X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja panikuję, że się nie zmieścimy, ale szafę dwudrzwiową przeniesiemy do innego pokoju na rzecz łóżeczka, więc powinno być ok.

Ginger ja też mam pytanie służbowe: czy w banku można wymienić drobniaki na pieniądze papierkowe? Dostaliśmy na ślub worek grosików, w sumie jest tam podobno 50zł i tak leży w worku od dwóch lat, bo przecież nie pójdę z tym na zakupy :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala drobne mozesz spokojnie wplacic na swoje konto nie moga ci tego odmowic. Choc jak nie maja maszynki to sie zbucza te baby ale co tam :) wplac a potem wyplacisz w papierku. Zamienic nie ma mozliwosci bo my sie rozliczamy nominalowo wiec zostaje tylko opcja wplacic i wyplacic:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna podejdz do sklepu jakiegos przyjma z pocałowaniem w reke. JA tak czesto robie czystki w portfel

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    Mała Czarna podejdz do sklepu jakiegos przyjma z pocałowaniem w reke. JA tak czesto robie czystki w portfel

no tyle grosikow jej chyba w sklepie nie przyjma:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem po badaniu ginekologicznym i wszystkie badania jak dotąd w normie. Glukoza po obciążeniu 75g wyszła:
    - na czczo 78,0
    - po 1h 93,0
    - po 2h 75,0
    Prócz badania szyjki miałam robione usg z którego wynikało, że mój brzuch zamieszkuje dziewczynka. Do tego jest położona pośladkowo/miednicowo. Liczymy, że się sama przekręci. Pipkę było widać, chociaż lekarka powiedziała, że raczej u chłopca widziałabym dzyndzel. Poza tym ona nie może dać 100 % pewności. Mam mieć robioną cytologię za 2 tygodnie i dostałam specjalne globulki, które muszę zacząć dzisiaj stosować. Drogie 25 zł za opakowanie.
    Wymiary niuni:
    BPD: 7,10-> 28.48
    AC: 22,54-> 27,0
    AFI: normalne
    FL: 4,89-> 26,3

Nie wiem co oznaczają te strzałki i te drugie wartości. Teraz ważę tyle ile mój mąż czyli 68,1 kg, a startowałam z wagi 57,4

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zadzwonił do mnie mąż koleżanki co rodziła na baby shower. Okazłąo się ze mały ma coś z serduszkiem i jest potrzebna kosztowna operacja:(:(:( Normalnie płakać mi się chce:(:(:(

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, a wiec sto lattt sto latttt ;)!
    Zycze Ci samych wspanialosci i jak najlepszego pozytku z Meza hihi :)

Drugie imie fajna rzecz bo jak nie moglam sie zdecydowac na Oliwie czy Amelke to pewnie na drugie dam Amelka ;)
    Choc pewnie Maz bedzie fisiowal bo Mu sie ono nie podoba.
    Mi tez rodzice dali na drugie Alicja bo nie wiedzieli,ktore fajniejsze i problem sie rozwiazal :)

Viki, powinno byc wszystko dobrze, obserwuj swoje cialo.
    Tak wgl pogratulowac zalozenia listopadowego watku od Ciebie sie zaczelo ;)

Aparatka, sliczne materialy nawet widzialam takie kocyki z rozowego materialu,ktory wstawilas i byly piekne :)

Ginger, a moze Malutki sie tak uklada w jakims miejscu,ze odstaje i Cie ciagnie przy okazji?
    Ja tlumacze sobie ciagniecia jako te skurcze przedporodowe dla uspokojenia bo w jeden dzien tak mam,a w inny nie.
    Odpoczywaj Sloneczko duzo zeby tak nie bolalo :*

A i gratulacje udanych wizyt ;)

moodliszka lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka tyle stresu na ta kolezanke spadlo: niespodziewny porod, inna plec i problemy z serduszkiem..wspolczuje jej;( rozumiem, ze zaden lekarz nie widzial tej wady czy sie ujawnila po porodzie dopiero?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka a ta kolezanka nie miala robionych prenatalnych czy nie wyszla ta wada serduszka na tych badaniach? U mojej kolezanki pierwsze byly ok wyniki dopiero na polowkowych wyszlo ze malutka ma wade serca.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała problem z synkiem, bo miał niedomykanie się zastawek i jakąś dziurkę. Jeździła z nim do Warszawy do Instytutu Matki i Dziecka, gdzie miała konsultacje z dobrymi kardiologami. Dlatego rozumiem, w czym jest problem cała rodzina to bardzo przeżywała. W końcu lekarze kazali odczekać, żeby dziurka się sama zarosła. Co do zastawek to nie mam pojęcia, ale chyba czas najlepiej wszystko zrobi.

Co do wagi jestem załamana, w programie "moja ciąża" wychodzi, że mam nadwagę i wymaga to konsultacji z lekarzem :( muszę więcej ćwiczyć niż sidzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:09

36rv4zp.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen ciąza przebiegała prawidłowo a wręcz aż za książkowo. Leczyła sie prywatnie u ginekologa. Serduszko zaczęło szwankować w drugiej dobie. Nie pamietam za duzo co on mówił bo on ryczał i połowy nie zrozumiałam a połowy ze stresu i szoku nie pamietam:( Odechciało mi sie az sprzatac:(

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasna cholera jaki mamy maly wplyw na rozwoj i zdrowie naszych Malenstw..
    Wszystko w rekach Boga i trzeba sie modlic by wszystko sie ulozylo i dzieciatko walczylo z calych sil.

Jestes juz z nami :)

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger nie wiem ,czy mam odwagę wziąć 50zł po grosiku i iść je wpłacić :P

Malgo w ciąży przybrałaś, czy wcześniej?

Zerwałam tapety w sypialni :D zostaw kobietę samą w domu, na pewno sobie znajdzie zajęcie haha. Ale mąż chyba się spodziewa, bo jak dzwonił i pytał co robimy i mówię, że porządek w szafach w sypialni, to powiedział, że przeczuwa remont w powietrzu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 12:21

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może coś po porodzie być nie tak. mój mąż tak miał.. jak się urodził to zachłysnął się i problem z płucami gotowy.. jakieś rzeczy z sercem też wyszły.. Dzieci nie powinny chorować!

Ginger zawsze zostają jeszcze imiona po dziadkach albo babciach ;)

Mnie przedwczoraj, wczoraj i dzisiaj boli na dole w macicy coś.. jakby nerw czy coś.. to co ci pisałam Rozmarzona... a mój maż nie bierze pod uwagę złej opcji i mi mówi ciągle że ma mnie boleć bo wszystko się rozrasta ;) i pogadaj sobie tu z takim ;P jak ja mu mowie że inaczej to boli niż rozrastanie ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w takim szoku ze az nie umiem jeszcze raz zadzwonic do niego i sie dopytac bo wiem tyle ze lata po bankach i probuje wziasc pozyczke jakas. Kurcze a niedawno byli tacy szczesliwi dostali kredyt na mieszkanie po 3 latach staran wpłacili i w grudniu maja je odebraca...

Wogole czesto jak ogladalam w tv takie programy typu zbieramy na operacje dla dziecka zastanawialo mnie to czemu nie refunduja tego z NFZ-u.

No nic przejde sie do niej dzisiaj do szpitala zaniose kilka ciuszków chłopieńcych i zobacze co u nich jak sie czuje maluszek.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co to się dzieje, ciąża książkowa a tu takie rzeczy:(
    Bardzo im współczuję, ale trzeba wierzyć że wszystko dobrze się skończy i malutki wyzdrowieje!!

Kurde muszę bardziej racjonalnie podejść do zakupów, wczoraj kupiłam czapeczki bo były takie śliczne na 48/50 cm. Mówię do męża że coś strasznie duże są i jak ja urodzę taką duża główkę :) ehh myślałam ze te cm są podane nie na obwód główki tylko na długość dzieciaczka.... teraz już wiem że to czapeczka dla dużo starszego dziecka :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka wszystkie po dziadkach ojcach itp odpadaja:) wiec myslimy dalej..

Mala a co ty sie przejmujesz od tego tam sa. Bierz drobne i wplacaj a nie marudz:)

Kurcze jak to nie idzie nic przewidziec. Szkoda mi bardzo tych twoich znajomych Aparatka. Mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzicie u mnie na usg prenatalnym ani na połówkowym nie wyszło to że Lena ma naczyniaka płaskiego tak jak na 4d nic nie było widać cąła ciąże było wszytsko ok i dziecko zdrowe. A po porodzie doznaliśmy szoku
    Tylko nasze zabiegi są na NFZ płacimy jedynie co jakiś czas za prywatną wizyte bo chcemy mieć to stale pod kontrolą. Mamy stały kontakt z lekarzem ktory będzi ewykonywał zabieg małej pod pełną narkozą także nie żałujemy na wizyty ale to też co drugi miesiąc 200zł tylko

ug376iyelyb9zcc9.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie w ciąży mi taka waga podskoczyła. U mnie koniec remontu pokoju dla niuni/sypialni. Jutro mam gościa i wszystko muszę ogarnąć ten remontowany pokój.
    Muszę do dietetyka się zapisać

36rv4zp.png

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to chyba normalne, że w ciąży się przybiera, niektórzy dość drastycznie? Ile masz na plusie? U mnie ostatnio było 9kg.
    Znów zatoki się zaczynają ehhh

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ