X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Łódź
Odpowiedz

Łódź

Oceń ten wątek:
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wszytskiego dobrego w Nowym Roku :) Martusiazabka dużo zdrowia dla Twojego malucha, Marta258 dla Ciebie tez, trzymam kciuki za badania, wiem ze to stresujące :)

Miło słyszeć jak wasze Maleństwa rosną, z każda taka informacją nie mogę się doczekać, aż mój Maluch będzie już na świecie:) już tylko 4 miesiące :) kompletujemy już pierwsze rzeczy do wyprawki.

Sama waham się nad porodem, naczytałam się bardzo dużo opini, każda inna. Jedni zachwalają salve, inny maduroeicza a inni rydygiera. , Czmp odrzuciłam mimo ze mam najbliżej. Czy wiece może czy w salve przyjmują wyłącznie jak pojawi się akcja porodowa czy jeśli minie Ci termin porodu to tez można się zgłosić lub kładą wcześniej do szpitala ? Ogólnie jest to strasznie ciężki wybór :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

Oliv

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tak wczesniej dziewczyny pisaly o KOC.

Ja polecam szkole rodzenia w Centrum Okoloporodowym Wesola Rodzinka, maja 2-3 kursy w miesiacu + kursy weekendowe.

To tez moje 1 dziecko, ale podchodze do wszystkiego na luzie, duzo czytam opinii, sledze rozne watki i jakos idzie :)
    Edwarda20 oglądałam te szkołę przedwczoraj! Mają też w razie czego doradcę laktacyjnego, a ja bym bardzo bardzo chciała karmić i mieć w razie czego kogoś kto pomoże. Mówisz że polecasz?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 14:09

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Edwarda20 oglądałam te szkołę przedwczoraj! Mają też w razie czego doradcę laktacyjnego. Mówisz że polecasz?:)

Wszystkie moje kolezanki chodzily i sa zachwycone. Ja zaczynam w poniedzialek. A bylam u nich na warsztatach. Bardzo fajne panie prowadza.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wszystkie moje kolezanki chodzily i sa zachwycone. Ja zaczynam w poniedzialek. A bylam u nich na warsztatach. Bardzo fajne panie prowadza.
    No to super:). Jedną sprawę mam z głowy :), tylko na wiosnę muszę się zapisać. Dziękuję :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    No to super:). Jedną sprawę mam z głowy :), tylko na wiosnę muszę się zapisać. Dziękuję :)
    Zapisz sie z minimum miesiac wczesniej zanim bedziesz chciala chodzic, bo miejsca schodza jak swieze buleczki :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O programie KOC dzieczyny pisały kilka stron wcześniej i opinie są raczej nieciekawe.

A jeżeli chodzi o poród w Medeorze czy Salve nie trzeba być tam pacjentką żeby rodzić. Wystarczy w 30 tyg umówić się na wizytę kwalifikacyjną i wtedy dostaje się skierowanie na poród, na badania i na kto. Ja rodziłam w medeorze, miałam planowane cc, byłam bardzo zadowolona i teraz drugi poród teź tylko tam. Chociaż najbliżej mam Madurowicza bo ja teź z retkini to jednak 2 moje koleżanki rodziły w medeorze, bardzo chwaliły i polecały, opinie w internecie teź pozytywne więc to był bardzo dobry wybór.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny KOC jest bardzo słaby, ja osobiście zrezygnowałam z tego programu, nie ma tam ani jednego dobrego lekarza, a dostanie się czasami na wizytę mimo ze pacjentki w ciazy miały niby mieć pierwszeństwo czasami trwało u mnie ponad miesiąc. Natomiast nie łączyłabym tego programu z porodem w Salve, jest dużo dziewczyn które sobie mocno chwała ten szpital :) są tez tam inni lekarze, inna opieka :)

Oliv

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam duuuzo czasu, dopiero 12t, na pewno jeszcze wszystko wybadam wzdłuż i wszerz:). Ale super że słyszę tu od was opinie, bo wierzę że są bardziej rzetelne niż na jakiś otwartych forach.. Chłonę wszelkie informacje jak gąbka!:)

Jupik lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie ogarnęłam szkołę rodzenia-ide w końcu do Centrum dla mam na Piotrkowską. Mają fajny kurs dłuższy,trwa na tyle długo że myślałam że już nie da rady zebym sie zspisala (ostatnie zajęcia 24 marca a ja mam poród tydzień później..) ale Pani zaproponowala ze 3 ostatnie zajęcia zrobię teraz z inna grupą,i tym samym w swojej grupie skończę 3 tyg wcześniej czyli początek marca. Prowadzi położna którą polecała mi siostra i która pracuje w Salve więc od razu zorientuje się co i jak

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Salve czy Medeoru tylko na poród- ciążę prowadzę w enelmedzie. Mam jeszcze ze 2-3 tyg do tych wizyt kwaliwikacyjnych więc spróbuję się zorientować co i jak. A myślicie ze można iść na te wizyty kwalifikacyjne do obu miejsc? ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ja do Salve czy Medeoru tylko na poród- ciążę prowadzę w enelmedzie. Mam jeszcze ze 2-3 tyg do tych wizyt kwaliwikacyjnych więc spróbuję się zorientować co i jak. A myślicie ze można iść na te wizyty kwalifikacyjne do obu miejsc? ;-)

Nie sadze zeby to jakos sprawdzali. Dostaniesz po prosu 2 skierowania. Gorzej z wizytami na ktg, podobno sa co 2 dni w koncowej fazie ciazy.

Do kogo chodzisz do enelmedu? Tez tam chodzę, ale szalu nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 15:35

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik a jak się nazywa ta położna ?:)

Oliv

• Jupik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W enelmedzie chodzę do Elżbiety Smuklerz-Kajdos. Mam pakiet z pracy stąd tam wylądowałam.Przynajmniej za wizyty i badania krwi nie płacę. Na usg chodzę od początku prywatnie-raz byłam w enelmedzie w 20 tyg i nie byłam zadowolona..

A Ta położna to Dorota Hałaczkiewicz.
    Moja siostra rodziła z nią 2 dzieci w Koperniku i wspomina super, bardzo ją polecała. Wprawdzie było to już parę latek temu ale na razie idę tym tropem ;-) poznam ją na tej szkole rodzenia to sama ocenię, i może będę mieć okazję podpytać o Salve. Fakt faktem w necie ta położna ma dobre opinie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    W enelmedzie chodzę do Elżbiety Smuklerz-Kajdos. Mam pakiet z pracy stąd tam wylądowałam.Przynajmniej za wizyty i badania krwi nie płacę. Na usg chodzę od początku prywatnie-raz byłam w enelmedzie w 20 tyg i nie byłam zadowolona..

A Ta położna to Dorota Hałaczkiewicz.
    Moja siostra rodziła z nią 2 dzieci w Koperniku i wspomina super, bardzo ją polecała. Wprawdzie było to już parę latek temu ale na razie idę tym tropem ;-) poznam ją na tej szkole rodzenia to sama ocenię, i może będę mieć okazję podpytać o Salve. Fakt faktem w necie ta położna ma dobre opinie.

Tez mam pakiet z pracy, chodze do Zdzislawy Januszkiewicz. Poki ciaza bezproblemowa to mozna tam chodzic, wlasnie przez zero dodatkowych wydatkow. Usg tez robie prywatnie, bylam tam tylko na 2 pierwszych, w 6 i 9 tc. Teraz ide we wtorek, ale tylko aby podejrzec czy wszystko ok i jak rosnie. Na usg w 30tc tez sie tam nie wybierasz? Ja sie zastanawiam...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik
    Na kwalifikacje możesz iść i do salve i do medeoru i nikt tego nie sprawdzi. Jeżeli chodzi o ktg to w medeorze są 4 wizyty na 2 tyg przed porodem czyli wychodzą 2 wizyty w tygodniu. Nie wiem jak w salve z ilością ktg. Masz jeszcze czas więc możesz się zastanowić który szpital wybrać.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Jupik
    Na kwalifikacje możesz iść i do salve i do medeoru i nikt tego nie sprawdzi. Jeżeli chodzi o ktg to w medeorze są 4 wizyty na 2 tyg przed porodem czyli wychodzą 2 wizyty w tygodniu. Nie wiem jak w salve z ilością ktg. Masz jeszcze czas więc możesz się zastanowić który szpital wybrać.
    aaa tylko 4? to na luzie. na stronie medeoru przeczytalam ze co 2 dzien ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda
    Tyle ktg miałam w ciąży z synkiem czyli prawie półtora roku temu. Chyba że teraz coś się zmieniło. Zaraz zerknę na stronę medeoru.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie medeoru jest informacja że ktg jest 2 razy w tygodniu czyli nic się nie zmieniło. Dopiero po terminie porodu robią ktg co drugi dzień.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciekawe jak z tym ktg w Salve bo u nich na stronce nie wiedziałam żadnego info.
    Edwarda, ja mam ciążę z inseminacji w Gamecie (wcześniej staraliśmy się 4 lata bez skutku) i tam jeżdżę na usg (do lekarza co 3-4 tyg juz nie chciałam bo chciałam mieć kogos bliżej). Na początku miałam tam 2 usg- w 8 tyg (bo miałam plamienie i krwiaczka),potem w 13 to genetyczne. Potem robilam jeszcze w 18 bo sie stresowalam czy wszystko ok, a potem w 20 w enelmedzie i sprzęt jak dla mnie porażka, więc w 25 znów pogrzalam do Gamety. I na 30 znów umówiłam się w Gamecie,mam tam większe zaufanie do kolesia który robi,i sprzęt mają lepszy. Kuszące jest to że w enelmedzie nie płacę za usg ale już wolę zapłacić i wyjść z usg z uśmiechem na ustach i płytka i świadomością że coś widziałam (po połówkowym mało się nie popłakałam bo nic nie moglam dojrzeć na monitorku oprocz jakis plam..).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Na stronie medeoru jest informacja że ktg jest 2 razy w tygodniu czyli nic się nie zmieniło. Dopiero po terminie porodu robią ktg co drugi dzień.
    To jakies zacmienie ciazowe mialam jak czytalam :)

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ