Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Rozmawialyscie o L4. Ja jak dostalam pierwsze zwolnienie to mowie do pielegniarki (bo u nas wypisuje pielęgniarka a lekarz tylko podpisuje) ze na dowodzie mam adres zameldowania a nie zamieszkania. A ona mowi ze jest dobrze, ze ma być adres z dowodujak bylam drugim razem to inna pielęgniarka mi wypisywala i tez chciała tylko dowód i o nic nie pytala a ja juz sie nawet nie odzywalam.
Shibuya a mi lekarz ginekolog powiedzial ze tsh w 2 trymestrze ma byc poniżej 2.5. Bo w pierwszym chyba jest inaczej. Takze co człowiek to inna opinia....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 23:23
-
Ja np w ogóle mnie kupuje kaftanikow, bluzeczek, ani body z krótkim rękawem. Bo za zimno na krótki rękaw w zimę, sama po domu chodzę w polarku, a nie zamierzam przegrzewac domu dla dziecka. A bluzeczki się podwijaja i biedak będzie leżał i się odgniatal. I wszystkie małe pajacyki i body rozpisane po całości z przodu żeby łatwo było ubrać a nie męczyć malucha przez główkę. Co do ilości ja kupuje po 5, po 3 pewnie dostanę, a jak zabraknie to zamówię i dwa dni i dostawa będzie, nie będę potem nowych sprzedawać.
Listę z wyprawka sobie zrobiłam w Exceluco i ile czego, co dostanę, co się zastanawiam, a co mam a co nawet nie patrzyłam i odznaczam powoli ptaszkami zdobycze
bardzo mnie raduje ta wyprawka
i generalnie cieszę się stanem ciąży i narazie nie chce żeby się kończył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 00:14
MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Tez mi sie wydaje, ze to zalezy od dziecka, bo bedzie egzemplarz co zje i odbije w pieluche na ramieniu a bedzie taki co sie obsra:), wyjdzie kupa pod pachy i uleje tak, ze latwiej bedzie zdjac wszystko i do prania.
Przed to trudno przewidziec:)
I podobnie jak Nymeria nie zamierzam kupiwac spodenek czy bluzeczek, bo wydaje mi sie to niepraktyczne i nuewygodne dla takiego lezacego malucha, wiec ja stawiam na body i spiochy i polspiochy.
Sukienek itp. na poczatku nie kupie (no moze 1-2 na swieta), bo i tak nie bede miala tego gdzie i kiedy zalozyc.
Jesli sie okaze, ze czegos mam za malo (w co watpie, mysle ze kazda z nas bedzie miec raczej za duzo rzeczy), to wysylam meza do sklepu lub siadam ja lub on do komputera, klik klik i mam rzeczy po chwilii;)
Nymeria lubi tę wiadomość
-
Sen jest dla slabych, a upal nie dla mnie...
Jak juz se gadam sama ze soba, to napisze Wam, ze na sanym poczatku cierpialam na bezsennosc (mozliwe, ze tak sie stresowalam, ze spalam do 3-4, a potem nie bylam w stanie usnac...), to czytalam sobie inne watki i tak sie cieszylam, ze tam tez nie moga spac dziewczyny i myslalam sobie, ze w listopadowkach tez znajda sie takie osoby, to moze ten czas szybciej minie. I co? I pstro. 6-7 msc ciazy, a Wy dalej spicie w nocy, eh biednemu wiatr zawsze w oczy... -
Hean ja nie spalam ale nie patrzylam na forum.. Taka duchota.. Moj mlody brykał a chrześnica spala obog. Wogole jestem,trochę posrana bo poszlam zrobić jej mleko do kuchni zostawilam ja na lozku daleko od brzegu koncze robić mleko i nagle huk.. Ja przychodzę a ona na podlodze na panelach.. Lóżko nie jest wysokie jakieś 30cm od podlogi.. Zjadla uspokoila sie i zasnela trochę sie boje zobaczymy rano jaka będzie najwyzej zadzownie do siostry ehh.. Ze tez jej nie zanioslam do męża na kanape.. Ona im co chwile z lozka ląduje na podloge.. A teraz spi jak aniolek...
wieczorem bylismy na wizycie mialam 4D usg robione piekny widok maluszka stwierdziliśmy ze podobny do mniechlopiec na 100% wazy 650g i pokrywa sie z OM
a moja szyjka dluga na aż 5 cm !
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Bezsennosc i mnie dopadla zasnelam ok 1, a po 3 do kibelka wstalam i mecze sie do teraz... Czy was tez pobolewa krocze? HEAN tak dla pocieszenia nie dlugo sie nam zaczna wszystkim nieprzespane noce...MIKADO mam nadzieje, ze z malutka bedzie wszystko dobrze obserwuj ja czy nie ma wymiotow jakby sie pojawily odrazu smigaj do szpitalaCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
A ciesze sie ze jestem u rodzicow, tu jest o wiele chlodniej. W mojej kawalerce bym sie pewnie krecila z boku na bok
Mikadobto chrzesnica napedzila Ci stracha,ale masz juz praktyke Kochana
Wiecie co nie wiem czemu ale ja myslalam ze szyjka ma max 4cm wczoraj kolezanka uswiadomila mnie ze moze miec nawet 6 a Mikado pisze o 5cm.. ile to czlowiek nie wie.
Nymeria ja tak jak ty ciesze sie stanem ciazy i nie mam poki co cisnienia na listopad.
Madrze piszecie co do wyprawki, chyba najlepiej same pajace rozpinane po calosci i nie meczyc dzieciaczka... musze stworzyc liste i zaczac dzialacNymeria, mikado lubią tę wiadomość
-
Ja tez myslalam, ze szyjka moze miec 4 cm...
Jakos zasnelam w nocy, ale i tak sie co godzine budzilam.. Ja zycze kazdemu przespanej nocy, bo ja jak nie zapewnie sobie odpowiedniej ilosci odchorowuje to nast.dnia
Mikado dobra ciocia z Ciebie, ze mleko w nocy zrobilas:) a ze chrzesnica spadla, to musiala sie rzucac po lozku, nic jej nie bedzie, tylko jakis siniak sie moze pojawic:) i gratulacje udanej wizyty;)
Mnie kricze raczej nie pobolewa, ale przed snem chcialam sie przekrecic z pkeciw na bok i cos nie tak poszlo, bo z bolu lzy mi polecialy, wrazenie mialam ze cos sobie urwalam lub naciagnelam.
MadaLena zazdrosCze przewiewu u rodzicow, korzystaj poli mozesz, bo nasteony tydzien ma byc taki jak ten.
mikado lubi tę wiadomość
-
To prawda... Wczoraj zerknęłam na prognozę pogody na przyszły tydzień i się załamałam
Ja na szczęście w nocy smacznie śpię, w dzień drzemka okolo 2h. Moje plany na dziś to włączyć pranie i je rozwiesić
Ostatnio jest to dla mnie wyzwanie, serio serio
Synuś
-
Haen dołączam się i ja do bezsenności chyba przed 5tą
zasnęłam im dalej tym gorzej. Jeszcze jedyna pozycja w jakiej mogę leżeć to na plecach bo na boku od razu brzuch twardnieje:( wiec zaczyna mi kręgosłup siadać
a gdzie tam koniec. Mały mi jeszcze tak wali po zebrach i czymś jeszcze ze z bólu się aż zwijam jak kopnie. Ma power chłopak.
-
Jeśli chodzi o ciuszki to nie ma co świrowac tyle wszystkiego w sklepach ze w każdej chwili można kupić jak się okaże że brakuje. A z ilością nie ma co przesadzać. Ja mam po kilka szt body, pajacow, śpiochów, półśpiochów jeszcze cos mam dostać wiec nic nie kupuje. Poza tym jak widzę ze się kończą załączam pralkę i już
a planowanie przy małym dziecku swoją drogą a to co wyjdzie swoją wiec po co się spinac ze tego musi być tyle szt a tego tyle.
haen lubi tę wiadomość
-
Zorro juz niedlugo zostanuesz matkommm!!
Ja tez ostatnio aktywnosc ograniczam do minimum.
Ginger, pewnie Ci miesnie "siadly", jak tu pomoc sobie? Chyba tylko doczekac do porodu, a potem jak sie bedziesz mogla spionizowac, to sie wzmocnia. Tego zycze Ci, bo do tej pory nie bylo Ci latwo, ale juz blizej niz dalej. -
Shibuya ja w swoim zyciu bylam nie u jednego gina i kazdy mi mowil ze normy normami (tsh do 4) a kazdy przypadek jest inny. Wazne nie tylko jest tsh ale tez ft3ft4 i przeciwciala - to juz nie raz bylo mowione
Dobrze ze ta lekarka zlecila ci caly panel badan. Moj gin ma ok 52lat i nigdy by nie stwierdzil ze tsh 3-4 to dobry wynik. Ja obecnie mam 1.13 a w sr wizyta.
Haen co ty mowisz przyszly tydz. Taki sam ?moglo by chodz troszke byc chlodniej !
Ja poki co czuje delikatne kopniecia malutkiej po prawek i lewejj stronie brzuszka. Po lewej ma chyba glowke a z prawej nozki... ostatnio zaczelam czuc ja powyzej wysokosci pepka. Ale do kop iakow w zebra to chyba jeszcze daleko. Napewno to slodkie ale i uciazliwe jak piszesz Ginger.
A gdzie Aparatka? -
Haen, chyba mamutem, ale to już jestem
Ostatnio mi mąż powiedział,że już widać po mnie stopień zaawansowania ciąży- po ruchach, chodzie, brzuchu. Tzn,ze nie jestem juz taka lekka i zwinna jak dawniej
I ma rację, nawet ciężko mi wstać z kanapy jak się zasiedzę
A terminy terminami,ale żadna z moich koleżanek nie urodziła zgodnie z wyznaczonym dniemSynuś
-
Haen i tej myśli się trzymam ze juz bliżej jak dalej;)
Zorro ja też koniec września początek października chce mieć wszystko gotowe by w razie czego nie panikowac ze cos nie przygotowane. Choć przy Patryku łóżeczko mąż składał dopiero jak urodziłam. I teraz nie wiem czy złożyć je wcześniej czy jak będę w szpitalu. A wy juz będziecie mieć złożone łóżeczka?