Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie i wczoraj Mezu jak sie zebral po pracy w koncu po wiatrak bo sam nie dawal rady z tem;p (nie wiedzialam o tym bo bylam u rodzicow) to przyjechal zly,ze juz nigdzie zadnych nie bylo haha
W sklepach babki sie smialy,ze wszystko poszlo, ludzie brali to co bylo nawet polamane hihi
Ma teraz kare,ze nie sluchal i niech sie prazy hihiJestes juz z nami -
Witam:)
Moze chociaz wy się wyspałyście?
Nie mogłam zasnac bo mala fikala tak ze szok
Potem znowu brzuch ciągnął, duchota eh.
Dzisiaj 8 i juz nie śpię..ale kawke zaliczyłam i ciasteczka
Wczoraj zjadłam sama cala paczke ciastek...to bedzie słodkie dziecko
Rozmarzona haha no widzisz, jak na złośćnawet koty sie zadowalają
U was za to bedzie się działo kochana
Gdzie się wybieracie ? Na jakas kolacje czy mąż cos ma wymyśleć ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 10:16
-
Agnike wrote:Hean-73,5 to faktycznie mała gondola,ja osobiście przy wyborze wózków nie brałam pod uwagę mniejszej niż 80cm.
Wiadomo że dzieci różnie rosnąale teraz od koleżanki córka wyrosła z gondoli o wymiarach 75cm w wieku 3,5miesiąca.
No wlasnie, wymiar tej gondoli to cos co mnie martwi. Mozliwe wlasnie, ze dlatego tez jest lzejsza, a czeka mnie wnoszenie. Musze sie podpytac jeszcze siostry czy ma gondole do Emmaljungi (starej, 10 letniej), bo w razie cEgo moglabym ja wykorzystac, chociaz gondola ze stelazem jest b.b.ciezka.
Inna mozliwosc: wykorzystac max.dlugo gondole z BJ, a jak urodze giganta czy kruszyne, ktora bedzie rosla jak gigantkupie tania, wieksza uzywke lub pozycze na te 2 msc od dzieciatej kolezanki.
Do czesci spacerowej jest mozliwosc zakupienia spiworka, wiec ew.gdyby dziecko wyroslo z gondoli przelozyc je do plasko rozlozonej spacerowki, tylko a) nie ma wtedy widoku na dziecko z przodu, b) na ile jest to bezpieczne rozwiazanie.
A synek kolezanki faktycznie duzy jak na ten wiek;) -
Rozmarzona wszystkiego najlepszego zz okazji rocznicy, " nie spijcie sie za mocno"
Wiatraki wszedzie sprzedaja sie jak swieze buleczki, mi to mezus wczoraj klime zalaczyl wiec jakos przetrwalam,bo to duchota gorzej czlowieka meczy niz skwar.
Anet a nad morzem nie czuc chyba tak upalow co? Kapalas sie opalalas?
Haen a ty z mezem wysocy jestescie,bo jesli tak to Wandzia tez moze byc dluga, a jesli nie to mniejsze prawdopodobienstwo.
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
MadaLena30 wrote:Rozmarzona wszystkiego najlepszego zz okazji rocznicy, " nie spijcie sie za mocno"
Wiatraki wszedzie sprzedaja sie jak swieze buleczki, mi to mezus wczoraj klime zalaczyl wiec jakos przetrwalam,bo to duchota gorzej czlowieka meczy niz skwar.
Anet a nad morzem nie czuc chyba tak upalow co? Kapalas sie opalalas?
Haen a ty z mezem wysocy jestescie,bo jesli tak to Wandzia tez moze byc dluga, a jesli nie to mniejsze prawdopodobienstwo.
Ja mam tak 1.65-67
Maz 1.70-1.74 czyli raczej nisko-sredni
Na usg polowkowym lekarz cos wspominal o tym, ze ma dluga kosc udowa i sie smialam, ze nie wiem po kim, bo my to kurduple (zresRa nasi rodzice tez wysocy nue sa). Zakladam optymistycznie, ze Wanda bedzie ca 55 cmMadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Haen to moze i dobrze obstawiasz
Chodz np. Nasi znajomi tez sa srednio-niscy a Jurek urodzil sie 58 cm
Ja obstawiam pomiedzy 54-57
Zobaczymy co z tego wyjdzie hehe
U mnie nawet chwile popadalo ale nic to nie dalo, a teraz jade w odwiedziny do babci ktora mnie jeszcze nie widziala z brzuszkiemhaen lubi tę wiadomość
-
Izulka, no raczej nie bedziemy szalec bo nie mam ochoty na seksy,mala to teraz dla mnie przyjemnosc.
Moj teraz to juz wgl sie boi,ale spokojnie Mezu kupil mi tak piekny bukiet roz,ze spotka go za to jakas nagroda hihi
Pozniej Wam wstawie foteczke bukiecika
Madziu, dziekuje Kochaniutka, troszke ze soba w koncu spedzimy czasu
Szykuje sie pomalu i bedziemy myslec cos o wychodnym zapewne.
Pogoda zelzala to mozna lazic, oby tylko brzuszek dzielnie to znosil
Ps. dzisiaj sie rozczulilam w myslach jak wspominalam o chwili,gdy Mojemu mowilam o ciazy i wgl w jakim bylam szoku,ze sie udalo
Kocham ta moja Kruszynke :*Jestes juz z nami -
U Nas w nocy cały czas padało i koło 4 -5 była straszna burza. Mąż pojechał na ryby po 4 i bałam się o niego czy miał gdzie się skryć,ale pisał że jest bezpieczny.
Niestety po tej burzy nie widzę zbytniego ochłodzenia chociaż temperatura spadła do 27 stopni -
Rozmarzona to udanej rocznicy;)
Ja akurat wczoraj wspominałam mojemu jak to sir staraliśmy nawet jak sily nie bylo, testy i niedowierzanieciężko aż uwierzyć ze te bobaski takie duże...
Jeszcze niedawno miała 2cm a tu juz tyle..
A ja mam wolne..moj robi obiadMW26, Rozmarzona, moremi, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Agnike wrote:Hean-my mamy camarelo sevila i gondola jest bardzo lekka
waży 4kg
Przyjemnie sie prezentuje na zdjeciach:) a powiedz mi ile wazy stelaz z kolkami? Raz czytam, ze kolo 4 kg, innym razem ze 8 (chyba, ze zalezy to od parametrow??). Calosc tak z 13 kg (z gondola) to i tak jeden z lzejszych z tego co czytalam, ten moj wg producenta 12.2 (gondola). Moze przesadnie boje sie tych kilogramow, ale nie chce zajechac sobie kregoslupa i kazdy kg mniej traktuje jako wybawienie.
No a ten Camaro obawiam sie, ze niestety nie zmiescilby sie do bagaznika, bo jest dluzszy o 20 cm po zlozeniu
To jest wlasnie troche ten zal, ze gdyby byly inne mozliwosci to mozna by b.pokombinowac (kupic tanszy, ale taki, ktory sie zmiesci czy w ogole miec wiecej opcji do wyboru). Z opcji gondola+spacerowka mysle, ze bardziej bede zadowolona ze spacerowki (bo sama widze minusy), ale wiem, ze dluzej bedzie uzywana i jak juz dziecko sie do niej przesiade to bede brac je pod pache, 2ga reka zloze wozek i wejde po schodach (BJ ma fajny system skladania wozka, 1 pociagniecie, pokazane ok.2 min na filmiku https://m.youtube.com/watch?v=ewBJS6MveAg )
A jaki mialas wozek przy 1ej coreczce? (O ile dobrze kojarze)
Prawda tez jest taka, ze wszystko wyjdzie w praniu i to co uwazam za atuty, moze okazac sie toralnym niewypalem i bede wtedy plakac nad rozlanym mlekiem, ale mam nadzieje, ze bedzie okej:)
-
Hean-wózek waży 10,5kg
wersja głęboka, wersja spacerowa 9 kg czy 9,2
Przy pierworodnej mieliśmy Jedo,byliśmy zadowoleni jednak waga była dużo większa bo z 15 czy 15,5kg.
Teraz nawet mój eM podnosząc wózek mówi że nawet nie czuje że coś podnosi
Nasza pierworodna mając 3 miesiące miała ok 67 cmurodziła się 58 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 15:03
perelka89 lubi tę wiadomość