X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ata, Eryk super się rozwija, mały zdolniacha, przekręcanie na boki i leżenie na brzuszku to pierwsze zabawy, niedługo zacznie pełzać, czołgać się i raczkować :) Jeżeli chodzi o ubranko na chrzest to garniturek dla Antosia kupiła moja mama na Tuszynie bezpośrednio od producenta i wyszło wiele taniej niż w sklepie.

Józefka, biedny Twój Jasio, oby ten drugi lekarz wyciągnął nić bez problemu i bez narkozy, na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki. A jeżeli chodzi o jedzenie na noc to ja daję Antosiowi mleko i dosypuję kaszkę, zjada 270 ml i przesypia całą noc tzn 10-11 h. Może też spróbuj z kaszką, wtedy jedzenie jest bardziej syte.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta jak najbardziej dosypujemy kaszki. dziś zjadł 210 ml i po godzinie zawołał i zjadł kolejne 150 ml. nie za dużo?

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jóżefka, myślę że to nie jest za dużo, po prostu Twój maluch coraz więcej się porusza, raczkuje i spala energię więc potrzebuje dużo siły. Zastanawiam się jeszcze nad tym czy nie dosypywać mu więcej kaszki i podawać większym smoczkiem, są takie specjalne do kaszki, wtedy mleko będzie jeszcze bardziej gęste i treściwsze. Albo podawać kaszkę łyżeczką, wtedy jedzenie jest jeszcze bardziej syte.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś u pediatry. No i tak jak myślałam. Mamy skierowanie ba rehabilitację i do neurologa.
    Józefka, przepraszam że cie tak męczę, ale czy możesz mi powiedzieć jak często chodźcie ba rehabilitację? Do jakiegoś konkretnego rehabilitanta? Chodźcie tan gdzieś do poradni czy to jest dzienna rehabilitacja w szpitalu? Po jakim czasie zauważyłaś efekty?
    I neurolog. Możesz kogoś polecić? Widziałam ze też jest tam na Kraszewskiego?
    Przeglądałam te poradnie w Internecie. Jest ich strasznie dużo :-/

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupiiiii Asiu nie ma już asymetrii :)

Martusia ciężko mi powiedzieć jak szybko były widoczne postępy. to było bardzo płynnie. na kraszewskiego potrzebujesz skierowanie na dzienną rehabilitację w szptalu. większość takiego woła. my mieliśmy 3 spotkania w tygodniu. 1 indywidualne z bobatha, 1 grupowe SI i 1 masaż shantal (od kiedy Ysio raczkuje są to zajęcia grupowe w grupie starszaków)

teraz do póki Ysio nie zacznie samodzielnie chodzić mamy chodzić na indywidualną 2 razy w miesiącu i na czwartkowe SI, sobotnie zajęcia mamy sobie odpuścić.

na Kraszewskiego podchodzą bardzo kompleksowo bo raz na 3 miesiące chodzisz z maluchem do logopedy i psychologa. polecam !!! jak coś pytaj :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, a czy Jasio bardzo płakał na tych zajęciach?

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym skierowaniem nie będzie problemu. Ona dała nam dwa. Jedno typowo do poradni rehabilitacyjnej na niciarnianą, a drugie, gdyby tam były długie terminy, na dzienną rehabilitację do szpitala. I mówiła ze tu mamy do wyboru Kraszewskiego i CZMP. A no i trzecie skierowanie do neurologa. I to nie wiem gdzie, jest ich pełno, a ja nie wiem gdzie szukać jakiegoś dobrego.

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, Asio się bawił na zajęciach. nigdy nie płakał. może dlatego że mieliśmy metodą bobatha a nie Vojty który jest mało fajne dla dzieci i to na Vojcie płaczą.

poniżej masz fotkę z zajęć SI, Asio miał przepełzać po ścieszce zdrowia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61af12d6a13f.jpg

czy tak wygląda dziecko które cierpi. fotka z zajęć SI ( nadal na nie chodzimy )

• józefka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do neurologa my byliśmy na nfz w poradni bonifikatów czy jakoś tak u profesora. tam róznież robiliśmy usg przezciemiączkowe na skierowanie od profesora. dokładny jak coś adres podam Ci jak mąż wróci bo na pewno nazwę przekręciłam

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonifratów? Wiem gdzie to. To niedaleko mojej pracy. Słyszałam juz ze tam są najkrótsze terminy
    A na Kraszewskiego dzwoniłam w sobotę. Pani mi powiedziała że najbliższy termin mają na listopad :-\ masakra :-(
    W takim wypadku zostaje nam niciarniana albo czmp. Podzwonię tam w poniedziałek i sie czegoś dowiem :-/
    Dziękuję Ci bardzo za pomoc :-*

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    A ktora to twoja ciąża?

860ij44jco2wu7mv.png
    5
    dziewczyny dziękuję za wasze wypowiedzi na temat porodu:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Bonifratów? Wiem gdzie to. To niedaleko mojej pracy. Słyszałam juz ze tam są najkrótsze terminy
    A na Kraszewskiego dzwoniłam w sobotę. Pani mi powiedziała że najbliższy termin mają na listopad :-\ masakra :-(
    W takim wypadku zostaje nam niciarniana albo czmp. Podzwonię tam w poniedziałek i sie czegoś dowiem :-/
    Dziękuję Ci bardzo za pomoc :-*

860ij44jco2wu7mv.png
    i jak tam sytuacja udało się na jakiś wcześniejszy termin zapisać?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • dominique85 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Skoro wszystkie jesteśmy z Łodzi to czy umawiacie się na wspólne spacery? Ostatnio pojawił się nowy portal który ma na celu wychodzenie na wspólne spacery. Nie będę reklamować, ale wiadomo o co chodzi :) Problem w tym że on dopiero raczkuje. Nie znalazłam tam mam chętnych na wspólne wyjścia. Dajcie znać jak jest tutaj - czy znacie się w tzw. realu czy tylko wymieniacie tutaj posty?

Cytrynka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    i jak tam sytuacja udało się na jakiś wcześniejszy termin zapisać?
    niestety nie. Sprawa wygląda wręcz koszmarnie. Na Kraszewskiego terminy na grudzień. Przypadki "pilne" na koniec listopada. Różnica żadna. Od 4 dni szukam w Internecie i w każdej wolnej chwili (na ile to możliwe przy małym, ząbkującym rozbujniku) dzwonię po przychodniach itd. Ale wszędzie to wyglada podobnie. Albo terminy na grudzień, albo po nowym roku. W dwóch miejscach znalazłam na październik ale to tylko konsultacja z fizjoterapeutą. On wyda skierowanie na rehabilitację i znowu trzeba będzie dzwonić i szukać terminów. Jestem załamana :-\

Dominoque, szczerze powiem ze nie wiem o jaki portal chodzi? :-/ a jeśli chodzi o spacery to jakoś tak nie bylo do tej pory żadnej inicjatywy... Poza tym jesteśmy z różnych części miasta, wiec głównie wymieniamy posty. Aczkolwiek ja chętnie bym sie umowila na taki spacer :-) mieszkam na Widzewie, jak by był ktoś chętny to zapraszam :-)

860ij44jco2wu7mv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 10:03

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia niestety my na Kraszewskiego też czekaliśmy ok 2 miesięcy, ale warto. spróbuj jeszcze w instytucie na stokach. tam też są rehabilitacje, niestety trzeba troszkę czekać;

co od spaceru hmmmm nie głupia sprawa. ja jestem ze Złotna bliziutko na Teofilów.
    ale na Widzewie jestem minimum raz w tygodniu jak coś :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba najdalej z Was bo jestem z retkini a to tak trochę na uboczu Łodzi ;)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale jakoś możemy znaleźć gdzieś miejsce, gdzie będziemy mogły za szkrabami wyjść i napić się wspólnie kawki :)

• Rene Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    niestety nie. Sprawa wygląda wręcz koszmarnie. Na Kraszewskiego terminy na grudzień. Przypadki "pilne" na koniec listopada. Różnica żadna. Od 4 dni szukam w Internecie i w każdej wolnej chwili (na ile to możliwe przy małym, ząbkującym rozbujniku) dzwonię po przychodniach itd. Ale wszędzie to wyglada podobnie. Albo terminy na grudzień, albo po nowym roku. W dwóch miejscach znalazłam na październik ale to tylko konsultacja z fizjoterapeutą. On wyda skierowanie na rehabilitację i znowu trzeba będzie dzwonić i szukać terminów. Jestem załamana :-\

Dominoque, szczerze powiem ze nie wiem o jaki portal chodzi? :-/ a jeśli chodzi o spacery to jakoś tak nie bylo do tej pory żadnej inicjatywy... Poza tym jesteśmy z różnych części miasta, wiec głównie wymieniamy posty. Aczkolwiek ja chętnie bym sie umowila na taki spacer :-) mieszkam na Widzewie, jak by był ktoś chętny to zapraszam :-)

860ij44jco2wu7mv.png
    masakra z tymi terminami:-(
    przerabiałam ten temat jak chciałam synka umówić do ortopedy w ICZMP byłam we wrześniu 2015 a termin dali mi na czerwiec 2016 na szczęście jak pojechałam na wizytę to okazało się że nie ma już potrzeby bo synkowi samo się wszystko ustawiło:-)
    Ja nie jestem z Łodzi ale miasto trochę znam z czasów studenckich:-)
    Teraz mam prowadzoną ciążę w Łodzi:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    no ale jakoś możemy znaleźć gdzieś miejsce, gdzie będziemy mogły za szkrabami wyjść i napić się wspólnie kawki :)
    albo z brzuszkami:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looooooooooo przepraszam Rene, oczywiście masz rację :)

Rene lubi tę wiadomość

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ