X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też myślę że to dla organizmu mega obciążenie, a do tego tak jak piszesz jedno zaczyna raczkować wymaga Twojej uwagi, a Ty sama masz dni słabsze i gorsze dni...
    Dla mnie optymalna różnica to było by chyba 2 lata :)
    Na początku też myślałam że jedno po drugim razem sie odchowa itd... ale teraz myślę aby dzidzia urodziła się zdrowa a później czas pokaże.

Co do usg połówkowego w 4d czytam, ze w takiej aparaturze są dokładne pomiary dopplerowskie czyli przepływu krwi w serduszku, mózgu, w aortach, pępowinie. Do tego radzą iść włąsnie w granicach 20-22 t bo widać całą dzidzie później się już nie mieści...
    My za 4d zapłacimy 200 zł wiec myślę że to i tak jest w miarę dobra cena ( reszta dofinansowana z abonamentu firmowego).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:51

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka to,niezła aparatka z ciebie :P
    Zalezy jeszcze jak się czujesz.. Bo jak ja na początku ciąży , badz niektóre tu z nas to chyba bym zgłupiała.. Nie dziwie sir ze ciągle coś bo jednak organizm sie nie zregenerowal tak szybko.. Ale będziesz miec z głowy :P
    Jak to nie zadzialaly tabletki ? Nie strasz !

Rozmarzona no jest problem z tym.. Tez właśnie czuje póki co w miare delikatnie.. Alr juz zaczynam myśleć co i jak.. Ja nospy nie biorę.. Jakos wole bez próbować..jedzcze to moje oddawanie moczu co chwile..
    Musimy jakos przetrwać :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:00

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka podziwiam i życzę dużo siły. Jak będziesz miała chwilkę to wklej nam fotki swoich dziel ;)
    Co do firmy to w tum kraju średnio opłaca się mieć swojego kogucika. Z drugiej strony pracować na kogoś za 1200zl na zleceniu też się nie opłaca. Odchodzi ci wynajem lokalu (a to już dużo) no i przy trójce elastyczne godziny pracy to bajka :) może warto najpierw spróbować tak jak dziewczyny radziły szyć dla znajomych? Ewentualnie coś na allegro wrzucić. A gdy poczta pantoflowa zyskasz nowych klientów to otworzyć dg :)

Zapowiadają u nas jutro deszcz- nie mogę się doczekać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:01

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łożyska to mi gin nic nie mówił :/ a gdzie ono prawidłowo powinno być?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zazdroszcze jak niektóre z was sprzątają, wychodzą same wszędzie, mysla o dłuższych wyjazdach itd..
    Ja dzisiaj poszłam po wyniki badan i do apteki i 3razy zrobilo mi się slabo..w dodatku pojechalam samochodem chociaz blisko żeby sie nie forsować zbytnio.. Ale i to nic nie dalo..dobrze ze w jednej aptece byla klima to siadlam chwile i mi przeszlo..zmierzyłam ciśnienie i 100/40 ..
    Kawa nie pomogla..
    Generalnie chetnie bym pochodzila sobie nawet sama po parku czy na zakupy szła alr sie nie da..
    Teraz bylam z moim na spacerze cale 20min ! Bo wiecej nie dalam rady.. Brzuch ciągnie i twardy ale chociaz ciśnienie mi się trochę podniosło 102/49 - szał :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Co do łożyska to mi gin nic nie mówił :/ a gdzie ono prawidłowo powinno być?

Najlepiej jak na tylnej ścianie.

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wszędzie byle nie na dole :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko jest nie powiem ze nie jeszcze córka urodziła sie z naczyniakiem płaskim który wymaga zabiegów laserowych aby zniknął. Pierwszy zabieg mamy 9 listopada a ja mam termin na 13 wiec nie wiem jak to przejde i czy nie urodze na poczekalni.
    u mnie tabletki nie zadziałały teraz napewno juz zaloze spirale.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu mam jakies 3 zdjecia co robilam dla znajomych :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/14409606101b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eafe5435760.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7acd6c28bec5.jpg

Mala_Czarna_89, MadaLena30, Molcia, Ona_89', moodliszka, olcia88, Zorro, Anastazja85, natali101, Rozmarzona, justa1234, agulla03, Shibuya, Aga_502 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka myślę ze tu możesz znaleźć potencjalne klientki :D silna z ciebie babeczka, dasz rade, a my tu będziemy rodzic i trzymać kciuki za corcie ;) a budzi się jeszcze w nocy? Te tabletki to chyba jakieś słabsze miałaś skoro karmilas piersią? A tyle kobiet myśli ze jak karmi to jest bezpłodna...

Dzięki za łożysko ;) generalnie na chłopski rozum chodzi o to ze jak jest na dole to trzeba przeprowadzić cesarke tak? Mam nadzieję ze gdyby było nie ok to gin by o tym informował na wizycie

Skarb odezwij się jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:21

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka śliczne te rzeczy..
    Widać, że masz zdolności :)
    Na Twoim miejscu szyłabym dla znajomych, wystawiała na allegro a jak zdobędziesz klientów tak aby wyjść na + to wtedy założyć dg. Są różne dotacje i póki zus mały to całe szczęście...

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaa mamusie!! miałam dziś wizytę i dowiedziałam się , że będzie dziewczyna!! ale się cieszę , nie mam pojęcia jakie imię wybrać, otoczenie mówiło będzie chłopak to miał być fabian:)
    na połówkowe lekarz zaprosił za dwa tyg a za miesiąc glukoza, coś opóźniona jestem z tymi badaniami z tego co was czytam dziewczyny...

izulkaa, haen, Mala_Czarna_89, Aga_502 lubią tę wiadomość

3i49io4pumnm9gni.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie i na początku było bardzo nisko teraz już się podniosło na szczęście. Mnie też ani mój gin ani na prenatalnych nic nie mówili. Doczytałam dopiero na wynikach z prenatalnych.

Aparatka śliczne te rzeczy robisz. Oj i podziwiam cię ale dasz rade ;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, ale ... nie chce mi się... nic mi się nie chce tak strasznie, że nie wiem... najbardziej nie chce mi się jeść i chodzę głodna. Nie chce mi się wstawać, chodzić, sprzątać gotować rozmawiać... najchetniej bym leżała i gapiła się w coś. Do tego źle się czuję, wymiotowałam dziś i mam mega zaostrzenie jelit, krew leci i biegam 10 razy dziennie do kibelka ze skórczami. A mieliśmy jechać na półwysep na randke na 3 dni.

W zamian byłam u lekarza rodzinnego i wyżaliłam się i powiedziałam, że potrzebuję pomocy bo dłużej tak nie wytrzymam. Pani zapytała, kiedy wizyta u gina, a ja na to, że nie wiem, bo nie chce mi się jechać... ( !!! )

Powiedziała mi, że to ewidentny nawrót depresji i że mam wrócić do leków antydepresyjnych bo one mniej szkodzą dzieciom niż moje obecne zachowanie. Tak więc od dziś powrót i do sterydów też. Mężowi nie mówiłam, nie wiem, czy on by to zrozumiał, że to leży głęboko w głowie.

Jestem załamana samą sobą...

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedno łożysko na tylniej a drugie na przedniej ścianie ;) Dodatkowo dowiedziałam się, że obie dziewuchy są ułożone główkowo, więc prof. powiedział, że na tym etapie jest szansa na poród naturalny.

A wstępne imiona to Zosia i Tosia ;) a Tolka może kiedyś będziemy próbować hihi :)

Z pozytwynych rzeczy to w weekend miałam ostatnie egzaminy, dostałam dwie 5 "za bliźniaki;)" reszta też raczej zaliczona, więc oficjanie jestem już na L4 i mam wakacje :D

haen, Zorro, Molcia, izulkaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia bidulko jakbym była obok ciebie to bym cię przytuliła mocno i pozwoliła ryczec wyć i szlochać bo niestety wiem co może ci teraz siedzieć w głowie. Pamiętam ze bylas tu jedna z mocniejszych przy hucznie babeczek i dasz rade! Na pocieszenie- wiele z nas pogoda rozwaliła ale od jutra ma być chłodniej i musi być lepiej

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia tez nie mam weny (taki dzien), ale Twoj wpis mnie zmobilizowal...dobrze, ze Twoj lekarz jest czujny i zareagowal w pore. Nie bede pisac, ze sie poprawi czy bedzie dobrze, bo pewnie w glebi siebie wybuchlabys smiechem na taki frazes. Ciaza to gigantyczna zmiana w zyciu kobiety, a blizniacza juz na pewno. Dziecko czy dzieci to jedna sprawa, ale samopoczucie nas jako czlowieka to inna i nie mozna o tym zapominac. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i leki;) jesli uwazasz, ze podzielenie sie ta informacja z mezem nie bedzie dobre, to tak zrob, tylko na spokojnie sie zastanow czy to sluszne rozwiazanie.
    Sciskam Cie cieplo.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jak czesciej tu wpadalas to miałaś lepszy humorek. Troche ponarzekalas, pozartowalas. Wracaj do nas! My tą depresję zaraz wygonimy! Wiesz że tutaj mozesz pomarudzic a tak jak wszystko trzymasz w sobie i się nie mozesz wygadac to wtedy wpada się w dołek. Masz dwie małe kruszynki pod serduszkiem i one chcą zeby mama byla wesoła bo potem one beda czesto wpadać w depresję. To wszystko się udziela. Do tej pory wszystkie Cię podziwialysmy że mimo Twojej choroby tak dobrze sobie ze wszystkim radzisz. Jesteś silną kobitką i nie wolni Ci się tak poddawać! Pamiętaj że tutaj jesteś dla nas jak siostra:)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratuluje zdanych egzaminow ;)
    A chodzisz do jakiegoś specjalisty odnośnie twojej depresji? Może warto spróbować? Rozumiem ze teraz jesteś na nie ze wszystkim ale wierzę że dasz rade to pokonać i znów będziesz tryskac energią;) mam bliska osobę która od lat zmaga się z depresja wiec temat jest mi znany ze strony osoby która wspiera. Myślę że warto porozmawiać z mężem. Napewno da ci wsparcie a w tym momencie on nawet nie zdaje sobie sprawy przez co ty przechodzisz.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to fajne imiona. Jednak zrezygnowaliscie z imion na literę T? Bo pamietam że przy chlopakach mialy byc dwa imions na tą literę.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ