X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też myślę że to dla organizmu mega obciążenie, a do tego tak jak piszesz jedno zaczyna raczkować wymaga Twojej uwagi, a Ty sama masz dni słabsze i gorsze dni...
    Dla mnie optymalna różnica to było by chyba 2 lata :)
    Na początku też myślałam że jedno po drugim razem sie odchowa itd... ale teraz myślę aby dzidzia urodziła się zdrowa a później czas pokaże.

Co do usg połówkowego w 4d czytam, ze w takiej aparaturze są dokładne pomiary dopplerowskie czyli przepływu krwi w serduszku, mózgu, w aortach, pępowinie. Do tego radzą iść włąsnie w granicach 20-22 t bo widać całą dzidzie później się już nie mieści...
    My za 4d zapłacimy 200 zł wiec myślę że to i tak jest w miarę dobra cena ( reszta dofinansowana z abonamentu firmowego).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:51

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka to,niezła aparatka z ciebie :P
    Zalezy jeszcze jak się czujesz.. Bo jak ja na początku ciąży , badz niektóre tu z nas to chyba bym zgłupiała.. Nie dziwie sir ze ciągle coś bo jednak organizm sie nie zregenerowal tak szybko.. Ale będziesz miec z głowy :P
    Jak to nie zadzialaly tabletki ? Nie strasz !

Rozmarzona no jest problem z tym.. Tez właśnie czuje póki co w miare delikatnie.. Alr juz zaczynam myśleć co i jak.. Ja nospy nie biorę.. Jakos wole bez próbować..jedzcze to moje oddawanie moczu co chwile..
    Musimy jakos przetrwać :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:00

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka podziwiam i życzę dużo siły. Jak będziesz miała chwilkę to wklej nam fotki swoich dziel ;)
    Co do firmy to w tum kraju średnio opłaca się mieć swojego kogucika. Z drugiej strony pracować na kogoś za 1200zl na zleceniu też się nie opłaca. Odchodzi ci wynajem lokalu (a to już dużo) no i przy trójce elastyczne godziny pracy to bajka :) może warto najpierw spróbować tak jak dziewczyny radziły szyć dla znajomych? Ewentualnie coś na allegro wrzucić. A gdy poczta pantoflowa zyskasz nowych klientów to otworzyć dg :)

Zapowiadają u nas jutro deszcz- nie mogę się doczekać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:01

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łożyska to mi gin nic nie mówił :/ a gdzie ono prawidłowo powinno być?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zazdroszcze jak niektóre z was sprzątają, wychodzą same wszędzie, mysla o dłuższych wyjazdach itd..
    Ja dzisiaj poszłam po wyniki badan i do apteki i 3razy zrobilo mi się slabo..w dodatku pojechalam samochodem chociaz blisko żeby sie nie forsować zbytnio.. Ale i to nic nie dalo..dobrze ze w jednej aptece byla klima to siadlam chwile i mi przeszlo..zmierzyłam ciśnienie i 100/40 ..
    Kawa nie pomogla..
    Generalnie chetnie bym pochodzila sobie nawet sama po parku czy na zakupy szła alr sie nie da..
    Teraz bylam z moim na spacerze cale 20min ! Bo wiecej nie dalam rady.. Brzuch ciągnie i twardy ale chociaz ciśnienie mi się trochę podniosło 102/49 - szał :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Co do łożyska to mi gin nic nie mówił :/ a gdzie ono prawidłowo powinno być?

Najlepiej jak na tylnej ścianie.

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wszędzie byle nie na dole :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko jest nie powiem ze nie jeszcze córka urodziła sie z naczyniakiem płaskim który wymaga zabiegów laserowych aby zniknął. Pierwszy zabieg mamy 9 listopada a ja mam termin na 13 wiec nie wiem jak to przejde i czy nie urodze na poczekalni.
    u mnie tabletki nie zadziałały teraz napewno juz zaloze spirale.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu mam jakies 3 zdjecia co robilam dla znajomych :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/14409606101b.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eafe5435760.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7acd6c28bec5.jpg

Mala_Czarna_89, MadaLena30, Molcia, Ona_89', moodliszka, olcia88, Zorro, Anastazja85, natali101, Rozmarzona, justa1234, agulla03, Shibuya, Aga_502 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka myślę ze tu możesz znaleźć potencjalne klientki :D silna z ciebie babeczka, dasz rade, a my tu będziemy rodzic i trzymać kciuki za corcie ;) a budzi się jeszcze w nocy? Te tabletki to chyba jakieś słabsze miałaś skoro karmilas piersią? A tyle kobiet myśli ze jak karmi to jest bezpłodna...

Dzięki za łożysko ;) generalnie na chłopski rozum chodzi o to ze jak jest na dole to trzeba przeprowadzić cesarke tak? Mam nadzieję ze gdyby było nie ok to gin by o tym informował na wizycie

Skarb odezwij się jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 21:21

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka śliczne te rzeczy..
    Widać, że masz zdolności :)
    Na Twoim miejscu szyłabym dla znajomych, wystawiała na allegro a jak zdobędziesz klientów tak aby wyjść na + to wtedy założyć dg. Są różne dotacje i póki zus mały to całe szczęście...

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaa mamusie!! miałam dziś wizytę i dowiedziałam się , że będzie dziewczyna!! ale się cieszę , nie mam pojęcia jakie imię wybrać, otoczenie mówiło będzie chłopak to miał być fabian:)
    na połówkowe lekarz zaprosił za dwa tyg a za miesiąc glukoza, coś opóźniona jestem z tymi badaniami z tego co was czytam dziewczyny...

izulkaa, haen, Mala_Czarna_89, Aga_502 lubią tę wiadomość

3i49io4pumnm9gni.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na przedniej ścianie i na początku było bardzo nisko teraz już się podniosło na szczęście. Mnie też ani mój gin ani na prenatalnych nic nie mówili. Doczytałam dopiero na wynikach z prenatalnych.

Aparatka śliczne te rzeczy robisz. Oj i podziwiam cię ale dasz rade ;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, ale ... nie chce mi się... nic mi się nie chce tak strasznie, że nie wiem... najbardziej nie chce mi się jeść i chodzę głodna. Nie chce mi się wstawać, chodzić, sprzątać gotować rozmawiać... najchetniej bym leżała i gapiła się w coś. Do tego źle się czuję, wymiotowałam dziś i mam mega zaostrzenie jelit, krew leci i biegam 10 razy dziennie do kibelka ze skórczami. A mieliśmy jechać na półwysep na randke na 3 dni.

W zamian byłam u lekarza rodzinnego i wyżaliłam się i powiedziałam, że potrzebuję pomocy bo dłużej tak nie wytrzymam. Pani zapytała, kiedy wizyta u gina, a ja na to, że nie wiem, bo nie chce mi się jechać... ( !!! )

Powiedziała mi, że to ewidentny nawrót depresji i że mam wrócić do leków antydepresyjnych bo one mniej szkodzą dzieciom niż moje obecne zachowanie. Tak więc od dziś powrót i do sterydów też. Mężowi nie mówiłam, nie wiem, czy on by to zrozumiał, że to leży głęboko w głowie.

Jestem załamana samą sobą...

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedno łożysko na tylniej a drugie na przedniej ścianie ;) Dodatkowo dowiedziałam się, że obie dziewuchy są ułożone główkowo, więc prof. powiedział, że na tym etapie jest szansa na poród naturalny.

A wstępne imiona to Zosia i Tosia ;) a Tolka może kiedyś będziemy próbować hihi :)

Z pozytwynych rzeczy to w weekend miałam ostatnie egzaminy, dostałam dwie 5 "za bliźniaki;)" reszta też raczej zaliczona, więc oficjanie jestem już na L4 i mam wakacje :D

haen, Zorro, Molcia, izulkaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia bidulko jakbym była obok ciebie to bym cię przytuliła mocno i pozwoliła ryczec wyć i szlochać bo niestety wiem co może ci teraz siedzieć w głowie. Pamiętam ze bylas tu jedna z mocniejszych przy hucznie babeczek i dasz rade! Na pocieszenie- wiele z nas pogoda rozwaliła ale od jutra ma być chłodniej i musi być lepiej

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia tez nie mam weny (taki dzien), ale Twoj wpis mnie zmobilizowal...dobrze, ze Twoj lekarz jest czujny i zareagowal w pore. Nie bede pisac, ze sie poprawi czy bedzie dobrze, bo pewnie w glebi siebie wybuchlabys smiechem na taki frazes. Ciaza to gigantyczna zmiana w zyciu kobiety, a blizniacza juz na pewno. Dziecko czy dzieci to jedna sprawa, ale samopoczucie nas jako czlowieka to inna i nie mozna o tym zapominac. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i leki;) jesli uwazasz, ze podzielenie sie ta informacja z mezem nie bedzie dobre, to tak zrob, tylko na spokojnie sie zastanow czy to sluszne rozwiazanie.
    Sciskam Cie cieplo.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jak czesciej tu wpadalas to miałaś lepszy humorek. Troche ponarzekalas, pozartowalas. Wracaj do nas! My tą depresję zaraz wygonimy! Wiesz że tutaj mozesz pomarudzic a tak jak wszystko trzymasz w sobie i się nie mozesz wygadac to wtedy wpada się w dołek. Masz dwie małe kruszynki pod serduszkiem i one chcą zeby mama byla wesoła bo potem one beda czesto wpadać w depresję. To wszystko się udziela. Do tej pory wszystkie Cię podziwialysmy że mimo Twojej choroby tak dobrze sobie ze wszystkim radzisz. Jesteś silną kobitką i nie wolni Ci się tak poddawać! Pamiętaj że tutaj jesteś dla nas jak siostra:)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratuluje zdanych egzaminow ;)
    A chodzisz do jakiegoś specjalisty odnośnie twojej depresji? Może warto spróbować? Rozumiem ze teraz jesteś na nie ze wszystkim ale wierzę że dasz rade to pokonać i znów będziesz tryskac energią;) mam bliska osobę która od lat zmaga się z depresja wiec temat jest mi znany ze strony osoby która wspiera. Myślę że warto porozmawiać z mężem. Napewno da ci wsparcie a w tym momencie on nawet nie zdaje sobie sprawy przez co ty przechodzisz.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to fajne imiona. Jednak zrezygnowaliscie z imion na literę T? Bo pamietam że przy chlopakach mialy byc dwa imions na tą literę.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ