Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgo nie panikuj!! Po pierwsze jesteś w 28 tyg ciąży, po 2 w 2 trymestrze przybiera się najwięcej,po 3 kobiety które przed zajściem w ciąże miały wagę prawidłową moga przytyć książkowo w granicach 11 kg -16kg, a jeśli miałaś niedowagę ( nie wiem ile masz wzrostu) to nawet możesz więcej przybrać na wadze.
Pozatym pamiętaj że przyrost wagi w granicach 10–12 kg to:
sam maluszek: 3–4 kg
macica: 1 kg
łożysko: 0,5–1 kg
płyn owodniowy: 1–2 kg
piersi: do 2 kg
krew i inne płyny ustrojowe: 3 kg.
Pamiętaj aby dieta była urozmaicona, bogata w białko, błonnik, witaminy min i węglowodany złożone, wtedy nie obrośniesz tłuszczykiem a waga po ciąży spadnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:13
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Iuzlka, wczoraj jak kolezanka u mnie byla i mowilam jej o tym bolu w okolicy pachwiny tak silnym to troche mnie pocieszyla.
Taka nasza wspolna kolezanka (mieszka teraz w Szwecji) tez ma mala core i mowila,ze ona miala to samo taki silny bol jakby jej czesc nogi oberwalo.
Trzymalo to ja az przez tydzien,ale troche mnie uspokoila,ze takie rwanie widocznie lapie niektore kobiety w ciazy.
Dzisiaj na szczescie nie mialam tego tfu bolu,ale i tak oczekuje piatku bo mam pare pytan do lekarza.
Wgl wydaje mi sie,ze taka wizyta co 4 tyg to teraz troche malo jak coraz wiecej pytan sie pojawia i obaw.
Dziewczyny nie przejmujcie sie waga
Pomyslcie,ze wszystko dla Maluszkow,a po narodzinach wszystko stopniowo zacznie wracac do normy szczegolnie jak juz odstawimy cyca
Wybiegamy polowe przy Maluszku i wtedy bedziemy sie martwic.
Ja sie martwilam jak malo przybieralam na wadze,a teraz ponad 6 kg (jak nie wiecej bo dawno sie nie wazylam) i nie jest mi to straszne bo w koncu Maluszek tez musi gdzies rosnacizulkaa lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
ja mam 9kg do przodu a jeszcze tyle tygodni przede mną...i apetyt mi dopisuje!!!!!
mała pocieszające jest to ze tak waga spada po porodzie, mam nadzieję że u każdego))
też czekam na paczkę, zamówiłam koszulę do karmienia)
-
Rozmarzona to ja znów wizyty u gina uważam za coraz bardziej zbędne, bo polega to na tym, że daje mi skierowanie na badania, następna to wyniki i ew. recepta
żebym chociaż usg miała, to luz, ale nie sądzę.
A paczki bym się spodziewałabo ost dzwonił do mnie koło 15, że brakuje im wzoru pieluch i czy spakować inne, a na następny dzień wieczorem była
Anulaa nie liczę na to tym razempewnie im młodsze ciało, tym szybciej leci- tym razem zamierzam ćwiczyć
Kolejny dzień mam odrzut od mięsa. Więc my jemy placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, a mąż drugi dzień musi męczyć pieczeń, bo ja jej nie tknęłamRozmarzona lubi tę wiadomość
-
Mala, tez mi sie wydaje,ze paczuszka powinna byc
Zazwyczaj jedyne co zawodzi to kurierzy bo z tymi to roznie.
Kiedys zamowilam konia bujanego dla chrzesnicy i wgl nie doszedl.
Babka dzwoni,ze zwrot przyszedl i czy znowu wyslac.
Okazalo sie,ze kurier nawet nie probowal sie z nami skontaktowac,a niby ze dzwonil.
A z lekarzem jestem bardziej spokojna moze dlatego,ze te rozne dolegliwosci w ostatnim czasie mialam i dwa razy szpital.
Czlowiek sie troche tym nastresowal
Mi tez nie robi usg i zapewne teraz wystarcza mu polowkowe,ktore mu pokaze
Choc nie ukrywam,ze bylabym spokojniejsza jakbym Mala widziala co wizyte
Na szczescie ma dobre podejscie i zawsze milo podchodzi do wszelkich pytan i watpliwosci.
Tak naprawde to czlowiek w gabinecie jest spokojny,a jak sie wyjdzie i mija jakas tam chwila to znowu jakies watpliwosci lapia hihi
Mysle,ze w drugiej ciazy bedzie mi juz latwiej taka mam bynajmniej nadzieje
Ginger Kochana, spisz?
Anula, dobrze prawisz tez niedlugo jak dla Bobaska ogarne sprawy to bede musiala zaczac dla siebie rzeczy kupowac
Jestes juz z nami -
aparatka wrote:a ja znowu słodkie i mięso pochłaniam a niby z dziewczynką sie mięsa nie je:p
Hihi ja wlasnie srednio mieso z Malutka
Jak juz to drob i czasem mielone,a tak to mieso mogloby dla mnie nie istniec
Wgl to nie lubie sie w ciazy jakos z nim babrac podczas obiadow albo to sobie tylko tak tlumaczeJestes juz z nami -
Ja niestety w ogole coraz wiecej pochlaniam
Musze wejsc na wage, tylko podswiadomie chyba sie boje i dziwnym trafem codziennie rano o tym zapominam i sie przelamac z cwiczeniami.
Aparatka szkoda takiego maluszka, trzeba sobie powtarzac, ze medycyna teraz ma duze mozliwosci i ze sie zdrowotnie wszystko wyprostuje i bedzie dobrze. -
Wlasnie natknelam sie na konkurs pieknosci dla malych dzieci na tlc.
Masakra jakie tony makijazu, solarium i wszystiego pakuja na te dzieci
Wgl widac,ze polowa nie chce brac w tym udzialu placze,a matki na sile pchaja,ze niby dla dobra dzieci.
Czyzby ich wlasne niespelnione marzenia?
Jestes juz z nami -
nowłasnie z dziewczynka od mieska odrzuca ja tak mialam z poprzednimi a teraz pochłaniam szynke, kurczaki, kfc, kotlety schabowe a ja kiedys warzywna byłam i mam miec dziewczynke
Miesko zawsze w tej ciazy.
Łudze sie cały czas ze bedzie chłopiec chociaz lekarz nie ma watpliwosci ze jest dziewczynka -
Aparatka Kochana, trzeba sie cieszyc chocby tym,ze maja praktycznie pewnosc w naszych przypadkach co do plci
Przyklad taki,ze wszystko juz kupione na dziewczynke,a jakby pewnosci nie bylo to troche taka lipa by mogla byc przy koncu
Ty zapewne po corach tez sporo rzeczy masz noi ba wlasna zdolnosc tworzenia!
Jestes juz z nami -
Rozmarzona dokładnie: ich własne niespełnione marzenia. Ale przyznaje bez bicia ze przy wyborze prezentów dla córki maz często musi mnie stopowac "to dla Laury, nie dla małej Ani"
- tak a propos własnych ambicji i pragnień.
Do usg podchodzę z pokora, wiem ze na NFZ należą się 3 a ja miałam juz 7 czy 8. Wiem ze w brzuchu wszystko gra
No i nie ma prądu.. Wiecie jak go brakuje?chwila leżakowania po obiedzie i wezmę Laurę na jakiś spacer bo coś to moje dziecko nie może sobie miejsca znaleźć i w ogóle ostatnio sama się zająć. Stwierdziła ze tęskni za szkola
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Mam być szczera nie mam takich malutkich ciuszków bo oddałam wszystkie znajomym. Mam wanienke, przewijak i inne pierdoły. Musze kupic łózeczko, wózek podwójny(rok po roku) ciuszki, pieluszki małe i to chyba wszystko a jeszcze komode jedna i koniec zakupów
-
Natali miałam klientki- 14latki, gimnastyka artystycznA. Miały jechać na turniej do Francji i trenerka kazała im iść na solarium, to jest chore
zrobiłyśmy im opalanie natryskowe.
Z tymi smakami powiązanymi z plcia to dla mnie kompletna bzdura. Aż mnie wkurza gdy pytają mnie ludzie co jem i są pewni plci bo oni tak mieli. A jaki to ma naukowy związek z siusiakiem?
no i najlepsze jak mam makijaż to mówią ze chłopczyk, a bez dziewczynka ze niby urodę odbiera hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 14:41
Micia lubi tę wiadomość
-
Nie spie Rozmarzona zamawialam wlasnie firanki do Patryka pokoju a tak ogolnie to leze. Mialam dzis zrobic to ciasto ale jednak odpuszczam. Chociaz skladniki mam juz wszystkie;)
Ja mam wizyte co 3 tyg i uwazam ze idealnie. Gdyby nie te moje bole to bylyby co 4 tyg ale tak to moj lekarz chce miec na mnie oko czesciej. -
Dziękuję Wam bardzo Dziewczyny za życzenia
nawet nie macie pojęcia jak bardzo mi miło
akurat tak się składa, że mam urodziny w ten sam dzień co moja babcia, także takie prawdziwe urodziny miałam raz w życiu, w 18
a tak co roku jesteśmy u babci i 3/4 rodziny (a jest nas około 70:p)w ogóle o mnie zapomina, wiec z roku na rok sama powoli wtedy zapominam o swoich urodzinach
Także jeszcze raz bardzo bardzo, ale to bardzo Wam dziękuję
Niebawem właśnie się wybieramy do babci
była u mnie na chwilę tylko teściowa, a później poszliśmy z mężem na pizzę, bo stwierdziłam, że skoro mam urodziny, to nie chce mi się gotować, a mały grzech w postaci pizzy nie zaszkodzi
Co do drugiego imienia, to u mnie wszyscy mająmy planujemy dać Michał Maciej
Maciej po mężu :p choć jeszcze M się zastanawia czy nie dać Jan po jego tacie
niech sobie zdecyduje jeśli tak będzie chciał