X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :-) GINGER opowiadaj co sie stalo z Patrykiem?mam nadzieje,ze nic powaznego?MALA ojeje juz rozpakowana pazdziernikowa mamuska to troche za wczesnie mama nadzieje,ze ona i maluszek maja sie dobrze, musimy zaciskac mocno nogi by naszym sie nie spieszylo ;-) MICIA udanego wypoczynku :-)

Micia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, mam nadzieje,ze wszystko jest juz dobrze?
    Czekamy koniecznie na wiesci.

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja nie czytałam dokładnie u październikowych mam, na innym wątku dziewczyna o tym pisała. Córcia ponad kilo waży i chyba wszystko jest ok :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko powiem Wam dobrze,ze teraz te techniki szpitalne i sprzety ida tak do przodu bo normalnie to te Malenstwa nie mialyby zapewne szans.

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przezylo to bobo?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaglądam na wątki wcześniejszych mam i lubię czytać o dziewczynach które urodziły. Jednak to bardzo wcześnie, maluskie dziecko kilogram.... Ja też bym chciała tak z zaskoczki ale tak z tydzień przed terminem.

izulkaa lubi tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 37tc jest donoszone nie?
    Izulka tyle wiem:
    "Jeju, z październikowych mamus juz jedna sie rozpakowala... 1500 g ma coreczka."

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po naszych przejsciach na listopadowkach i licznych wizyt na IP limit nieszczesc wyczerpany! Takze czekamy wytrwale do listopada;-) dobrze, ze w dzisjejszych czasach medycyna jest tak rozwinieta, ze pomaga takim wczesniakom

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystko dobrze z Malutka, po wpisie tak wynika :)
    Naprawde dobrze,ze ta medycyna idzie tak do przodu bo jaki to strach dla matki juz podczas samego takiego wczesnego porodu.
    Malutka wazy malo,ale w poradniku czytalam,ze takie malusie dzidziusie bardzo szybko wage nadrabiaja i to z nawiazka ;)
    Jade z koksem poradnik az mi sie pali w rekach hiih :D
    Nawet juz wiem jakie sa rodzaje placzu dziecka,z ktorych mozna wyczytac co dziecko by chcialo hihi.

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w domku. Patryka dzisiaj dopadł ostry ból brzucha po lewej stronie przechodzil w stronę nerki. Nie umiał ani wstać ani chodzić płakał a mnie serce pekalo:( dobrze ze mąż w domu to zebraliśmy się i do naszej lekarki. U niej też go bardzo bolało płakał a on płacze tylko jeśli go już naprawdę mocno boli. Dała skierowanie do szpitala wiec pojechaliśmy. W samochodzie leżał bo nie był w stanie siedzieć. W połowie drogi zaczęło mu przechodzić. Na izbie chcą go na oddział to mówię że już mu lepiej i badania niech mu zrobią i usg bo dziecka bez potrzeby nie zostawię w szpitalu. Zrobili badania i wszystko wyszło super a jemu przeszło całkowicie. Nie wiem co to miało być ale najważniejsze że minęło.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale im wiecej czytam tym bardziej zaczynam sie bac,ze ten czas jednak to zasuwa zmienilam zdanie :D
    Zobaczcie juz jest 6,a nim sie obejrzec i bedzie polowa miesiaca :O

• Zorro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, już wczoraj mała Jagódka się urodziła. Waży 1500g. Jej mama urodziła w 30+4 o ile dobrze pamiętam.

Ten upał mnie wykończy... Wyszłam z domu na godzinę i ledwo wróciłam. Krzyż mi pękał po prostu. Poleżałam i przeszło szybciutko :-)

Dziś mi się smutno zrobiło, ptaki sobie nie radzą w tą pogodę. Okropnie żałowałam,ze miałam w torebce sok,a nie wodę, bo wylałabym biedakom...

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ginger dobrze,ze juz wszystko dobrze i obylo sie na samym strachu..
    Wiesz jak tak czytalam opis to pierwsze co mi przyszlo do glowy to piasek na nerkach.
    U mnie zaczelo sie to w gimnazjum i trwaja problemy po dzis dzien.
    Dopada bol co jakis czas.
    Czyli nerki mial czyste zero zwapnien czy piasku?
    U mnie bylo na poczatku drobne zwapnienie,a juz taki bol byl.
    Najlepiej wtedy dzialac na samym poczatku by sie nie przeradzalo w pisaek i kamien.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, rozkminy ciazowe co do ptakow :D?
    Tez mam dziwne chore akcje w glowie czasiem w tej ciazy hihi ;)

• Zorro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, biedny Patryk... Moze to była kolka nerkowa?? Moja siostra czasem takie miewa. Objawy identyczne jak opisujesz

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona właśnie podejrzewali ze kolka nerkowa czy cos w tym kierunku ale usg wyszło ok wiec nie wiem pytali co jadł ze może jakieś większe wzdęcie ale nie sądzę że to byłby taki okropny ból. Na początku mąż nie chciał żebym jechała bo wiadomo na izbie różne przypadki i zakaźne ale jak widziałam jak Patryk cierpi to nie mogłam go zostawić. Jak mu się polepszylo to wyszłam z izby a potem pani nam inna poczekalnie zaproponowała wiec nie było najgorzej.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Zorro, rozkminy ciazowe co do ptakow :D?
    Tez mam dziwne chore akcje w glowie czasiem w tej ciazy hihi ;)

Ja Ci dam chore jazdy ciążowe :-D Toż to moje dobre serce :-) Od dziecka nie potrafię patrzeć na krzywdę zwierząt,a te ptaszki takie powykręcane po tym upale chodziły, buuuuuuu

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, no to będziesz przygotowana :) ale człowiek pewniej czuje się po takiej lekturze nie? :)

Ginger, dobrze, że mu przeszło. Ja pierwsze co pomyślałam, to że się połamał. Może po prostu czegeś nie pogryzł dostatecznie i tak niefortunnie utknęło.

Jejjj jest 14, a ja NIC nie zrobiłam! Leżę i się męczę.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro a przy tej kolce nerkowej to samo jej przechodzi? Bo się boję ze to się może powtórzyć. A nerki w mojej rodzinie to ciężki temat. Pisałam wam kiedyś ze moja siostra zmarła z powodu niewydolności ja też mam problemy wiec to dziedziczne u nas tylko pod różnymi postaciami:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmarzona jak nie zapomnisz tego co przeczytasz do listopada to będzie dobrze;P
    w ogole najlepiej uczyć się na własnym ;P bo znając życie jak coś się będzie dziać to zapomnisz co przeczytałaś tylko trzeba będzie działać instynktownie ;P

30+4 to jeszcze nei tragedia, ponoć nei waga jest istotna tylko jak dziecko rozwinięte, głównie o płuca chodzi.. malizna ale i tak większe szanse ma niż jak by nie daj boże któraś z nas rodziła..

mała czytałam właśnie że jakoś od 37 liczy się jako donoszone..
    a przed że wcześniak.

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ