X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena jestem od 1 lipca. Praca w szkole i tak mi się skończyła na koniec czerwca. A kontrole miałam akurat jak sobie poszłam popracować na czarno i jakieś korki dziecku dać z hiszpańskiego ;)

Ja biorę nadal luteinę, bo działa na skurcze no i mniejsze prawdopodobieństwo skrócenia się szyjki. Czasem zapomnę i nie biorę kilka dni, nie widzę żadnej różnicy :P

Za to wydaje mi się, że magnez forte który dostałam działa na mnie dobrze, mało mi już twardnieje brzuch i śmigam na wysokich obrotach. Dawno nospy nie musiałam brać. Nazywa się ASMAG FORTE zapytajcie lekarza bo na recepte płaciłam jakieś 7-8 zł.

Moje dziewuszki w piątek miały 611g i 605g. Na połówkowym szły równo z OM a teraz są mniejsze o 10 dni, bo wyszło 23+3. No ale bliźniaki mają prawo być mniejsze. Powiedzieli mi, że najważniejsze, że równo rosną. Ułożone nadal są główkowo i matkę bo żebrach kopią, jedna z lewej druga z prawej ;)

A test z glukozy nie był taki najgorszy, piłam gorsze rzeczy ;) 4 litry ohydnego fortransu przed kolonoskopią to było wyzwanie i to 2razy. Blee

Dobranoc ;)

Micia, MadaLena30 lubią tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, a jak długo i dlaczego brałaś Luteinę? Na ulotce jest napisane żeby odstawiać stopniowo. Ja brałam z powodu skurczów i jak odstawiłam z powodu uczulenia na dopochwową to zaczęły się po paru dniach jazdy. Brzuch był praktycznie non stop twardy.
    Jeżeli nie masz skurczów to odstawiaj powoli :-)

Gorącoooooooooo miiiiiii

Synuś :-)
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLCIA. Pamiętam że mieliście z mężem plany pobrania krwi pepowinowej.. dalej się zastanawiacie? Byl u nas wczoraj przedstawiciel z polskiego banku komorek macierzystych i cenowo wyszło to tak 600 zl za podpisanie umowy,1700 za pobranie i badanie i 6980zl za bankowanie do 18r.z
    Orientowaliscie się cos juz? Może inna firma?

km5supjy0xczfwah.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona pies zwie się Regan a Kajtek mowie do niego gdy jest niegrzeczny lub gapowaty ;)

Ginger właśnie mam zamiar skorzystać z tej strony o której dziewczyny pisaly- colorland. 115zl + 15zl przesyłka za 500 zdjęć.

Madalena ZUS raczej nie kontroluje bez powodu (czyt. Jeśli nie znajdzie się uprzejmy donosiciel). Olcia ma kontrole bo ma swoją działalność

od nas goście niedawno poszli i paaaadam bo od 7 na nogach. Ale jakże mogłabym do was nie zajrzeć ;)
    Maleństwo wierci się jak nigdy. Juz faktycznie zaczyna bolec :P mimo wszystko przyjemnie- dobrej nocki!

MadaLena30 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Idę próbować zasnąć, dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:19

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 01:14

km5supjy0xczfwah.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:20

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:20

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przebudzilam, ciekawe czy usne. Jakis tak chlodno sie w nocy zrobilo czyli super:)

Cebulka, pchly powiadasz? Mnie jakos zawsze obrzydzaly, takie male, a takie upierdliwe...

Ja aktualna wage dziecka poznam pewnie za kilka tyg., chyba ze wczesniej pojde na usg niz planowalam (co jest dosc prawdopodobne) :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała musze sprawdzić właśnie ta stronkę bo ja mam 300 zdjęć do wywołania.
    Yupi mój ma urlop dopiero w pon idzie do pracy;)

izulkaa lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mamy o 20 tez juz sie nie mogę doczekac ile malenstwo wazy! A jeszcze wizyta z usg 4d :D
    spalam dzisiaj w nocy jak zabita ani siku nie wstawalam ale wiem ze sie przebudzalam i slyszalam odglosy miasta i wiem ze mamy tlukl sie cala noc po brzuszku :) a jak sie okaże ze dziewczynka jednak?? Tego sie boje :/
    zusu tez sie bije ale na wlasnej działalności mnie nie kontrolowali to,teraz tez nie powinni na zwyklym etacie.. Najwyzej będę sie tlumaczyc wizyta u ginekologa zobaczymy..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie empiku jest promocja 100 zdjęć za 27zł a 300 za 69zł. Dostawa do empiku bezpłatna. Chyba z tego skorzystam.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger to też super. Na tej stronie można 50, 100, 200, 500 lub 1000 z tego co pamietam

Wstałam jakas zadowolona i zastanawiałam się co mi się snilo. I uświadomiłam sobie ze to nie sen tylko życie mam fajne

:) :)

haen, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro brałam bo na poczatku miałam skurcze i silne bole brzucha..
    Kurde boje sie ze znowu sie nawróci... Ja pierdziele.. Ale chyba z drugiej strony gin by aż tak nie ryzykował chyba i,kazał,się wrócić,jak by stwierdził zr powinnam,brać...
    Sama,juz nie wiem...

Olcia,tez,biorę,asmag forte :) 3razy dziennie :P
    Jeszcze,do tego aspargin i femibion :P to tyle z witamin chyba,:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kruszynka ma wymiary na 25tydzien :) i według usg urodzi sie szybciej o tydzień :P ale rosną te dzieciaczki:)
    Moja jest glowka do dolu obrócona juz,jakies 3 miesiące :P oby jej sie nie umyślało zmienić położenia :P

Od którego tygodnia dziecko raczej juz nie zmieni pozycji?

Buffy lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem ciekawa co tam nosze w brzuchu, po każdym waszym usg coraz bardziej :D chyba w najbliższym czasie przysługuje mi kolejne usg z nfztu chciałabym płeć potwierdzić

Ginger do kiedy można brać dupka wiesz może?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa obawiam sie, ze dziecko moze nawet na sam kiniec zmienic dotychczasowa pozycje, tyle, ze im pozniej tym trudniej to przychodzi, bo miejsca coraz mniej.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja też wczoraj leżałam na huśtawce i sobie myślę że fajne to moje życie mam super rodzinkę wspaniałych przyjaciół dom który uwielbiam. Cud miód ;)

Hmm nie mam pojęcia do kiedy dupka można brać ja na każdej wizycie pytam czy leki w takich dawkach jakie biorę i tyle. Ale zapytam na następnej wizycie do kiedy planuje żebym brała te leki bo to juz będzie wtedy 30tc

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha pytam bo ost pisalas ze dalej bierzesz duphaston i luteine. Ja miałam dupka od 11 do 18-20(?) tv a na ost wizycie znow mi przepisał bo skarzylam się na bol brzucha. A nie spotkałam się żeby ktoś w tak zaawansowanej ciąży brał...

Tak, bliskie osoby o których wiesz ze kochają cię nad życie to najwieksza wartość <3 no i ten smyk w drodze, nieplanowany a tyle radości daje. Jakbym wiedziała to juz wcześniej bym sobie sprawiła :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    ALe mnie komary pogryzły wczoraj mam całe nogi w bąblach.
    JA dupka brałam z Oliwia do 35 tygodnia i urdzilam w 37 a z Lenka bralam do 36 i urodzilam dwa dni przed terminem

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ