X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położna powiedziała, że do roku mam nie ruszać ptaszka, pediatra zawsze sprawdza ale nie ma uwag. jak skończy roczek bedę to konsultować

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, nam i pediatra i położna mówiły żeby narazie nic nie ruszać. Za tydzień Antoś kończy roczek i wybieramy się na bilans roczku więc podpytam jak to dalej ma wyglądać.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę ze u Mikołaja jest bardzo ciasna ta skórka. Pediatra mówiła żeby nie ruszać. Ja czasem ćwiczę, choć niewiele to daje
    Co do nauki zastosowania bez cycka. Musze poczytać w Internecie i wziąć sie ostro do roboty. Bo za 2 miesiące młody idzie do żłobka, a tam mu nikt cyca nie da :-/

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia najlepiej zrezygnuj w dzień z cyca, niech ma wieczorkiem czy z samego rana. potem będziesz mogła wyeliminować kolejne. rada pediatry i psychologa dziecięcego.

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przeczytałam wasze opinie odnośnie przychodni. 25 będę już na stałe pod Łodzią.
    Tak jak pisałyście Salves ewentualnie Medeor, tylko, którego lekarza mi polecacie do prowadzenia ciąży, porodu itd.
    Mały ma 16 tygodni, niedługo połówkowe, w poniedziałek chciałabym się przejść do w.w szpitali i zaklepać sobie ewentualny termin (z mężem powoli rzeczy przewozimy).

Z góry dziękuję Wam za odpowiedzi i pomoc :) Jesteście kochane.
    To moja pierwsza ciąża, w dodatku w obcym mieście :D

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jeśli możesz to polecam dr. Stefanowicz z Salve koszt 160 zł ale na wizycie każdej masz USG i dużżżżżżżżżżżżżżzzzo zdjęć maluszka. dodatkowo ma specjalizację diagnostykę prenatalną, więc mega spec :)

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Natka jeśli możesz to polecam dr. Stefanowicz z Salve koszt 160 zł ale na wizycie każdej masz USG i dużżżżżżżżżżżżżżzzzo zdjęć maluszka. dodatkowo ma specjalizację diagnostykę prenatalną, więc mega spec :)

Dziękuję za odpowiedź :*

60wzjk3.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanie, polecacie jakąś przychodnię i gin na nfz? Mam skierowanie na badania krwi i moczu oraz przeciwciał. Tu w Bydgoszczy nie zdążę zrobić

Jak cenowo wygląda poród w salve "prywatnie". Czy jakoś nie ma szczególnej różnicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 21:35

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 w salve nie ma już porodów komercyjnych tylko na nfz :)

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ostatnie pytanie, rejestracja do dr Stefanowicz jest w szpitalu salve na Szparagowej 10?

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ona pracuje tylko na Szparagowej. minus jest taki że zawsze są opóźnienia około 20-30 minut na wizytę ale warto poczekać :) dzwonisz do przychodni Salve na Szparagowej i zapisujesz się. Porodówka i neonatologia są na górze a na parterze i piętrze masz przychodnię

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja chodzę do kliniki All-Med na nfz, wszystkie badania w ciąży miałam bezpłatne a było tego sporo bo co druga wizyta badanie krwi i moczu.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata26 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie jak u waszych chłopców z napletkiem. Kurcze każdy lekarz ma inne zdanie. Najnowsze zalecenia mówią żeby nic nie robic, nie "trenować "itd a nasza lekarka przy każdej wizycie zwraca uwage że trzeba to robić, ostatnio nan nawet masc przepisała.
    moj synek ma rok i 4 miesiące nasza lekarka mówiła żeby nic nie robić bo wszystko samo przyjdzie,wcześniejszy lekarz do którego chodziłam z synkiem mówił co innego...póki co nic nie robimy.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Syn Eryk kończy dziś pół roczku <3
    Te 6 miesięcy minęło z jednej strony bardzo szybko, a z drugiej ... tak dużo się działo!
    Eryk jest cudowny ♡ cudownie się uśmiecha, śmieje w głos, śpiewa, gada po swojemu, tak śmiesznie się złości ;)
    Obkręca się wokół własnej osi, próbuje pełzac do przodu i do tyłu.
    Wszystko, co ma w zasięgu ręki 'zjada' i ciumka. Pluszowe zabawki smakują najlepiej :)
    A butelka, w której jest kilka guzików robi furorę! On zachwycony! A jaki hałas!

A dziś zauważyłam chyba pierwszego zabka :D
    To by tłumaczylo, że ostatnio był marudny, jak nie on.

A jutro chrzest. Trzymajcie kciuki ;)

Martusiazabka, marta258, Rene lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 powodzenia jutro i Eryczku buziolki od e-cioci !!! najlepszego

• marta258 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, gratulacje dla Eryka, super sobie radzi maluszek, jak ten czas szybko leci, trzymam kciuki jutro :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Nasz Syn Eryk kończy dziś pół roczku <3
    Te 6 miesięcy minęło z jednej strony bardzo szybko, a z drugiej ... tak dużo się działo!
    Eryk jest cudowny ♡ cudownie się uśmiecha, śmieje w głos, śpiewa, gada po swojemu, tak śmiesznie się złości ;)
    Obkręca się wokół własnej osi, próbuje pełzac do przodu i do tyłu.
    Wszystko, co ma w zasięgu ręki 'zjada' i ciumka. Pluszowe zabawki smakują najlepiej :)
    A butelka, w której jest kilka guzików robi furorę! On zachwycony! A jaki hałas!

A dziś zauważyłam chyba pierwszego zabka :D
    To by tłumaczylo, że ostatnio był marudny, jak nie on.

A jutro chrzest. Trzymajcie kciuki ;)
    trzymamy kciuki i koniecznie daj znać jak było:-)
    Gratulujemy ząbka i skończonych pół roczku:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka,józefka macie już jakieś plany na roczek dla maluchów?
    Marta258 jak przygotowania do roczku idą?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia, gratulacje oraz za to,że trzymalyscie kciuki ;)
    Zadziałało. Wszystko pięknie się udało :)
    Eryk był bardzo dzielny cały dzień. W kościele kochany, rozgląda się, trochę pospał. Cudowne dziecko <3
    Pogoda dopisała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 18:52

józefka, Rene, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, nasze kciuki mają moc, a Eryk bardzo dzielny i grzeczny :)

Rene, przygotowania do urodzin idą pełną parą, zaproszenia rozdane, balony i świeczka kupione, literki z napisem na okno zawieszone, jestem jeszcze w trakcie robienia czapeczek dla gości ale niedługo skończę. W piątek mąż zrobi tort i upiecze ciasto. A impreza w sobotę popołudniu więc myślę że ze wszystkim zdążymy.

Rene, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ