 4d ...
Aparatka, powiedz jak się czujesz na siłach miec kolejną drugą malutką dzidzie, gdzie ta obecna jeszcze nie chodzi ? Równy rok różnicy mówisz? Mi mój M ciągle powtarza że będzie rok różnicy... -
tak u mnie bylo w 2d a potem przełaczył na chwilke na 4d zeby pokazac buzke maluszka. Moim zdaniem chciał wyłudzic poprostu kase bo jest duzo drozsze usg 4d.
Moja kolejna dzidzia to kompletna wpadka nie zadzialaly tabletki ktore bralam podczas karmienia piersia. Widocznie za słabe byly dla mnie:(
Powiem szczerze ze jest ciezko bardzo nie mam siły nosic młodej na rekach a usypia tylko na rekach. zaczeła raczkowac wiec tez mi ucieka i musze za nia biegac zeby nic nie sciagnela i sobie krzywdy nie zrobila. obie beda z listopada wiec bedzie rok i kilka dni:) moj lekarz nei byl zachwycony ze znowu jestem w ciazy bo organiz sie nei zregenerowal wiec wiecznie wyniki mam zle jak nie anemia to znowu lozysko jak nie lozysko to teraz mala ma niby cos z nerka. I tak wkółko. takze nie polecam odrazu ciąża zagrozona była.