X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka na szczescie przeszedl bol glowy bez kawy bo wczoraj mi nie pomogla niestety:/

Ja przy Patryku tez uzywalam Oilatum i bylam bardzo zadowolona oliwki juz nie trzeba bylo uzywac. Potem kapalam w jakims zamienniku troche tanszym i tez byl super ale nie pamietam nazwy:/

Jezuuu jak goraco. Daruje sobie dzis to ciasto bo w kuchni to chyba bym padla. Patryk dzis znowu ma gosci wiec atrakcje z dziecmi zagwarantowane na dzis:) przynajmniej mu sie nie nudzi a ja jestem zadowolona jak szaleja w ogrodzie .

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:21

izulkaa lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:21

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naopcjowalam ;-D

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie skusze na jakiś wiatrak bo zaraz zejdę z tego świata.. :(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parzy,prazy a mi zabraniaja skoczyc do rzeki bo moge zlapac jakies paskudztwo :/ a basenu nie mam...

Shibuya milego wypoczynku Ci zycze,wypocznij za nas :)

Rozmarzona nie mam narazie dostepu do kompa, jutro powinnam poszukac i jak znajde to wkleje, ok?
    Shibuya,ty kupowalas canpola laktator,jakich firm butelki do niego pasuja?

A ja dzis odpoczywam u tesciow, tesciowa tylko sie pyta na co mam ochote itd... Milo strasznie :)
    Edit: Rozmarzona chyba cos pomylilam przejrzalam teraz allegro i wyskakuje mi laktator +podgrzewacz +but lub kubek za 198 zl ....popatrze jeszcze na spokojnie bo wydaje mi sie ze cos takiego widzialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:03

Shibuya lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza ?????

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ledwo zyje :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wozek:) tak, jak sadzilam szybko poszlo, biorac pod uwage nasze wymagania staneli nA Baby Jogger City Mini 4 kolowy :)

Wybor byl tylko z 4 kolorow i stanelo na czerwonym;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 19:53

Zorro, izulkaa, Agnike, Kitaja, MadaLena30, natali101, Nymeria lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, gratuluję zakupu :-)

Jak Wam minął upalny dzień? Nam przy wiatraku i z dobrymi filmami :-D Ostatnio codziennie robimy sobie koktajle owocowe, dzis był borówkowy, pyyycha!!
    Znów zaczynam głodnieć, więc trzeba za jakąś kolację się zabrać :-)

Wyszperałam dziś w necie fajny śmietnik na pampersy (jejaa, jak to brzmi w ogóle :-D ).

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ledwo przeżyłam ten dzien :P upalnie bardzo...:(
    Bylam teraz na spacerze ale i tak gorąco ze dlugo nie dalam rady :P
    Skonczylo sie na sklepie po lody :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie przyjemnie niby gorąco ale wietrzyk no i w jeziorach się dzisiaj moczylam przy okazji popływałam sobie dobrze się trochę poruszać wreszcie

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas w czwartek dotarł wózek :)
    http://2.bp.blogspot.com/-V0nquc0y6BU/VcYuHyo8zbI/AAAAAAAAIMk/g9IC-GuHQPY/s1600/IMG_20150806_180914.jpg

Wczoraj byłam na glukozie -pyszna :D mogłabym wypić jeszcze raz :) zimna,cytrynowa jak lemoniada ;)
    Wyniki w normie :)
    W środę mamy wizytę :)

Upał doskwiera ale z wiatraczkiem daję radę ;) tylko kostki puchną :/

Shibuya-miłego odpoczynku :)

Molcia, haen, MadaLena30, Micia, Shibuya lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja srednio, ale bardzie mnie martwi brak zmiany pogody...:/
    Dostalam ubranka od siostry tak do roku, w lepszym i gorszym stanie, dokladajac moje pojedyncze zakupy to kwestie ciuszkow mam zamknieta raczej (no ew.kwestia kupienia spiworka czy pojedynczych rzeczy), ale body, spiochow i pajacykow mam duzo. Musze przejrzec te rzeczy na spokojnie, ale ciesze sie, ze to juz za mna :D

Wczoraj jeszzcze dostalam od kolezanki, ktora ma przychodnie probki kremow Nivea i pieluszek new born z Dady, takze mega milo:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Oj mam nadzieje ze dzis bedzie chodz troszke chlodniej, rano uslyszalam 2grzmoty i to by bylo na tyle.burzy.
    Wczoraj odwiedzilismy Jurka przyszlego chrzesniaka meza. Po 2 tyg. Widac juz duza roznice u takiego maluszka.
    Tesciowa wygrzebala ubranka chyba po mezu, byl tam taki kaftanik zapinany na 10 spustow, dalam mezowi i mowie ubierz w to dziecko. Ale mialam ubaw, nie wiedzial co z czym polaczyc i mowi do mnie Kochanie nie kupuj takich ubranek dobrze heheh. Oczywiscie wszystko wyladowalo w Pck :)

Haen super ze juz decyzja padla :) A powiedz mi gdzie byliscie na rozeznaniu gdzie warto jechac?
    Milego dnia :)

Edit: Haen czyli zdecydowaliscie sie na sama spacerowke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 08:45

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) melduję się po dwutygodniowym urlopie nad morzem, aaaaa jak wypoczełam :) starałam się was nadrobić, ale trochę tego jest. Na pewno jak tylko zelży ten upał to wypróbuję ciasta, to słynne czekoladowe zrobiłam na drogę nad morze, poszło całe :)
    Mojej dzidzi chyba bardzo sie podobało, bo cały czas dawała o sobie znać :)
    Napiszcie proszę co ze Skarbem, albo Skarb odezwij się, wyszłaś już ze szpitala?
    Zapisałam się z mężem do szkoły rodzenia w tym tyg pierwsze zajęcia, a za dwa tyg idziemy kupować mebelki :D

Micia, moremi, Kitaja lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i zus mnie nie nawiedził przez ten czas, warto było jechać te 10h w aucie

MadaLena30, izulkaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy w Swiecie Dziecka w Ch Jupiter (sami), a potem na Targowku (tam wzielismy moja siostre, ktora jako matka 3 dzieci ma juz doswiadczenie w tym temacie i do jednej z corek szukala wozka z tymi samymk wymaganiami co my). Ona tez tam wybierala swoje wozki (niekoniecznie kupowala, tzn.w zaleznosci czy byla dobra cena) i jak bylismy na miejscu to nawet mowila, ze to ten sam sprzedawca :D
    W obu sklepach jako bazowe przy naszym wymaganiach zaproponowano nam 2 wozki: Mutsy i Baby Jogger czyli nie sa to tanue modele. W internecie nasz komplet czyli gondola+spacerowka+adapter do fotelika jest tanszy 100-200 zl i ja bym nawet kupila go gdzies indziej, tylko przemowil do nas argument, ze w rwzie czego mamy sklep w Warszawie, gdzie mozemy zlozyc reklamacje itp., a nie bawic sie w wysylke, a roznica w cenie nie jest az tak duza, na niekorzysc sklepu stacjoNarnego.
    Na wozek czeka sie max.4 tygodnie (akurat czerwony, ktory chcielismy), ale moze tez byc za tydzien.
    Musimy wybrac jeszcze fotelik, ale to juz pewnie gdzie indziej, bo to akurat mozna kupic juz taniej.

Sam wozek oceniam poki co pozytywnie, martwi mnie wymiar gondoli(wew.dlugosc to ok.73,5 cm), zwlaszcza, ze bedziemy uzywac ja pozna jesienia/zima, tym bardziej, ze nie wygladala na super ciepla, wiec mam nadzieje, ze nue urodze giganta i dziecku bedzie w niej cieplo. No i dod.elementy sa drogie.
    Aha my z mezem jestesmy podobnego wzrostu, bo co dziwne nie ma regulowanej dlugosci raczki, ale dla nas jest ok.

No to taki elaborat, ale moze jeszcze komus sie przyda, nawet niekoniecznie listopadowkom:)

Takze mysle, ze wRto podejsc do ktoregos z tych sklepow czy innych duzych stacjonarnych, a kupic na miejscu lub gdzies indziej, jesli jest duza roznica w cenie. Swiat Dziecka do tanich nie nalezy.
    Na 99% gdybysmy mieli wielszy samochod i winda w bloku od a do z, kupilibysmy pewnie inny wozek (no gondole na pewno, spacerowke moze ta, bo jest b.fajba) i z 1ej strony ciesze sue, ze nie mam dylematu, ktory wybrac bo wozkow jest duuzo i idzie zwariowac, ale w tej cenie mozna by kupic pewnie lepsA gondole i moze kawalek fotelika.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean-73,5 to faktycznie mała gondola,ja osobiście przy wyborze wózków nie brałam pod uwagę mniejszej niż 80cm.
    Wiadomo że dzieci różnie rosną :) ale teraz od koleżanki córka wyrosła z gondoli o wymiarach 75cm w wieku 3,5miesiąca.

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitac ;)

Ale malo do nadrabiania hihi :)
    A wiec my wczoraj z Maluszkiem wybralysmy sie do rodzicow.
    Oczywiscie takie skwary,ze wiekszosc dnia przesiedzialysmy w zabunkrowanym domu :)
    Pozniej pod wieczor dopiero wynurzylysmy sie do ogrodu,gdzie zrobilo sie przyjemnie.
    Ploteczki byly na calego i dzien jakos pozytywnie zlecial ;)

Dzisiaj rocznica (wedlug daty 9,ale powinna byc wczoraj,ze sobota)Mezu spi jeszcze zabity bo siedzial do nocy.
    Ja padlam wczoraj za to jak pluto bo brzuszek mnie bolal przez kawalek dnia i nie moglam na poczatku przez to zasnac.
    Pozniej wzielam nospa i w koncu usnelam nalezycie.
    Wstalam za to kolo 8 (szok no nie :D) i kusi mnie Mezusia budzic by jakos milo spedzic ten dzien,ale wczoraj mial ciezka zmiane w pracy,wiec dam mu pospac jeszcze chwilke.

Pogoda, dzisiaj brzydka, milo ze chlodniej,ale w co ja sie ubiore na wychodne jak ciazowe spodnie dalam do prania,a jakos wypadaloby wygladac noi kiecka odpada ;/

Magdalena, tak myslalam,ze moze pomyleczka bo szukalam sporo czasu na allegro takiego zestawu cenowego i nie znalazlam :)
    Nic sie nie stalo Kochana :*

Izulka, mowisz z kazdej strony Cie seksy przesladuja nawet kotow :D?hihih

Jestes juz z nami :)
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ