Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitaja padlam po przeczytaniu co Tobie sie śniło
. Sny w ciąży sa naprawde niezłe. Fajnie macie z tym przytulaniem zwierząt. Moja kotka nie lubi sie przytulac tylko chce zeby ja głaskać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 15:28
Kitaja, moremi lubią tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia sny w ciazy sa zbyt intensywne, ciekawe dlaczego tak jest czy to za sprawa wzrostu hormonow w naszym ciele, jak tak to ja chyba przedawkowalam ilosc tych hormonow, bo takie glupoty mi sie snia;-)
Micia lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja znalazłam coś takiego, bo moje sny też bywają dziwaczne i takie realne się wydają
Zmiana rytmu snu w czasie ciąży
Aż 95% kobiet zauważa zmianę rytmu snu w trakcie ciąży. Najczęściej obserwuje się skrócenie fazy REM oraz zwiększenie ilości marzeń sennych. Przyszłe mamy śnią w taki sposób, że sny uznawane są za bardzo realne, mają rozbudowaną fabułę, czasami również są przerażające i bliskie koszmarom sennym.
Skąd takie zmiany? Lekarze tego w 100% nie wiedzą. Na pewno znaczenie mają emocje, jakich doświadcza kobieta spodziewająca się dziecka. Przyczyna może leżeć także w zmianach hormonalnych, zwłaszcza w wysokim stężeniu oksytocyny, która ma odpowiadać za bardzo realne, uznawane wręcz za rzeczywiste wizje senne.
U mnie PADA nareszcieKitaja lubi tę wiadomość
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Kitaja, tarzam się ze śmiechu
Dziewczyny, od 2dni boli mnie gardłoWczoraj myślałam,ze to od zgagi,ktora mnie ostatnio dopadła, no ale mi nie mija...
Brałyście coś moze w ciąży na bol gardla? Nie chcę pędzić do lekarza z czerwonym gardłem,bo pomyśli, że jakiś świr ze mnie... Doradźcie cos. Dobrze sie czuję, tylko to gardło...Micia, Kitaja lubią tę wiadomość
Synuś
-
Ja bralam tabletki prenalen na gardlo dla kobiet w ciazy ktoras z dziewczyn mi polecila pomogly
Zorro polubilam Twoj post odnosnie reakcji na sen KitajiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 15:58
Zorro lubi tę wiadomość
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Zorro ja tez bralam prenalen tabletki do ssania na gardlo oprucz tego moze cieple mleko z miodem chociaz przy tak wysokich temp jakie sa w Polsce to chyba nie jest dobry pomysl
Zorro lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Dokladnie tak jak pisze Micia, prenalen gardlo tabletki malinowe
Jak mocniej masz zaczerwienione to tak nie pomoga odrazu,ale zlagodza.
I tak jak pisze haen jeszcze mozesz smialo plukac szalwia gardlo.
Kitaja, az sie usmiechnelam jak to przeczytalam
Czlowiek ma tez sny o czyms jak mysli o danej rzeczy za dnia,a Ty czytalas o kotkach hihi
Mala, poczekaj jak Twoja druga corcia troszke podrosnie i konspiracyjnie bedzie po kryjomu pieska dokarmiala czekoladkami hihi
Dzieci sa slodkie czasem z tymi pomyslami
Bylam odebrac wyniki moczu i z tego co widze to spoko tylko nablonki plaskie z tego co pamietam, to jest ich duzo.
Zobaczymy co w piatek lekarz na to.
Pozniej bylismy z Mezem w Casto wybierac i kupic farby.
Goraco tam,ze jasny szlag i zero klimy
Przez chwile myslalam,ze tam padne.
Pozniej przy kasie manewrowalam z jednej do drugiej,gdzie ludzi mniej bylo i mieli mniej rzeczy do kasowania.
Wtedy moj na to taki obladowany przyborami mowi "Misiu czy Ty musisz tak skakac?".
Chciala baba dobrze i jeszcze jej sie oberwalo -.- :)hihi
Anet, a spiworki to moga byc,ale nie musza zalezy jak mama tego chce
Ja np chce by Malutka mi spala w spiworku by ja nie nakrywac kocykami jakos do tego nie jestem przekonana.
Kazda jednak z nas ma indywidualne podejscie
Spiworek tez np moze byc,a nie musi do wozka.Jestes juz z nami -
co do śpiworków to tak na chłopski rozum: nawet jak będzie na początek za duży, to przecież dziecko może mieć luz w nóżkach nie? no chyba że szerokość też robi dużą różnicę.
Czytałam sobie o 29 tc i jedna informacja na pewno pozostanie mi w głowie: gdyby teraz urodziło się dziecko, to ma 90% szans na przeżyciedużo
Moje maluchy pozasypiały, wszystkie 3. Nawet się nie ruszam, żeby nie pobudzićmoremi lubi tę wiadomość
-
Kitaja sen pierwsza klasa hahaha:)
Podoba mi sie twoje rozumowanie co do mojej ciazy i porodu. Tego sie bede trzymac:) jak bedzie inaczej to cie znajde:)
Moje dziecie poszlo do kolegi wiec do 20 mam luz i znowu sama:( ehh
Musze zrobic ciasto na jutro bo nie wypada ze kolezanka obiad mi przywiezie a ja ani ciasta miec nie bede. Wiec znow czekoladowe hihih:) na to z pianka nie mam jednak sily.
Kitaja, moremi lubią tę wiadomość
-
Rozmarzona apropos braku klimy to wszystkie duze sklepy wylaczaja lub mocno ograniczaja wlasnie klimy swiatlo ogolnie prad bo przez upaly jest zle z dostarczaniem pradu do duzych obiektow i zakladow pracy:/ katowicka ikea podobno w ogole zamknieta jest.
moremi lubi tę wiadomość
-
Ginger, za to w biedrze sie ochlodzilam hihi
Chociaz Stonka na klimie nie oszczedza
Mezu sie wzial ostro za malowanie sufitu w pokoju Maluszka
Bedzie malowal na raty bo oczywiscie dwa kolory sobie zazyczylam i nie wiem co to z tego wyjdzie
Biedny caly dzien cos robi,a tutaj jeszcze nocka przed nim.
Ja za to sie topie,ale mam znowu checi na kaloryczne nalesniki,wiec kopyta w gore!
moremi, perelka89 lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Dziewczyny jakie miałyście wyniki cukru po obciążeniu 75? Ja na czczo 92 (norma do 100) a po 2h po glukozie 75 miałam 158 (norma 140)
Jak to możliwe że na czczo ok a po obciążeniu źle? Ostatnio ze względu na upały mam ograniczony tryb życia i słodycze też lubię. Może to to? Sama nie wiem co myśleć