X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten "Madurowicz" to jest szpital im. M. Pirogowa na Wilenskiej? Bo jakoś mi się tak dubluja wyniki z Google...

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to to samo

Co do zakupów to niestety nie pomogę, bo ja większość rzeczy zamawiałam przez Internet. Ale wiem, ze na Przybyszewskiego jest fajny sklep

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 27 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bejbi.eu/pl/

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj olla_25, jeżeli chodzi o zakupy to chyba rzeczywiście najlepiej kupować przez internet albo bezpośrednio od producentów bo w sklepach stacjonarnych np smyk wszystko jest bardzo drogie. Ja pojechałam na Tuszyn gdzie kupiłam wszystko w cenach hurtowych i wyszło spokojnie o 50-75% taniej niż w sklepach. A kupiłam wtedy sporo bo ubranka w rozm 56-68, ręczniki, rożek, kocyk, ochraniacz do łóżeczka, pościel, pieluchy tetrowe i flanelowe. Tylko łóżeczko, materac, przewijak i fotelik samochodowy kupiłam w Dino. I jeszcze w Pepco zrobiłam trochę zakupów na wyprzedażach.
    Kosmetyki mam z rossmanna a apteczne rzeczy z apteki gemini.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) dzięki za pomoc, całe szczęście nie była potrzebna! Pojechałam, poswietowalam i wróciłam do siebie :-). Pozdrawiam i dużo zdrówka dla Waszych maluszków!

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • olla_25 Nowa

Wysłany: 28 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze faktycznie przez internet lepiej, ale nie lubię kupowac tak calkiem w ciemno. Dlatego chcialabym zrobic najpierw takie rozeznanie i zobaczyc jakies wozki, lozeczka itp. Na żywo a pozniej szukac w necie. Takze bardziej chodzi mi o takie sklepy zeby wszystko bylo na miejscu i w miare fajna obsługa była żeby cos doradzili. Mozecie cos takiego polecic?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olla_25, ze sklepów stacjonarnych z dobrą obsługą polecam Dino, tam kupiliśmy kilka rzeczy i jest spory wybór łóżeczek, materaców, wózków i fotelików samochodowych.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 28 maja 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olla, nie wiem z jakiej dzielnicy Łodzi jesteś, ale ja polecam bejbi na Przybyszewskiego ☺ na stronie możesz sobie zobaczyć jaki mają asortyment i pojechać, obejrzeć na miejscu

Aga, co prawda jesteśmy sobie całkiem obce, ale daj nam znać jak już urodzisz :-) trzymamy kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo. Życzymy szczęśliwego rozwiązania, oby poszło szybko i bez komplokacji. I nie bój sie kochana! Dasz radę! A później będziesz tulić, tulić i jeszcze raz tulić :-)

860ij44jco2wu7mv.png

AgaSY lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madurowicz i Pirogowa to ten sam szpital na Wileńskiej :)

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Aga, co prawda jesteśmy sobie całkiem obce, ale daj nam znać jak już urodzisz :-) trzymamy kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo. Życzymy szczęśliwego rozwiązania, oby poszło szybko i bez komplokacji. I nie bój sie kochana! Dasz radę! A później będziesz tulić, tulić i jeszcze raz tulić :-)
    Nie dziękuję, żeby nie zapeszyc :-). Od soboty boli mnie kręgosłup bardzo nisko jak przy okresie i podbrzusze też ciągnie i pobolewa, podejrzewam, że rozwiązanie czeka nas na dniach :-). Chociaz wczoraj po całym dniu wrażeń już myślałam czy nie jechać na porodowke bo miałam skurcze co 7 min. Tylko że to są chyba cały czas te przepowiadajace, bo to takie mega twardnienia brzuszka, nie bolą tak jak to wszyscy opisują... Bądź tu człowieku mądry przy pierwszym porodzie :O.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Fiufiu Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to koleżanka poleciła mi sklep Mama I Ja na Piłsudskiego. Co prawda jeszcze tam nie byłam, ale sprawdzałam ceny na ich stronie w necie i to, co mnie interesowało kosztuje tyle samo, co na allegro, a może przy większych zakupach jeszcze jakiś rabat dadzą.

dev319pr___.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sklepy to też polecam bejbi, duży wybór i dobra obsługa. Kupiliśmy tam wanienke ze stojakiem, tetry, rożek i parę innych rzeczy.
    Józefka jeśli chodzi o rehabilitację to nam bardzo pomogła i nadal pomaga. Ale my mamy 2 wizyty w miesiącu u ciebie znacznie intensywniej.
    Dziewczyny a zwłaszcza Marta ( u nas podobnie wiekowo chłopaków) myślicie już o powrocie do pracy, ogólnie o tym co dalej. Ja chyba chciałabym zostać jeszcze z małym i zastanawiam się jak to formalnie jest. Wiadomo zasiłek się traci ale czy ma się ubezpieczenie? Może któraś się orientuje w tych kwestiach

• józefka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 koleżanka poszła do psychiatry i z automatu L4 płatne :) można ciągnąć do 9 mcy. My dziś po zajęciach indywidualnych bardzo fajne zajęcia. jutro okulista i szczepienia a w czwartek zajęcia grupowe maluszków :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja do pracy nie chcę wracać. Po pierwsze nie chcę rozstawać się z Antosiem na tak długo, uważam że jest jeszcze za malutki a po drugie nie mam nikogo kto by się nim zajął a do żłobka nie chcę żeby jeszcze szedł. Więc zostaje mi wziąć urlop wychowawczy, który niestety jest bezpłatny, ale nie wiem jak to wygląda wtedy z ubezpieczeniem itp. W czerwcu będę jechała do pracy więc podpytam w kadrach. Ogólnie z mężem planujemy drugie dziecko a za 3 tyg mam wizytę u lekarza więc zobaczymy kiedy dostaniemy zielone światło na starania, może pod koniec macierzyńskiego albo jak będę na zaległym urlopie.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, też słyszałam że nieraz kobiety po macierzyńskim idą na zwolnienie, które mają od psychiatry. Ale chyba tylko na max 6 miesięcy można wziąć bo pół roku zus wzywa na komisję żeby sprawdzić czy rzeczywiście ktoś jest chory. Nie wiem czy bym tak zrobiła bo chyba wszyscy u mnie w pracy i tak by się domyślali że coś kombinuję.
    U mnie w pracy jedna kobitka od lat bierze zwolnienia na 4-6 mies, później przychodzi na trochę i znowu zwolnienie, ogólnie to w jednym roku więcej jej nie ma niż jest. Dziwię się że jej nie wywalili bo te zwolnienia i tak są lipne, zawsze na coś innego: noga, kręgosłup, serce i sprawy kobiece a od tego samego lekarza. Pamiętam jak kiedyś niby zwichnęła lewą nogę a jeździła na rowerze i to z bandażem na prawej.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 od psychiatry można nawet 9 miesięcy potem komisja. ogólnie po miesiącu już mogą wezwać na komisje. stany lękowe są ciężkie w obaleniu, podobnie kręgosłup i głowa.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja jednak nie chciałabym tak kombinować. Takie oszustwa zawsze jakoś wracają do człowieka.
    Marta a jeśli chodzi o urlop zaległy to jest do odebrania ten z ciąży plus ten z macierzyńskiego? Czy tylko z czasu ciąży?
    Drugi maluch fajna sprawa ale u nas xhyba sytuacja materialna póki co nie pozwoli.

Wysłany: 31 maja 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, z ciąży + z macierzyńskiego. I mozesz go sobie wybrać bezpośrednio po macierzyńskim. Pracodawca nie powinien ci robić problemów.

Co do tej kontroli to tak jak pisze Józefka. Mogą przyjść nawet po 2 tygodniach jeśli ktoś doniesie że prawdopodobnie to lipne zwolnienie. Mogą po miesiącu, mogą po pół roku... A mogą wcale nie przyjść. Z nimi nic nie wiadomo. Wszystko zalezy od ich widzimisię.

U nas podobna sytuacja. Obie babcie pracują, dziadki tez, nie mamy żadnej ciotki czy kogokolwiek kto mógłby z Mikołajem zostawać. Więc jedyną opcją jest żłobek. I niby zapisałam już synka (rekrutacja była już w kwietniu), ale nie wyobrażam sobie tego momentu ze musze go zostawić. Wogóle nie wyobrażam sobie żeby ktoś obcy miał się nim zajmować :-/ do tej pory nie zostawał nawet sam z dziadkami. Zawsze i wszędzie był z nami. Kurcze, będzie to mega problem :-( ale nie mogę sobie pozwolić na bezpłatny urlop rodzicielski. Pocieszam się tym że to jeszcze pół roku... Ze bedzie już trochę większy. I że mam jeszcze trochę czasu żeby się z tą myślą oswoić :-(

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 07:40

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, jak od psychiatry zwolnienie na 9 mies to nawet lepiej, zawsze to dłużej można być z dzieckiem i mieć część pensji. Ale to chyba nie dla mnie, po prostu bym się bała że odkryją że coś kombinuję.

Agata, urlop zaległy jest liczony ten z ciąży i ten z macierzyńskiego więc trochę się uzbiera. Ja sobie policzyłam że wyjdzie mi ok 60 dni czyli prawie 3 mies. Wiem że u mnie w pracy nikt nie będzie robił problemu z wykorzystaniem go po macierzyńskim. Tylko muszę się dowiedzieć kiedy najlepiej zajść w ciążę tzn jeszcze na macierzyńskim czy może w trakcie trwania tego urlopu. Bo na wychowawczym to chyba trzeba wrócić do pracy nawet na krótko i dopiero zwolnienie na ciążę. Koleżanka z pracy zaszła na wychowawczym i wróciła na ok 4 tyg i dopiero wtedy poszła na zwolnienie.

Martusia, ja właśnie też boję się żłobka, Antoś jest zawsze z nami chociaż mieliśmy kilka wyjść i dziadkowie się nim zajmowali, nawet wieczorem moja mama go karmiła i usypiała. Ale opieka obcych dla niego osób to coś innego i jeszcze inne dzieci, nie wiem czy synek dałby radę, albo czy ja bym dała radę na taką rozłąkę.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 31 maja 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, u nas dochodzi jeszcze fakt ze Mikołaj jest nadal na cycu. Więc nie zostawiam go nigdzie ani z nikim, zawsze prywatny dystrybutor mleka musi być w pobliżu :-) i szczerze mówiąc jest mi to całkiem na rękę. To dobra wymówka :-p jakoś nie umiem go zostawić z kimkolwiek. Parę razy został sam z mężem jak musiałam pójść do dentysty czy ginekologa. Ale to max 2 godziny i jak najszybciej wracałam do domu. Czułam sie jak bez ręki :-D naprawdę nie wiem jak to bedzie jak przyjdzie czas na żłobek :-/

Wiecie... Z tym urlopem to jest tak ze niby pracodawca nie moze nam go odmówić. Aczkolwiek to tylko teoria, ja jak rozmawiałam z moim szefem to mówił żebym w grudniu do pracy wróciła, a urlop później. Kadry znowu mówią żebym od razu urlop wybrała, bo taki obowiązek, poza tym kiedy ja to później wybiorę... Więc nie wiem w końcu jak to będzie. Wolałabym od razu i posiedzieć z małym jeszcze trochę...

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 22:51

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ