Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Haen ja panikuję, że się nie zmieścimy, ale szafę dwudrzwiową przeniesiemy do innego pokoju na rzecz łóżeczka, więc powinno być ok.
Ginger ja też mam pytanie służbowe: czy w banku można wymienić drobniaki na pieniądze papierkowe? Dostaliśmy na ślub worek grosików, w sumie jest tam podobno 50zł i tak leży w worku od dwóch lat, bo przecież nie pójdę z tym na zakupy -
Mala drobne mozesz spokojnie wplacic na swoje konto nie moga ci tego odmowic. Choc jak nie maja maszynki to sie zbucza te baby ale co tam
wplac a potem wyplacisz w papierku. Zamienic nie ma mozliwosci bo my sie rozliczamy nominalowo wiec zostaje tylko opcja wplacic i wyplacic:)
-
Cześć,
Jestem po badaniu ginekologicznym i wszystkie badania jak dotąd w normie. Glukoza po obciążeniu 75g wyszła:
- na czczo 78,0
- po 1h 93,0
- po 2h 75,0
Prócz badania szyjki miałam robione usg z którego wynikało, że mój brzuch zamieszkuje dziewczynka. Do tego jest położona pośladkowo/miednicowo. Liczymy, że się sama przekręci. Pipkę było widać, chociaż lekarka powiedziała, że raczej u chłopca widziałabym dzyndzel. Poza tym ona nie może dać 100 % pewności. Mam mieć robioną cytologię za 2 tygodnie i dostałam specjalne globulki, które muszę zacząć dzisiaj stosować. Drogie 25 zł za opakowanie.
Wymiary niuni:
BPD: 7,10-> 28.48
AC: 22,54-> 27,0
AFI: normalne
FL: 4,89-> 26,3
Nie wiem co oznaczają te strzałki i te drugie wartości. Teraz ważę tyle ile mój mąż czyli 68,1 kg, a startowałam z wagi 57,4 -
Modliszka, a wiec sto lattt sto latttt
!
Zycze Ci samych wspanialosci i jak najlepszego pozytku z Meza hihi
Drugie imie fajna rzecz bo jak nie moglam sie zdecydowac na Oliwie czy Amelke to pewnie na drugie dam Amelka
Choc pewnie Maz bedzie fisiowal bo Mu sie ono nie podoba.
Mi tez rodzice dali na drugie Alicja bo nie wiedzieli,ktore fajniejsze i problem sie rozwiazal
Viki, powinno byc wszystko dobrze, obserwuj swoje cialo.
Tak wgl pogratulowac zalozenia listopadowego watku od Ciebie sie zaczelo
Aparatka, sliczne materialy nawet widzialam takie kocyki z rozowego materialu,ktory wstawilas i byly piekne
Ginger, a moze Malutki sie tak uklada w jakims miejscu,ze odstaje i Cie ciagnie przy okazji?
Ja tlumacze sobie ciagniecia jako te skurcze przedporodowe dla uspokojenia bo w jeden dzien tak mam,a w inny nie.
Odpoczywaj Sloneczko duzo zeby tak nie bolalo :*
A i gratulacje udanych wizytmoodliszka lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Moja siostra miała problem z synkiem, bo miał niedomykanie się zastawek i jakąś dziurkę. Jeździła z nim do Warszawy do Instytutu Matki i Dziecka, gdzie miała konsultacje z dobrymi kardiologami. Dlatego rozumiem, w czym jest problem cała rodzina to bardzo przeżywała. W końcu lekarze kazali odczekać, żeby dziurka się sama zarosła. Co do zastawek to nie mam pojęcia, ale chyba czas najlepiej wszystko zrobi.
Co do wagi jestem załamana, w programie "moja ciąża" wychodzi, że mam nadwagę i wymaga to konsultacji z lekarzemmuszę więcej ćwiczyć niż sidzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:09
-
haen ciąza przebiegała prawidłowo a wręcz aż za książkowo. Leczyła sie prywatnie u ginekologa. Serduszko zaczęło szwankować w drugiej dobie. Nie pamietam za duzo co on mówił bo on ryczał i połowy nie zrozumiałam a połowy ze stresu i szoku nie pamietam:( Odechciało mi sie az sprzatac:(
-
Ginger nie wiem ,czy mam odwagę wziąć 50zł po grosiku i iść je wpłacić
Malgo w ciąży przybrałaś, czy wcześniej?
Zerwałam tapety w sypialnizostaw kobietę samą w domu, na pewno sobie znajdzie zajęcie haha. Ale mąż chyba się spodziewa, bo jak dzwonił i pytał co robimy i mówię, że porządek w szafach w sypialni, to powiedział, że przeczuwa remont w powietrzu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:21
-
może coś po porodzie być nie tak. mój mąż tak miał.. jak się urodził to zachłysnął się i problem z płucami gotowy.. jakieś rzeczy z sercem też wyszły.. Dzieci nie powinny chorować!
Ginger zawsze zostają jeszcze imiona po dziadkach albo babciach
Mnie przedwczoraj, wczoraj i dzisiaj boli na dole w macicy coś.. jakby nerw czy coś.. to co ci pisałam Rozmarzona... a mój maż nie bierze pod uwagę złej opcji i mi mówi ciągle że ma mnie boleć bo wszystko się rozrastai pogadaj sobie tu z takim ;P jak ja mu mowie że inaczej to boli niż rozrastanie ;P
-
Jestem w takim szoku ze az nie umiem jeszcze raz zadzwonic do niego i sie dopytac bo wiem tyle ze lata po bankach i probuje wziasc pozyczke jakas. Kurcze a niedawno byli tacy szczesliwi dostali kredyt na mieszkanie po 3 latach staran wpłacili i w grudniu maja je odebraca...
Wogole czesto jak ogladalam w tv takie programy typu zbieramy na operacje dla dziecka zastanawialo mnie to czemu nie refunduja tego z NFZ-u.
No nic przejde sie do niej dzisiaj do szpitala zaniose kilka ciuszków chłopieńcych i zobacze co u nich jak sie czuje maluszek. -
Kurde co to się dzieje, ciąża książkowa a tu takie rzeczy:(
Bardzo im współczuję, ale trzeba wierzyć że wszystko dobrze się skończy i malutki wyzdrowieje!!
Kurde muszę bardziej racjonalnie podejść do zakupów, wczoraj kupiłam czapeczki bo były takie śliczne na 48/50 cm. Mówię do męża że coś strasznie duże są i jak ja urodzę taką duża główkęehh myślałam ze te cm są podane nie na obwód główki tylko na długość dzieciaczka.... teraz już wiem że to czapeczka dla dużo starszego dziecka
-
Izulka wszystkie po dziadkach ojcach itp odpadaja:) wiec myslimy dalej..
Mala a co ty sie przejmujesz od tego tam sa. Bierz drobne i wplacaj a nie marudz:)
Kurcze jak to nie idzie nic przewidziec. Szkoda mi bardzo tych twoich znajomych Aparatka. Mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
widzicie u mnie na usg prenatalnym ani na połówkowym nie wyszło to że Lena ma naczyniaka płaskiego tak jak na 4d nic nie było widać cąła ciąże było wszytsko ok i dziecko zdrowe. A po porodzie doznaliśmy szoku
Tylko nasze zabiegi są na NFZ płacimy jedynie co jakiś czas za prywatną wizyte bo chcemy mieć to stale pod kontrolą. Mamy stały kontakt z lekarzem ktory będzi ewykonywał zabieg małej pod pełną narkozą także nie żałujemy na wizyty ale to też co drugi miesiąc 200zł tylko