X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, jak na Widzewie to zapraszam ☺
    Chyba że może umówimy sie gdzieś na mieście... Np w parku Poniatowskiego? To jest mniej więcej w centrum. Fajnie jakby dzieciaczki pobyły trochę razem, a i nam z pewnością przyda się towarzystwo ☺
    Swoją drogą... Jest koło nas taka klubokawiarnia dla mam z dziećmi. Najmłodsza grupa jest w przedziale wiekowym 6-12 miesięcy. Byłam już z Mikołajem na jednych zajęciach. Fajnie, bo maluchy mogą sie oswoić z innymi dziećmi, poprzebywać trochę razem, zajęcia prowadzą sympatyczne panie, są różne zabawy interaktywne, tańce, śpiewy, dzieci bawią się w koszach z piłkami, sypią kolorowym ryżem, wyciągają chusteczki z pudełeczka, takie tam ogólnorozwojowe ćwiczenia. Nam sie podobało i zamierzamy tam chodzic. Zajecia sa raz w tygodniu. Jakby ktoś był zainteresowany to napiszę wiecej (zupełnie niechcący robiąc reklamę :-p )

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia podobne są zajęcia z SI na Kraszewskiego. polecam gdziekolwiek by to nie było. Park fajna sprawa ale teraz się już chłodno robi. a może jest w Łodzi kawiarnia z miejscem zabaw dla dzieci? słyszałyście może?

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    marta jak najbardziej dosypujemy kaszki. dziś zjadł 210 ml i po godzinie zawołał i zjadł kolejne 150 ml. nie za dużo?
    mój też tyle je i ciągle mu mało:-)Tak jak pisze Marta258 dawałam mu kaszki łyżeczką i bardziej się najadał

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Józefka, jak na Widzewie to zapraszam ☺
    Chyba że może umówimy sie gdzieś na mieście... Np w parku Poniatowskiego? To jest mniej więcej w centrum. Fajnie jakby dzieciaczki pobyły trochę razem, a i nam z pewnością przyda się towarzystwo ☺
    Swoją drogą... Jest koło nas taka klubokawiarnia dla mam z dziećmi. Najmłodsza grupa jest w przedziale wiekowym 6-12 miesięcy. Byłam już z Mikołajem na jednych zajęciach. Fajnie, bo maluchy mogą sie oswoić z innymi dziećmi, poprzebywać trochę razem, zajęcia prowadzą sympatyczne panie, są różne zabawy interaktywne, tańce, śpiewy, dzieci bawią się w koszach z piłkami, sypią kolorowym ryżem, wyciągają chusteczki z pudełeczka, takie tam ogólnorozwojowe ćwiczenia. Nam sie podobało i zamierzamy tam chodzic. Zajecia sa raz w tygodniu. Jakby ktoś był zainteresowany to napiszę wiecej (zupełnie niechcący robiąc reklamę :-p )

860ij44jco2wu7mv.png
    Fajna sprawa z takimi klubikami dla mam i dzieci człowiek wyjdzie do ludzi dzieci się pobawią.Gdybym miała taką możliwość chętnie bym skorzystała:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny strasznie dawno mnie nie było.
    Widzę,że nas przybyło. I kolejne dziewczyny jak my rok temu czekaja na swoje maluchy.
    U nas postępy ogromne, patrze na mojego małego człowieka,który je już prawie wszystko i to sam,pięknie czworakuje , stoi i chodzi za rączki.
    Myślę juz powoli o próbie nocnikowej.
    A za tydzien mija roczek...nie do wiary:)
    A jak tam dziewczyny wasze plany zawodowe? Która wraca, ktora zostaje?

Wysłany: 2 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Agata! Rosną te nasze dzieci jak na drożdżach :-) a pomyśleć że jeszcze niedawno były w brzuchu... A tu takie postępy... Gratuluję :-)
    co do pracy to ja wracam w grudniu. Niestety. Mikołaj od listopada idzie do żłobka. Strasznie ciezko mi to przychodzi. Wogóle nie wyobrażam sobie żebym miała go z kimś zostawić na tak długo. Ale co zrobić jak tu nie ma żadnej ciotki, babki, dziadka czy kogokolwiek kto mógłby z nim zostać...

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 10:32

Agata26 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Agata, zaraz roczek wow, czas leci. u mnie się po zmieniało i to hohoho, od listopada planowałam iść na L4 ale moja firma przestała istnieć. więc od listopada pośredniak. teoretycznie o pracę się nie martwię bo już kilka firm się zgłosiło do mnie, ale niechce wracać do branży, więc będę liczyła że może pośredniak coś wymysli a jak nie to poszukam czegoś innego na własną ręke.
    właśnie jak to jest ze żlobkiem trzeba wcześniej się jakoś zapisać, jak to jest? od listopada chciałabym na kilka godzin odprowadzać Ysia. tak na 3-4 godzinki żeby miał kontakt z innymi dziećmi. chyba czas się rozejrzeć

• marta258 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agata, widzę że Józio zrobił duże postępy i tak ładnie sam je. U nas dalej jedzenie łyżeczką i z butli chociaż jak dam coś Antosiowi do rączki to potrafi zjeść sam ale to tylko przekąski a nie całe posiłki.
    Ja narazie do pracy się nie wybieram, za 2 tyg kończy mi się macierzyński, wybieram zaległy urlop do końca listopada a później wychowawczy chyba że postaramy się z mężem o drugiego dzidziusia :)
    A u Ciebie jakie plany, zostajesz z synkiem czy do pracy?

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 3 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, do miejskiego żłobka to zapisy były na początku kwietnia. My też posyłamy Mikołaja narazie na parę godzin, od listopada. Najpierw na godzinkę, dwie, i stopniowo będę mu wydłużać. Chce żeby sie zaaklimatyzował dobrze. Nie wiem jak to teraz gdybyś chciała jeszcze Jasia zapisać. Musiałabyś się zorientować. Bo prywatnie to chyba w każdej chwili można? Nie wiem nawet

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie w każdej chwili a państwowy ponoć nie ma szans. Zostają jaszcze kluby malucha, ja mysle o czyms takim właśnie na 3-4 godziny.
    Ja tak jak Marta do końca lipca wybieram urlop a potem wychowawczy. Będzie ciężej na jednej pensji bez zasiłku ale ja sobie żłobka nie wyobrażam przy moich godzinach pracy 11-18 ...nie wiedziałabym dziecka caly dzień. Ciężko podjąć taką decyzję bo bardzo lubie swoja prace,ale nie da sie tego pogodzić. Takze plan jest że pół roku siedzę w domu a potem bede szukac na pół etatu.

Wysłany: 3 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A planujecie rodzeństwo dla swoich maluchów? Chcielibyście? Albo już zaczynacie jakieś starania?

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia bardzo bym chciała rodzeństwo dla Ysia, ale ja nie mam mrozaczków :( a raczej naturalnie moze być cieżko co nie oznacza, że nie będziemy próbować :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem chcemy żeby Antoś miał rodzeństwo i jak najbardziej postaramy się o drugiego dzidziusia. Planujemy jeszcze w tym roku i mam nadzieję że się uda, wtedy między dziećmi będzie ok 2 lata różnicy. Przy staraniach o Antosia udało się w pierwszym cyklu a teraz zobaczymy jak to nam wyjdzie :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Agata26 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wciąż zastanawiamy. Wiem z własnego doświadczenia, że mala różnica między dziećmi jest najlepsza. Razem się bawią, dorastają poza tym ma sie jeden nie przerwany czas w domu i potem wraca sie do pracy zupełnie inaczej a nie powrót po roku, dwa czy trzy lata w pracy i znów macierzyński. Z drugiej strony są obawy dotyczące finansów no i ogarniania dwójki. Zobaczymy jak będzie:)
    A jak tam wasze mleczne przygody :p któraś już odstawiła albo planuje w najbliższym czasie? U nas za tydzień roczek a jòzio ani myśli zrezygnować.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie kp, karmiłam Antosia przez 9 miesięcy i teraz jest tylko na mm. W zasadzie to on sam się odstawił, od dłuższego czasu dostawał mm z kaszką na noc więc do butli był przyzwyczajony. Później jak pojawiły mu się ząbki to zaczął mnie gryźć, bawić się i nie chciał cyca więc go nie zmuszałam, a butlę to chce bardzo chętnie, a jak się cieszy na jej widok :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my odstawiliśmy w 7 miesiącu po brutalnym ataku na moje piersi. ja chciałam wcześniej skończyć, ale psycholog i mąż przekonali mnie żebym jeszcze troszkę się pomęczyła. ale w 7 miesiącu mnie tak pogryzł przy mężu, że to on postanowił ostatecznie o odcycowaniu
    r

Wysłany: 4 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy drugiego bobasa. Ale za bardzo sytuacja mieszkaniowa nam na to nie pozwala. Zobaczymy co czas pokaże...
    My nadal kp. Mikołaj ma już 4 zęby i też czasem mnie gryzie. Ale je już sporo stałych pokarmów, a w między czasie dojada piersią. No i niestety usypia głównie tylko przy piersi. Nie bardzo wiem jak go tego oduczyć. Jak się do tego zabrać wogóle? Jakieś pomysły?

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, ja tak miałam z Antosiem że usypiał tylko przy piersi a później odkładałam do łóżeczka i tam spał całą noc. Jak skończył pół roczku to zaczęliśmy go uczyć zasypiania w łóżeczku, pierwsze kilka dni było ciężkich bo chciał cyca ale smoczek i czas pomógł. Po odłożeniu do łóżeczka śpiewałam mu, głaskałam po główce i kołysałam. Po tygodniu już zasypiał sam, tylko wtedy jeszcze nie siadał i nie wstawał więc było nam łatwiej. Trochę pogorszyło się jak zaczął wstawać w łóżeczku i wyrzucać smoczek ale obecnie poprawiło się i głównie zasypia sam.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia u nas było identycznie, ale po odstawieniu usypia nadal u mnie w ramionach wypija mleczko z flaszki i się wtula. od kąd zaczął wstawać i kombinować z chodzeniem nie ma mowy żeby sam usnął w łóżeczku.

• Agata26 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie jak u waszych chłopców z napletkiem. Kurcze każdy lekarz ma inne zdanie. Najnowsze zalecenia mówią żeby nic nie robic, nie "trenować "itd a nasza lekarka przy każdej wizycie zwraca uwage że trzeba to robić, ostatnio nan nawet masc przepisała.

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ