X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, no pewnie ze potem zaszalej nalezy Ci sie ;)
    Muli troszke po tym to fakt jeszcze jak sie czasem odbije nieprzyjemnie,ale jeszcze troszke i koniec.
    Bedziesz miala to za soba ;)

Buffy lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to są ciuszki dosłownie na miesiąc ,dwa wiec tez nie ma co kasy wydawać na super modne ubranka bo,i tak pewnie wszystkiego nie ubierze :P
    Poza tym w zimę nie mam zamiaru na pokazy z nią chodzić ;) każdy pewnie tez przychodząc w odwiedziny cos da malej wiec nie ma co się bardzo kosztować na to :P

Rozmarzona ja czekam ciągle na paczkę od justinex :P
    Zobaczymy co tam przyjdzie ciekawego:)

Dzisiaj musiałam ogolić,swoja pisie :P ale sie wymeczylam to wam,mowie..
    Mąż przyszedł to ogolil nogi :P trudno, niech sie gin cieszy ze ogolona jakos tam jestem :P w kratkę ale dotrze do celu :P

Micia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Lenusi to było nasze ukochane ubranko

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/51f915637804.jpg

Rozmarzona, Mala_Czarna_89, Micia, natali101, Ona_89' lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Izulka, tez teraz niezdarnie sie gole i nadal sama bo jakos mam opory Meza prosic,ze mnie potnie :D
    Ale znalazlam dwa sposoby wygodniejsze na depilacje ten ten i nog hihi.
    W lazience mam lustro takie wieksze,ze widac cala sylwetke prawie,wiec do niego daje rade z gora.
    Bo tak jakbym miala lezec i trzymac lusterko to bym nie dala rade i sie pociela znajac zycie.
    Nogi natomiast na wyrze siedze oparta, noge odchylam troche w bok i podciagam wyzej i jakos idzie ;)
    Gorzej tylko sie robi z tylnia strona nog i tutaj chyba zaczna sie niedlugo schody :D

Ahhh te psioszkowe tematy ;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jakie male slicznosci...
    Aparatka az sie rozmarzylam i pomyslalam,ze niedlugo moja Malutka tak bedzie sobie lezala grzecznie (mam nadzieje) :)

Micia lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam kilkanaście par spodni (dziewczęcych jak nic- a coraz częściej myślę, że wszystko może się zdarzyć ;) ). Z drugiej strony jeśli będzie dziewczynka i np święta i sukienka, to jednak rajtki..? Ah ciężka sprawa :D

Izulka pamiętam w pierwszej ciąży długo myślałam o porodzie przed porodem, teraz założyłam sobie, że nie myślę o tym ile tylko się da ;) nie chcę się stresować :P

A dzidziula moja daje po żebrach ostro. Zauważyłam też, że ostatnio nie kopie już chaotycznie, tylko bardziej czuję to jako przesuwanie się ciałka. Tak jakby ciaśniej się robiło :) no i duża jest, bo często czuję równocześnie jakby przy szyjce w dole brzucha i na żebrach

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ruchy staja sie delikatniejsze i bardziej skoordynowane :)
    Maluszki maja coraz mniej miejsca i teraz beda delikatnie kopaly od konca tego tygodnia :)
    Korzystam z tego poki wierci sie mocniej bo az takie fajne uczucie jak tak kopsa po brzuszku hihi.
    Tez czuje ja w coraz wiekszych obszarach i strasznie mi to sprawia frajde :)

Najlepsze do sukienek czy spodniczek to sa moje bratanice.
    Narazie mam po nich nauczke i nie kupuje takiemu Maluszkowi kiecuszek bo nie wiem czy bedzie lubila :)
    Jedna bratanica co jej sie chcialo kupic sukienki badz miala to ich nie nosila.
    Druga mniejsza moja chrzesnica nawet do chrztu jak jej zalozyli kiecuszke to podciagala caly czas do gory i lapala sie za brzuch bo jej sie nie podobalo :D
    Tak wiec mamy dwa male chlopczurki i zastanawiam sie jak to bedzie z Oliwka :)

• haen Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wy tez macie takie ilosci papierow? rachunki, nie rachunki, karty gwarancyjne i inne szity. tylko zajmuja mi przestrzen i jeszcze trzeba to powkladac do odpowednich pudelek i segregatorow, zeby nie zginac pod tym wszystkim

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sie pozaglebiac troche w poradnik bo ostatnio wygrala "Gra o tron",a poradnik lezal w kacie :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen,u mnie na szczescie Maz dba o rachunki i wszelkie papiery.
    Zajmuje sie tym i czasem siadze i oproznia to co stare i niepotrzebne.
    Wkurza mnie to jednak bo czasem cos co jemu wydaje sie niepotrzebne (jakas stara moja pamiatka,ktora dla niego jest papierkiem itp) laduje w koszu i wtedy nie jest fajnie hihi :)
    Jednak nie powiem duzo lzej po takich porzadkach sie zrobilo.

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w domu nie,będę jej meczyc rajstopkami ale jak kupie jedna pare to się nic nie stanie :P a nóż sie przyda :P

Rozmarzona moj stwierdził ze może,mi nogi golić wic nie będę protestować :P lepsze,to,niż,męczyć sie samemu :P
    No pisi mu nie chciałam dac (haha jak to brzmi) bo mam opuchnięte dalej wiec wolałam nie ryzykować ze mnie potnie :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam straszne zejście po tej glukozie! Raz ze spalam dwa to bym,konia z kopytami zjadla, trzy mam cisnienie 104/43 pulsu nie wykryli zrobilam sobie kawe, cztery caly czas mi slabo a tu trzeba z psem na dwor wyjsc,i do sklepu po jakieś zakupy do chleba i jutro na obiad..
    tez bym,rajstopek,nie zakladala ja mam pod kombinezon taki cieplutki pajac na r. 62 od siostry mala chodzila w nim,dość dlugo,od samego urodzenia tez pod kombinezon na wyjscia..

Rozmarzona podaj jeszcze,raz autora tego swojego poradnika bo,mój sie pyta co chce na urodziny to mu powiedzialam ze ten poradnik i wino bezalkoholowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 13:42

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde roztapiam sie normalnie!!!! Co za upał byłam na chwile na dworzu ale uciekłysmy z dziewczynami do domu bo sie wytrzymac nie da:(:(:(

Wieczorkiem chyba nad wode pójdziemy jak sie ochłodzi to dziewczynki sie pochlapia troszke woda powinna byc wieczorkiem cieplutka.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zamiar przejść się do szwagierki na kawkę, ciekawe co mój Kajtuś na to..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:

A dzidziula moja daje po żebrach ostro. Zauważyłam też, że ostatnio nie kopie już chaotycznie, tylko bardziej czuję to jako przesuwanie się ciałka. Tak jakby ciaśniej się robiło :) no i duża jest, bo często czuję równocześnie jakby przy szyjce w dole brzucha i na żebrach

Mam dokładnie to samo :-D Wczoraj męczyłam siostrę i koleżanki czy też tak miały. Ruchy czuję praktycznie cały czas, ale znacznie rzadziej w postaci wyraźnych kopniaków, bardziej właśnie w formie przesuwania :-)

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado, "Pierwszy rok zycia dziecka" Heidi Murkoff, naprawde polecam :)
    Wlasnie poczytalam o fotelikach, roznego rodzaju mebelkach, wozkach, nosidelkach i jade teraz w temacie o karmieniu piersia :)
    Hihi winko mowisz bez % :D

Wlasnie,a co myslicie o nosidelkach?
    Pytam bo przeraza mnie fakt wnoszenia wozka na 3 pietro jak bede sama,a na klatce nie ma szans,ze zostawie.
    Na krotsze wyjscie praktyczna sprawa?

Mala, nazwaliscie psiaka Kajtek :)?
    Pytam bo moj kot tak sie zwal i lal gdzie popadnie :O
    Moj mial tez kota o tym imieniu i tez lal.
    Pies mojej babci to samo,jakies pechowe imie dla zwierzat :D
    Jak to co piesek na to?
    Pod pache i tez z checia pobuszuje u kolezanki hihi ;)

• mikado Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj leniuch aż sie jutro lekarzazapytam,czy wszystko ok bo ruchy czuje,wieczorem,kolo polnocy i kopniaki za,to,przez dzien rzadziej a,w,nocy to ja śpię a jak,sie obudzę,to czuje ze mamy buszuje. Trochę go glukoza dzisiaj ruszyla to,pokopal jak czekalam na pobrania ale później juz nic widać,jakie moje samopoczucie takie jego.. Staram,sie oddychać do,brzucha żeby go dotlenić to sie czasem poruszy tak ze czuje rozpychanie.
    a wogolw wasze tez,maja jedno miejsce w brzuchu,w,którym im dobrze?? Moj ma nogi gdzieś przy prawym biodrze tak mniemam ze,to,nogi bo czasem czuje "rowerek" i jak sie ulozy przy samej kosci to chodzic nie mogę :P

bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak bez % nawet wiem gdzie we Wrocławiu kupić :P
    czyli,to ta sama,książka,ktora ogladalam :)
    jeszcze sie zastanawiam nad Kazz Cookie druga czesc bo czytalam pierwsza ale nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 14:12

MadaLena30 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane melduje się po wizycie wszystko w porządku szyjka prawie się nie skrócila ma 32 mm;) mały waży 1033 kg;) jestem happy.
    Nadrobie was później bo musze ogarnąć obiad Patrykowi bo właśnie wrócił z kina.

4js2u1.jpg A to mój przystojniak;)

izulkaa, mikado, haen, Nymeria, justa1234, Micia, Rozmarzona, Zorro, MadaLena30, natali101, Kitaja, Shibuya, Ona_89' lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie sliczne zdjecie:) Ah czemu ja nie mam chłopca normalnie zakochana jestem w niebieskich kolorkach i marynarskim stylu

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ