Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam dzis w planach zrobic ciacho, to z malinami na budyniowej piance. Nie wiem kto je tu wrzucil ale jest mega pyszne, a do mamy przyjezdza kolezanka ze stolycy wiec beda mialy cos do kawki a i ja skorzystam
Zorro, haen lubią tę wiadomość
-
Tak, przyszly tydzien tez ma byc pow.30 st.
Przepis wrzucalam ja i wlasnie podczas nocnej przerwy w snie, tak sobie o nim marzylam i jutro idziemy na urodziny, ale boje sie ze sie upieke w kuchni razem z nim i za bardzo to odchoruje, ale zobaczymy jeszcze. Przepis w linku:
http://www.mojewypieki.com/post/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka
Ps.mamuty chyba nie byly takimi strasznymi zwierzetami:)MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Ja tam napewno złożę łóżeczko wcześniej, bo wszystko co kupuje muszę porozkladac i nacieszyć oko gapiac się na to
ostatnio udało mi się kupić fajny używany kombinezonik i leży i patrze i się cieszę do niego
Fakt z maluszkami mało co się da przewidzieć co i w jakich ilościach będzie nam odpowiadało ale pocieszające jest to że my mamy wszystko na wyciągnięcie ręki albo kasy z portfelakiedyś nasze mamy czy babcie nie miały gadżetów i jakoś sobie radziły
Ja Dziś pospalam bardzo dobrze i jeszcze miałam piękny sen że byłam w Grecji...MadaLena30, Ona_89', Ginger84 lubią tę wiadomość
-
Ginger to czekoladowe jest dobre ale to z malinami wysmienite i dlugo sie nie robi, wiec moze Haen sie upieczesz .... a ciacho warte grzechu i maliny mozna zastapic innymi owocami chodz malinki komponuja sie rewelacyjnie
Ja mam nadzieje wg om na 28.11 a usg na 25.11 a moglabym urodzic 30.11 na imieniny meza no i wtedy moze zdazymy z przeprowadzka -
Wczoraj przepowiadali na sobotę we Wrocławiu 39 stopni
Piernicze, jedziemy dzisiaj w góry, tam przynajmniej wieczory są chłodne. I w końcu zobaczę moją księżniczkę
Co do ubranek: moja np miała ciągle refluks, ulewało jej się średnio co 5 minutwięc dużo przebieraliśmy
Nymeria a body z krótkim rękawkiem jak najbardziej pod pajaca się nadaje. Jak dla mnie to nawet bardziej niż z długim, bo się nie podwijają te rękawki. Kaftaników też nie kupuję, Laura miała raz ubrany zamiast body i dziękuję; co się ją wzięło na ręce, to całe nerki gołe -
witam mamusie
widze że u was noc też średnio przespana ;P
ja się kręciłam z boku na bok i chodziłam ciągle do łązienki się moczyć w zimnej wodzie ... okna pootwierane a i tak zero przewiewu..
dzisiaj mam jak w bunkrze ;P pozasłaniałam wszystko ;P
w ogole mam problem mega.. bo zauwazyłam na wieczór ( przez co też nie mogłam spać) że mój zawieszony jak tampon w pi** ginekolog na l4 nie wypisał mi kodu b i zalecenia lekarskiego.. a do środy musze dostarczyć zwolnienie do pracy.. a do gin mam 50 km więc nie będe specjalnie jechać po to do niego... a jak nie zmieni tego to będe miec nie 100 a 80%.. po prostu jak się pieprzy to wszystko na raz.. jeszcze samochód nam się zepsuł..
eh. jak tu się nie denerwować. -
Powitac
Widze nie tylko ja mialam ciezka noc.
Duchota taka,ze spalismy przy otwartym oknie i tak mnie zarly komary,ze kazal je zamknac mojemu.
Normalnie tyle tego dziadostwa wlecialo,ze cale nogi i rece pogryzione i ciagle sie drapalam ;/
Jeszcze mi bzyczaly kolo ucha zlosliwie.
Maz natomiast nic nie czul i nie slyszal po czym stwierdzil,ze tu nie ma komarow -.-
Ciezka noc bo przez duchote to tez zanim usnelam, wieki minely.Jestes juz z nami -
Ginger84 wrote:A może być normalny cukier czy musi być ten drobny? I oleju mogę użyć normalnego czy słonecznikowy tak jak w przepisie?
Zwykly tez moze byc i tak sie rozpusci w pieczeniu.
Co do oleju chyba zawsze dawalam sloneczniKowy, ale pewnie rzepakowy tez bedzie okej -
Ginger84 wrote:A może być normalny cukier czy musi być ten drobny? I oleju mogę użyć normalnego czy słonecznikowy tak jak w przepisie?
Ja robiłam ze zwykłym cukrem, bo taki miałam i nie czuć było drobinek w piance, olej dodałam napewno rzepakowy bo słonecznikowego nie stosuje i nie posiadam - nawet nie doczytałam ze to słonecznikowy ma być
ja już ciasto mam zagniecione
Haen możesz podrzucić jakiś kolejny przepis -
No to postanowione jutro zrobie to z malinami:) o ile sil mi wystarczy w ten upal.
Rozmarzona czy ten twoj maz kupil ci w koncu ten wiatrak?
My mamy w sypialni ale jak wylaczony to goraco a jak zalaczony to znowu odglos mnie irytowal wrrr. W ogole od rana jakas nabuzowana chodze wszystko mnie drazni:(
Maz w domu i odbija sie to na nim:( to mam zrobic zeby mi humor wrocil bo inaczej sie poklocimy dzis a tego bym nie chciala:/ -
to ciasto z malinami wyglada oblednie!! tez dzis zrobie
i wiatrak chyba musze koniecznie zakupic bo ledwo zyje w te upaly, w mieszkaniu mam 28 stopni ;/
zauwazylam ostatnio ze zawsze na wieczor bola mnie pachwiny i tak jakby w srodku w pipce ;/ chyba kiedys ktoraz z was pisala ze to temu ze miednica i wszystkie miesnie sie rozrastaja i to raczej nic groznego??