X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb a co teraz czujesz? Bol brzucha i coś jeszcze?

Agula temat rzeka- w jednym zdaniu mamy na dg nie będą juz dostawały takich wysokich zasiłków macierzyńskich jak do tej pory

Ja zwolenniczka paznokci czerwonych lub French polakierowalam sobie właśnie na nogach i rękach na barbiowo różowy :D

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    MagdaLena30 w 4d nie pokazuje wiecej wad tylko to urozmaicenie zeby zobaczyc sobie np buzke dziecka. Pomiary i wszelkie wady wykrywaja tylko w 2d. Te 4d polecam zrobic sobie dopiero w 28 tygodniu wtedy juz maluszka widac bardzo dobrze jak wyglada. Mialam w obu ciązach i teraz tez dopeiro po 28 tygodniu bedziemy robic

Aparatka mi lekarz zasugerowała zebym zrobiła w 4d bo "..." nie zrozumialam bo powiedział fachowo, ostatnio bylam na wizycie u innej lekarz i powiedziała mi ze 4d robi sie zeby zobaczyc wiecej, wykryc wady itd,..ona nie proponuje swoim pacjentkom robic 4d połówkowego bo nie ma takich wskazan ... i bądż tu mądry!

Wizyte mam u speca doktorka od usg kolejki sa straszne, mialam zapisane normalne usg na 16 lipca i dzis rano zadzowniłam żeby przełozyć na zamiesiąć skoro idziemy teraz na połówkowe (4d egzekwo) i dopiero był termin na 24 sierpnia ....

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi na basenie a ja sobie miejsca nie umiem znaleźć:( jakaś taka niespokojna jestem:/
    Idę może uda mi się zasnąć..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to mój szwagier tez powiedział na Marcela ze co to za imię i ze mu się nie podoba. No więc ja mu na to ze skoro jemu się nie podoba to teraz już napewno będzie się tak nazywał:) i się zamknął w tym temacie.

Mala_Czarna_89, Micia, Rozmarzona, moodliszka lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie zamówilam sobie stanik :P ciekawe chocisz czy będzie dobry :P rozmiar H ! I kilka ciuszków dla córci ;) jak przyjdą to dodam zdjęcia :)

Micia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena ja miałam w 4d chyba robione przez większość czasu.. Czasami przełączała na 2d.. 4d żeby zobaczyć np kręgosłup, czy jakies tam inne rzeczy.bo bardziej widoczne jest moim zdaniem zwłaszcza dla rodziców :P
    Mój gin robi usg 2d tez mierzyl w miare szczegółowo alr serce, zastawki , nerki itd bada specjalista w tym ..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naczytalam się o waszych zakupach w pepco i tez dziś odwiedziłam, ale niestety nic nie wynalazłam :( jedynie łapki niedrapki i przyznaję że jest to mój pierwszy zakup :))) już od jakiegoś czasu mnie korciło ale się powstrzymywałam, że to za wcześnie...

co do siusiania w nocy to ja wstaję tylko raz albo w ogóle...ale zawsze miałam pojemny pęcherz, w pracy potrafiłam 8h bez toalety wytrzymać (co nie jest zdrowe...)

poród ze znieczuleniem super!!!! mimo że nie mam doświadczenie cieszę się że każdy będzie mógł z tego skorzystać wedle własnego życzenia, a nie liczyć na łaskę lekarza... (ps izulkaa ja tez czytałam linka którego wkleiłaś ;)

izulkaa lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówilam póki co po jednej parze, zobaczę jaka bedzie tego jakość.. Skarpetki, polspioszki i komplet kaftanik + spioszki :)

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobrze mi...
    jak dobrze ze Laura odmówiła kolejnego wyjścia do ogródka...

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb trzymam za ciebie kciuki, okropne są te bóle, ciągnięcia, zwykle się nic nie dzieje a człowiek jednak bardzo się stresuje. Co do imion to my jeśli będzie synuś nazwiemy go Wiktor a jak córeczka to Zuzanka. Moja śp mama zawsze mówiła mi, żebym w końcu urodziła jej tą zuzię i choć się nie doczekała to imienia nie zmienię choćby nie wiem co :)

Mala_Czarna_89, izulkaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dzisiaj na obiadek wyjątkowo nie spaghetti (ostatnio było ciągle) tylko polędwiczki pieczone z nektarynkami i żurawiną, ale to dlatego, że wcześniej z pracy wyszłam, ale za to nie mam już weny żeby do tego robić osobno ziemniaczki, więc kupiłam łódeczki i wszystko razem upiekę, a co! mama mi dzisiaj pokazywała co dla małego nakupowała i szczerze podejrzewam, że jak tak dalej pójdzie to już niedługo ciuchy będziemy mieli z głowy ;) ja jeszze w niedzielę w smyku kupiłam jeden komplecik-kaftanik, czapeczka i spodenki i dwie pary skarpetek, bob były tak słodkie, że się nie mogłam powstrzymać :) aa no i mój hit- pajacyk - renifer będzie w sam raz na święta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 17:03

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ambitnie poszłaś z tym obiadkiem, ślinka cieknie :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Mi chyba nie służy śmieciowe jedzenie, więc jutro wracam do domowych obiadków.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh dziewczyny, ale to jest w ogóle nie pracochłonne - bardzo szybko się robi, a polędwiczka się szybciutko piecze - za to efekt jest bomba polecam, przepis z makecookingeasier.pl

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia,jakie tam są cudne przepisy!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po badaniach serduszka, wszystko ok. Także cieszę się bardzo.
    A teraz odpoczywam.

Mala_Czarna_89, Molcia, Rozmarzona, izulkaa, moodliszka, haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Molcia,jakie tam są cudne przepisy!
    ja z tej strony bardzo polecam przepis na ciasto marchewkowe, muffinki z truskawkami i na polędwiczki z gorgonzolą i rukolą :) swego czasu bardzo dużo przepisów robiłam z tej strony, ostatnio brak mi weny
    polędwiczki już spałaszowane, mam nadzieję, że mąż jak wróci to pochwali ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 18:04

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, widze ze tez nie masz dzisiaj weny jak i ja :) Nie wiem co ze soba zrobic, dzisiaj jakos wyjatkowo mi duchota dokucza i wgl senna jakas i bez zycia jestem ;/

Musze sobie kupic wiatrak juz to zapowiedzialam Mezulkowi ;)
    Moze wtedy czlowiek troszke odzyje.

Jestes juz z nami :)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś strasznie senna jestem ale spać nie mogę:/ słaba jakaś taka daremny ten dzień;(
    Nie wiem czy ciśnienie poszło juz w dół i znowu tak nam daje popalic:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie słyszałam zeby lekarz sprawdzał wady w 4 d. Tak jak pisałam miałam robione kilka razy ale to tylko dla mojego widzi mi się zeby mieć pamiątke. Wszelkie pomiary i wady zawsze lekarz sprawdza na usg 2d. Prenatalne również wykonują w 2d plus testy papa z krwi.

Nie mam dzisiaj siły na nic normalnie bym spała i nic nie robiła ale się nie da przy dójce dzieci.

haen lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ