Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madalena jestem od 1 lipca. Praca w szkole i tak mi się skończyła na koniec czerwca. A kontrole miałam akurat jak sobie poszłam popracować na czarno i jakieś korki dziecku dać z hiszpańskiego
Ja biorę nadal luteinę, bo działa na skurcze no i mniejsze prawdopodobieństwo skrócenia się szyjki. Czasem zapomnę i nie biorę kilka dni, nie widzę żadnej różnicy
Za to wydaje mi się, że magnez forte który dostałam działa na mnie dobrze, mało mi już twardnieje brzuch i śmigam na wysokich obrotach. Dawno nospy nie musiałam brać. Nazywa się ASMAG FORTE zapytajcie lekarza bo na recepte płaciłam jakieś 7-8 zł.
Moje dziewuszki w piątek miały 611g i 605g. Na połówkowym szły równo z OM a teraz są mniejsze o 10 dni, bo wyszło 23+3. No ale bliźniaki mają prawo być mniejsze. Powiedzieli mi, że najważniejsze, że równo rosną. Ułożone nadal są główkowo i matkę bo żebrach kopią, jedna z lewej druga z prawej
A test z glukozy nie był taki najgorszy, piłam gorsze rzeczy4 litry ohydnego fortransu przed kolonoskopią to było wyzwanie i to 2razy. Blee
DobranocMicia, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
Izulka, a jak długo i dlaczego brałaś Luteinę? Na ulotce jest napisane żeby odstawiać stopniowo. Ja brałam z powodu skurczów i jak odstawiłam z powodu uczulenia na dopochwową to zaczęły się po paru dniach jazdy. Brzuch był praktycznie non stop twardy.
Jeżeli nie masz skurczów to odstawiaj powoli
Gorącoooooooooo miiiiiiiSynuś
-
OLCIA. Pamiętam że mieliście z mężem plany pobrania krwi pepowinowej.. dalej się zastanawiacie? Byl u nas wczoraj przedstawiciel z polskiego banku komorek macierzystych i cenowo wyszło to tak 600 zl za podpisanie umowy,1700 za pobranie i badanie i 6980zl za bankowanie do 18r.z
Orientowaliscie się cos juz? Może inna firma? -
Rozmarzona pies zwie się Regan a Kajtek mowie do niego gdy jest niegrzeczny lub gapowaty
Ginger właśnie mam zamiar skorzystać z tej strony o której dziewczyny pisaly- colorland. 115zl + 15zl przesyłka za 500 zdjęć.
Madalena ZUS raczej nie kontroluje bez powodu (czyt. Jeśli nie znajdzie się uprzejmy donosiciel). Olcia ma kontrole bo ma swoją działalność
od nas goście niedawno poszli i paaaadam bo od 7 na nogach. Ale jakże mogłabym do was nie zajrzeć
Maleństwo wierci się jak nigdy. Juz faktycznie zaczyna bolecmimo wszystko przyjemnie- dobrej nocki!
MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Ja sie przebudzilam, ciekawe czy usne. Jakis tak chlodno sie w nocy zrobilo czyli super:)
Cebulka, pchly powiadasz? Mnie jakos zawsze obrzydzaly, takie male, a takie upierdliwe...
Ja aktualna wage dziecka poznam pewnie za kilka tyg., chyba ze wczesniej pojde na usg niz planowalam (co jest dosc prawdopodobne) -
Wizyte mamy o 20 tez juz sie nie mogę doczekac ile malenstwo wazy! A jeszcze wizyta z usg 4d
spalam dzisiaj w nocy jak zabita ani siku nie wstawalam ale wiem ze sie przebudzalam i slyszalam odglosy miasta i wiem ze mamy tlukl sie cala noc po brzuszkua jak sie okaże ze dziewczynka jednak?? Tego sie boje
zusu tez sie bije ale na wlasnej działalności mnie nie kontrolowali to,teraz tez nie powinni na zwyklym etacie.. Najwyzej będę sie tlumaczyc wizyta u ginekologa zobaczymy.. -
Zorro brałam bo na poczatku miałam skurcze i silne bole brzucha..
Kurde boje sie ze znowu sie nawróci... Ja pierdziele.. Ale chyba z drugiej strony gin by aż tak nie ryzykował chyba i,kazał,się wrócić,jak by stwierdził zr powinnam,brać...
Sama,juz nie wiem...
Olcia,tez,biorę,asmag forte3razy dziennie
Jeszcze,do tego aspargin i femibionto tyle z witamin chyba,
-
Moja kruszynka ma wymiary na 25tydzien
i według usg urodzi sie szybciej o tydzień
ale rosną te dzieciaczki:)
Moja jest glowka do dolu obrócona juz,jakies 3 miesiąceoby jej sie nie umyślało zmienić położenia
Od którego tygodnia dziecko raczej juz nie zmieni pozycji?Buffy lubi tę wiadomość
-
Mała ja też wczoraj leżałam na huśtawce i sobie myślę że fajne to moje życie mam super rodzinkę wspaniałych przyjaciół dom który uwielbiam. Cud miód
Hmm nie mam pojęcia do kiedy dupka można brać ja na każdej wizycie pytam czy leki w takich dawkach jakie biorę i tyle. Ale zapytam na następnej wizycie do kiedy planuje żebym brała te leki bo to juz będzie wtedy 30tc -
Aha pytam bo ost pisalas ze dalej bierzesz duphaston i luteine. Ja miałam dupka od 11 do 18-20(?) tv a na ost wizycie znow mi przepisał bo skarzylam się na bol brzucha. A nie spotkałam się żeby ktoś w tak zaawansowanej ciąży brał...
Tak, bliskie osoby o których wiesz ze kochają cię nad życie to najwieksza wartośćno i ten smyk w drodze, nieplanowany a tyle radości daje. Jakbym wiedziała to juz wcześniej bym sobie sprawiła