X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka ja tez sie zastanawialam odnosnie laktatoru i kazda mloda mama mowila ze to raczej konieczne. bo jest taki moment ze jest nawal mleka, dziecko nie nadaza jesc a trzeba to jakosc "spuscic" ;)

izulkaa lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa a suplementy zawsze maja taka sama cene, nie wazne czy wypisane na recepcie czy nie, moze poprostu byl tanszy gdy kupowalas?

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annula albo 2strona medalu czyli brak pokarmu i wtedy chodzi o pobudzenie produkcji.

Izulka nie spie, lezakuje na dworzu -troszke sie dotleniam bo cale dnie w domu przesiaduje.
    A po dzisiejszym dniu czuje sie styrana ...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka ja tez mam wielkie cycki :( i dawał tylko rade tommy tippe bo inne zle mi przylegaly a ten ma ta muszelke taka spora i ładnie sie dopasowała

izulkaa lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jest duszno to szok. Byłam z dzieciaczkami na plazy troszke i wrocilam padnieta ten upał mnie wykancza. Mój genialny chłop wrzucił mnie w calym umundurowaniu (bo zasłaniam brzuszke na plazy zeby nie spiec) do wody z tym wielkim brzuchem. Krzyknelam ze wystrasze dzieci bo wygladam jak wieloryb. Ludzie to byli posikani ze śmiechu.

A własnie w biedronce jest komplecik podusxka i kołderka za 35zł dobre jakosciowo bo wymacalam dzisiaj i kupilam juz na później za taka cene sie opłacało.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mozna butelke wlasciwa odrazu,ale tak naprawde czy sciagniety pokarm wykorzystasz odrazu czy dasz do lodowki np :)?
    Wtedy mozna spokojnie przelac, ale no kazdy robi po swojemu niby moze i mniej roboty.

Wlasnie wrocilam z lodow,ktore mnie zaslodzily i szybkiego przejscia sie po kilku sklepach.
    Mezu nie za bardzo wyjsciem byl zadowolony bo padal mi na pysia tak go nogi bolaly,ale sie poswiecil :)
    Dzisiaj go tyle chwale,ale zdenerwowal mnie raz po przyjsciu z pracy.
    Powiedzial,ze w niedziele (nasza rocznica) dopiero wieczorem gdzies wyjdziemy bo bedzie upal..
    I sie wkurzylam bo mowie tak kolejny dzien bede siedziala w domu,a tylko na wieczor wyjde.
    Odrazu zmienil podejscie bo chyba widzial co chlapnal.
    Przeciez nie oczekuje po Sloncu wtedy chodzic tylko np gdzies do kawiarnii itp.
    Moj plan jechac do miasta obok,ale zobaczymy na ile sily pozwola ;)

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, bardzo się cieszę, że nie muszę w te upały siedzieć w domu, tu się mogę rozłożyć na hamaczku i nad jezioro pójść popływać w mieście bym się chyba upiekła

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos coś wspominał o bezsenności...dołączam się...a jeszcze mnie tak strasznie moje głupie jelita napierniczaja, że idzie zwatpic...
    Aaaa i upał mnie dobija...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    W końcu cudowna przespana Nocka;)
    Wieczorem tak mnie głowa bolała ze wzięłam tabletkę a teraz znów obudziłam się z bólem głowy;(
    Milego gorącego dnia;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dzień zapowiada sie upalny:( juz jest 27 stopni a co dalej??? Umrę chyba dzisiaj. No nic mój musi zainwestować w wiatrak dzisiaj :)

Nie wiem jak ja to zrobilam ale spaliłam sobie jedno ramionko i piecze strasznie...

Wy nie możecie spać a ja za to śpie jak zabita. Nic mnie nie rusza w nocy. Dobrze ze mój wstaje do Lenki :)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka to masz dobrze:P

Ginger napij sie kawy..mi wczoraj pomoglo:P

A mnie w nocy obudzily koty ! Miałam pootwierane okna na Full i na osiedlu zaczely koty plakac Male..oj myślałam ze zwariuje...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście tez nie mam problemu ze spaniem. Korzystam poki można bo przy maluszku się to skończy :)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kuzynki położna mówiła żeby nie używać oliwki u noworodków, żeby używać tylko dobrej jakości płyny do kąpieli że oliwka nie jest taka dobra, np. płyn Oliatum jest rewelacyjny, i np balsam cetaphil po kąpieli jeżeli jest potrzeba.

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem mało co i zeszlibyśmy na zawał w nocy. W łazience, na kaflach w środku kabiny prysznicowej mamy przyczepiony na dwie przyssawki próżniowe taki koszyk na kosmetyki. W nocy jedna przyssawka puściła i wszystkie kosmetyki z koszyczka spadly z hukiem do brodzika. Masakra, myślałam,że to jakiś napad :-D
    Pod wpływem mojego stresu Mały się obudził i kopał jak szalony. Do tego wszystkiego zrobiłam się głodna i miałam wieeeelką ochotę na tosty z ogórkiem i oliwkami... No i jak na złość wszystkie wyjedzone ;-)

Synuś :-)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro to musiał być niezły huk!

Zorro lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitac ;)
    Dzisiaj w koncu wybieram sie do rodzicow na wioske i moj mnie wiezie przed praca i wieczorem odbiera.
    Bedzie mi lzej zniesc tam te upaly bo troszke zawsze tam chlodniej i nie bede moze taka marudna wtedy ;)

Izulka,moze te koty nie plakaly,a sie marcowaly hihi :D

Zorro, deja vu mam bo u mnie tez taki koszyczek wisial w prysznicu.
    Moj tyle nawalil do niego kosmetykow,ze raz sie w nocy zwalil.
    Mowie do niego by nie dawal tyle tam kosmetykow bo jak sie bede myla i to na mnie spadnie uszkadzajac to co wtedy?
    Znowu dal tam pare rzeczy i jak korzystalam z wc to wszystko spalo na moich oczach :O
    Opierniczylam go,ze jak to taki szit to ma tego nie wieszac bo moze mi spasc kiedys na brzuch i co wtedy.
    Powiesil i wisi pusty z jednym szamponem,wiec i tak musze go ogladac :)

Kurcze,a ja nad oliwka myslalam jednak.
    Zawsze jakos tak z maluszkami mi sie kojarzyla.

Madziu, jak znajdziesz link do tego zestawu,o ktorym wczoraj rozmawialysmy to wklej prosze ;)

Ja odezwe sie pewnie wieczorkiem jak mi sily na to pozwola milego dzionka :*

Zorro lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona nie wnikam co robiły, ważne że za głośno ;P

jeszcze rano jakieś godowe odgłosy słyszałam.. ach te bloki ;P

Miałam dobre intencje ... chciałąm posprzątać, ale pościerałam kurze i mam już dość w ten upał.. strasznie jest..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bez wiatraków jak dajecie rade?
    Myśłałąm nawet o kupnie.. ale mój instynkt wicia gniazda zwyciężył i stwierdziłam ze wole dziecku coś kupić niż ten wiatrak, a może niedługo się upały skończą;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z Jasiem pozdrawiamy was cioteczki z lozka ;-) dzis mamy dzien lenia :-) milego dnia mamuski

izulkaa, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie juz 37 stopni:(:( dziewczyny gole tylko w gaciach lataja po domu bo przeciez sie nie da inaczej zaraz im basenik rozstawie na balkonie niech sie pochlapia troszke. Wykonczyc sie idzie. A ze wrednych sasiadów nei ma to trzeba korzystac ile sie da:):):)

Ja nie uzywalam oliwki bo strasznie wysusza skóre u dzieci za to kupowalam w aptece parafine i co 3 dzien smarowalam je. A teraz kupujemy płyn do mycia nivea na zmiane z ciało solutions (w aptece to jest to samo co emolium tylko polowe tansze)i na zmiane dzien tym dzien tym myjemy sie. Skóra jest rewelacja.

Pleciła nam aptekarka mówi ze skład i jakosc ta sama tylko firma tansza bo nei licza sobie za nazwe

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ