Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale naskrobalyscie dziewczyny
Haen dobrze ze wszystko ok i mozesz spokojnie odetchnac!
Rozmarzona taki spiworek na 50 to za maly wydaje mi sie-warto kupic na rozm. 68 lub 0-6mcy-ja mam taki bo jak srobi sie cieplo to nie bedziesz kladla Oliwki do spiworka a jesli to trzeba kupic letni
Modliszka ja mialam toxo na poczatku i teraz, a to badanie co pisze Molcia wogole nie mialam.
Sporo z was ma kocurkija osobscie mam yorka i nad zycie ja kocham. Kazdy mi mowi ze pojdzie w odstawke jak pojawi sie Malutka albo zebym oddala ja do mamy jak urodze bo jak to piee przy malym dziecku. Nie wiedza co mowia i po prostu juz to zlewam i mowi ze piesek bedzie spal z malutka
Co do snow dzis mi sie snilo ze zdradzilam swojego z jakims Arabem... a fuj obudzilam sie z obrzydzeniem sama do siebie bo ten koles bych ochydny ... feee
Mam dzis nerwa, mojego m wystrzelilabym w kosmos a od niego uslyszalam ze moze pojechalabym do mamy (a dzis wlasnie wrocilam) wiec chyba musze byc okropna ale moja duma nie pozwala mi schylic glowy. Wlasnie jestem w drodze od lekarza (tarczyca w porzadku) i chyba jak wejde do domu to lapne klucze od samochodu i udam ze jade.... wiem ze to glupie!!
Jestem glodna ale on pewnie nie pomysli zeby zrobic jedzenie i kolejny foch z mojej strony.
Mhh mose to dlatego ze wedlug apki jutro powinnam dostac okres
A teraz uwaga: bylam dzis na porodowce !!!!
Za duzo jej nie widzialam bo kazdy pokoj rodzacy byl zajety zauwazylam tylko nogi kobiety na tych " skrzydelkach od fotelu" i sie cofnelam .... o dziwo nie bylo zadnych krzykow kobiet itd, tylko dzidzius krzyczal .... a pozniej czytam tu o porodach!!
Na pociesze kupilam dzis Hani spodenki na polarku cieplutkie w 5-10-15 za 10 zl, auchan jest promo na husteczki pampersa 6x22zl i sobie czerwone ciazowki za 29.9moremi, Micia, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
MadaLena ale to zwiedzalas porodowke? Ktora??
W ogole od poniedzialku w Lidlu maja byc rzeczy dla maluszkow, takze jak ktos ma sile stanac o 7 rano do boju po body czy polspiochy, to bedziemy czymac kciuki;)
A i w ogole nie rozumiem sugestii, zeby oddac zwierzaka jak dziecko sie urodzi. To ja w krytycznych atakach astmy (ktora spowodowaly koty) czasami tak mowilam, to w praktyce sobie tego nie wyobrazam.moremi lubi tę wiadomość
-
No właśnie dziewczyny. Kojarzyłam jednak dobrze, że toxo na Początku się robi, a później drugi raz. Ja wcześniej nie miałam za to dał mi teraz
zrobić zrobię, wiadomo, ale trochę się zdziwiłam :p
Haen, dobrze, że wszystko w porządku
Co do snów, to ostatnio mi się śniło, że byłam na usg - uwaga - u mojej dentystki i gdy je zrobiła, to okazało się, że mam w brzuszku jeżaco więcej, jezyk miał na swoich iglach Jabłka
także tego
tez fajnie
Dalej martwię się o mojegowidzę jak się męczy z tą buzią, wiec nie ma siły, jutro wymuszę na nim lekarza. Teraz juz śpi, bo ma temperaturę 37,9 wiec na pewno jakiś stan zapalny się pojawił. Tabletek żadnych nie mogę mu dać, bo byliśmy u siostry, która ma dzisiaj urodziny i oczywiście nie odmówił kilku kieliszków wódki
ech a wiecie jak faceci. Trochę chorzy i już najchętniej by testament pisali
jak z dzieckiem z nim...
haen, Micia lubią tę wiadomość
-
moodliszka wrote:No właśnie dziewczyny. Kojarzyłam jednak dobrze, że toxo na Początku się robi, a później drugi raz. Ja wcześniej nie miałam za to dał mi teraz
zrobić zrobię, wiadomo, ale trochę się zdziwiłam :p
Haen, dobrze, że wszystko w porządku
Co do snów, to ostatnio mi się śniło, że byłam na usg - uwaga - u mojej dentystki i gdy je zrobiła, to okazało się, że mam w brzuszku jeżaco więcej, jezyk miał na swoich iglach Jabłka
także tego
tez fajnie
Dalej martwię się o mojegowidzę jak się męczy z tą buzią, wiec nie ma siły, jutro wymuszę na nim lekarza. Teraz juz śpi, bo ma temperaturę 37,9 wiec na pewno jakiś stan zapalny się pojawił. Tabletek żadnych nie mogę mu dać, bo byliśmy u siostry, która ma dzisiaj urodziny i oczywiście nie odmówił kilku kieliszków wódki
ech a wiecie jak faceci. Trochę chorzy i już najchętniej by testament pisali
jak z dzieckiem z nim...
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Moremi to sporo wydajecie na kotki. 3 sobie nie wyobrażam. Nasza jak zwali kupala to ewakuacja normalnie...
Ginger nasza kicia jest dość tania w utrzymaniu. Jak już kotek ma wszystkie szczepienia, a nie musi mieć ich dużo jeśli nie wychodzi z domu to da się przeżyć.
Je tylko suchą karmę, bo taka karma najlepiej wpływa na kamień nazębny, układ trawienny. Najlepszą jaką znam to Purina Pro Plan, 200 stówki 10 kg i starcza na rok. Jest tak wydajna bo zawiera ok 40 % białka więc kotek mniej je takiej karmy bo jest kaloryczna. Oczywiście na allegro bo w zoologicznych to zdzierstwo straszne.
Drapak teraz kupiliśmy za 129 zł, duży z domkiem i 3 platformami do leżenia.
Żwirek koniecznie silikonowy bo inny roznosiła na łapkach. Przerabialiśmy Benka, ten z Piotra i Pawła i z biedry, ale najlepszy wg mnie jest z Krakvetu z allegro 8 paczek 68 zł z przesyłką. Nam starcza na pół roku, teraz jak jest w ciązy to idzie więcej.
Odrobaczanie tak jak Moremi pisała.
Z ręką na sercu nie wydajemy więcej na kicie niż 25 zł miesięcznie.
My mamy Nevkę bo to jest najmniej uczulająca rasa. Mąż ma alergie a strasznie chciał kotkaDo tego okazało się, że są to koto-psy aportują i są strasznie miluścińskie. Jest najcudowniejsza i nie wyobrażam sobie życia bez niej
AHA, ZAPOMNIAŁAM DODAĆ, ŻE NAJWIĘCEJ WYDAJEMY NA ROLKI DO ODKŁACZANIA UBRAŃ- TO JEST MASAKRA...Micia lubi tę wiadomość
-
Haen cieszę się, że wszystko dobrze.
Sny też mam dziwne, i miewam też erotyczne w ciąży własnie.
Jutro mam wizytę, ale nie było miejsc do mojego lekarza i idę do takiej głupiej baby. Pewnie niczego się nie dowiem.
Boje się, że znów nie zasnę szybko a o 5 już się obudzę.
Dziś urodziła moja koleżanka z którą balowałam na weselu niecałe 3 tyg temu. Termin miała ma jutro więc idealnie o czasie. Niesamowite, był brzuszek- wyszedł dzidziuś. Na zdjęciu wygląda na chłopca ale nie było podpisane, a oni chcieli mieć niespodzianke. Ja bym nie wytrzymała w niewiedzyhaen, Micia, moremi lubią tę wiadomość
-
Haen z twojego powodu tu wchodzę, cieszę się ze po dobre wieści
rozmarzona daj znać jak efektJa też w końcu mam różowe dodatki do sypialni
maz mówił ze nie chce różowych ale jak zobaczył efekt to stwierdził ze jest fajnie
Maz podjechał po nas do sklepu i mówi mi ze jak z daleka nas wypatrywał to mam meeeeega wielki brzuch i ze nie widział tego tak z bliska. I ze ostatnio bardzo urosl. Z dnia na dzień czuje się cięższa ehhaen, moremi, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Olcia, Acana kocia wg opakowania ma 70% zywego bialka, takze warto przetestowac.
My zwirek mamy Benek i ostatnio zrobilam wielkie zamowienie (13 kg karmy i z 8 zwirkow po 10 l), to kurier mnie tylko prosil z usmiechem, zeby nie za czesto takie zamowienia robic, bo mu siadzie kregoslup...ja nawet nie wiem na ile nam to starcza, ale robie duze zamowienie kilka razy w roku i spokoj:)
A rolek tez duzo zuzywamy, ale chyba nie jakies masakryczne ilosci, najlepsze i najtansze wg mnie to z Ikei.olcia88, Sajgonara lubią tę wiadomość
-
olcia88 wrote:Moremi to sporo wydajecie na kotki. 3 sobie nie wyobrażam. Nasza jak zwali kupala to ewakuacja normalnie...
Ginger nasza kicia jest dość tania w utrzymaniu. Jak już kotek ma wszystkie szczepienia, a nie musi mieć ich dużo jeśli nie wychodzi z domu to da się przeżyć.
Je tylko suchą karmę, bo taka karma najlepiej wpływa na kamień nazębny, układ trawienny. Najlepszą jaką znam to Purina Pro Plan, 200 stówki 10 kg i starcza na rok. Jest tak wydajna bo zawiera ok 40 % białka więc kotek mniej je takiej karmy bo jest kaloryczna. Oczywiście na allegro bo w zoologicznych to zdzierstwo straszne.
Drapak teraz kupiliśmy za 129 zł, duży z domkiem i 3 platformami do leżenia.
Żwirek koniecznie silikonowy bo inny roznosiła na łapkach. Przerabialiśmy Benka, ten z Piotra i Pawła i z biedry, ale najlepszy wg mnie jest z Krakvetu z allegro 8 paczek 68 zł z przesyłką. Nam starcza na pół roku, teraz jak jest w ciązy to idzie więcej.
Odrobaczanie tak jak Moremi pisała.
Z ręką na sercu nie wydajemy więcej na kicie niż 25 zł miesięcznie.
My mamy Nevkę bo to jest najmniej uczulająca rasa. Mąż ma alergie a strasznie chciał kotkaDo tego okazało się, że są to koto-psy aportują i są strasznie miluścińskie. Jest najcudowniejsza i nie wyobrażam sobie życia bez niej
AHA, ZAPOMNIAŁAM DODAĆ, ŻE NAJWIĘCEJ WYDAJEMY NA ROLKI DO ODKŁACZANIA UBRAŃ- TO JEST MASAKRA...
Purina jest karmą zbożową i zawiera mało mięsa (około 4%). Za jakiś czas będą prawdopodobnie problemy z nerkami. Najlepsze dla kotów są karmy wysokomiesne, więc jak musisz karmić suchą, to kup lepiej Purizon, Taste of The Wild. Drozsze to Acana czy Orijen. Kot je tego mniej, ale za to karmy te są bardziej sycące.
To, że sucha karma jest dobra na zęby i układ trawinny to mit stworzony przez producentów karmy (Royal prowadzi mocne kampanie wśród weterynarzy, ale powoli się to zmienia). To tak jakbyś mowiła, że chipsy są lepsze od szczoteczki do zębów.
Raz w tygodniu nasze dostają surowe udka i to właśnie w ten sposób najlepiej czyszczą się ich zęby.
Rolki najlepsze są w pepco - gumowe, więc jak nazbierasz kłakow, to myjesz pod kranem z dodatkiem mydła. My dopiero po dwóch latach kupiliśmy drugą. Kosztuje jakieś 20 zł.Sajgonara lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
HEAN co chwile tu zagladam by zobaczyc co u Ciebie i Wandzi najwazniejsze ze wszystko dobrze ,spokoj w ciazy jest najwazniejszy
haen lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Dzięki dziewczyny za info w sprawie kotów. Cały czas się zastanawiam. Nigdy nie przepadalam za kotami ale od jakiegoś czasu te dwie rasy bardzo mi się podobają.
My właśnie weszliśmy do domu. Rozłożylismy na trampolinie poduchy i pod kołdra patrzelismy na spadajace gwiazdy;)moremi, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Teraz byłam w WC i nie było. Zobaczę jak sytuacja będzie wyglądała jutro. Na wizytę miałam iść we wtorek, w piątek zrobić badania. Trochę mi to wygląda na podrażnienie (upal? Stringi?) lub infekcję. Po tantum rosa chwile szczypialo. Maleństwo aktywne jak zwykle, to mnie uspakaja.
Ginger super wymysliliscie sobie to oglądanie nieba -
Owszem Moremi, ja w ogóle nie prowadzę hodowli. Ani żaden z kotków nie będzie na sprzedaż. Kotka była przed zapłodnieniem na usg w celu sprawdzenia ilości pęcherzyków gotowych do owulacji, bo owulacja u kotów jest prowokowana, nie jak u ludzi. Były 2 dlatego zdecydowaliśmy się na kociaki aby były tylko dla mojej mamy która rozpacza po śmierci swojego kotka i dla teściowej. Nerki też były sprawdzane i żadne problemy się nie szykują.
Widzę ze składników analitycznych, że Acana ma mniej białka niż Purina Pro.
Nie wiem ile ma zwykła Purina, ale ta o której ja piszę ma 20% mięsa i 42 % białka. A nie jak piszesz ma 4 % i jest karmą zbożową. Za to na składzie Acany nie znalazłam informacji o procentowej ilości mięsa za to białka jest 35%
Kicia nie tknie surowego mięsa więc jej nie zmuszę. Próbowałam już cielęcinek i wołowinek, nasterydowanych kurczaków jakoś też nie chce. Po wykwintnych mokrych karmach ma biegunkę i brzuszek ją boli, a potem cały dzień stoi pod lodówka i żebrze. Na czas ciąży dostaje karmę z kwasami EPA i DHA jak my.
Zresztą... co ja się będę tłumaczyć... naszym kotom dajemy pokarmy z bogatszymi składnikami odżywczymi niż same czasem karmimy swoje dzieciątka jak się zachce fast foodu lub zwykłego loda z milionem E.
Ginger - mój post miał świadczyć o tym, że utrzymanie kotka wcale nie musi drogo kosztować, ważne żeby miał kochający dom. Nie musi mieć drogich zabawek, żwirówk i drapaków. 2 tyg temu uratowaliśmy z bratem małego rudzielca. Sareneczka na chudych nóżkach ważyła 600g. Jego 1,5 roczny synek się zakochał, biega za nim wszędzie. Dzieci się lepiej rozwijają ze zwierzętamiObejrzyj kilka filmików na youtubie
Oto dowód miłości:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d2786073638.jpg
Dobranoc dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 00:16
haen, perelka89, Micia lubią tę wiadomość