X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja miałam cc w salve skierowanie od Stefanowicz. u mnie ogólnie okulista wystawił zaświadczenie, że mam początek jaskry i zostało to uwzględnione.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, raczej nie możesz pójść do szpitala i poprostu powiedzieć że chcesz mieć cc. Niestety nie uwzględniają takich próśb. Jedyne wyjście to żeby lekarz prowadzący wystawił zalecenie cc, ewentualnie tak jak Józefka pisze, może to być okulista bądź neurolog. Jeśli chodzi o głowę to chyba najlepiej odwiedzić właśnie neurologa. Jego zaleceń już na pewno nie podważą

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 12:11

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :)
    Porozmawiam z panią doktor i niech mnie kieruje :)

60wzjk3.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja miałam cc ze względu na wąską miednicę ale nie miałam takiego zaświadczenia bo z moim problemem i tak każą w szpitalu próbować sn i dopiero jak się nie uda to na cito cc. Moja mama i moja przyjaciółka tak miały i mało co nie straciły dzieci. Więc ja powiedziałam mojemu lekarzowi że nie chcę ryzykować i za bardzo boję się komplikacji więc doradził mi żebym miała zaświadczenie od psychiatry. Tak zrobiłam i jak poszłam do szpitala to od razu zostałam umówiona na planowane cc.

Dziewczyny, dzisiaj mamy podwójne święto, nasze wspólne urodziny, moje i Antosia roczek :)
    Waży 8230 g , mierzy 75 cm, ma 4 ząbki i kolejne 2 w drodze.

józefka, Rene lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 15 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, to ty urodziłaś Antka w swoje urodziny??? To to żeś sobie prezent zrobiła ;)
    wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ!!! ;) :*

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, dziękuję. Zgadza się, urodziłam Antosia w moje urodziny, i żeby było zabawniej to urodził się dokładnie o tej samej godzinie co ja i z taką samą wagą jak ja :)

Rene lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 15 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) Ale numer ;)
    aż nieprawdopodobne! To teraz co roku podwójna impreza :)

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na pewno nikt nie zapomni o urodzinach bo będą podwójne. Mąż nawet chciał zrobić 2 torty żebyśmy mieli z Antosiem po jednym, ale namówiłam go na jeden tort i tartę bananowo-migdałową :) Już zrobione i czekają w lodówce na jutrzejszą imprezę.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia dzięki ;) powiesz mi coś więcej o tym programie ? Czy wszytskie badania są w cenie tego programu ?
    Rozumiem ze rodzilas w salve ? Ja mam trochę problem z tym szpitalem bo w sumie mogłabym tam rodzic ale
    Mam dosyć daleko :) nie wiem jakie są i czy w ogóle są konsekwencje jeśli porod będzie w innym miejscu :) i u którego
    Lekarza byłaś ? Bo opinie w necie o tych z programu są słabe :)

Dzięki !

Oliv

• Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jeszcze mam pytanie o dr Bas Budecka, jakieś opinie ? Bo słyszałam ze badania genetyczne to tylko u niej ;)

Oliv

Wysłany: 16 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv, ja nie znam tej pani doktor, więc niestety nie pomogę.

Jesli chodzi o prowadzenie ciąży to mnie prowadził doktor Kucharski, ale z tego co wiem to zmarł jakoś na początku tego roku. W każdym razie na wizytę poporodową już nie zdążyłam do niego pójść i tez szukałam innego lekarza. A w którym salve byś chciała prowadzić ciąże?
    Jeśli chodzi o koc to wszystkie badanie które zalecał lekarz mialam refundowane. Z resztą cały koc jest w ramach nfzu. Jedynie dodatkowe badania usg jak chciałam robić to szłam gdzieś indziej no i wiadomo, musialam zapłacić. Bo refundowane są tylko 3 w trakcie całej ciąży. Moim zdaniem to za mało.
    Rodziłam w salve. Opinię mam o nich dobrą. I tez jechałam z drugiego końca Łodzi, bo mieszkamy na Widzewie. Nie pamiętam czy pisałaś skąd jesteś?
    Nie wiem jacy lekarze teraz przyjmują w kocu. Ale byłam u kilku różnych w trakcie ciąży, jakbyś podała konkretne nazwiska to moze mogłabym o którymś powiedzieć jakie były moje wrażenia.
    Czy są jakieś konsekwencje porodu w innym szpitalu? Nie wiem. Raczej nie powinno. Masz prawo wyboru. Poprostu rezygnujemy wtedy z programu i tyle. Chyba. Ja tez myślałam nad salve albo medeorem. Padło na salve. Może spróbuj zadzwonić na tą ich infolinię? Mozesz ich tam chyba spokojnie wypytać o wszystko. Od tego są :)

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    Dziewczyny i jeszcze mam pytanie o dr Bas Budecka, jakieś opinie ? Bo słyszałam ze badania genetyczne to tylko u niej ;)

Przepraszam, ze się wtrące :) ale jeden z najlepszych, jak nie najlepszy lekarz genetyk od badan prenatalnych w Łodzi to Lech Dudarewicz. Polecam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, dużo zdrówka, radości, miłości, mnóstwa powodów do uśmiechów i w ogóle wszystkiego, co najlepsze dla Ciebie i Antosia ! :*

Oliv,ja tak jak Edwarda polecam Dudarewicza. Z tym, że terminy dosyć dalekie, trzeba zapisać się ze sporym wyprzedzeniem. A do dr o której wspominałaś chodziła moja koleżanka i również zadowolona ;)

My w tym tygodniu zaczęliśmy rozszerzanie diety. I póki co, nie jest źle ;)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, Antoś najlepszego <3 ale żeś se prezent rok temu strzeliła. BAJKA !!!

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Martusia, dużo zdrówka, radości, miłości, mnóstwa powodów do uśmiechów i w ogóle wszystkiego, co najlepsze dla Ciebie i Antosia ! :*

Oliv,ja tak jak Edwarda polecam Dudarewicza. Z tym, że terminy dosyć dalekie, trzeba zapisać się ze sporym wyprzedzeniem. A do dr o której wspominałaś chodziła moja koleżanka i również zadowolona ;)

To prawda, ma sporo pacjentek. Ja dzwoniłam 14.09, podałam termin OM i pan szybciutko mi wyliczył kiedy mogę przyjsc. Na 10.10 wiec niecały miesiąc.

dqprqps6kaqxmc83.png

Wysłany: 16 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o lekarzy od badań prenatalnych to ja mogę jeszcze polecić doktora Szaflika. Przyjmuje w poradni Diason na Radwańskiej. Z resztą jest jej właścicielem. Byłam u niego na usg połówkowym. Świetny lekarz, sympatyczny, z podejściem do pacjenta. Bardzo ciepły i wszystko dokładnie objasnia. Dostaliśmy dłuuugi, szczegółowy opis, płytę z nagraniem badania i zdjęcia. Opinie w internecie też ma bardzo dobre. Wszystko wnikliwie bada. Ja zdecydowanie polecam

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny warto sprawdzić jaki lekarz ma uprwnienia do wykonania USG prenatalnego. wielu wykonuje bierze za to kase a nie mają takich uprawnień.

https://courses.fetalmedicine.com/lists/web polecam sprawdzić :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Jeśli chodzi o lekarzy od badań prenatalnych to ja mogę jeszcze polecić doktora Szaflika. Przyjmuje w poradni Diason na Radwańskiej. Z resztą jest jej właścicielem. Byłam u niego na usg połówkowym. Świetny lekarz, sympatyczny, z podejściem do pacjenta. Bardzo ciepły i wszystko dokładnie objasnia. Dostaliśmy dłuuugi, szczegółowy opis, płytę z nagraniem badania i zdjęcia. Opinie w internecie też ma bardzo dobre. Wszystko wnikliwie bada. Ja zdecydowanie polecam

Tak o Diasonie tez slyszalam ze dobrze robią i maja swietny sprzęt.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:
    Hej, czy możecie mi doradzić w kwestii lekarza prowadzącego ? Możecie kogoś polecić ?
    Dodatkowo chciałabym się dopytać czy któraś z was korzysta z programu KOC w salve?
    tak ja korzystam z tego programu:-)chodzę do dr Krzewińskiej

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Natka, ja miałam cc ze względu na wąską miednicę ale nie miałam takiego zaświadczenia bo z moim problemem i tak każą w szpitalu próbować sn i dopiero jak się nie uda to na cito cc. Moja mama i moja przyjaciółka tak miały i mało co nie straciły dzieci. Więc ja powiedziałam mojemu lekarzowi że nie chcę ryzykować i za bardzo boję się komplikacji więc doradził mi żebym miała zaświadczenie od psychiatry. Tak zrobiłam i jak poszłam do szpitala to od razu zostałam umówiona na planowane cc.

Dziewczyny, dzisiaj mamy podwójne święto, nasze wspólne urodziny, moje i Antosia roczek :)
    Waży 8230 g , mierzy 75 cm, ma 4 ząbki i kolejne 2 w drodze.
    Spóźnione ale szczere 100LAT dla mamy i synka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 10:56

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ