Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku ile już mam tych ubranek a jeszcze jedna partie dostane. Teraz zabieram się za kosmetyczne rzeczy w przyszłym tyg myślę to ogarnąć. We wrześniu łóżeczko i mogę czekać na synusia;)
Jeden właśnie padł po kinie i śpi obok;) -
A swoją drogą to na wątku październikówek dziewczyny kiedyś pisały, że pomimo zwolnienia z kodem 2 ("może chodzić) miały kontrole z zusu. Mąż jednej z nich kiedys tez dzwonil i pytał czy mogą jechać na wakacje to usłyszał, że "zwolnienie to zwolnienie, chodzące oznacza, że można się przemieszczać po domu, ewentualnie wyjść do apteki w sytuacji awaryjnej". Jak dla mnie to nonsens, ale z drugiej strony chyba zus faktycznie ma takie kryteria skoro sprawdza dziewczyny z 2,a nie 1 (1= musi leżeć)Synuś
-
ja rozumiem l4 jako niemoznosc wykonywania pracy, no do pojechania na wakacje jest urlop...wiec, ze sa kontrole to mnie nie dziwi, zwlaszcza, ze teraz wszedzie szukaja oszczednosci...;/
inna sprawa, ze tak w praktyce ja sie czuje w miare ok, ale 8h za biurkiem bym nie wysiedziala, a gdybym przeszla na mniejsza czesc etatu, to bym dostala mniej kasy po prosu -
To byly colorland i tak jak pisalam ponoc kalendarze kiepskiej jakosci i dlugo sie czeka,a zdjecia sa niby ok.
Badz firma superfoto,ale ktora fajniejsza to bys musiala zajrzec dokladniej albo zapytac Malej bo szperala sobie tam i cos wybrala;)Jestes juz z nami -
Fakt Zorro pomyliam sie bo zawsze mialam 2 na L4 a nie fatalna 1.
Dzownilam do poloznej ktora przyjmuje przy moim ginie. Powiedziala mi ze lekarz powinien poprawic mi zwolnienie ... no ale tego nie zrobil.
Ma sie dowiedziec jak to jest z adresem, bo moze byc tak ze zus chce caly czas jeden adres a nie w kratke. Ma sie dowiedziec i da mi znac... jak cos pojde do niego w piatek zeby mi poprawil ale jutro mialam jechac do mamy ehhh wrrrr...
Polozna powiedziala mi ze lekarz wystawia zawsze zwolnienie z 1 bo wychodzi z zalozenia ze skoro nie moge chodzic do pracy to powinnam lezecfajnie prawda
Haen do zusu nie moge podejsc bo mieszkam w wawie, a zameldowana jestem w innym wojewodztwie wiec automatycznie tam podlegam do zusu...
Rozmarzona wlasnie ide do biblioteki po ta ksiazke "pierwszy rok zycia dziecka"
Ginger funkcjonuje normalnie, nie mam typowych wskazan do lezenia. Wiadomo ze sa slabsze i lepsze dni, ale nie wyobrazam sobie juz teraz pracowac i to jeszcze do 22 w moim przypadku.
Ja wywolywalam z colorlandu, mieli oferte na godealla.pl - dobra cena i jakosc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 16:31
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
oddzownila do mnie polozna, kontaktowala sie z kobieta ktora pracuje w zusie. Powiedziala zebym sie nie stresowala i zostawila to zwolnienie z adresem zameldowania, a kolejne juz zeby byly na jeden adres.
W razie kontroli moge przeciez wyjechac do lekarza do wawy bo sie zle poczulam.
Uswiadomilam sobie ze z tym adresem do L4 to u mnie bedzie zamieszanie caly czas bo przeciez bedziemy rezygnowac z tego mieszkania, ja bede chyba miesiac u mamy mieszkac a maz bedzie szykowal mieszkanie jak nam oddadza .... zwariuje chyba
Dobrze, ze Hania bryka jak na trampolinie -
Ginger Slonce nie ma za co
Magdalena, tak myslalam wlasnie,ze z Toba o tym poradniku wczesniej dyskutowalam
No pewnie,ze sie oplaca pozyczyc bo w empiku za nia dalam 55 zl,wiec troszke kosztowala,ale jednak warto bylo
Podziwiam za basen bo ja wieki na basenie nie bylam,a w ciazy to wgl sobie nie wyobrazam
Juz mi sie patrza na brzuszek,a co dopiero na basenie hihi.
Jeszcze bym sie bala zebym sie gdzies nie uszkodzila albo by ktos na mnie nie wpadl (odruch obronny brzuszka) noi paranoja z woda
Jestes juz z nami -
No wlasnie tez sie zastanawiam jak to jest z zameldowaniem Maluszka?
My narazie wynajmujemy i ja jestem zameldowana u swoich rodzicow i Mala tez wtedy bede musiala tam chyba zameldowac bo gdzie indziej?
Matko czlowiek nawet nie zdaje sobie sprawe co bedzie musial zalatwic i by o niczym nie zapomniec jeszcze przy tymJestes juz z nami -
A tlumaczenie poloznej czy lekarza, ze wystawia z 1 bo sie jest niezdolnym do pracy (co dla mnie nie jest jednoznacze z lezeniem plackiem) uwazam za absurd!! No ale co zrobisz, nic nie zrobisz, a na tym etapie zmieniac lekarza, to musialby sobie nabruzdzic
-
Dla mnie Dziewczyny to tez jest jakas paranoja z ta 1 czy 2 w L4.
Ewidentnie lekarz sie zabezpiecza przed Zusem.
Polozna mowi ze z tego co wie Zus wzywa do siebie a nie jezdzi po domach...ale dziewczyny ktore mialy kontrole pisza ze jednak sie fatygowali do nich-wiec sama nie wiem jak to jest i mam nadzieje ze sie nie przekonam.
Zastanawiam sie tylko czy ktos by jechal ok 200 km z mojego zusu czy wysla delegacje z Wawy
Co do lekarza, nie mam do niego zastrzezen jesli chodzi o prowadzenie ciazy, zlecenie badan, dokladnosci itd., ale jego samopoczucie humoru jest lekko dziwne. Plusem jest to ze nie mowi duzo i nie straszy ale czasami czlowiek chcialby wiedziec wiecej niz tylko to ze wszystko jest dobrze
Boziu jaki skwar, poszlam wyslac to L4, zaszlam do biblio po ksiazke wiec bede sie edukowala,... ale ledwo doczlapalam sie do domu. Wzielam zimny prysznic i leze przy wiatraczku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 18:06
-
Mikado, dzieki za info
Magdalena, tez chce wiatrak,a moj go nie chce sprawic,a narzeka na gorac
Wczoraj zagrozilam,ze jak jeszcze raz powie,ze mu duszno to z automatu leci kupic wiatrak hihi.
Milej lekturkiMadaLena30 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami