Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
zeloth kochana wiadomo rozne przypadki sie zdarzaja ale nie mozna siebie sppstrzegac tak samo. jest to przykre i nie powinny takie rzeczy sie zdarzac natomiasty nie mamy wplywu na to.
gratuluje synka i powinnas sie cieszyc z tego. musisz byc twarda :* caluje cie mocno ja niestety nie ciesze sie z tego mojego odmiennego stanu, ale to juz inna sytuacjaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
karola88 wrote:zeloth kochana wiadomo rozne przypadki sie zdarzaja ale nie mozna siebie sppstrzegac tak samo. jest to przykre i nie powinny takie rzeczy sie zdarzac natomiasty nie mamy wplywu na to.
gratuluje synka i powinnas sie cieszyc z tego. musisz byc twarda :* caluje cie mocno ja niestety nie ciesze sie z tego mojego odmiennego stanu, ale to juz inna sytuacja
Karola nie cieszysz się z ciąży ? -
nick nieaktualnyNie stresuje się, ale też nie nakręcam tak jak w tamtej ciąży, po prostu jestem sobie w ciąży i spokojnie czekam czując jak się ktoś wierci . Niestety mam mutację genu MTHFR i przez całą ciążę i 3 miesiące po porodzie muszę brać zastrzyki Fragmin aby nie dopuścić do zakrzepicy. Z tego też powodu wolę rodzić w szpitalu przygotowanym na wszelkie sytuacje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 11:31
-
nick nieaktualny
-
zeloth, to fajne jak ktos jest miły dla kobiety w ciazy. Po mnie do jakiegoś 28 tyg nic nie bylo praktycznie widac, tez zalezy od ubrania, raz jakas Pani mnie przepuściła to koleś zrobił awante a najlepsze, że stał za mną! teraz jak jest ciepło i chodzę w obcisłych ciuchach to brzuszek ewidentnie widać i dużo ludzi mnie przepuszcza, chociaż wiadomo, nie wszyscy.
co do porodu, to od początku bylam pewna, że bede rodzila w medeorze, ale im blizej tym bardziej się zastanawiam i to właśnie ze względu na opiekę nad maluszkiem, ja to jakoś przeżyję te obleśne sale i toalety, grunt żeby młody miał super opiekę.Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
niecierpliwa nie chcialabym tutaj wypowiadac sie na ten temat.szkoda easzych oczu i moich palcy :p
zeloth agapast trzeba korzystac z naszego stanu jesli mozna oczywiscie. po to sa miejsca w autobbusie czy w tramwaju specjalnie zrobione zeby moc tam usiasc albo kasy w markecie ( ktore zazwyczaj sa zamkniete) zeby zostac szybciej obsluzonym. moj em zawsze idzie do punktu obslugi klienta i mowi ze zona jest w ciazy i ktora kasa nas obsluzy. czasem nasluchamy sie oczywiscie ale nic sobie z tego nie robie bo takie moje prawoMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
kochana spokojnie. im mniejszy brzusio tym lepiej czuc ruchy:) ja tak czekam na to, ja mam duzy brzuchol i czuje delikatne pukniecia a chcialabym juz solidne kopniaczki.
pamietam w 1 ciazy mialam podobny ale czulam juz super ruchy az czasem przytykalam raczke zeby przestala kopacMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Z tymi miejscami w tramwaju to też różnie, czasem przyjdzie jakaś roszczeniowa starsza Pani i robi raban na cały wagon to dla świętego spokoju jej ustąpię.
Ale chyba im dalej w las tym stanę się mniej tolerancyjna, z wielkim brzuchem będę się bała żeby nie uderzyć w krzesełko czy jakąś rurkę jak szarpnie tramwajem. -
niecierpliwa oczywiscie ze tak. ja nie lubie bardzo jak widze ze babki o kulach z wielkimi torbami ledwo co wychodza z rynku a jak widza tramwaj czy autobus to leca i nie pareza na nic a pozniej stoja nad toba i sapia wtedy nie ustepuje tym sprinterkom.Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Witajcie dziewczyny mam do was pytanie jako do bardziej doswiadczonych kolezanek bo ja dopiero na poczatku ciazowej drogi:)
Dostalam wczoraj skierowanie na badanie pierwszego trymestru lecze sie niestety prywatnie w gamecie i tam tez mam lekarza prowadzacego ciaze ale jak wczoraj podsumowali mnie za te badania na kwote 520 zl to troszke oniemialam i teraz moje pytanko do was CZy moze ktoras z was chodzila jednoczesnie do dwoch lekarzy jednego na nfz a drugiego swojego na priv i czy w takim rozwiazaniu nie mialyscie klopotow z otrzymaniem skierowan na badania na nfz?/ Z gory bardzo dziekuje za wszystkie podpowiedzi lecze sie juz dwa lata jedno poronienie potem trzy niepowodzenia wiec nie ukrywam troszke wyssalo to finansowo. Jesli wiec mozna uzyskac refundacje chociaz na czesc badan to bylo by super pozdrawiam wszystkie brzuszki z Łodzi -
ja ciuszki ciazowe nosze juz od dawna:) podobaja mi sie takie szare chyba lniane spodenki. one sa chyba do kolan albo do pol uda nie wiem czy wiesz o ktorych mowie. a ty nie potrzebujesz tych ciuszkow?Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
asia83 witaj kochana ja chodze prywatnie do dr perenc i na nfz do medora. normanie od lekarza na nfz dostaje skierowanie i robie badania za darmo:) spokojnie mozesz do innego gina sie udac:)
przepraszam za post pod postemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 12:01
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm