X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Co do materaca to ja mam dostać od cioci łóżeczko z materacem. Nawet nie wiem jaki...Jej troje dzieci już spało w tym łóżeczku...myślicie, że będzie w porządku? Czy powinnam kupić nowy? Używa któraś z was materac po starszych dzieciach?.

Kazde dziecko powinno miec swoj materac, bo cialo sie do niego dopasowuje, ale znam osoby, ktore uzywaly po rodzenstwie i chyba bylo wszystko ok;)

perelka89, Ona_89' lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger dokładnie nad tym samym się zastanawialam- czy te śliczne poduchy są bezpieczne. Nie wiem jeszcze co zrobię zostawiam to na koniec bo pościele i zwykle ochraniacze mam po Laurze w bardzo dobrym stanie.
    Ps. A chciałam właśnie kupić te szaro turkusowe w groszki nawet dla dziewczynki ;)

Anula bardzo polecam mega paki! Kupowaliśmy ich sporo przed narodzinami córki. Wychodzi po kilka zł za sztukę a większość to firmowki. Do małego kartonu mieściło się ich naprawdę sporo i na większości aukcji można było obejrzeć każde ubranko.

A ja się wkurzylam na faceta od tapet (przypomnę na aukcji był termin realizacji do 2 dni a napisał mi maila ze towar będzie za 10-14 dni). Wiec mu odpisalam ze jest to niezgodne z tym co ba aukcji i ze właśnie szybki termin realizacji przekonał mnie do jego produktu. A skoro ma zamiar wysłać to tak jak mi pisał to zrezygnuje bo remont mam przewidziany na przyszły tydzień. Na szczęście jeszcze nie zrobiłam przelewu. Pierdziele, wole dopłacić i wziąć z innego miejsca nie będzie mnie koleś robił w jajo

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ty właśnie wrzucalas ta pościel która mi się podoba. Śliczna jest ale te poduchy chyba jednak sobie daruje.

aaa nie umiem spać szlag mnie trafi:/

Teraz wam akcje roku powiem..
    OK 23 słyszę w niani ze Patryk cos marudzi i zaczyna płakać wiec idę do niego mój siedzi w toalecie. Patrykowi się chce siku wiec schodzi na dol do nas tylko zamiast do łazienki kieruje się do sypialni. Myślałam że poszedł się tam położyć do naszego łóżka. A on co.. otworzył szufladę z komody i mi tam nasikal zanim ja zajarzylam bo była w kuchni to już zdążył się wysikac!
    Już kiedyś taki numer zrobił tylko nie wiedzieliśmy i nasikal do swojego warsztatu z narzędziami. Po kilku dniach smród w pokoju wynieślismy wtedy wszystko stamtąd bo myślałam że to dywan a się okazało ze w warsztacie nasikane.
    Koniec opowieści.
    Zazdroszczę wam że śpicie ja też chcę!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja nie spie...gorzej, bo jestesmy w hotelu, gdzie juyro jest wesele, a mamy pokoj jakby nad klubem nocnym hotelu i slysze muzyke...10-15 min ciszy i bym usnela. Jestem bliska placzu, bo w dzien tez nie spalam :( okno zamkniete, wiec duszno a i tak dudni. Nie chce robic siary, zeby parze mlodej nie bylo przykro.

Twoj syn lunatykuje!! Ubrania jeszcze da sie wyprac, ale szuflada nie pojdzie do smieci? I jeszcze sie nie mozna zloscic, bo wiadpmo ze to nieswiadomie zrobil

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa ja też dalej nie:/

Nie złościlam się wręcz z mężem się śmialismy no bo co zrobię;)
    Akurat ciuchów tam nie miałam tylko inne pierdoly wiec nie jest źle od razu wymylam. Zobaczymy co będzie z szuflada.

oj to jutro będziesz słaba:( mam nadzieje ze w końcu ci się uda zasnąć żebyś jutro miała siłę się bawić.

haen lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczynki a ją dziś baluje na panieńskim siostry :)) miłego dnia czujemy sie bardzo dobrze w poniedziałek zaczynamy 25 tydzień ale ten czas leci :)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya widać te Robaki, ale one są małe, nie zjedzą Cie :p

Ginger, jeśli Cię to pocieszy ja też nie spałam mniej więcej w tych godzinach co Ty, ponieważ jacyś debile postanowili co 5 minut odpalać jakieś petardy. Huk niesamowity. Z godzinę to trwało. :/

No i pogoda jakaś taka dziwna faktycznie :/ niby ciepło, ale niebo zachmurzone :/

Shibuya, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie spie w nocy pomiomo tego iz moja corka juz ladnie spi i daje sie wyspac i wstaje o 6:30 i sobie muzyki slucham i patrze jak wszyscy spia a ja nie ehh :( a tak wogole to pozdrawiam wszystkie dawno mnie nie bylo tutj i ciezko mi was nadrobic ale sezon letni w pelni i z mala pelne rece roboty a jeszcze zostalo mi 12dni do przeprowadzki i malowanie scian w nowym m oraz kupic meble trzeba i urzadzic pokoje ehh szkoda gadac a tak malo czasu zostalo i przez ta cala przeprowadzke kloce sie z moim ciagle szkoda gadac :( slonecznego pogodnego dnia wam zycze dziewczynki mam nadzieje ze odwiedze was wieczorkiem i teraz bede wpadac coraz czesciej do was tak jak na poczatku <3

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    A ja spalam jak zabita tylko raz siku wstalam i w sumie prawie nie pamiętam o tym.. Teraz juz po śniadaniu i ciasto na jagodzianki sobie rośnie :) teraz musze balaganik posprzątać który jak zwykle zzrobilam kolo siebie w kuchni... Zapowiadają deszcze na popołudnie to i burze pewnie ..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zaczęłam 25 tc a wczoraj zrobiła mi się opryszczka wargowa. Miałyście może coś takiego??? Naczytałam się dużo o niej i jestem przestraszona. Wizytę u lekarza mam w poniedziałek. Martwię się

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja też właśnie znalazłam kokosowo lateksowy i mam ten sam problem co Ty :P ale ona tam mówi o gryce, wiec może kokos jest ok.

perelka89, Shibuya lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obejrzałam mame Doriske :)
    Czy nie uważacie że te robaczki mogły się zagnieździć po tym jak Doriska go wyprała?? moim zdaniem materac nie wysechł porządnie i w wyniki wilgoci panującej w środku zagnieździło się coś :/

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ja miałam już dwa razy jeśli miałaś przed ciążą to nie jest niebezpieczne dla dziecka bo masz przeciwciała wiec spokojnie ;-) jest maść którą wolno w ciąży erazaban bardzo pomaga

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:43

klz920mm8wuzprdr.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka co ty nic nie pamięta. Rano mu powiedziałam to się śmiał pół godziny ;)
    Ehh dom wariatow;)

Zasnęłam chyba o 4 po wzięciu apapu bo juz nie dawałam rady. Normalnie jakby mnie od środka rozrywalo w pośladkach i brzuchu. Już myślałam że pojadę na ip ale w końcu zasnęłam.

Dzisiaj miały być upały basen Relax na ogródku bitwa wodna i co? Pada:/

Co do tych robaków jeśli materac był prany to prawdopodobnie z tego te robaki. Ja miałam taki materac i nic się nie działo. Więc chyba nie ma co panikować. Wiadomo ze we wszystkim mogą się robaki zrobić.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitac ;)

Szok,ale dzisiaj wstalam o 8 i juz nie moglam usnac :D
    Zebyscie nie powiedzialy,ze taki ciagly spioch ze mnie hihi.

Ginger to widze,ze przeboje mialas w nocy :)
    Mnie wczoraj Mezu wkurzyl,a raczej jego rodzinka i wieczor byl ciekawy -.-
    Moj gadal z tesciem przez tel i pozniej przychodzi do mnie i oznajmia mi,ze wraz z jego siostra w drugiej polowie sierppnia przyjedzie tez brat..
    Oraz jesli nie damy rady pojechac do jego rodzicow w przyszlym roku to jego ojciec sam po nas przyjedzie.. i sie zaczelo..
    Wkurzylam sie bo owszem proponowalam z grzecznosci jak pisalam z jego siostra by nas odwiedzila,ale nie chce dodatkowego orszaku, o ktory nikt mnie nie zapytal..
    Bede wtedy juz sie gimnastykowala z wielkim brzuchem,a Ci sobie wakacje planuja no jasna cholera!
    Darlam sie na mojego,ze mnie to wkurza,ze nie bede robila kolo jego rozpieszczonego brata bo taki jest i ze jest denerwujacy.
    Jego siostra kiedys byla taka leniwa do wszystkiego i tez rozpuszczona,ale sie z czasem wyrobila jak poszla na studia,wiec z nia bym sobie poradzila,ale wez tu gotuj wiekszej ilosci osob i kolo nich chodz..
    Maz oczywiscie zaczal zalagadzac sytuacje,ze przeciez to jego rodzina,ze wyjdzie z nimi gdzies najwyzej, po czym ja na to super zostaw mnie jeszcze sama w domu.
    Tesciowie tez dobrzy plany mi robia na przyszly rok zebym z Malenstwem 8 godzin w aucie jechala do nich ja piernicze.
    Moj,ze chce pochwalic sie Malutka,ze nie wiadomo ile jego babcie pozyja i mnie na litosc.
    Nie widzialm zadnego postepu,wiec poszlam do pokoju i siedzialam ryczac.
    Zaczal pocieszac,ze chodz do pokoju,czule slowka,a oczywiscie ja twardo wkurzona,ze nie!
    Pozniej ogladalam i mialam wywalone,a on wielce tulenie i caluski niewinne.
    Wyrzucilam tez zale,ze malo sie mna zajmuje bo jest leniwy wychodzic po pracy bo wiecznie zmeczony itp nooo wczoraj ciezko bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 09:14

Jestes juz z nami :)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzinny wybór materacy siostra szwagierka pianka-gryka-kokos materac 120/60 ok 80 zl kosztuje. Zadna robaków nie miala i zadna nie prala :)

Ginger84, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, dokladnie z tej serii mam poradnik zakupiony,ale czesc kolejna czyli "Pierwszy rok zycia dziecka" ;)
    Wszelkie opisuja rzeczy od zalet karmienia piersia po butelke itp.
    Narazie niewiele przeczytalam bo musze skonczyc czytac biezaca ksiazke,a potem w koncu poradnik :)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Ginger to nieciekawa noc za Toba juz calkiem :(
    A dzisiaj juz lepiej tak??

U nas pogoda jakas tam niby jest,ale co z tego bedzie to sie zobaczy ;)
    Noi co Mezus wymysli by zalagodzic sytuacje wojenna hihi :D

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nocka masakra póki co leżę bo trochę boli ale juz nie tak bardzo.

Ehh ci mężowie;)
    Ale powiem ci ze ja w przyszłym roku właśnie chcę jechać na Podkarpacie bo juz dawno nie byłam a mały juz będzie miał pół roku wiec spokojnie.
    Może nie nakręcaj się od razu negatywnie teraz Foch cały dzień a co;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ