Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwielbiam ciasto czekoladowo-kokosowe, tylko ciasto pieke wieczorem, krem nast. dnia rano i przekladam. Musi postac w lodowce, jest pyszne, tylko nie wiem czy na taka pogode nie za ciezkie.
W przepisie jest Malibu, nigdy nie pomijalam, mimo, ze ciasto jadly dzieci, teraz nie wiem czy bym dodala, bo to 2 lyzki na cala mase, a jednak nadaje fajny smak:)
http://www.mojewypieki.com/post/ekstremalnie-czekoladowe-ciasto-czekoladowe-malibu
Ponizej zdjecie z domowego archiwum
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a45fd238722.jpgNymeria, MadaLena30, Buffy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój szkrab też szaleje mimo upałów. Bardzo czuję, bo ciągle leżę. I chyba obrócił się główką w dół, bo pod żebrem widzę jakąś kończynkę co chwilę
Fajnie też zaczął brzuch falować, o rany dziewczyny, bliżej niż dalej
Ile prawdy jest w tym, że lepiej dziecko urodzić w 7 miesiącu niż w 8???? -
hej jestem i ja:)
Kurcze wczoraj bylismy nad woda weszlam popływac sobie troszke zeby sie schłodzic i pół nocy sie meczyłam ze skurczami dwie nospy ciepły prysznic i przeszlo. Dzisiaj rano bylam z córcia u dermatologa po skierowane do genetyka i wrocilam to obei padłysmy z tej goraczki -
Widze temat ciuszków no coż ja jestem maniaczka kupowania ubranek i przebierania moich panienek ale ocywiscie w wygodne ciuszki. ale liste mam tez zrobiona taka z doswiadczenia jak ktos chce to podesle i swoja. Nie ma co przesadzac taki maluszek szybko wyrasta niestety
U nas materac bedzie pianka kokos. Naczytalam sie dzisiaj dopytalam dermatologa ktory by polecil i juz decyzja zapadla. Tylko nei ten wysokoelastyczny tylko ten sredni kupujemy bo wysokoelastyczny jest dla dorosłych. -
Ginger, nie kupil bo stwierdzil,ze mamy wieksze wydatki,a lato zaraz sie skonczy.
I taka to rozmowa wlasnie bo zaraz mu odzywki wyrzygalam oczywiscie
Jednak najlepsze,ze zaczelam to pisac przed wyjsciem do UP,a po wyjsciu z niego, gdy wspomnialam Mezowi o wiatraku to zapytal co z tego bedzie mial,a juz ja wiem o co mu chodzi haha
Dobry interesnat,wiec jeszcze moze cos wynegocjuje
Pytalam o ten zasilek macierzynski w UP jak bylam zlozyc podpis czy jak jedna osoba ma umowe o prace,a ja nie pracuje to czy bedzie mi przyslugiwal,ale nic nie wiedza.
Tyle czasu harowalam,wiec jak moglabym skorzystac to dlaczego by nie.
Moja Malutka dzisiaj leniwa choc wczoraj czadu w upal dawala na calego.
Tez mi taka starsza znajoma mowila,ze jej corka miala perypetie w ciazy.
Noi lekarze mowili,ze jak ma rodzic to lepiej by w 7 badz 9 miesiacu byleby nie w 8 z jej dolegliwosciami.
Potem sie modlili wlasnie by tak bylo,ale donosila
Anulaa, tak jak pachwiny ciagna to wiezadla sie naciagaja.
Mnie nieraz taki bol lapal,ze nie moglam sie rozprostowac i w zadnej pozycji lepiej nie bylo.
Pytalam gina na wizycie, wymacal i mowil,ze to nie okolice macicy bola tylko wiezadla,wiec okJestes juz z nami -
Shibuya, nie ma co panikowac,ze malo co sie rusza Maluszek.
Jednego dnia bedzie aktywny na calego,a innego leniwy i ospaly.
Zobacz jak ma goraco w tym naszym inkubatorku plus pogoda
Zreszta teraz Maluszki wieksza czesc dnia beda przesypialy.Shibuya lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Shibuya wrote:Ja poproszę tą listę
córka to było moje marzenie, mam zamiar przebierać, stroić itd córcie, więc chcę mieć dużo ciuszkówShibuya lubi tę wiadomość
-
to jest ta podstawowa wyprawka
CIUSZKI:
10sztuk bodów (krótki i długi rękaw)
4 sztuki bawełnianych koszulek
6 sztuk śpioszków/pajacyków
2-3 pary skarpetek
2 pary niedrapek
2 sztuki sweterków bądź bluz
3 pary spodni
3 czapeczki (1 zimowa jeśli dziecko rodzi się zimą)
zimową porą kombinezon
3 sukieneczki dla dziewczynki
2 pary rajstopek
KOSMETYKI:(apteka)
mydełko bądź żel do kąpieli
oliwka dla niemowląt
krem do pupki
sterylne gaziki
sól fizjologiczna do przemywania oczków i noska
gaziki nasączone spirytusem do przemywania pępka (lepsze niż octanisept)
aspiroator do czyszczenia noska
termometr do pomiaru temperatury ciała
DO KĄPIELI:
wanienka
ręcznik z kapturkiem (2 sztuki)
myjka
nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
szczoteczka do włosków ( z miękkiego i naturalnego włosia)
KARMIENIE:
laktator (najlepszy jest elektryczny)
2 butelki 240 ml
1 butelka 150ml
szczotka do czyszczenia butelek
POKÓJ DZIECIĘCY:
łózeczko bądź kołyska
materac do łóżeczka
pościel do łóżeczka najlepiej odrazu z ochraniaczem
przewijak
cieńki kocyk
grubszy kocyk
lampka nocna z delikatnym światłem
wózek
komoda/szafka na ubranka
fotelik samochodowy
bujaczek/leżaczek (u nas zdawał egzamin na 6:))
karuzela (od 3 miesiąca życia dziecka)
PIELUSZKI:
pieluszki jednorazowe (zaczynając od rozmiaru 1 około 3 paczek)
10 pieluszek tetrowych
2 pieluszki flanelowe
INNE:
4 paczki mokrych chusteczek
2 smoczki (najlepiej każdy z innej firmy aby sprawdzić który będzie dziecku pasował)
proszek do prania dla niemowląt
herbatka rumiankowa
-
każdy ma swoją liste
i tak pewnie dziewczyny będziemy mieć za dużo wszystkiego..
na wyrost też nie ma co kupować..
np kremy też nie widze sensu kupować duże opakowania bo może się okazać że dziecko uczuli.niby chce mieć na zapas, ale z drugiej strony to moge użyć raz i wyskoczą krostki jakieś i tyle pożytku z tego ;P
dzwoniła moja mamusia, żeby wnuczce pozamawiać kilka rzeczy np rożek ;P hehe.. czyli szał zakupów trwa nadal
-
Aparatka ja iuz sobie wczesniej twoja liste zapisalam i inne tez, ale jeszcze nie usoadlam zeby stworzyc jedna cala moja
Za to moja mama dzis kupila UWAGA: basenik dla Hani co by miala w przyszle wakacje gdzie sie pluskac na balkonie .... czad -wzielo moja Mamuske
Ale mnie to cieszy akurat...
A ja wzielam sie za pichcenie i troche ciezko stac w tej kuchni ...
Haen ciasto wyglada apetycznie ale w taka pogode nie bede ryzykowac za to na swieta jak znalazl bedzie i malibu cale wleje hehe
To prawda ze lepiej urodzic w 7 mc... ale co to wogole za tematy? Przeciez my rodzimy w listopadzieizulkaa lubi tę wiadomość
-
dziewczyny jak robicie z laktatorem?
bije się z myślami czy kupować już teraz czy nie.. czy inwestować w elektryczny... skoro w sumie nie wiem czy będzie mi potrzebny.. moge nie mieć pokarmu, albo małą moze jeść że aż uszy będą się trząść ..
ale jak nie.. to znowu na ręcznym się zarąbe.. moje siostry miały reczne i móiły że koszmar... a wy jak robicie?
niby można kupić teraz ręczny na wszelki wypadek, ale ja wiem czy potem jest sens mieć dwa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyizulkaa wrote:dziewczyny jak robicie z laktatorem?
bije się z myślami czy kupować już teraz czy nie.. czy inwestować z elektryczny... skoro w sumie nie wiem czy będzie mi potrzebny.. moge nie mieć pokarmu, albo małą moze jeść że aż uszy będą się trząść ..
ale jak nie.. to znowu na ręcznym się zarąbe.. moje siostry miały reczne i móiły że koszmar... a wy jak robicie?
Izulka tez o tym myślę. Zdecydowałam ze zobaczę jak mały się przy cykcku odnajdzie. Jeśli będzie problem to będę ściągać laktatorem a jeśli nie to spróbuję bez. I zobaczę ile tego pokarmu będzie żeby nie zalegal bo jak będzie tak to tez kupieizulkaa lubi tę wiadomość