X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem w szoku ze o takiej godz cie tu widzę;) jeszcze w sobotę toż to niemożliwe;p

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz tylko strasznie mnie to denerwuje takie dyrygowanie z ich strony co jak, gdzie i kiedy..
    Nie nawidze takiego czegos bo moze ja moge miec inne plany.
    Co roku po dwa razy tam bylismy i nikt nie powiedzial,ze nie przyjada zobaczyc Malej bo oczywiscie zapowiedzieli sie do mojego wczesniej,ze w sierpniu jego mama tez ma byc i ze przyjada po urodzeniu.
    Takze cale obozowisko mi sie zrobi na mieszkaniu jak tu tesciowa ma plan na sierpien i rodzenstwo..niech sie jeszcze druga siostra upomni to juz sie na serio wkurze.
    Tesciowa na bank wtedy przyjechalaby z mlodymi,wiec juz sa trzy osoby i wieczny zamet jak sa.
    I to jest wkurzajace,ze nie zapytaja tylko ustala termin i wpadamy..
    Tam zeby jechac nie jest tak prosto,a nikt nie powiedzial zeby po urodzeniu Malej przyjechali tesciowie sami w przyszlym roku jak beda chcieli ponownie zobaczyc.
    Nauczyli sie wygodnie,ze to my przyjedziemy i to dwa razy w roku,a wydatki juz nie wazne i cala reszta.
    Za duzo sobie grabia ostatnio zeby sie nie wkurzac.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi no nie szal :D
    Wczoraj pozno poszlam spac,wiec myslalam,ze bede spala jak zwykle,a tu taki psikus ;)

Wczoraj tak wgl mialam jedna mila sytuacje ;)
    Jak bylam potwierdzic wizyte u lekarza to babeczka byla mila i ja dla niej taka sympatyczna wymiana zdan.
    Pozniej po lekarzu czekalam w przychodni na kolezanke,a ona podeszla i pytala jak po wizycie,poglaskala mnie po brzuszku i powiedziala,ze ladnie wygladam hihi:)
    Mowila,ze jej corka urodzila pare miesiecy temu i tlumaczyla jej,ze ma mala karmic co 15 minut cycem i to z zegarkiem w reku,ze tak przez 2 tyg i potem dziecko jest silniejsze i tak nie choruje.
    O tym nie slyszalam,ze tak typowo co 15 minut,a czytalam wrecz,ze tyle ile dziecko samo zje to znaczy,ze wystarcza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 09:30

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten pochmurny dzien :P
    Ja tez cos spać nie moglam:(
    Pomijając ze moja córcia od godzin 19do chyba 23 non stop sadzila mega kopniaki:P
    Z moim tez mala sprzeczka i tak to usnąć ledwo szli,a i w nocy non stop sie budzilam..dzisiaj Glowa boli :(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy to od gryki czy kokosu? U mnie w rodzinie wszyscy to mieli w sunie i nikt robaków nie miał :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moz zalezy jak sie dba o materac.. A to sie dziecko przesika albo uleje i masz babo robaki później.

Dziewczyny kawa i jagodzianki jeszcze cieplutkie ktora sie pisze??

izulkaa, MadaLena30, Ona_89' lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado prześlij ze 3!

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wyslalam golebia! :)

izulkaa lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała jak robiłaś to ciasto czekoladowe to ubijalas najpierw same białka i do tego potem zółtka tak?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam dość dzisiejszego dnia :/ odechciało mi się wszystkiego, dosłownie. Najchętniej odwołałabym te całe urodziny, bo jak słyszę z ust matki, że nie ma sensu iść na ogródek, bo burza i mam być wyrozumiała, bo moja siostra się burzy boi. Na Boga, ona ma 19 lat. Rozumiem się bać, gdyby musiała siedzieć pod gołym niebem, ale jak już mówiłam mamy się gdzie schować. I mi dyktuje, że mam te urodziny zrobić w domu, a ja zwyczajnie nie mam sił na robienie urodzin w domu. Nawet nie jestem na to przygotowana. Jedna sałatkę robiłam godzinę, bo mi się co chwilę słabo robi :/ poza tym jest różnica między kielbaska z grilla, a kielbaska z patelni :/ tak samo szaszłyki... Grill to grill i żadna patelnia czy piekarnik go nie zastąpią. Chcę już jutro :/

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mozna grill na dworze a jak będzie naprawde spora burza i ulewa to sie schować do domu a gril niech sie robi :) my tak zawsze robiliśmy jak nam pogoda plany popsula. Nir patrz na innych to Twoja impreza i zrob jak Tobie sie podoba nie innym :) a poza tym pogoda nir zawsze się sprawdza straszą straszą i albo nie ma w ogóle burz albo sa delikatne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 10:50

bhywqtkfje5mmlij.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja od razu całe jajka z cukrem kręciłam :)

Sama nie wiem co z tymi robakami, ale nie popadajmy w paranoje. Ten materac co my mamy to tak jak mówiłam jest powleczony cały ceratą- takie nie przemakalny wiec czy dzidziuś nasika czy sie uleje to nic się w niego nie wchłonie, a i sprawdzić w środku nie mam go jak :) Jeszcze jest czas to pomyślę czy go zostawię czy nowy kupie.

Izulka mnie też głowa boli, nie wiem od czego bo w sumie w nocy dobrze spalam ale teraz chodzę jakaś pół śnięta, dlatego..
    Mikado zrobiłam sobie kawkę i zjadłam jagodziankę- ale kupna więc napewno nie tak pyszna jak Twoje :)

Ale ból głowy nie przeszedł po kawce :/

mikado lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wiem ze Cie zdenerwowali, ale spójrz na to z drugiej strony to ich wnusia ( pierwsza?) też sie cieszą z faktu ze będą dziadkami, są daleko wiec nie maja jak uczestniczyć w jej życiu na codzień. Zrozumiałe jest dla mnie też to że Twój mąż chce pokazać ją dziadkom... weź głębokie wdechy i przeanalizuj to na spokojnie..

Ja już mojemu mężowi zapowiedziałam wyjazd nad morze z malutką w czerwcu.. uważam że nie ma co się ograniczać przy dziecku a jak przyzwyczaimy dzieci od malego do wyjazdów ( ogólnie jazdy samochodem) to będzie dla nas lżej.

Modliszka jednym uchem wpuść a drugim wypuść :P to Twoje urodziny i spędź je tak jak masz ochotę a jak ktoś chce zjeść kiełbaskę z patelni to niech zostanie w domu i zje kolację :)

Przeciez logiczne jest to że jak będą walić pioruny to nie będziesz twardo siedziała w ogródku, a do domu masz blisko i zawsze można się schować!

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena ja mierzyłam ciśnienie nawet bi myślałam ze od pogody a tu 130/80 takze jak na mnie ciśnienie super wysokie :P
    Nie róbcie smaka jagodziankami bo u mnie burza nawet nie mam jak do sklepu wyjść...:(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izula u Ciebie to pewnnie od pogody - skoro burza , a umnie nie wiem a ciśniomierza moja mausia nie ma a swojego zapomniałam :/

Chyba dziś upiekę karpatkę :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ubilam razem białka i zoltka :) niezla akcja w nocy haha :D
    Ja dzis pospalam za Rozmarzona do 10;20 cudnie.

U nas od rana truckerskie country wiec klimat na zlot (samochodów ;)) ciężarowych juz jest. Ale jedziemy dopiero późnym popołudniem bo wieczorem są najlepsze atrakcje. Gdyby nie ciąża zostalibysmy na noc no ale trudno.

Zamierzam się dzis lenic, malować paznokcie, śpiewać.. Moje dziewczyny tancza :)

Rozmarzona, mikado, mikado lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, wszystko pieknie ladnie, ale nie maja prawa mi ustalac kiedy mam jechac.
    To jest wylacznie nasza decyzja,a nie tak jak oni chca i wszystko z gory ustala.
    Tak samo zawsze jak tam jedziemy na urlop, nigdy gdzies indziej tak idziemy na reke by odwiedzic.
    To zaraz nam robia plany co mamy w jaki dzien czy mamy na to ochote czy nie to tesciowa tak truje,ze moj juz sie wkurza i jedzie tam czy siam.
    Tak samo gonia go do roboty w garazu ojcu by pomagal,a nasz urlop nigdy nie wygladal normalnie przed slubem,zeby byl choc po troche dla nas jak oboje pracowalismy i sie mijalismy dzien w dzien.
    Nic nie rozumieli, ukladali wszystko po swojemu,a my zwyczajnie nie czulismy zebysmy byli na jakims urlopie tylko jak juz Maz szedl to go nie bylo od rana do poznego wieczora dzien w dzien,wiec nie do konca jest tak pieknie i mam prawo sie wkurzac na nich i ich tok myslenia i zero zrozumienia.
    Pozniej tylko przez nich wiecznie sie klocilismy i wracalismy zmeczeni zamiast wypoczeci.
    Tak samo zaczyna sie tutaj ukladac historia,ze wszystko poza plecami ustalaja i to mnie wkurza,a nie to,ze beda mieli prawo wnuczke widziec.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, a jak innym sie tez nalezy dluzsze spanie,a nie tylko mi ;)
    Szykujcie sie szykujcie atrakcje pewnie beda nie lada.
    Uwazaj tylko w tym upale bo zemdlec idzie :O ;)

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perelka bardzo ladne te twoje posciele, a o firmie AMY czytalam duzo dobrych opinii :)

perelka89 lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie mi tu ta burze... Taka duchota a ja mam gore prasowania na wyjazd..kawy jednak nie wypilam cos czuje ze to niebylby najlepszy pomysl.. Zjadlam dwie jagodzianki tzn do meza sie smialam ze jedna zjadłam ja druga Wojtuś :)

bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ