X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata fajnie, że impreza się udała :)

Rene powoli przygotowania do roczku ruszają, to znaczy uzupełniam kronikę i pod koniec września ma przyjechać do mnie koleżanka i będziemy robiły film ze zdjęć i filmików Ysia z całego roku, miesiąc po miesiącu. oczywiście wszystko będzie z naszymi komentarzami. (każdy gość dostanie taką płytę) kubeczków nie będę dublować bo już dostali na chrzciny no może dla siebie tylko zrobimy kubeczek jak Ysio dmucha torta (planujemy całą kolekcję zrobić do 18 urodzin )

no a może macie jakieś pomysły na prezenciki dla gości? rozważaliśmy koszulki okolicznościowe ale ile ich by trzeba było zrobić dla każdego to bym zbankrutowała.
    może kalendarze ze zdjęciami Ysia ale to chyba też raczej drogo? na szczęście mam jeszcze czas :)

Rene lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Dziękujemy za życzenia, gratulacje oraz za to,że trzymalyscie kciuki ;)
    Zadziałało. Wszystko pięknie się udało :)
    Eryk był bardzo dzielny cały dzień. W kościele kochany, rozgląda się, trochę pospał. Cudowne dziecko <3
    Pogoda dopisała :)
    Cieszę się że wszystko poszło po waszej myśli a pogoda specjalnie dla was ładna była:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    ata fajnie, że impreza się udała :)

Rene powoli przygotowania do roczku ruszają, to znaczy uzupełniam kronikę i pod koniec września ma przyjechać do mnie koleżanka i będziemy robiły film ze zdjęć i filmików Ysia z całego roku, miesiąc po miesiącu. oczywiście wszystko będzie z naszymi komentarzami. (każdy gość dostanie taką płytę) kubeczków nie będę dublować bo już dostali na chrzciny no może dla siebie tylko zrobimy kubeczek jak Ysio dmucha torta (planujemy całą kolekcję zrobić do 18 urodzin )

no a może macie jakieś pomysły na prezenciki dla gości? rozważaliśmy koszulki okolicznościowe ale ile ich by trzeba było zrobić dla każdego to bym zbankrutowała.
    może kalendarze ze zdjęciami Ysia ale to chyba też raczej drogo? na szczęście mam jeszcze czas :)
    bardzo fajny pomysł z tymi płytkami,cudowna pamiątka pełna wzruszeń i wspomnień:-)
    Ja mam tylko album,parę filmików i pudełko wspomnień a w nim test ciążowy fotki z usg pierwszy smoczek,pierwsza butelka(raz tylko użyta),opaska na rączkę ze szpitala,pierwsza czapeczka,skarpetki,ubranko i buciki,pierwsze obcięte włoski w kopercie a nawet gazetę z tego dnia co synek się urodził i wiele innych rzeczy:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Ata, nasze kciuki mają moc, a Eryk bardzo dzielny i grzeczny :)

Rene, przygotowania do urodzin idą pełną parą, zaproszenia rozdane, balony i świeczka kupione, literki z napisem na okno zawieszone, jestem jeszcze w trakcie robienia czapeczek dla gości ale niedługo skończę. W piątek mąż zrobi tort i upiecze ciasto. A impreza w sobotę popołudniu więc myślę że ze wszystkim zdążymy.
    wrzucisz focie tortu jak już będzie?
    spokojnie powinniście się wyrobić:-)
    A czy macie taki zwyczaj że w dniu roczku kładziecie różne przedmioty np nożyczki,pieniądze,kieliszek książkę itd.potem dziecko sobie wybiera to taka wróżba czym dziecko będzie się zajmować w przyszłości i czego mu w życiu nie zabraknie.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene a jak ja wylosowałam kieliszek i różaniec :) śmiali się pijana zakonnica

Rene lubi tę wiadomość

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zapisałam się do Salve :) do lekarki, którą mi poleciłyście. Wizyta 26 września :)
    Dziękuję Wam za pomoc :*

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka przygotuj się że będzie opóźnienia ale naprawde warto. zapisują jej pacjentki co 10-15 minut a wizyty u niej trwają znacznie dłużej. noi pani doktor też lubi się spóźnić lub akurat jest na parterze i wykonuje zabieg (ja miałam to szczęście, dzięki temu Ysio jest na świecie) lub na II piętrze na porodówce.

Natka94 lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, cyknę zdjęcie tortu i pokażę. A wróżba z wybieraniem pieniążka, różańca lub kieliszka na pewno będzie. Ja nawet nie wiedziałam że jest coś takiego, dopiero moja mama mnie uświadomiła kilka tygodni temu ;)

Rene lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczynki napisałabym Wam przykładowe menu Ysia i plisss napiszcie mi czy nie za dużo mleka/nabiału nie podaje maluszkowi?

rano 7-8 210 ml mleka mm
    koło 10 kaszka na mm lub kanapka z twarogiem lub kanapka z jajecznicą lub placki
    koło 13-14 obiad
    koło 16 owoce
    koło 18-19 jogurt
    po 20 210 mm zagęszczonego kaszką

w międzyczasie jakieś chrupki, owoc, i dodatkowo jak jemy sępi od nas i oczywiście dostaje troszkę tego co my jemy

powinnam coś zmienić? jak uważacie? napiszcie pliss jak to u Was wygląda

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka, myślę że jak najbardziej dobrze karmisz Jasia, a dziecko do roku powinno na pewno mieć 3 mleczne posiłki, do tego obiad i owoce więc wszystko się zgadza.
    U nas to wygląda tak:
    (oczywiście pory mniej więcej, nieraz z przesunięciem pół godziny, nawet godzina jak później wstanie np wczoraj wstał dopiero o 9)
    8 250-270 ml mm
    11 kaszka z owocami 230-250 g
    14 obiad 250 g
    17 owoce z ciasteczkami, wafelkami 150-180 g
    20 270 ml mm z kaszką
    No i tak jak u Ciebie, jak my jemy to Antoś od razu wielkie oczy, biegnie i też chce więc nieraz coś mu tam damy.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Marta czasami lepiej się upewnić i utwierdzić albo coś skorygować i poprawić :) aaaaaaa pytanko wybiera się może któraś z Was na warsztaty Mamotoja w piątek?

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a gdzie polecacie szkołę rodzenia? O jedynej jakiej wiem to w salve

60wzjk3.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i martusia chodziłyśmy do Malinowej jest na nfz :) polecam

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Dziewczyny, a gdzie polecacie szkołę rodzenia? O jedynej jakiej wiem to w salve

Podobno najlepsza ;p jest Centrum Okołoporodowe Wesoła Rodzinka. Już kilka kolezanek mi ją polecało. Jest płatna, ale ceny przystępne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy możecie mi doradzić w kwestii lekarza prowadzącego ? Możecie kogoś polecić ?
    Dodatkowo chciałabym się dopytać czy któraś z was korzysta z programu KOC w salve?

Oliv

• józefka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka jak w salve szparagowa to tylko i wyłącznie dr. Stefanowicz ale przyjmuje tylko komercyjnie. co do KOC w salve o ile się nie mylę korzystała Martusia :)

aaaa Witaj Oliv :)

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jóżefka, ja byłam na tych warsztatach w zeszłym roku i prawdę mówiąc to bardziej podobały mi się warsztaty Planeta Dziecko. Więc ja się nie wybieram w piątek.

Natka, ja nie chodziłam do szkoły rodzenia bo miałam cc ale w każdym szpitalu jest więc jeżeli już wybrałaś szpital do rodzenia to chyba najlepiej jak pójdziesz do takiej gdzie będziesz mogła poznać położne które są najbardziej potrzebne przy porodzie naturalnym. Tutaj na forum dziewczyny bardzo sobie chwaliły Malinową.

Oliv, witaj w naszym gronie. Jeżeli chodzi o lekarza prowadzącego to głównie zależy czy Cię interesuje prywatnie czy na nfz. U nas większość dziewczyn chodziło do salve a ja do all-medu.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! Zgadza się, ja byłam w KOCu jak startował program. Jakby co to pytaj. Postaram się pomóc :)

A szkoła rodzenia, faktycznie Malinowa jest na NFZ. A cała reszta chyba płatne.

Kurczę co do tych posiłków to tak czytam i stwierdzam że mój Mikołaj je jak wróbelek :/ ja to się cieszę jak zje w całości obiadek ok 190ml, kaszki tez je ok 190, a często mniej, a owoce jak ma chęć to ok 190 a jak nie to 90. Różnie bywa. No i w między czasie cyc na żądanie, więc tak naprawdę nie wiem ile je :/ A ostatnimi czasy z posiłków stałych nie jadł kompletnie NIC. Tylko cyc i nic więcej. A potem budził mi się głodny w nocy co 1,5h . Masakra :/ ale to przez zęby. W ciągu tygodnia wyszły mu 3 zęby :/ W sumie mamy juz 5 zębów i 3 kolejne w trakcie. Umęczy mi się dziecko, a ja się wykończę :(

860ij44jco2wu7mv.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, przez ząbkowanie apetyt też jest słabszy. U nas Antosiowi idą teraz 4 górne zęby, wyszły narazie 2 i kolejne 2 są tuż tuż. Przez to gorzej je, w nocy potrafi obudzić się z płaczem i wrzaskiem a w dziń bardzo marudzić, płakać a nawet krzyczeć. Codziennie smaruję mu dziąsła żelem a w ostateczności daje paracetamol.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Natka, ja nie chodziłam do szkoły rodzenia bo miałam cc ale w każdym szpitalu jest więc jeżeli już wybrałaś szpital do rodzenia to chyba najlepiej jak pójdziesz do takiej gdzie będziesz mogła poznać położne które są najbardziej potrzebne przy porodzie naturalnym. Tutaj na forum dziewczyny bardzo sobie chwaliły Malinową.

A powiedz mi jeszcze, jakie miałaś wskazania do CC.
    Ja mam dość sporą torbiel w głowie. Ostatnio nie dostałam zaświadczenia od lekarza specjalisty, że powinnam mieć CC, bo stwierdził, że z tym mogę rodzić... Poprzedni lekarz (niestety mam już do niego za daleko) mówił, że jak będę w ciąży to tylko i wyłącznie CC.
    Także nie wiem co teraz robić, zobaczymy co powie dr. Stefanowicz.
    Czy ginekolog na tej podstawie może zlecić CC? Ew. czy mogę mieć na żądanie w Salve. Nie robię tego z mojego widzimisie, ale martwię się o swoją głowę :(
    Teraz w ciąży jeszcze bardziej cierpię, bo nie biorę żadnych leków

60wzjk3.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ