Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Wszytskiego dobrego w Nowym Roku Martusiazabka dużo zdrowia dla Twojego malucha, Marta258 dla Ciebie tez, trzymam kciuki za badania, wiem ze to stresujące
Miło słyszeć jak wasze Maleństwa rosną, z każda taka informacją nie mogę się doczekać, aż mój Maluch będzie już na świecie:) już tylko 4 miesiące kompletujemy już pierwsze rzeczy do wyprawki.
Sama waham się nad porodem, naczytałam się bardzo dużo opini, każda inna. Jedni zachwalają salve, inny maduroeicza a inni rydygiera. , Czmp odrzuciłam mimo ze mam najbliżej. Czy wiece może czy w salve przyjmują wyłącznie jak pojawi się akcja porodowa czy jeśli minie Ci termin porodu to tez można się zgłosić lub kładą wcześniej do szpitala ? Ogólnie jest to strasznie ciężki wybórLoczek2018 lubi tę wiadomość
Oliv
-
edwarda20 wrote:Tak wczesniej dziewczyny pisaly o KOC.
Ja polecam szkole rodzenia w Centrum Okoloporodowym Wesola Rodzinka, maja 2-3 kursy w miesiacu + kursy weekendowe.
To tez moje 1 dziecko, ale podchodze do wszystkiego na luzie, duzo czytam opinii, sledze rozne watki i jakos idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 14:09
-
Loczek2018 wrote:Edwarda20 oglądałam te szkołę przedwczoraj! Mają też w razie czego doradcę laktacyjnego. Mówisz że polecasz?
Wszystkie moje kolezanki chodzily i sa zachwycone. Ja zaczynam w poniedzialek. A bylam u nich na warsztatach. Bardzo fajne panie prowadza.Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
O programie KOC dzieczyny pisały kilka stron wcześniej i opinie są raczej nieciekawe.
A jeżeli chodzi o poród w Medeorze czy Salve nie trzeba być tam pacjentką żeby rodzić. Wystarczy w 30 tyg umówić się na wizytę kwalifikacyjną i wtedy dostaje się skierowanie na poród, na badania i na kto. Ja rodziłam w medeorze, miałam planowane cc, byłam bardzo zadowolona i teraz drugi poród teź tylko tam. Chociaż najbliżej mam Madurowicza bo ja teź z retkini to jednak 2 moje koleżanki rodziły w medeorze, bardzo chwaliły i polecały, opinie w internecie teź pozytywne więc to był bardzo dobry wybór.Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny KOC jest bardzo słaby, ja osobiście zrezygnowałam z tego programu, nie ma tam ani jednego dobrego lekarza, a dostanie się czasami na wizytę mimo ze pacjentki w ciazy miały niby mieć pierwszeństwo czasami trwało u mnie ponad miesiąc. Natomiast nie łączyłabym tego programu z porodem w Salve, jest dużo dziewczyn które sobie mocno chwała ten szpital są tez tam inni lekarze, inna opieka
Loczek2018 lubi tę wiadomość
Oliv
-
Ja jeszcze mam duuuzo czasu, dopiero 12t, na pewno jeszcze wszystko wybadam wzdłuż i wszerz:). Ale super że słyszę tu od was opinie, bo wierzę że są bardziej rzetelne niż na jakiś otwartych forach.. Chłonę wszelkie informacje jak gąbka!
Jupik lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie ogarnęłam szkołę rodzenia-ide w końcu do Centrum dla mam na Piotrkowską. Mają fajny kurs dłuższy,trwa na tyle długo że myślałam że już nie da rady zebym sie zspisala (ostatnie zajęcia 24 marca a ja mam poród tydzień później..) ale Pani zaproponowala ze 3 ostatnie zajęcia zrobię teraz z inna grupą,i tym samym w swojej grupie skończę 3 tyg wcześniej czyli początek marca. Prowadzi położna którą polecała mi siostra i która pracuje w Salve więc od razu zorientuje się co i jak
-
Jupik wrote:Ja do Salve czy Medeoru tylko na poród- ciążę prowadzę w enelmedzie. Mam jeszcze ze 2-3 tyg do tych wizyt kwaliwikacyjnych więc spróbuję się zorientować co i jak. A myślicie ze można iść na te wizyty kwalifikacyjne do obu miejsc?
Nie sadze zeby to jakos sprawdzali. Dostaniesz po prosu 2 skierowania. Gorzej z wizytami na ktg, podobno sa co 2 dni w koncowej fazie ciazy.
Do kogo chodzisz do enelmedu? Tez tam chodzę, ale szalu nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 15:35
-
W enelmedzie chodzę do Elżbiety Smuklerz-Kajdos. Mam pakiet z pracy stąd tam wylądowałam.Przynajmniej za wizyty i badania krwi nie płacę. Na usg chodzę od początku prywatnie-raz byłam w enelmedzie w 20 tyg i nie byłam zadowolona..
A Ta położna to Dorota Hałaczkiewicz.
Moja siostra rodziła z nią 2 dzieci w Koperniku i wspomina super, bardzo ją polecała. Wprawdzie było to już parę latek temu ale na razie idę tym tropem poznam ją na tej szkole rodzenia to sama ocenię, i może będę mieć okazję podpytać o Salve. Fakt faktem w necie ta położna ma dobre opinie.Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:W enelmedzie chodzę do Elżbiety Smuklerz-Kajdos. Mam pakiet z pracy stąd tam wylądowałam.Przynajmniej za wizyty i badania krwi nie płacę. Na usg chodzę od początku prywatnie-raz byłam w enelmedzie w 20 tyg i nie byłam zadowolona..
A Ta położna to Dorota Hałaczkiewicz.
Moja siostra rodziła z nią 2 dzieci w Koperniku i wspomina super, bardzo ją polecała. Wprawdzie było to już parę latek temu ale na razie idę tym tropem poznam ją na tej szkole rodzenia to sama ocenię, i może będę mieć okazję podpytać o Salve. Fakt faktem w necie ta położna ma dobre opinie.
Tez mam pakiet z pracy, chodze do Zdzislawy Januszkiewicz. Poki ciaza bezproblemowa to mozna tam chodzic, wlasnie przez zero dodatkowych wydatkow. Usg tez robie prywatnie, bylam tam tylko na 2 pierwszych, w 6 i 9 tc. Teraz ide we wtorek, ale tylko aby podejrzec czy wszystko ok i jak rosnie. Na usg w 30tc tez sie tam nie wybierasz? Ja sie zastanawiam...
-
Jupik
Na kwalifikacje możesz iść i do salve i do medeoru i nikt tego nie sprawdzi. Jeżeli chodzi o ktg to w medeorze są 4 wizyty na 2 tyg przed porodem czyli wychodzą 2 wizyty w tygodniu. Nie wiem jak w salve z ilością ktg. Masz jeszcze czas więc możesz się zastanowić który szpital wybrać.
-
marta258 wrote:Jupik
Na kwalifikacje możesz iść i do salve i do medeoru i nikt tego nie sprawdzi. Jeżeli chodzi o ktg to w medeorze są 4 wizyty na 2 tyg przed porodem czyli wychodzą 2 wizyty w tygodniu. Nie wiem jak w salve z ilością ktg. Masz jeszcze czas więc możesz się zastanowić który szpital wybrać.
-
No właśnie ciekawe jak z tym ktg w Salve bo u nich na stronce nie wiedziałam żadnego info.
Edwarda, ja mam ciążę z inseminacji w Gamecie (wcześniej staraliśmy się 4 lata bez skutku) i tam jeżdżę na usg (do lekarza co 3-4 tyg juz nie chciałam bo chciałam mieć kogos bliżej). Na początku miałam tam 2 usg- w 8 tyg (bo miałam plamienie i krwiaczka),potem w 13 to genetyczne. Potem robilam jeszcze w 18 bo sie stresowalam czy wszystko ok, a potem w 20 w enelmedzie i sprzęt jak dla mnie porażka, więc w 25 znów pogrzalam do Gamety. I na 30 znów umówiłam się w Gamecie,mam tam większe zaufanie do kolesia który robi,i sprzęt mają lepszy. Kuszące jest to że w enelmedzie nie płacę za usg ale już wolę zapłacić i wyjść z usg z uśmiechem na ustach i płytka i świadomością że coś widziałam (po połówkowym mało się nie popłakałam bo nic nie moglam dojrzeć na monitorku oprocz jakis plam..).