Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
skarb a co teraz czujesz? Bol brzucha i coś jeszcze?
Agula temat rzeka- w jednym zdaniu mamy na dg nie będą juz dostawały takich wysokich zasiłków macierzyńskich jak do tej pory
Ja zwolenniczka paznokci czerwonych lub French polakierowalam sobie właśnie na nogach i rękach na barbiowo różowyMicia lubi tę wiadomość
-
aparatka wrote:MagdaLena30 w 4d nie pokazuje wiecej wad tylko to urozmaicenie zeby zobaczyc sobie np buzke dziecka. Pomiary i wszelkie wady wykrywaja tylko w 2d. Te 4d polecam zrobic sobie dopiero w 28 tygodniu wtedy juz maluszka widac bardzo dobrze jak wyglada. Mialam w obu ciązach i teraz tez dopeiro po 28 tygodniu bedziemy robic
Aparatka mi lekarz zasugerowała zebym zrobiła w 4d bo "..." nie zrozumialam bo powiedział fachowo, ostatnio bylam na wizycie u innej lekarz i powiedziała mi ze 4d robi sie zeby zobaczyc wiecej, wykryc wady itd,..ona nie proponuje swoim pacjentkom robic 4d połówkowego bo nie ma takich wskazan ... i bądż tu mądry!
Wizyte mam u speca doktorka od usg kolejki sa straszne, mialam zapisane normalne usg na 16 lipca i dzis rano zadzowniłam żeby przełozyć na zamiesiąć skoro idziemy teraz na połówkowe (4d egzekwo) i dopiero był termin na 24 sierpnia ....
-
Co do imienia to mój szwagier tez powiedział na Marcela ze co to za imię i ze mu się nie podoba. No więc ja mu na to ze skoro jemu się nie podoba to teraz już napewno będzie się tak nazywał
i się zamknął w tym temacie.
Mala_Czarna_89, Micia, Rozmarzona, moodliszka lubią tę wiadomość
-
Madalena ja miałam w 4d chyba robione przez większość czasu.. Czasami przełączała na 2d.. 4d żeby zobaczyć np kręgosłup, czy jakies tam inne rzeczy.bo bardziej widoczne jest moim zdaniem zwłaszcza dla rodziców
Mój gin robi usg 2d tez mierzyl w miare szczegółowo alr serce, zastawki , nerki itd bada specjalista w tym .. -
naczytalam się o waszych zakupach w pepco i tez dziś odwiedziłam, ale niestety nic nie wynalazłam
jedynie łapki niedrapki i przyznaję że jest to mój pierwszy zakup
)) już od jakiegoś czasu mnie korciło ale się powstrzymywałam, że to za wcześnie...
co do siusiania w nocy to ja wstaję tylko raz albo w ogóle...ale zawsze miałam pojemny pęcherz, w pracy potrafiłam 8h bez toalety wytrzymać (co nie jest zdrowe...)
poród ze znieczuleniem super!!!! mimo że nie mam doświadczenie cieszę się że każdy będzie mógł z tego skorzystać wedle własnego życzenia, a nie liczyć na łaskę lekarza... (ps izulkaa ja tez czytałam linka którego wkleiłaśizulkaa lubi tę wiadomość
-
skarb trzymam za ciebie kciuki, okropne są te bóle, ciągnięcia, zwykle się nic nie dzieje a człowiek jednak bardzo się stresuje. Co do imion to my jeśli będzie synuś nazwiemy go Wiktor a jak córeczka to Zuzanka. Moja śp mama zawsze mówiła mi, żebym w końcu urodziła jej tą zuzię i choć się nie doczekała to imienia nie zmienię choćby nie wiem co
Mala_Czarna_89, izulkaa lubią tę wiadomość
-
a u mnie dzisiaj na obiadek wyjątkowo nie spaghetti (ostatnio było ciągle) tylko polędwiczki pieczone z nektarynkami i żurawiną, ale to dlatego, że wcześniej z pracy wyszłam, ale za to nie mam już weny żeby do tego robić osobno ziemniaczki, więc kupiłam łódeczki i wszystko razem upiekę, a co! mama mi dzisiaj pokazywała co dla małego nakupowała i szczerze podejrzewam, że jak tak dalej pójdzie to już niedługo ciuchy będziemy mieli z głowy
ja jeszze w niedzielę w smyku kupiłam jeden komplecik-kaftanik, czapeczka i spodenki i dwie pary skarpetek, bob były tak słodkie, że się nie mogłam powstrzymać
aa no i mój hit- pajacyk - renifer będzie w sam raz na święta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 17:03
-
Mala_Czarna_89 wrote:Molcia,jakie tam są cudne przepisy!
swego czasu bardzo dużo przepisów robiłam z tej strony, ostatnio brak mi weny
polędwiczki już spałaszowane, mam nadzieję, że mąż jak wróci to pochwaliWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 18:04
-
Ginger, widze ze tez nie masz dzisiaj weny jak i ja
Nie wiem co ze soba zrobic, dzisiaj jakos wyjatkowo mi duchota dokucza i wgl senna jakas i bez zycia jestem ;/
Musze sobie kupic wiatrak juz to zapowiedzialam Mezulkowi
Moze wtedy czlowiek troszke odzyje.Jestes juz z nami -
nie słyszałam zeby lekarz sprawdzał wady w 4 d. Tak jak pisałam miałam robione kilka razy ale to tylko dla mojego widzi mi się zeby mieć pamiątke. Wszelkie pomiary i wady zawsze lekarz sprawdza na usg 2d. Prenatalne również wykonują w 2d plus testy papa z krwi.
Nie mam dzisiaj siły na nic normalnie bym spała i nic nie robiła ale się nie da przy dójce dzieci.haen lubi tę wiadomość