Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe aparatka ładnie powiedziane nie w twoim stylu, to moje pierwsze dziecko więc jeszcze nie mam stylu wyrobionego a mojemu mezowi się wszystkie ubranka podobają i nie widzi różnic
Ja z tego wpisu że szpitala wywnioskowalam właśnie ze mój mały waży 830g a dopiero miał 470... -
haen wrote:Ginger synek wyglada jakby cos palil
Haha haen ty mnie nie straszjak charakter po mamusi będzie to kto go tam wie;)
Obiad zjedzony teraz odpoczywam a potem mam do rozpakowania mega pake ciuchów dla małego od przyjaciółki. Nawet pampersy dostałam.
A wkleję wam zaraz plan porodu który dostałam dziś w niektórych nie wiem co zaznaczyć przecież wiadomo ze to wyjdzie w trakcie porodu pewne sprawy:/Micia lubi tę wiadomość
-
Nymeria bo one są ładne ale ja mam troszke inny styl. Ja swój wyrobiłam przy Oliwci i do dzisiaj szafki moich dziewczyn sie nie domykaja bo mam świra na punkcie ich ubierania. Kiedys prowadziłam nawet bloga o tematyce mody dzieciecej ale ktos bardzo zyczliwy mi go usunał i nie szło odzyskac moje 5 lat pisania poszlo papa i od kilku miesiacy prowadze sporadycznie nowego bloga ale typowo takiego na rozne tematy. Mało tam jak narazie bo jakos nie moge przezyc straty poprzedneigo ale sie rozkrece wkoncu:) No i dodatkowo zaczynam swoje hand made wiec taka mala rewolucja w moim zyciu.
natali101 lubi tę wiadomość
-
Ginger ja nie robie planu porodu bo szczerze z mojego pierwszego nic sie nie zgadzalo i szczerze mozesz tylko przewdziec karmienie piersia z tego planu a to czy bedziesz miec pokarm czy tez nie to tez nei od ciebie zalezy. Ja tym razem powiedzialam nowemu lekarzowi ze nei robimy tego bo bez sensu i tak samo wszystko wychodzi
Micia lubi tę wiadomość
-
Aparatka mówisz ze nie musze tego wypisywać? Dla mnie jest to bez sensu o ile rzeczy po porodzie wiem jak chce żeby wyglądało ale w trakcie przecież nie przewidzisz. Tylko myślałam że muszę to oddać. Zapytam jak to jest w naszym szpitalu.
-
u mnie w podpisie jest ten nowy troszke zaniedbany ale chce zaczac go tworzyc jak poprzedni.
Wiesz wypisac sobei mozesz jakbys chciala jak by to wygladalo ale to i tak samo sie zweryfikuje. Nic nie jestesmy w stanie przewidziec ja mialam wypisany ale nic nie dal tam bylo tylko to co ja bym chciala wiec juz 3 nei bede pisala powiedzialam ze moge mu dac poprzednie to stwierdzil ze nei potrzebuje ze to dla mnie jest tylko
-
np punkt o opiece nad noworodkiem niestety my o tym nie decydujemy to juz zalezy jakie zasady ma szpital i nie mozemy tego zmienic.
cesarskie ciecie czasami lekarze nei maja nawet czasu by informowac o wszystkim widzialam jak latali na cesarke kiedy rodzilam Oliwke to byl moment i tylko krzyk szybko bedzie ciecie tetno spada.
poród tam jest np punkt o nie pomaganiu pacjetce ale jakbys zobaczyla igle do przekłucia wód płodowych to nie wiem czy bys pozwlila ja jak zobaczylam juz po przekłuciu to słabo mi sie zrobilo taka szprycha a tak przekuła nawet nei wiedzialam kiedy i chwila moment i mialam rozwarcie
tetno dziecka tutaj uczule ze warto słuchac cały czas ja mialam pdłaczane co jakis czas z Oliwka i gdyby nie to ze szybko parłam i polozna ze mnei nei przeciela to by sie mi dziecko udusilo pepowina i po wszytskim uslyszalam tylko dlaczego tu cesarki nei bylo przeciez dziecko moglo nei przezyc. Tetno spadalo malej a ja nawte o tym nie wiedzialam bo nie bylo tego ktg podłaczonego -
Mikado, co do tej drugiego poradnika co napisalas to Ci niestety nie pomoge bo nie mialam stycznosci.
Wiem jednak,ze ktoras z dziewczyn (chyba Magdalena) mowila,ze czytala ta pierwsza czesc poradnika,ktory ja mam i byla zadowolona tak samo,ze prosto i zrozumiale napisany
Hihi to sie nazywaja zachcianki ciazowe
Moj by mi sie kazal po glowie postukac haha
A pro po Mezu pyta mnie co chce w niedziele na rocznice robic to mu powiedzialam,ze niech sie wysili bo co roku to ja szastalam pomyslami.
Wiem jednak,ze nie lubi planu calego sam wymyslac bo nie jest pewny czy bede chciala tak spedzic dzien ehh faceci
Powiedzialam,ze zawsze to ja sie staralam na ciekawy plan,wiec niech sie wysila albo bedziemy siedziec w domu hihi.
Nie wiem tylko czy nie pekne do niedzieli
Ginger, jejkuu jakie slodkosci male)) Rozplynelam sie, cudne ujecie Maluszka :*
Co do planu jak go poczytalam to powiem szczerze,ze za cholere bym nie wiedziala co powinnam zaznaczyc by bylo dobrze.
U nas w szpitalu pewnie i tak sie tym nie beda przejmowac jak wszystkim innym..
Ale sie naczytalam o cyckach i karmieniu.
Nawet nie wiedzialam,ze jest tyle istotnych rzeczy hihimikado lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Juz jestem po wizycie. Moje wizyty sa bez usg wiec nie widzialam malutkiej ale slyszalam, tetno 143
ogolnie ok.
Dostalam kolejne zwolnienie, ale lekarz zapytal sie mnie ( chyba dla zartu) czy nie lepiej mi siedziec w biurze w klimie w taka pogode
Wypisal zwolnienie bez problemu, ale znowu mi wstawil 2 czyli ze wskazaniem lezenia. kiedy zapytalam sie go oto z jakiego powodu to w sumie nie odpowiedzial mi... do tego wypisal mi na zwolnieniu adres zameldowania, a przebywam pod innym - po powiedzeniu mu tego powiedzial ze juz wypisal... - wiec w razie kontroli to nie wiem jak bede sie tlumaczyc.
Poprosilam o zaswiadczenie potrzebne do szkoly rodzenia, no i go nie dostalam bo zaprzeczy by sam sobie - bo pisze mi na L2 - kod 2.
Na szczescie do szkoly rodzenia moge isc bez tego durnego zasiwadczenia.
Wyszlam od niego lekko skolowaciala jesli chodzi o ta kwestie. Wydaje mi sie ze to sa tylko zagrywki przed zusem. Gdyby mi napisal na L4 ze moge chodzic to tak samo moge chodzic do pracy ...
Czy wy macie na L4 kod ze mozecie chodzic? -
Mala_Czarna_89 wrote:Dziewczyny które niedawno wywoływały zdjęcia:
robiłyście to jakoś przez internet nie? Skąd się opłaca???
Ja znalazam oferte na www.godealla.pl tam sa czesto rozne atrakcyjne pakiety jesli chodzi o wywolywanie zdjec.
Ja kupowalam oferte na colorland i bylam zadowolona z jakosci i ceny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 15:51
-
Magdalena, nie dziwie Ci sie,ze jestes skoowana ta sytuacja ;/
Zart troche niesmaczny palnal bo co moglas sobie o tym myslec?
Co do l4 to podejrzewam,ze sie zabepieczyl w ten sposob.
W sensie, w razie nieoczekiwanej kontroli i jakby bylo cos nie tak to on ma czyste rece.
Z adresem tez troche polecial sobie.Jestes juz z nami -
Magdalena ja mam od l4 od początku ciąży z kodem ze mogę chodzić ale generalnie powinnam leżeć
Dziwny ten twój lekarza faktycznie musisz leżeć czy funkcjonujesz normalnie?
Mała ja się przymierzam do wywołania juz mam wybrane raptem 300 zdjęćale nie mam weny żeby szukać na necie wiec jak cos znajdziesz to daj cynk;)