X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna nie umieraj dzdzownico:)
    A Twoj maz mnie rozbawil hihi

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez swojego pochwale.
    Rano przed praca wstal jak zawsze,poszedl po zakupy bym nie musiala na 3 pietro sie wspinac,ogarnal naczynia po sniadaniu i jak chcialam sie wziasc za odkurzanie to kazal mi to zostawic,ze on to zrobi:)
    Niby tak sie na chlopow narzeka w tej ciazy,ze czasu dla nas nie maja,ale sporo pomagaja i zamiast czulosci wiekszej to chociaz czysto w mieszkaniu hihi :)
    A ja wyrodna baba jeszcze obiadu nie zrobilam :O
    Za to napisalam,ze jest opcja o ile oczywiscie po pracy bedzie mial sile na wychodne jedzenie.

Ps. Dzisiaj sie smial i pytal czy sie poskarzylam na forum :D
    Bo wczoraj w sklepie wzielam pakiet danonkow i mowie do niego,ze to bananowy smak,a nie waniliowy,ale moze byc.
    On myslal,ze mi nie pasuja i zamiast wlozyc do koszyka to odlozyl na polke :O
    Ja w domu szperam w lodowce z mysla,ze zamroze je jak lody,a tu dupa nie ma ich <krzyk>.
    Z pretensja oczywiscie,gdzie moje danonki na co on zdziwiony patrzy "przeciez ich nie chcialas" haha :)
    Pozniej sie smial czy sie nie skarzylam ;)

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona a z jakiej firmy masz butelki?

Co do laktatora to ja mysle miedzy avent a canpol :P a bierzecie ręczne czy elektryczne w razie czego ?

Ja zrobiłam obiad i padam.. :( tez,bez wiatraka jestem..
    Moj byl w aptece, umył gary takze chocisz tyle.. Ale jutro,ciekawe,kto,ogarnie mieszkanie na taki upal :P,jak ja się ubiorę,i juz mokra jestem..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa dziewczyny niebawem dostaniemy mieszkanie !!!! :)
    Cos mnie tknelo zadzownic do dewelopera i okazalo sie ze na dniach beda dzwonic i ustalac kalendarz odbioru mieszkan... jak dobrze pojdzie to do konca sierpnia bedziemy mieli klucze :)

Musze sie wziasc do roboty bo nawet nie wiem jaka chce miec kuchnie :)

Ojezu jaka szczesliwa jestem :)
    Chyba zdazymy przed przyjsciem na swiat Hanulki :)

Rozmarzona, izulkaa, Zorro, haen, moremi lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki z aventu dziewczyny doradzaly,wiec sie zasugerowalam :)
    Laktator chce elektryczny,ale te z canpola sa tansze i pasuja w wiekszosci do butelek aventu tez,wiec ide po cenie,a firma tez dobra z tego co czytalam :)

izulkaa lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, ciesze sie razem z Toba,ze wszystko idzie po Waszej mysli Kochana :)
    Teraz na pewno bedziesz spokojniejsza jak wiecej czasu macie ;)

MadaLena30 lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zniesmaczona bo biorę femibion ...i musiałam kupic bez recepty i dalam ponad 50zl..! Masakra co to za cena

ParasOlka:) lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musimy ich czasem pochwalić żeby nie było ze tylko nas wkurzają :) ja czuje ze mam taryfę ulgowa z powodu ciąży. Głównie jeśli chodzi o moje humory. Wczoraj chodziłam z nadeta mina, maz pyta co mi jest a ja"jeszcze nie wiem". Kiedyś wymyslilabym szybko jakiś powód.

Takie danonkowe lody to też bym zjadła :D

Spojrzałam w lustro faktycznie szału nie ma- chyba się pomaluje :P

A w ogóle powoli się zbieramy i jeszcze dzis zobaczę Laurcie :D nie mogę się doczekać wytesknilam się bardzo :)

Rozmarzona, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie mega ciesze tyle roboty przed nami :)

Slyszalam dobre opinie na temat canpola, dziewczyny (Skarb) tez chwalily wiec bez sensu przeplacac. Rozmarzona ja wlasnie znalazlam chyba za 159 zl laktator +podgrzewacz gratis :) posniej poszukam to wkleje jak cos.

Przecholowalam z tym powerem :/
    Brzuszek sie odezwal i zakulo bardzo :(

izulkaa, Rozmarzona lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to znowu strasznie kusi firma lovi, i butelki i laktator i podgrzewacz... ale póki co wstrzymam się z kupnem bo nie wiem czy mi będzie potrzebne to wszystko

• Zorro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, to Femibion kupowałaś na receptę wcześniej? Nie wiedziałam, że suplementy też są refundowane. Ja zamawiam Femibion w aptece internetowej i płacę troszkę ponad 30zł. W stacjonarnych aptekach ceny są około 60 :-\

Ja dziś cały dzień odpoczywam i powiem Wam,że jak na mnie to mam mięciutki brzuch :-)

Edit. Buffy, ja się zdecydowałam na Lovi :-) Butelki z serii medical i laktator elektryczny :-) Podgrzewacz juz mam od siostry (innej firmy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:30

Synuś :-)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem jeszcze zdecydowana na firme ale waham sie pomiedzy tradycyjnym aventem a tommee tipee czy jakos tak sie to pisze... duzo dobrego o nich slyszalam. Czy ktoras z was moze juz je zakupila i moze cos powiedziec?

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, o prosze to jak znajdziesz to bede wdzieczna jak wstawisz linka ;)

Mala, tak samo wczoraj mialam nos na kwinte wieczorem bo o tak mi sie chcialo hihi :)
    Moj mnie zaczepial, mizial i caluski dawal,a ja krecilam nosem i mnie denerwowalo jak go lapalam na tym,ze sie na mnie patrzy.
    Smial sie,ze to pewnie za te danonki haha :)
    Rano juz sie do niego tulilam to stwierdzil,ze juz go chyba znowu kocham haha :)
    Oj te nasze humory hihi.
    Co do tapety to rano sie pomalowalam przed wyjsciem do UP,a teraz ze mnie wszystko splywa,ale dzielnie trzymam w razie wyjscia bo znowu by mi sie nie chcialo szpachlowac :)

Moja pregna plus tez droba w aptece 50zl,a w rossmanie odkrylam o dyszke tansze,a ostatnio mieli dodatkowa tam na nie promocje i dalam 32 zl ;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie zastanawialam jakbym wziela podgrzewacz z canpolu za 47,a jakby laktator wychodzil drozej to wtedy wziasc z innej mniej znanej firmy,ale boje sie czy tez bedzie spoko.
    Pewnie z tego powodu wezme drozszy,ale pewniejszy badz zestaw.

Edit: dwa dni Mezu wracal wczesniej z pracy,a dzisiaj jak planowalam wyjscie to pewnie wroci pozniej grrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:44

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzylam balkon bo chcialam na chwile na niego wyjsc,a on tak nagrzany,ze co sie dziwic,ze mieszkanie takie zaparowane :O
    Szybko sie wycofalam i zamknelam okno,ktore mnie pokusilo otworzyc hihi.

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro zawsze na receptę mi wypisywal to i mniej placilam,na pewno.. Nie wiem ile ale na pewno mniej..

Czyli mówicie ze buteli z canpola i aventu pasują do laktatora jednego?

Tez słyszałam dobre opinie o lovi alr drogie maja laktatory w razie czego :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak ze przy laktatorze masz butelke do ktorej sciagasz pokarm a jak masz inne butelki to tyloo wystarczy przelac gdyby nie pasowala?

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze poczytać jeszcze o laktatorach bo mam duże piersi i z tego co wyczytalam,to nie każdy laktator sie nadaje, w sensie nie przylega dobrze..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena niby tak ale po co przelewać jak mozna id razu do dobrej butelki ściągać ?

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie?

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ