Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulka na szczescie przeszedl bol glowy bez kawy bo wczoraj mi nie pomogla niestety:/
Ja przy Patryku tez uzywalam Oilatum i bylam bardzo zadowolona oliwki juz nie trzeba bylo uzywac. Potem kapalam w jakims zamienniku troche tanszym i tez byl super ale nie pamietam nazwy:/
Jezuuu jak goraco. Daruje sobie dzis to ciasto bo w kuchni to chyba bym padla. Patryk dzis znowu ma gosci wiec atrakcje z dziecmi zagwarantowane na dzis:) przynajmniej mu sie nie nudzi a ja jestem zadowolona jak szaleja w ogrodzie . -
Parzy,prazy a mi zabraniaja skoczyc do rzeki bo moge zlapac jakies paskudztwo
a basenu nie mam...
Shibuya milego wypoczynku Ci zycze,wypocznij za nas
Rozmarzona nie mam narazie dostepu do kompa, jutro powinnam poszukac i jak znajde to wkleje, ok?
Shibuya,ty kupowalas canpola laktator,jakich firm butelki do niego pasuja?
A ja dzis odpoczywam u tesciow, tesciowa tylko sie pyta na co mam ochote itd... Milo strasznie
Edit: Rozmarzona chyba cos pomylilam przejrzalam teraz allegro i wyskakuje mi laktator +podgrzewacz +but lub kubek za 198 zl ....popatrze jeszcze na spokojnie bo wydaje mi sie ze cos takiego widzialamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:03
Shibuya lubi tę wiadomość
-
Mamy wozek:) tak, jak sadzilam szybko poszlo, biorac pod uwage nasze wymagania staneli nA Baby Jogger City Mini 4 kolowy
Wybor byl tylko z 4 kolorow i stanelo na czerwonym;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 19:53
Zorro, izulkaa, Agnike, Kitaja, MadaLena30, natali101, Nymeria lubią tę wiadomość
-
Haen, gratuluję zakupu
Jak Wam minął upalny dzień? Nam przy wiatraku i z dobrymi filmamiOstatnio codziennie robimy sobie koktajle owocowe, dzis był borówkowy, pyyycha!!
Znów zaczynam głodnieć, więc trzeba za jakąś kolację się zabrać
Wyszperałam dziś w necie fajny śmietnik na pampersy (jejaa, jak to brzmi w ogóle).
Synuś
-
Do nas w czwartek dotarł wózek
http://2.bp.blogspot.com/-V0nquc0y6BU/VcYuHyo8zbI/AAAAAAAAIMk/g9IC-GuHQPY/s1600/IMG_20150806_180914.jpg
Wczoraj byłam na glukozie -pysznamogłabym wypić jeszcze raz
zimna,cytrynowa jak lemoniada
Wyniki w normie
W środę mamy wizytę
Upał doskwiera ale z wiatraczkiem daję radętylko kostki puchną
Shibuya-miłego odpoczynkuMolcia, haen, MadaLena30, Micia, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Ja srednio, ale bardzie mnie martwi brak zmiany pogody...
Dostalam ubranka od siostry tak do roku, w lepszym i gorszym stanie, dokladajac moje pojedyncze zakupy to kwestie ciuszkow mam zamknieta raczej (no ew.kwestia kupienia spiworka czy pojedynczych rzeczy), ale body, spiochow i pajacykow mam duzo. Musze przejrzec te rzeczy na spokojnie, ale ciesze sie, ze to juz za mna
Wczoraj jeszzcze dostalam od kolezanki, ktora ma przychodnie probki kremow Nivea i pieluszek new born z Dady, takze mega milo:) -
Dzien dobry
Oj mam nadzieje ze dzis bedzie chodz troszke chlodniej, rano uslyszalam 2grzmoty i to by bylo na tyle.burzy.
Wczoraj odwiedzilismy Jurka przyszlego chrzesniaka meza. Po 2 tyg. Widac juz duza roznice u takiego maluszka.
Tesciowa wygrzebala ubranka chyba po mezu, byl tam taki kaftanik zapinany na 10 spustow, dalam mezowi i mowie ubierz w to dziecko. Ale mialam ubaw, nie wiedzial co z czym polaczyc i mowi do mnie Kochanie nie kupuj takich ubranek dobrze heheh. Oczywiscie wszystko wyladowalo w Pck
Haen super ze juz decyzja padlaA powiedz mi gdzie byliscie na rozeznaniu gdzie warto jechac?
Milego dnia
Edit: Haen czyli zdecydowaliscie sie na sama spacerowke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 08:45
-
hej dziewczyny
melduję się po dwutygodniowym urlopie nad morzem, aaaaa jak wypoczełam
starałam się was nadrobić, ale trochę tego jest. Na pewno jak tylko zelży ten upał to wypróbuję ciasta, to słynne czekoladowe zrobiłam na drogę nad morze, poszło całe
Mojej dzidzi chyba bardzo sie podobało, bo cały czas dawała o sobie znać
Napiszcie proszę co ze Skarbem, albo Skarb odezwij się, wyszłaś już ze szpitala?
Zapisałam się z mężem do szkoły rodzenia w tym tyg pierwsze zajęcia, a za dwa tyg idziemy kupować mebelkiMicia, moremi, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Bylismy w Swiecie Dziecka w Ch Jupiter (sami), a potem na Targowku (tam wzielismy moja siostre, ktora jako matka 3 dzieci ma juz doswiadczenie w tym temacie i do jednej z corek szukala wozka z tymi samymk wymaganiami co my). Ona tez tam wybierala swoje wozki (niekoniecznie kupowala, tzn.w zaleznosci czy byla dobra cena) i jak bylismy na miejscu to nawet mowila, ze to ten sam sprzedawca
W obu sklepach jako bazowe przy naszym wymaganiach zaproponowano nam 2 wozki: Mutsy i Baby Jogger czyli nie sa to tanue modele. W internecie nasz komplet czyli gondola+spacerowka+adapter do fotelika jest tanszy 100-200 zl i ja bym nawet kupila go gdzies indziej, tylko przemowil do nas argument, ze w rwzie czego mamy sklep w Warszawie, gdzie mozemy zlozyc reklamacje itp., a nie bawic sie w wysylke, a roznica w cenie nie jest az tak duza, na niekorzysc sklepu stacjoNarnego.
Na wozek czeka sie max.4 tygodnie (akurat czerwony, ktory chcielismy), ale moze tez byc za tydzien.
Musimy wybrac jeszcze fotelik, ale to juz pewnie gdzie indziej, bo to akurat mozna kupic juz taniej.
Sam wozek oceniam poki co pozytywnie, martwi mnie wymiar gondoli(wew.dlugosc to ok.73,5 cm), zwlaszcza, ze bedziemy uzywac ja pozna jesienia/zima, tym bardziej, ze nie wygladala na super ciepla, wiec mam nadzieje, ze nue urodze giganta i dziecku bedzie w niej cieplo. No i dod.elementy sa drogie.
Aha my z mezem jestesmy podobnego wzrostu, bo co dziwne nie ma regulowanej dlugosci raczki, ale dla nas jest ok.
No to taki elaborat, ale moze jeszcze komus sie przyda, nawet niekoniecznie listopadowkom:)
Takze mysle, ze wRto podejsc do ktoregos z tych sklepow czy innych duzych stacjonarnych, a kupic na miejscu lub gdzies indziej, jesli jest duza roznica w cenie. Swiat Dziecka do tanich nie nalezy.
Na 99% gdybysmy mieli wielszy samochod i winda w bloku od a do z, kupilibysmy pewnie inny wozek (no gondole na pewno, spacerowke moze ta, bo jest b.fajba) i z 1ej strony ciesze sue, ze nie mam dylematu, ktory wybrac bo wozkow jest duuzo i idzie zwariowac, ale w tej cenie mozna by kupic pewnie lepsA gondole i moze kawalek fotelika. -
Powitac
Ale malo do nadrabiania hihi
A wiec my wczoraj z Maluszkiem wybralysmy sie do rodzicow.
Oczywiscie takie skwary,ze wiekszosc dnia przesiedzialysmy w zabunkrowanym domu
Pozniej pod wieczor dopiero wynurzylysmy sie do ogrodu,gdzie zrobilo sie przyjemnie.
Ploteczki byly na calego i dzien jakos pozytywnie zlecial
Dzisiaj rocznica (wedlug daty 9,ale powinna byc wczoraj,ze sobota)Mezu spi jeszcze zabity bo siedzial do nocy.
Ja padlam wczoraj za to jak pluto bo brzuszek mnie bolal przez kawalek dnia i nie moglam na poczatku przez to zasnac.
Pozniej wzielam nospa i w koncu usnelam nalezycie.
Wstalam za to kolo 8 (szok no nie) i kusi mnie Mezusia budzic by jakos milo spedzic ten dzien,ale wczoraj mial ciezka zmiane w pracy,wiec dam mu pospac jeszcze chwilke.
Pogoda, dzisiaj brzydka, milo ze chlodniej,ale w co ja sie ubiore na wychodne jak ciazowe spodnie dalam do prania,a jakos wypadaloby wygladac noi kiecka odpada ;/
Magdalena, tak myslalam,ze moze pomyleczka bo szukalam sporo czasu na allegro takiego zestawu cenowego i nie znalazlam
Nic sie nie stalo Kochana :*
Izulka, mowisz z kazdej strony Cie seksy przesladuja nawet kotow?hihih
Jestes juz z nami