X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna nie umieraj dzdzownico:)
    A Twoj maz mnie rozbawil hihi

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez swojego pochwale.
    Rano przed praca wstal jak zawsze,poszedl po zakupy bym nie musiala na 3 pietro sie wspinac,ogarnal naczynia po sniadaniu i jak chcialam sie wziasc za odkurzanie to kazal mi to zostawic,ze on to zrobi:)
    Niby tak sie na chlopow narzeka w tej ciazy,ze czasu dla nas nie maja,ale sporo pomagaja i zamiast czulosci wiekszej to chociaz czysto w mieszkaniu hihi :)
    A ja wyrodna baba jeszcze obiadu nie zrobilam :O
    Za to napisalam,ze jest opcja o ile oczywiscie po pracy bedzie mial sile na wychodne jedzenie.

Ps. Dzisiaj sie smial i pytal czy sie poskarzylam na forum :D
    Bo wczoraj w sklepie wzielam pakiet danonkow i mowie do niego,ze to bananowy smak,a nie waniliowy,ale moze byc.
    On myslal,ze mi nie pasuja i zamiast wlozyc do koszyka to odlozyl na polke :O
    Ja w domu szperam w lodowce z mysla,ze zamroze je jak lody,a tu dupa nie ma ich <krzyk>.
    Z pretensja oczywiscie,gdzie moje danonki na co on zdziwiony patrzy "przeciez ich nie chcialas" haha :)
    Pozniej sie smial czy sie nie skarzylam ;)

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona a z jakiej firmy masz butelki?

Co do laktatora to ja mysle miedzy avent a canpol :P a bierzecie ręczne czy elektryczne w razie czego ?

Ja zrobiłam obiad i padam.. :( tez,bez wiatraka jestem..
    Moj byl w aptece, umył gary takze chocisz tyle.. Ale jutro,ciekawe,kto,ogarnie mieszkanie na taki upal :P,jak ja się ubiorę,i juz mokra jestem..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa dziewczyny niebawem dostaniemy mieszkanie !!!! :)
    Cos mnie tknelo zadzownic do dewelopera i okazalo sie ze na dniach beda dzwonic i ustalac kalendarz odbioru mieszkan... jak dobrze pojdzie to do konca sierpnia bedziemy mieli klucze :)

Musze sie wziasc do roboty bo nawet nie wiem jaka chce miec kuchnie :)

Ojezu jaka szczesliwa jestem :)
    Chyba zdazymy przed przyjsciem na swiat Hanulki :)

Rozmarzona, izulkaa, Zorro, haen, moremi lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki z aventu dziewczyny doradzaly,wiec sie zasugerowalam :)
    Laktator chce elektryczny,ale te z canpola sa tansze i pasuja w wiekszosci do butelek aventu tez,wiec ide po cenie,a firma tez dobra z tego co czytalam :)

izulkaa lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, ciesze sie razem z Toba,ze wszystko idzie po Waszej mysli Kochana :)
    Teraz na pewno bedziesz spokojniejsza jak wiecej czasu macie ;)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zniesmaczona bo biorę femibion ...i musiałam kupic bez recepty i dalam ponad 50zl..! Masakra co to za cena

ParasOlka:) lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musimy ich czasem pochwalić żeby nie było ze tylko nas wkurzają :) ja czuje ze mam taryfę ulgowa z powodu ciąży. Głównie jeśli chodzi o moje humory. Wczoraj chodziłam z nadeta mina, maz pyta co mi jest a ja"jeszcze nie wiem". Kiedyś wymyslilabym szybko jakiś powód.

Takie danonkowe lody to też bym zjadła :D

Spojrzałam w lustro faktycznie szału nie ma- chyba się pomaluje :P

A w ogóle powoli się zbieramy i jeszcze dzis zobaczę Laurcie :D nie mogę się doczekać wytesknilam się bardzo :)

Rozmarzona, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie mega ciesze tyle roboty przed nami :)

Slyszalam dobre opinie na temat canpola, dziewczyny (Skarb) tez chwalily wiec bez sensu przeplacac. Rozmarzona ja wlasnie znalazlam chyba za 159 zl laktator +podgrzewacz gratis :) posniej poszukam to wkleje jak cos.

Przecholowalam z tym powerem :/
    Brzuszek sie odezwal i zakulo bardzo :(

izulkaa, Rozmarzona lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to znowu strasznie kusi firma lovi, i butelki i laktator i podgrzewacz... ale póki co wstrzymam się z kupnem bo nie wiem czy mi będzie potrzebne to wszystko

• Zorro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, to Femibion kupowałaś na receptę wcześniej? Nie wiedziałam, że suplementy też są refundowane. Ja zamawiam Femibion w aptece internetowej i płacę troszkę ponad 30zł. W stacjonarnych aptekach ceny są około 60 :-\

Ja dziś cały dzień odpoczywam i powiem Wam,że jak na mnie to mam mięciutki brzuch :-)

Edit. Buffy, ja się zdecydowałam na Lovi :-) Butelki z serii medical i laktator elektryczny :-) Podgrzewacz juz mam od siostry (innej firmy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:30

Synuś :-)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem jeszcze zdecydowana na firme ale waham sie pomiedzy tradycyjnym aventem a tommee tipee czy jakos tak sie to pisze... duzo dobrego o nich slyszalam. Czy ktoras z was moze juz je zakupila i moze cos powiedziec?

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, o prosze to jak znajdziesz to bede wdzieczna jak wstawisz linka ;)

Mala, tak samo wczoraj mialam nos na kwinte wieczorem bo o tak mi sie chcialo hihi :)
    Moj mnie zaczepial, mizial i caluski dawal,a ja krecilam nosem i mnie denerwowalo jak go lapalam na tym,ze sie na mnie patrzy.
    Smial sie,ze to pewnie za te danonki haha :)
    Rano juz sie do niego tulilam to stwierdzil,ze juz go chyba znowu kocham haha :)
    Oj te nasze humory hihi.
    Co do tapety to rano sie pomalowalam przed wyjsciem do UP,a teraz ze mnie wszystko splywa,ale dzielnie trzymam w razie wyjscia bo znowu by mi sie nie chcialo szpachlowac :)

Moja pregna plus tez droba w aptece 50zl,a w rossmanie odkrylam o dyszke tansze,a ostatnio mieli dodatkowa tam na nie promocje i dalam 32 zl ;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie zastanawialam jakbym wziela podgrzewacz z canpolu za 47,a jakby laktator wychodzil drozej to wtedy wziasc z innej mniej znanej firmy,ale boje sie czy tez bedzie spoko.
    Pewnie z tego powodu wezme drozszy,ale pewniejszy badz zestaw.

Edit: dwa dni Mezu wracal wczesniej z pracy,a dzisiaj jak planowalam wyjscie to pewnie wroci pozniej grrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:44

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzylam balkon bo chcialam na chwile na niego wyjsc,a on tak nagrzany,ze co sie dziwic,ze mieszkanie takie zaparowane :O
    Szybko sie wycofalam i zamknelam okno,ktore mnie pokusilo otworzyc hihi.

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro zawsze na receptę mi wypisywal to i mniej placilam,na pewno.. Nie wiem ile ale na pewno mniej..

Czyli mówicie ze buteli z canpola i aventu pasują do laktatora jednego?

Tez słyszałam dobre opinie o lovi alr drogie maja laktatory w razie czego :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak ze przy laktatorze masz butelke do ktorej sciagasz pokarm a jak masz inne butelki to tyloo wystarczy przelac gdyby nie pasowala?

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze poczytać jeszcze o laktatorach bo mam duże piersi i z tego co wyczytalam,to nie każdy laktator sie nadaje, w sensie nie przylega dobrze..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena niby tak ale po co przelewać jak mozna id razu do dobrej butelki ściągać ?

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie?

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ