X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka ja mam ręczny a raczej miałam bo pozyczylam i juz chyba nie wroci.
    Nie bylo tak zle odciagalam tylko pokarm jak musialam wyjsc bez małej na chwilke z domu. Nie jest tak zle tylko trzeba sobei obrac metode odpowiednia. Tommy tippy ma dobry reczny laktator. JA kupilam swoj po wyjsciu ze szpitala bo w szpitalu nei byl potrzebny a wrazie czego maja swoje.

izulkaa lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejku jeszcze 14 tygodni mi zostalo a mi juz sie nei chce najchetniej bym zdjela ten brzuch i polozyla na polce ewentualnie na noc zalozyla na troszke. Normalnei ciezko mi juz strasznie.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brat mial byc dzisiaj w miescie u lekarza i nie wiem czy podjedzie mnie zabrac troche na wioske.
    Zabraly sie pewnie z nim bratowa, mala i moja mala z druga bratanica bo jakies zakupy chcialy,wiec chyba nici z tego.
    W ten upal cos ciezko mi dogodzic marudna jestem i miejsca nie moge sobie znalezc :)

Jestes juz z nami :)
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/przed-porodem-jak-wygladaja-ostatnie-momenty-ciazy_35120.html

Tu jest artykuł napisany przez lekarza. On też jest zdania,ze to mit :-)
    Ale każdy wierzy w co chce ;-)

Inkubator inkubatorem,ale jezeli płuca nie są wydolne to już w grę wchodzi jedynie respirator...

Synuś :-)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja nie kupuje, najpierw zobacze co i jak w szpitalu jak cos maja, a jesli okaze sie niezbedny to kupie, maz podjedzie lub na allegro 2 dni i masz go w domu :)
    Rozmarzona nie tylko tobie ciezko dogodzic w te upaly 3mam kciuki zeby brat po ciebie zajechal!
    Ja mam zasloniete rolety caly dzien, a okna otwieram dopiero wieczorem na noc i dzieki temu mam chlodno.

Rozmarzona, izulkaa lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sówka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/704148c2a3af.jpg

Molcia, Anulaa, Kitaja, natali101 lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka,ale cudoooo!!!! :-)

Mafalena, ja tak samo- rolety opuszczone,okna zamknięte ;-) Dużo to daje

• aparatka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz sie bede porywac i szyc rozek dla koleznaki na prezent ciekawe co z tego mi wyjdzie

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, dziekuje ale narazie nic sie takiego nie zapowiada,wiec pewnie cale auto zapchane :)
    U mnie wlasnie z tej str nie ma rolet w pokoju dziennym i daje rowno Slonce.
    Okno tez mam zamkniete,ale minimalna roznica pomiedzy ta duchota.
    Za dnia moge sie pomeczyc byleby w nocy moc normalnie usnac.

Laktator mysle zakupic, gdyz wydaje mi sie to przydatna rzecza.
    Bratowa np mowila,ze jej tak cyce napuchly,ze jeszcze chwila,a zapalenia by dostala, juz taki bol miala.
    Moj brat wtedy jej lecial kupic jak to on okreslil w sklepie "poprosze obciagacz do cyckow" hehe.
    Przez pierwsze dni wiadomo malo co bedzie siary w piersiach,ale pozniej produkcja sie wzmoze i zawsze w razie wyjscia Mezu bedzie zabezpieczony ;)
    Chcialam elektryczny po czym stwierdzilam,ze drogi,ale Mezu powiedzial,ze trzeba bedzie to kupi.
    Tyle,wiec dobrego bo na necie idzie z fajnych firm taniej wynalezc.
    Jak sie nie przyda no coz bedziemy sprzedawac albo bedzie czekalo hihi.

izulkaa, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest wam duszno przy zamkniętych oknach? Ja mam rolety na dole, ale okna uchylone.

No i brzuch się napiął przy robieniu obiadu, czas odpocząć- moje nowe hobby :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby macie racje, że tego jest od groma..
    ale ja mam i tak duże piersi, więc jak dojdzie pokarm to nie ogarne tej mleczarni:P
    no ponoć nei można dopuścić do tego żeby były twarde bo się zrobi zapalenie..
    na allegro właśnie są taniej niż w sklepie;P wiadomo że jak trzeba będzie na już to się pójdzie i kupi, ale taniej na allegro;P
    musze przemyśleć sprawę.. a chciałąbym już kupić butelki... tylko wstrzymuje się bo dobrze by było chyba jak by pasowały do laktatora w razie czego..

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwięcej pokarmu miałam niecałą dobę po porodzie, więc zamierzam laktator wziąć już do szpitala. A wcale nie mam dużych piersi ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie to nie ma reguly czy duzy, czy maly biust bo mleko idzie roznie,a czesto nawet i tak samo :)
    Butelki to ja juz dawno temu kupilam hihi :)

Mala, przy zamknietych tak gorac do srodka nie wpada i przestrzen sie nie nagrzewa :)
    Maz na mnie krzyczy zawsze,ze w tym pokoju za dnia mam zamykac i sie sprawdza bo nie ma takiej bolaczki :)

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę testować w przyszłym tygodniu bo upały podobno nie odpuszcza

A jutro chyba wybierzemy się nad Wisłę nogi pomoczyc bo się już po prostu nie da. Plecy juz bola od leżenia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 14:15

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamykamy zawsze, bo na termometrze od strony północnej jest 35 stopni,a w domu przy tym samym oknie (jak nie nawpuszczamy afrykańskiego powietrza) tylko 27 ;-) Z tego okna pomiar jest najbardziej miarodajny :-D

Laktator kupię na ostatnią chwilę żeby mi gwarancja nie uciekała. Jak nie wykorzystam to trudno, odsprzedam ;-) Laktatory bardzo fajnie pobudzają laktację dlatego mam zamiar używać. No i w ogóle chciałabym mieć mniej więcej pojęcie ile przeciętnie dziecko zjada, bo to że sobie ciumka nie oznacza,że coś leci :-D

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wyprobuu koniecznie z zamknietymi oknami, bo jest dokladnie tak jak pisza dziewczyny: o wiele chlodniej kiedy powietrze nie wpada.
    Rozmarzona to ja Ci Kochana wspolczuje bez rolet i wiatraczka :/
    Mi tez brzucho sie napina bo caly dzien w kuchni zupka krem z brokula zrobiona, jedno ciasto gotowe drugie sie piecze i dzis swieto bo ugotowalam dla psiaka rowniez :)
    Ale teraz chwila odpoczynku... w planach sa jeszcze sloiki ale z tym poczekam na Mame ;)

Ja chybq zdecyduje sie na laktator canpola i oblukalam aukcje na allegro z mozliwoscia odbioru jakies 5km odemnie wiec dlatego mysle ze mezu skoczy i kupi w razie awarii, a prawda tez jest taka jak Zorro pisze szkoda tracic gwarancji.

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, to powiem Ci,ze masz powera dzisiaj :O
    Wstyd sie przyznac,ale ja nawet za obiad sie nie bralam taki dzien buntu mam :D!
    Mezu bedzie wracal z pracy to moze do pierogarnii go wysle.
    Hmm zjadlabym pierozki z jagodami,ale ciekawe czy maja bo mam pecha do nich ;)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies wynalazlam na allegro laktator z canpola elektryczny + podgrzewacz do butelek + butelka za 199 zl,ale teraz nie pamietam u jakiego uzytkownika :)
    Fajna cena,ale widzialam osobne podgrzewacze za 47zl i nie wiem czy wtedy uda mi sie laktator osobno kupic w takiej cenie by sie pokrywala z kompletem czy jednak komplet wziasc :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O znalazlam ten zestaw

http://allegro.pl/laktator-elektryczny-canpol-podrzewacz-i-butelka-i5559561183.html

Musze temat przmeyslec czy lepiej w komplecie czy osobno.
    Wlasnie jak osobno bede zamawiala to u kilkunaastu uzytkownikow bym musiala i placic za przesylki bo jeszcze mam biezace rzeczy do zamowienia.
    Ciezko dogodzic by bylo dobrze hihi :)

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz mnie zaskoczył. Zjedliśmy obiad i kazał mi odpocząć a on wszystko ogarnie. Mowie ze cały dzień odpoczywam przecież gfy byl w pracy a on ze nie i normalny człowiek zle się czuje w taka pogodę a co dopiero w ciąży.
    Milo mi :)

Edit:
    Juz mi nie jest milo. Położyłam się na kanapie a on z troska w oczach: biedna, wyglądasz jakbys miała zaraz umrzeć
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:13

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ