Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
a dlaczego mialabys rodzic nie na turalnie? ja chodze do leszczynskiego czy jakos tak. jest specyficzny ma swoj humor ktory trzeba zaakceptowac a nirkazdy potrafi. ja go lubie i nie mam nic do niego. nie pamietam wszystkich lekarzy tam musialabym wejsc na strone i zobaczyc nazwiska. teraz nie mam takiej mozliwosci. jutro rano ci kochana napisze.
ja poszukuje kiecki na wesele bo mam w sierpniu i na poczatku wrzesniaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
niecierpliwa kogo sie nie zapytasz o sn to bedziesz slyszala inna opinie. ja jestem za porodem naturalnym
zalezy kto jaki prog ma bolu. mnie porod nie bolal prawie wogole a mialam te najgorsze bole. szybko poszlo i bez znieczulenia. bardziej bolal mnie zab w ciazy niz sam porod ale ja mam wysoki prog bolu.
zrobisz oczywiscie jak uwazasz.Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
niecierpliwa podczzas wizyty nie robia tam usg. trzebasie odzielnie umawiac. jest jeden "lekarz" on tylko robi usg nic wieej Roland Wilk . krajewski jest super koles, Pakalski jest przesmieszny i dobry ja chodze do laskowskiego, on i krajewski daja pozwolenie na rodzenie w tym szpitaluMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
nick nieaktualnyDo niecierliwa:
Jeśli masz wskazania do cc to wybrałabym cc. Zauważ, że nie wszystkie porody naturalne trwają krótko, zazwyczaj trwają kilka godzin w czasie których różnie się możesz poczuć. Taki długi wysiłek może np. powiększyć wadę wzroku, która jeśli mała jest tylko niewielkim wskazaniem do cc. Niestety słyszałam o przypadkach, że po porodzie naturalnym przybyło parę dioptri wady. Twój wybór, ale dla czystej ciekawości bym nie ryzykowała.
Zaplanowane cc jest zabiegiem bezpiecznym o ryzyku powikłań porównywalnym z porodem naturalnym. Ryzyko powikłań przy cc wzrasta gdy jest to zabieg nieplanowany np przy komplikacje przy porodzie naturalnym szybko trzeba zrobić cc.
Ja też mam wybór z lekkim naciskiem na cc i właśnie ku temu się skłaniam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 11:02
Amnezja lubi tę wiadomość
-
Ja chce mieć 4 dzieci i za każdym razem cesarskie cięcie może być zbyt dużym obciążeniem dla mnie.
A wada wzroku nawet spora jeśli nie ma cech odwarstwiania siatkówki nie jest wskazaniem do cesarki.
Jeśli chodzi o oczy to na pewno choroby podwyższające ciśnienie wewnątrzgałkowe typu jaskra owszem
Ryzyko powikłań dla kobiety jest duże jak przy każdej operacji, a dla dziecka cc komfortowe -
karola88 wrote:niecierpliwa podczzas wizyty nie robia tam usg. trzebasie odzielnie umawiac. jest jeden "lekarz" on tylko robi usg nic wieej Roland Wilk . krajewski jest super koles, Pakalski jest przesmieszny i dobry ja chodze do laskowskiego, on i krajewski daja pozwolenie na rodzenie w tym szpitalu
Bardzo Ci dziękuję za informacje -
ja tez mam wade wzroku ale rodzilam normalnie i teraz tez zamierzam tylko jest jeden problem. ja chce rodzic w medorze ale... tam nie ma porodow w wodzie ;/ chcialabym rodzic w wodzie a jesli to by sie nie udalo to chcialabym nagrac porod. tak wiem jestem glupia:PMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Dużą masz wadę Karola?
U mnie to będzie pierwszy poród i w ogóle nie zdaję sobie sprawy z tego co mnie czeka ale może to lepiej.
Myślę, że gdybym od razu zdecydowała się na cesarkę nie próbując nawet rodzić normalnie czułabym się taka niespełniona
Szpitale do porodu które u mnie wchodzą w grę to salve i medeor. -
na jednym oku 2 a na drugim 1.5 nie jest to jakas wielka wada
ja za nikogo nie chcialabym decydowac natomiast w takiej sytuacji ze moglabym wybierac chcialabym na pewno rodzic naturalnie. oje zdanie jest takie ze kobieta jest do tego stworzona zeby rodzic sn (nikogo nie che obraac) wiadomo jesli trzeba zrobic cc to trzeba
w salve sie placi w medorze jak prowadzisz ciaze nie
eve dodzwonilas sie do perencowej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 11:57
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
ja mam na oba -5.0 dioptrii , moje podejście do porodu ciągle się zmienia pewnie w 30 tc tak zeschizuję że już w ogóle innego wyjścia niż cc nie będę widziała
Czyli w Medeorze żeby rodzić na NFZ trzeba prowadzić ciążę? To muszę tam iść na jakąś wizytę tak, czy wystarczy tylko ta kwalifikacja w 36tc ?
Przepraszam że tak Cię męczę pytaniami -
niecierpiwa pytaj ile wlezie
tzn w medorze mozna isc w 36 tc na kwalifikacje natomiast jak zostaniesz zakwalifikowana to i tak nie oznacza ze bedziesz rodzic bo pierszenstwo maja te kobitki ktore tam ciaze prowadza. wiadommo prowadate od ktorych medeor dostaje wiecej kasy z nfz:P
jeszcze do porodu zmieni ci sie zz milion razyMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aha, w takim razie przeniosę się tam z prowadzeniem ciąży. Myślisz, że będzie jakiś problem z tym , że za późno może?
U mnie dotychczas wygląda to tak ciążę na NFZ prowadzę w przychodni studenckiej Palma tam dostaję wszystkie skierowania na badania etc. , ale wiadomo chodzę tęż prywatnie na wizyty z USG