X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wstawic zdjecie (w awatarze czy w poscie) tak zeby bylo pionowo a nie poziomo???

Wstawione przemne fotki zawsze sa przekrecone :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 18:35

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z checia bym pomogla,ale ostatnio chcialam swoje tez wstawic to tylko noge bylo widac,a nie chcialo mi sie bawic w pomniejszanie i zmienilam z powrotem :)

Ps.Bardzo korzystnie wygladasz Madziu :)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień lenia totalnego bo mężuś będzie dopiero po 22.

Ja śpię codziennie ile wlezie czyli do 12 aż słyszę bicie dzwonów. ( wstaje z mężem coś zjeść o 7 jak on idzie do pracy i potem znów kima) a śpię bez wyrzutów sumienia bo jestem jedną z tych co to kontrole z ZUSU miały w pewną środę o 12.30. Dostałam kilka dni później pisemko, że w ciągu 3 dni mam to wyjaśnić- coś tam jakieś odwołanie się do ustawy, i że sankcje i że cofnięcie zasiłku jeśli nie złożę wyjaśnienia. A oczywiście miałam 2 czyli chodzone.

Moje wyjaśnienie było takie, że przebywałam u mamy w miejscu zameldowania a nie zamieszkania pod jej opieką z powodu złego stanu ( załączyłam, że 6 miesiąc ciąża bliźniacza i zaświadczenie o niepełnosprawności w st. umiarkowanym) myślę, że kopara opadła i niech sprawdzają zdrowe co lewe zwolnienie dostały od samego początku.

Ale nie dziwie się kontroli, skoro mają tylko imię nazwisko ciąża chodzona - nie wiedzą nawet który tydzień itd. Powinni jednak zamiast nawiedzać w domu ( mieszkam na szarym końcu gdańska a zus jest w centrum) to pierwsze co sprawdzić w systemie u lekarza czy coś takiego.

Ale koniec końców taki, że zanim zdąrzyłam dostać to straszne pismo i zanim je wyjaśniłam to na pue.zus miałam już decyzję i kwotę, czyli chyba u lekarza w dokumentacj sprawdzili. Wczoraj przyszła kolejna pozytywna decyzja. Nie sądzę żeby mnie znów sprawdzali bo nie wymuszam zwolnienia, ale tak do 13.30 staram się być w domu, bo udało mi się uzyskać wysoki zasiłek z tytułu działalności więc już lepiej posiedzę na tyłku i nie będę ryzykować ;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh znowu sie bawilam z tym zdjeciem i juz do tak malych rozmiarow daje,a to pokazuje dol zdjecia zamiast gore -.-

Hihi,a mowia,ze to ja jestem najwiekszym spiochem forumowym,a tu prosze ;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez tu cisza ;)
    Mamusie chyba nie maja sily wstac z wyrka w ta duchote :)

• haen Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zebys wiedziala...zjadlam pol bulki, umylam zeby, wzielam leki, leze w klimie i juz wiem, ze jak sie nie poloze, to padne. Zmierzylam cianienie: 140/80...dalej leze, moze spadnie.
    Zawsze zle znosilqm upaly, teraz mimo klimy tez zle. Dziekuje losowi, ze nie musze teraz rodzic, bo bym sie zameczyla.
    Gorzej, bo takue temp.mAja byc przez 2 tygodnie i z kazdym dniem wszystko bedzie sie coraz bardziej nagrzewac...wychodzenie z domu ograniczylam do 1 wizyty w sklepie pod domem tylko po najpotrzebniejsze rzeczy lub w ogole nue wychodze. Do wieczora jakos daje rade, a potem masakra:/
    W pt pod wieczor jestesmy zaproszeni na urodziny, ale jak bede sie czuc tak jak teraz, a mam 2 lekarzy jesCze, to odpuszcze sobie

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z wizyty. Szyjka dluga zamknieta, infekcja jet dalej.. Przepisał mi inne glubulki. Chyba przez przypadek nie wpisal na recepcie luteiny.. Hm. A wy do kiedy macie brać ? Dzwonilam pozniej to chyba juz nie chcial problemu robic i kazał odstawić...
    Boje się troche..
    Następna wizyta za 4tyg.
    Dzidziuś 800g ;)
    Glukoza ok..

Jestem padnieta.. Przesunęła sie wizyta o 1,5 godziny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:45

moremi lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, masz klime to o tyle dobrze :)
    Ja na zywca w tym upale w mieszkaniu nagrzanym jak piec :O
    W nocy bym zostawila otwarte okno,ale boje sie powtorki z ta siarka..

• Nymeria Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin mówiła, że spokojnie można lutke brać do 32 tc. Mój Mateusz 830g - może już pisałam ale gubię się co pisze tu a co u staraczek :-D

201511211678.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria to twój cięższy :P
    Moja srednio 200g na tydzień przybiera :P
    Mi powiedzial tylko ze w sumie od 25 tyg mozna odstawić.. Ale mam paczke jeszcze i mysle czy brać czy nie..
    Jak myślicie ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawilam, tyle ze przez msc robilam to stopniowo i ciesze sie, ze juz sie uwolnilam od niej. Dziewczyny, ktore wiem, ze dlugo braly tez juz raczej odstawily. Moze lekarz z rozpedu ja wypisal?

moremi lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen właśnie nie wypisal :P
    A na wizycie nie mowil ze odstawi juz..
    To mówicie ze lepiej stopniowo? Tzn biorę 2*dziennie setkę.. To brać przez,jakis czas po jednej a potem,odstawić ?
    Ostatnio mi przepisał 3 paczki a nie zdążyłam wszystkiego zużyć..
    Boje sie to,odstawić , jakos czuje sie pewnie,jak to biorę.. Zwłaszcza ze teraz,jakies różne bole,sa :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tobie nie poradzę bo się kompletnie nie znam. Mi jak wpisała pomyłkowo jedno op to mówiła że natychmiast mam jechać po kolejna receptę bo przerywać na własną rękę nie mam. A tu u ciebie dziwne ze tak radykalnie odstawil, może na tym etapie ciąży to już jest Inaczej.

201511211678.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie to zdziwiło.. Czytałam,w sumie teraz,na necie,to do 20tc gdzies przyjmują..
    Ale dziwne ze tak nagle bym miała przestać brać..
    Moj mąż sie krzywi i mówi ze mam sama nie brać, ze skoro tak powiedzial to tak ma byc.. Alr ja mam odczucie ze gin po prostu zapomniał wpisac i dlatego tak..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę nadal luteine 2x2 i duphaston 3x1 ale u mnie bóle i skurcze. Przyjaciółka brała do końca ciąży luteine. A jeśli odstawiac to stopniowo tak jak piszą dziewczyny.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha shibuya nowe imię, nowy suwaczek :-D

Masakra jak te osady lekarzy co do płci się zmieniają :-D

Shibuya lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ! Mi lekarz w 20 tygodniu kazal odstawic i nie mialam tego robic stopniowo,bo uwazal , ze to nie ma znaczenia. Co lekarz to opinia.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś pytał o nosidełko..podobno nie jest wskazane u maluchów ze wzgledu na nie do konca rowiniety kregoslup i stawy

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.872782149463176.1073741829.840183589389699&type=3

tutaj wiecej, przy kazdym zdjeci opisane :)

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Rozmarzona.
    Jesli ktoras z was wie co zrobic zeby zdjecie bylo w prawidlowej pozycji to bede wdzieczna.za inf.

Olcia a ty juz dlugo na L4? Kurde lipa z tymi kontrolami :/

A ja wieczor spedzilam na naprawie samochodu z m., na szczescie nic powaznego i jutro raniutenko jade do rozdzicow, a m przyjezdzw w pt. I jedziemy do tesciow :)

Dziewczyny ale wasze bobasy to duze, to juz nie paczka sera a dobry kawal schabu ;)
    Tak sie zastanawiam ile moja malutka wazy a usg dopiero za 3 tyg....

haen, izulkaa lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się wieczorową porą ;) mam tyle atrakcji tutaj, że nie raz zapominam że w ciąży jestem, nawet mnie mama dziś ochrzaniła, że chyba za bardzo szalejemy z tym jeżdżeniem i intensywnością odpoczywania, odwiedziłam dzisiaj ciocię i babcię i bardzo mi było miło bo obie stwierdziły, że ładnie wyglądam w ciąży, pochwaliły moją cerę (od kiedy odstawiłam tabsy to męczyłam się z trądzikiem) a brzuszek mam taki, że chyba jestem 5 min w tej ciąży ;)

haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ