Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak wstawic zdjecie (w awatarze czy w poscie) tak zeby bylo pionowo a nie poziomo???
Wstawione przemne fotki zawsze sa przekreconeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 18:35
-
Dziś dzień lenia totalnego bo mężuś będzie dopiero po 22.
Ja śpię codziennie ile wlezie czyli do 12 aż słyszę bicie dzwonów. ( wstaje z mężem coś zjeść o 7 jak on idzie do pracy i potem znów kima) a śpię bez wyrzutów sumienia bo jestem jedną z tych co to kontrole z ZUSU miały w pewną środę o 12.30. Dostałam kilka dni później pisemko, że w ciągu 3 dni mam to wyjaśnić- coś tam jakieś odwołanie się do ustawy, i że sankcje i że cofnięcie zasiłku jeśli nie złożę wyjaśnienia. A oczywiście miałam 2 czyli chodzone.
Moje wyjaśnienie było takie, że przebywałam u mamy w miejscu zameldowania a nie zamieszkania pod jej opieką z powodu złego stanu ( załączyłam, że 6 miesiąc ciąża bliźniacza i zaświadczenie o niepełnosprawności w st. umiarkowanym) myślę, że kopara opadła i niech sprawdzają zdrowe co lewe zwolnienie dostały od samego początku.
Ale nie dziwie się kontroli, skoro mają tylko imię nazwisko ciąża chodzona - nie wiedzą nawet który tydzień itd. Powinni jednak zamiast nawiedzać w domu ( mieszkam na szarym końcu gdańska a zus jest w centrum) to pierwsze co sprawdzić w systemie u lekarza czy coś takiego.
Ale koniec końców taki, że zanim zdąrzyłam dostać to straszne pismo i zanim je wyjaśniłam to na pue.zus miałam już decyzję i kwotę, czyli chyba u lekarza w dokumentacj sprawdzili. Wczoraj przyszła kolejna pozytywna decyzja. Nie sądzę żeby mnie znów sprawdzali bo nie wymuszam zwolnienia, ale tak do 13.30 staram się być w domu, bo udało mi się uzyskać wysoki zasiłek z tytułu działalności więc już lepiej posiedzę na tyłku i nie będę ryzykować -
Zebys wiedziala...zjadlam pol bulki, umylam zeby, wzielam leki, leze w klimie i juz wiem, ze jak sie nie poloze, to padne. Zmierzylam cianienie: 140/80...dalej leze, moze spadnie.
Zawsze zle znosilqm upaly, teraz mimo klimy tez zle. Dziekuje losowi, ze nie musze teraz rodzic, bo bym sie zameczyla.
Gorzej, bo takue temp.mAja byc przez 2 tygodnie i z kazdym dniem wszystko bedzie sie coraz bardziej nagrzewac...wychodzenie z domu ograniczylam do 1 wizyty w sklepie pod domem tylko po najpotrzebniejsze rzeczy lub w ogole nue wychodze. Do wieczora jakos daje rade, a potem masakra:/
W pt pod wieczor jestesmy zaproszeni na urodziny, ale jak bede sie czuc tak jak teraz, a mam 2 lekarzy jesCze, to odpuszcze sobie -
Wróciłam właśnie z wizyty. Szyjka dluga zamknieta, infekcja jet dalej.. Przepisał mi inne glubulki. Chyba przez przypadek nie wpisal na recepcie luteiny.. Hm. A wy do kiedy macie brać ? Dzwonilam pozniej to chyba juz nie chcial problemu robic i kazał odstawić...
Boje się troche..
Następna wizyta za 4tyg.
Dzidziuś 800g
Glukoza ok..
Jestem padnieta.. Przesunęła sie wizyta o 1,5 godziny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:45
moremi lubi tę wiadomość
-
Haen właśnie nie wypisal
A na wizycie nie mowil ze odstawi juz..
To mówicie ze lepiej stopniowo? Tzn biorę 2*dziennie setkę.. To brać przez,jakis czas po jednej a potem,odstawić ?
Ostatnio mi przepisał 3 paczki a nie zdążyłam wszystkiego zużyć..
Boje sie to,odstawić , jakos czuje sie pewnie,jak to biorę.. Zwłaszcza ze teraz,jakies różne bole,sa -
Ja tobie nie poradzę bo się kompletnie nie znam. Mi jak wpisała pomyłkowo jedno op to mówiła że natychmiast mam jechać po kolejna receptę bo przerywać na własną rękę nie mam. A tu u ciebie dziwne ze tak radykalnie odstawil, może na tym etapie ciąży to już jest Inaczej.
-
Tez mnie to zdziwiło.. Czytałam,w sumie teraz,na necie,to do 20tc gdzies przyjmują..
Ale dziwne ze tak nagle bym miała przestać brać..
Moj mąż sie krzywi i mówi ze mam sama nie brać, ze skoro tak powiedzial to tak ma byc.. Alr ja mam odczucie ze gin po prostu zapomniał wpisac i dlatego tak..
-
ktoś pytał o nosidełko..podobno nie jest wskazane u maluchów ze wzgledu na nie do konca rowiniety kregoslup i stawy
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.872782149463176.1073741829.840183589389699&type=3
tutaj wiecej, przy kazdym zdjeci opisane
-
Dzieki Rozmarzona.
Jesli ktoras z was wie co zrobic zeby zdjecie bylo w prawidlowej pozycji to bede wdzieczna.za inf.
Olcia a ty juz dlugo na L4? Kurde lipa z tymi kontrolami
A ja wieczor spedzilam na naprawie samochodu z m., na szczescie nic powaznego i jutro raniutenko jade do rozdzicow, a m przyjezdzw w pt. I jedziemy do tesciow
Dziewczyny ale wasze bobasy to duze, to juz nie paczka sera a dobry kawal schabu
Tak sie zastanawiam ile moja malutka wazy a usg dopiero za 3 tyg....haen, izulkaa lubią tę wiadomość
-
witam się wieczorową porą
mam tyle atrakcji tutaj, że nie raz zapominam że w ciąży jestem, nawet mnie mama dziś ochrzaniła, że chyba za bardzo szalejemy z tym jeżdżeniem i intensywnością odpoczywania, odwiedziłam dzisiaj ciocię i babcię i bardzo mi było miło bo obie stwierdziły, że ładnie wyglądam w ciąży, pochwaliły moją cerę (od kiedy odstawiłam tabsy to męczyłam się z trądzikiem) a brzuszek mam taki, że chyba jestem 5 min w tej ciąży
haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość