X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te standardowe lubią sie rozciągać na wiązaniach jak dziecko juz swiruje w łóżeczku po swojemu tak jak moja chrześnica.. Niezbyt fajnie to tera wygląda szczególnie jak obniżyli łóżeczko

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger Kochaniutka, dobrze poruszaj takie tematy bo mi sie to tez jak najbardziej przyda hihi ;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wizyt, ja też dzisiaj po wizycie połówkowej, wszystkie pomiary w porządku :))

pytanie odnosnie ubranek - czy ogladalyscie na allegro zestawy ubran, tzn np "mega paka dla chlopczyka jesien-zima" w sklad ktorych wchodzi np 60szt roznych zimowych ubranek w rozm 56-68?? (uzywane oczywiscie)
    bo znalazlam jeden taki ladny, i sama nie wiem
    kupujecie cos uzywanego czy wszystko nowe?

http://allegro.pl/sliczny-zestaw-synek-0-3-6m-4-kombinezony-cudo-i5536978170.html

Shibuya lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cenowo mozna fajnie znalezc ale ja die kurczę jakos boje kupować takich wielopakow tyle slyszalam o tym ze potrafią to wlasciciele SH sprzedawać za strasznie wysokie sumy a jakos w domu po dostawie nie jest warta tej ceny..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aukcja wygląda bardzo fajnie. Ciekawe tylko w jakim stanie tak naprawdę są te ciuszki. Zdjęcia na mój gust są podrasowane ;-)
    Ja nie kupuję tych megapaczek,bo jestem pedantką i muszę mieć wszystko minimum w bardzo dobrym stanie. Chociaż dziewczyny tu pisały,że kupowały i były zadowolone.

Synuś :-)
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie i ja się waham...

a jeszcze odnosnie zakupów łóżeczkowych - ostatnio w szkole rodzenia byla rozmowa na temat materaca do łóżeczka i oczywiscie polozna polecala gryka lub kokos lub gryka-kokos, a jedna z dziewczyn powiedziala ze absolutnie, ze w zyciu tego nie kupi bo slyszala mnostwo opini że tam mogą się zalęgnąć robale...
    że tylko i wylacznie lateksowy (ktory kosztuje 200-300zł, a gryka 60zl ;/)
    slyszalyscie cos o tym?

perelka89 lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam podobne fazy jakiś czas temu jak szlam za szybko za dlugo za daleko :) to tak jakby mi nóż nad spojeniem lonowym ktos wbil i przekrecal. Przechodzilo jak sie polozylam. Teraz czasem kolki w boku a ogólnie juz mi sie ustabilizowalo póki co tylko zadyszkę lapie ale mam katar dość spory niby nieuciazliwy bo nie zatokowy ale oddycha mi sie przez nos ciężko

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya baaaaardzo ladna ta posciel, dodaje do ulubionych :))))

Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, z tym materacem z gryki to prawda :p potwierdzone robale w materacach niestety :/

Mała faktycznie ja zawsze sprzątam w piątek :) z tego samego powodu co Ginger-weekend juz wolny :) czasami robie wyjątek, ale aktualnie nie pamiętam kiedy ostatnio sprzątałam w sobotę :)
    A jutro wybieramy się na ogródek trochę nadrobić świętowanie moich urodzin :) choć już mnie mama nieco zdenerwowała, że niby burzę mają jutro być, a co portal czy telewizja, to inna pogoda :/ A prawda jest taka, że w razie deszczu mamy przecież gdzie uciekać, także nie wiem w czym problem :)

perelka89, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya pościel ładna mam w domu podobna po Patryku. Teraz szukam czegoś w kropki zygzak lub w gwiazdki szare + turkus. Tylko póki co jeszcze nie mam konkretnego upatrzonego.

SHibuya ja na temat bólu chyba się nie wypowiem bo mnie boli całe podbrzusze wiec nie wiem co kiedy konkretnie.

Anulaa ja miałam gryka kokos i byłam zadowolona teraz tez taki kupuje.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, ja też będę mimo wszystko taki kupować, bo nie jest powiedziane, że w każdym materacu będą robale. A sprawdzić raz na jakiś czas czy nic się nie dzieje nie zaszkodzi :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya: Bierz od razu całą tabletkę jeśli lekarz nie zalecił inaczej. Ja biorę euthyrox, czyli coś innego niż ty, ale nie zauważyłam jakiejś znacznej różnicy po zażyciu leku. Za to jestem spokojna, że tarczyca jest pod kontrolą.

A te wzory pościeli - przecudne! Dzięki za linka. Zapisuję sprzedawcę. Jak będziesz miała gotowy pokój maluszka to koniecznie pochwal się zdjęciami, bo zapowiada się naprawdę śliczny pokoik, taki w moim guście. Szkoda, że ja sobie nie mogę teraz na taki pozwolić, bo nie mieszkamy na swoim...ale może przy kolejnym dziecku...:)

Co do materaca to ja mam dostać od cioci łóżeczko z materacem. Nawet nie wiem jaki...Jej troje dzieci już spało w tym łóżeczku...myślicie, że będzie w porządku? Czy powinnam kupić nowy? Używa któraś z was materac po starszych dzieciach?

Dzisiaj miałam ciężki dzień. Obudziłam się rano z bólem pleców w okolicy łopatek. Potem bylismy z mężem w barze, zjadłam barszcz ukraiński i rybkę z ziemniaczkami i surówką. Tak mnie potem bolał żołądek (pewnie dla tego, że za duża porcja, ale jak oczywiście jadłam oczami, takie było dobre i ciężko było zostawić :P). A wieczorem była drzemka i znowu po drzemce ten ból. Mąż wymasował i przestało, ale gdyby nie on to masakra.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uzywala ktoras z was masci clotrimazolum jak was cos tam swedzialo delikatnie,ze tak powiem?
    Chcialabym cos profilaktycznie w razie tego swedzenia zeby mnie cos do cna nie zlapalo,a nie wiem juz czy jestem przeczulona czy cos sie "szykuje".

• Zorro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, ja stosowałam. Nie pomogło,bo to było uczulenie na Luteinę,a nie grzybica ;-) Ale zalecił mi tą maść moj lekarz, mówił,że jest bezpieczna dla dziecka

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zorro :)
    Nie wiem czy to chwilowe bo nie mam niewiadomo jakiego swedzenia,ale w razie czego jutro bede musiala zakupic.
    Eh,a dopieto co bylam dzisiaj u lekarza i nie mialam wtedy jeszcze tego problemu.

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś wklejałam link na YouTube o tych robakach. Teraz nie mam jak, ale wystarczy, ze wpiszcie: Robaki w materacu mammy Doriska. Powinno wyskoczyć ;)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja juz u mamy :)
    Spedze tu caly tydzien... moj m ma przyjechac dopiero w piatek i prosil mnie tylko abysmy sie "za lby nie wziely" bo wiecie jak to jest ona ma swoje przyzywczajenia a ja swoje ;)

Perelka ... wzielam sie za sprzatanie bo juz podlogi nie widzialam ;)
    Jak pracowalam to w dniu wolnym nie mialam sily na porzadki a jak juz cos to czesciowo to robilam.
    Ale wczoraj i dzis troszke przegielam i zamierzam teraz byczyc sie u mamuski....
    Dzis zlapalo mnie silne klucie ale z boku brzuszka... niewiem od czego moze to kolkq...
    Shibuya moj gin mowil mi ze klucie w pochwie jest naturalne i fizjologiczne nie jest to oznaka skracania sie szyjki.

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca to tez sie zastanawiam, bo lozeczko z materacem mamy nowke sztuke tylko spedzilo na strychu z 5-6lat ale nie wiem uaki to materac ... jest powleczony caly nieprzemakalnym materialem (taka cerata) a na to ochraniacz

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kilka używanych ciuchow ale nigdy tej paki :P

Materac lateksowy idzie kupic w sumie w miare dobrej cenie ale jeszcze sama nie wiem co kupie:P mam czas jeszcze ;)

Mój mąż dzisiaj został skopany przez corcie na twarzy :P i stwierdził ze to jest cos co tatusiowie maja czego mamy nie maja :P mogą pocałować brzuch i dziecko moze skopać twarz tatusia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 21:48

mikado, Shibuya, Ona_89', Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona w takim wypadku rozumiem czemu nie chcesz isc do szkoly-napewno innaczej jest we 2 lub zebys przynajmniej miala blisko.
    A co za ksiazke czytasz? Moze cos polecisz, ja sie zastanawialam nad "w oczekiwaniu na dziecko" ale poki co jest wyporzyczona z mojej biblioteki.

gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ